Merhaba kızlar okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden. Ben üniversite öğrencisiyim ve son sınıftayım. Bana ne yapmam gerektiği hakkında fikir verir misiniz lütfen.
6 ay önce bir arkadaşımın yanına yerleştim. Bu arkadaş öğrenci değil, çalışıyor. Yaşıtız sayılır. Başta eve girerken bu arkadaşla yaptığımız anlaşmaya göre eve erkek getirilmeyecek, zorunlu olmadıkça misafir getirilmeyecek, arkadaşlarla dışarıda görüşülecek ve her Pazar günü sırayla temizlik yapılacaktı. İlk 3 ay sorun yoktu fakat daha sonra arkadaşım başka bir arkadaşını eve getirdi ve bu arkadaşının birkaç ay burada kalacağını söyledi. Gerekçe olarakta gidecek başka yeri yok dışarı atamam falan dedi. Evimiz 2+1 bu arada. Ama küçük bir ev salonumuz yok gibi bir şey, salon yerine ufak kapısız bir oturma odası gibi bir yer düşünün, öyle.. Başta kıza ben de üzüldüm fakat bu arkadaş öğrenci değil o da çalışıyor nasıl tutacak ev bulamaz bunca zamandır ona şaşırıyorum. Kız mutfak tezgahının üstünde saçlarını kurutuyor ve bütün tezgah saç içinde. Tuvalet adabı yok, tuvalet kağıdı kullanmıyor kesinlikle ve çıktıktan sonra sifon çekmiyor. Bizim zorlamamızla temizlik yapıyor. Tamam ben de kusursuz bir insan değilim elbette fakat bu kadarı da fazla.
Benim sabrımı taşıran olaya gelmek gerekirse, ilk ev arkadaşımın (başta anlattığım kız, sonradan gelen değil) başka bir arkadaşı da yurtdışından geldi onunla aynı odada yatıyor. Aynı şeyleri o kız içinde söyledi burada kimseyi tanımaz etmez bırakamam onu falan diyor. Fakat bu kız da aynı ne tuvalet adabı bilir ne bulaşık yıkar, kafayı yemek üzereyim. 2+1 bile olmayan bir evde 4 kişi mülteci gibi yaşıyoruz resmen. Benim korkum böyle giderse arkadaşım, başka arkadaşlarını da getirir mi, başta böyle konuşmamıştık. Benimle alakası olmayan geçmiş dönemlerden elektrik-su faturaları varmış onları bile bana ödetti haberim olmadan.
Evde Türkiye kökenli bir ben varım ilk ev arkadaşım Türkmen, mutfak tezgahında saçları dolaşan arkadaş Rus, son gelen kız da Türkmen. Hayatımda görmediğim insanlarla aynı evde olmak canımı çok sıkıyor, evde hep Rusça konuşuluyor.
Başka eve çıkmaya kalksam kiralar çok yüksek ve ev arkadaşı bulmam da sorun. Ne yapmalıyım sizce? Fazla uzun olmasın diye kısa kesmeye çalıştım kafanıza takılan bir şey olursa sorun cevaplarım.
Gelişmeler: Hanımlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Ev arkadaşlarım taşınmaya karar verdi ve ben bu evde kalacağım. Artık kafama göre ya tek kalırım ya da yanıma düzgün birisini alırım.
Bu arada o Rus kızı istemiyorlarmış yanlarında çünkü kızın parası yok güya. Benim çok yardımsever(!) ev arkadaşım da bu kızı benim başıma bırakmayı planlıyor. Tepkimi ortaya koydum fakat buna rağmen böyle bir şey yaparsa polise gidip şikayetçi olmayı düşünüyorum.