Aileler tanışıyor

Aile büyüklerim de gelmek istedi babam amcamları da davet etti. Söyledim çağırma diye ama dinletemedim. Biraz tartıştık hatta bu konuda çok yakın olduğu kuzenini çağırmış ben ev kalabalık diye dedemler gelmesin dedim. Sonra yine kıramadım. Bugün de sarma sararken xi niye çağırmadınız yardım ederdi dedi gereki yok ben hallederim dedim neyse zaten o gün gelecek dedi sinirden gözüm döndü :/
off su aileler ve kendi taraflarini heryere cagirma hastaliklari 😡 ne alaka yani dedelerin falan, baban evin büyüğü ailenin reisi gibi olacakti yine kendi babasini cagirmis evin ikinci reisi olmus, orada soz hakki babana degil dedene duser daha cok.
yani ne mana anlamadim
hadi dedeye atadir dededir diyelim ona da neyse ama kuzen ne? kuzeniyle mi sohbet edecek gelenlerle mi ilgilenecek.
en sinir oldugum sey..
senin yerine ben de gicik oldum:))
sevgilin yabanci degil ya, sor ogren tam olarak kacta gelip kacta gidecekler, evde yemek yiyecekler mi disaridan mi söyleyecekler ne yapacaklar.
bunu ogren, ona uyan bir yol bulursunuz.
hic cekinme acik ol es adayina. ayip degil gunah degil yani sehre tam olarak kacta geleceklerini sormak. öğrendikten sonra ona gore birsey ayarlarsiniz usulune uygun.
ama yoldan gelene yemek verilmesi daja uygun olur

off su aileler ve kendi taraflarini heryere cagirma hastaliklari 😡 ne alaka yani dedelerin falan, baban evin büyüğü ailenin reisi gibi olacakti yine kendi babasini cagirmis evin ikinci reisi olmus, orada soz hakki babana degil dedene duser daha cok.
yani ne mana anlamadim
hadi dedeye atadir dededir diyelim ona da neyse ama kuzen ne? kuzeniyle mi sohbet edecek gelenlerle mi ilgilenecek.
en sinir oldugum sey..
senin yerine ben de gicik oldum:))
sevgilin yabanci degil ya, sor ogren tam olarak kacta gelip kacta gidecekler, evde yemek yiyecekler mi disaridan mi söyleyecekler ne yapacaklar.
bunu ogren, ona uyan bir yol bulursunuz.
hic cekinme acik ol es adayina. ayip degil gunah degil yani sehre tam olarak kacta geleceklerini sormak. öğrendikten sonra ona gore birsey ayarlarsiniz usulune uygun.
ama yoldan gelene yemek verilmesi daja uygun olur
Uygunsanız geleceğiz deid Ben de akşam 8de uygunuz sizin içinde uygunsa dedim saati öyle kararlaştırdık. Saat kaçta gelecekler yarın öğreneyim ona göre ikram çeşidini arttrırım en azından bir kuru dolma eklerim menüye. Bir de annesinin oğluna gelirken hep yanında yemek getirme alışkanlığı var yemek konusunda biraz hassas sanırım kendi pişirdiğinş yemeği tercih ediyor gibi hissettim hem de hazır yemekleri olsun istiyor diye 2 3 kez geldiğinde hep yemek getirmişti (erkek arkdaşım yemeklerden bana da getiriyor oradan biliyorum. Sabah saatlerinnde oğullarına gelseler de yanlarında yemek olur diye düşünüyorum)

2 gün sonra ailelerimiz bizim evimizde tanışacaklar. Erkek arkadaşımla aynı şehirde yaşıyoruz.Ailesi başka şehirden gelecek (4 saat) Normalde 1 gün önce oğullarına gelip orada kalacaklardı. gelecekleri saati konuşmamıştık. Gelecekleri günü net söyleyince ben de sevgilime akşam çaya davet etmeyi düşündüğümüzü söyledim akşam çaya buyurun gelin dedim. Saat olayını konuştuktan birkaç saat sonra planlarının değiştiğini ailesinin davet ettiğimiz gün şehre geleceklerini söyledi. Ama sabahtan mı akşamdan mı yola çıkacaklar o kısmı bilmiyorum. Hazırlıkları da kısmen hazırladım ama bize geleceleri gün yola çıkacak olmaları kafamı karıştırdı. Tekrar konuşup akşam yemeğine mi davet etmeliyiz?Yoldan gelecekler oğullarının evine uğrayıp uğraşmayacaklarını bilmiyorum uğrasalar da yine de ikramlıklar ayıp mı olur?
Çaya davet edin. Sizlik durum yok , yemekte muhabbet dönmüyor.

Uygunsanız geleceğiz deid Ben de akşam 8de uygunuz sizin içinde uygunsa dedim saati öyle kararlaştırdık. Saat kaçta gelecekler yarın öğreneyim ona göre ikram çeşidini arttrırım en azından bir kuru dolma eklerim menüye
tamam da el degil ya sevgilin
o gun hakkinda konusurken acik acik söyle "askim kacta yola çıkacaksınız, ne yapacaksiniz. erkenden soyle de yoldan gelip hazirlanip bize gelecekseniz biz de ona göre ikramlarımizi planlayalim" de, sana tam bir saat soylesin.
bir de sor yani ne yapacaksiniz, sehre gelip yemek yiyip eve gecip dus mus hazirlanip gelecek misiniz yoksa gec cikip direltmj geleceksiniz diye. ona göre yoldan yemeden geleceklerse cesidi arttirirsin makarna salatasi kuru dolma falan doyacaklari şeyler yaparsin. ama zaten yiyip de oyle geleceklerse ve fazla cesit olursa herkes tabakta birakir, ayip olur. ya da ayip olmasin diye yerler mide fesadi gecirirler:)
hic utanacak, yanlis anlasilacak şeyler degil, konus sevgilinle
nasil baslarsa oyle gider.
benim sevgilim ailemleri yemege çağıracakti mesela, hic ayip olur , yanlis anlar diye dusunmedim "ailem cok yemek seciyor senin yaptiklarin onlarin damak tadina uymaz. en iyisi evde yiyelim sana tatliya gelelim" dedim, eger ayip olur, yanlis anlar diye soylemeseydim gercekten hem ailem ac kalirdi hem de o üzülürdü yemekleri yenmiyor diye.
boyle bir durumda ben olsam acik acik sorardim tok mu ac mi geleceklerini lisani munasiple

Ben zaten çaya davet ettim ama erkek arkdaşım şehre gelecekleri günü değiştirdiklerini söyleyince şüpheye düştüm
Yapacak bir şey yok , 4 saatlik yol nasılsa illa yemek yiyip gelirler. Kuru dolma börek yaprak sarma ya da mini pide poğaça tarzı şeyler yapın bir tane de tatlı( tanışmaya büyük ihtimal onlar getirir ) yeter. Tuzlu kurabiye yapma ya amannn kim yiyecek onu 😂

2 gün sonra ailelerimiz bizim evimizde tanışacaklar. Erkek arkadaşımla aynı şehirde yaşıyoruz.Ailesi başka şehirden gelecek (4 saat) Normalde 1 gün önce oğullarına gelip orada kalacaklardı. gelecekleri saati konuşmamıştık. Gelecekleri günü net söyleyince ben de sevgilime akşam çaya davet etmeyi düşündüğümüzü söyledim akşam çaya buyurun gelin dedim. Saat olayını konuştuktan birkaç saat sonra planlarının değiştiğini ailesinin davet ettiğimiz gün şehre geleceklerini söyledi. Ama sabahtan mı akşamdan mı yola çıkacaklar o kısmı bilmiyorum. Hazırlıkları da kısmen hazırladım ama bize geleceleri gün yola çıkacak olmaları kafamı karıştırdı. Tekrar konuşup akşam yemeğine mi davet etmeliyiz?Yoldan gelecekler oğullarının evine uğrayıp uğraşmayacaklarını bilmiyorum uğrasalar da yine de ikramlıklar ayıp mı olur?
Kesinlikle yemeğe davet edin ayıp olur çünkü o gün yolculuğa cikacaklarmis dört saat falan. Çay falan olursa laf etmesinler. En uygunu yemek bence

Tuzlulardan Börek sarma 2 çeşit tuzlu kurabiye düşündüm börekten dolayı poğaçaya gerek duymadım eklesem mi ki
Kurabiye degil doyurucu şeyler koy bari yemek yoksa da. Insanlar uzun yol geliyor ayip olur. Onlar yese bile sen hazirla sonra gelin bizi bos tabakla karsiladi olmasin. Yapamazsan da aldir bir kamyon adam var evde gidip alsinlar ekstra bir seyler.

Pocaga borek kisir sarma oradan ilerle. Kucuk pideler alabilirler mesela firindan

Not: Bu isin adabi yemekle karsilamak aslinda ama sen tek basina oldugun icin orayi pas gectim. Ayrıca sevgiline neden acik acik sormuyorsun gun icinde planlari nedir diye anlamadim

Aile büyüklerim de gelmek istedi babam amcamları da davet etti. Söyledim çağırma diye ama dinletemedim. Biraz tartıştık hatta bu konuda çok yakın olduğu kuzenini çağırmış ben ev kalabalık diye dedemler gelmesin dedim. Sonra yine kıramadım. Bugün de sarma sararken xi niye çağırmadınız yardım ederdi dedi gereki yok ben hallederim dedim neyse zaten o gün gelecek dedi sinirden gözüm döndü :/
Aileler tanışıyor gibi değil, sizin sülale onların ailesi ile tanışıyor gibi olmuş bu. Gözleri korkarsa şaşırmam.

Biz erkek kardeşimin eşinin ailesiyle tanışmaya gittiğimiz de dolma, börek vs vardı.

Benim eşimin ailesi geldiği zaman yemek yapmıştık.

Şartlara göre uygun olan neyse onun olması mantılı. Amaç yemek değil tanışmak. Börek, dolma, küçük pide vs bir şey yapınca sıkıntı kalmaz.saat sekize kimse aç gelmez. Zaten yemek saati sayılmaz.

Kurabiye degil doyurucu şeyler koy bari yemek yoksa da. Insanlar uzun yol geliyor ayip olur. Onlar yese bile sen hazirla sonra gelin bizi bos tabakla karsiladi olmasin. Yapamazsan da aldir bir kamyon adam var evde gidip alsinlar ekstra bir seyler.

Pocaga borek kisir sarma oradan ilerle. Kucuk pideler alabilirler mesela firindan

Not: Bu isin adabi yemekle karsilamak aslinda ama sen tek basina oldugun icin orayi pas gectim. Ayrıca sevgiline neden acik acik sormuyorsun gun icinde planlari nedir diye anlamadim
Daha önce annemelrin yaşadığı yere geldiklerinde hem yemek hem ikramlık hazırlamıştık ama bu kez erkek arkdaşım bana 1 gün önce onun evlerinde kalıp bana ertesi gün geleceklerini söylediği için çaya davet ettin. Ama bana somadan planlarının değiştiğini aynı gün geleceklerini söyledi benim de dün gece aklıma geldi uyumuştu da soramadım size danışmak istedim

Yemek gayet iyi olurmuş ama o kadar insanlar yemek işi dönmez,
yemek hazırlarsanız sadece yemek yenir toplanır bulaşık yıkanır sonra dağılırsınız.
Diğer türlü ikramlıkları tek seferde servis eder oturur sohbet edersiniz, yemek kadar çok kargaşa olmaz.
Bu arada bu işlerde önemi var mı ya yemeğin falan neyse o işte, amaç belli karın her türlü doyar çokta kasmayın, mutluluklar :)

Yemek gayet iyi olurmuş ama o kadar insanlar yemek işi dönmez,
yemek hazırlarsanız sadece yemek yenir toplanır bulaşık yıkanır sonra dağılırsınız.
Diğer türlü ikramlıkları tek seferde servis eder oturur sohbet edersiniz, yemek kadar çok kargaşa olmaz.
Bu arada bu işlerde önemi var mı ya yemeğin falan neyse o işte, amaç belli karın her türlü doyar çokta kasmayın, mutluluklar :)
Evet ben de zaten çaya davet ettim. Sonradan onlar plan değiştirdi. sevgilimle konuşacağım eğer doğrudan bizim eve geleceklerse ikram çeşidini biraz daha arttıracağım. Tuzluları çayla tatlıları kahve ile ikram edeceğim. bu haliyle yeterli gibi geldi bana. Yemek hazırlamak ikram yapmaktan daha kolay ama ev kalabalık curcuna olacak diye istemedim.

Evet ben de zaten çaya davet ettim. Sonradan onlar plan değiştirdi. sevgilimle konuşacağım eğer doğrudan bizim eve geleceklerse ikram çeşidini biraz daha arttıracağım. Tuzluları çayla tatlıları kahve ile ikram edeceğim. bu haliyle yeterli gibi geldi bana. Yemek hazırlamak ikram yapmaktan daha kolay ama ev kalabalık curcuna olacak diye istemedim.
Yapmayı düşündüğünüz haliyle gayet yeterli bence kaldı ki kimsenin aklına yeme içme gelmiyor zaten böyle organizasyonlarda,
siz de emek verip hazırlık yapacaksınız uğraşacaksınız eminim karşı taraf keşke yemek olsaydı demez :) (umarım). Hepsi güzel birer anı olarak kalacak keyfini çıkarın :)

Yapmayı düşündüğünüz haliyle gayet yeterli bence kaldı ki kimsenin aklına yeme içme gelmiyor zaten böyle organizasyonlarda,
siz de emek verip hazırlık yapacaksınız uğraşacaksınız eminim karşı taraf keşke yemek olsaydı demez :) (umarım). Hepsi güzel birer anı olarak kalacak keyfini çıkarın :)
Teşekkür ederim diyeceklerini sanmıyorum. Annem babam ayrı annemin şehrinde çok güzel ağırladık hep teşekkür edip kibarca bu kadar şeye ne gerek vardı mahcubiyetini yansıttı annesi. O taraf da iyi ağırlanınca burada özensizlik gibi dursun istemiyorum galiba asıl derdim bu kendi içlerinde kıyas yapsınlar istemem

Teşekkür ederim diyeceklerini sanmıyorum. Annem babam ayrı annemin şehrinde çok güzel ağırladık hep teşekkür edip kibarca bu kadar şeye ne gerek vardı mahcubiyetini yansıttı annesi. O taraf da iyi ağırlanınca burada özensizlik gibi dursun istemiyorum galiba asıl derdim bu kendi içlerinde kıyas yapsınlar istemem
umarım her şey gönlünüzce dilediğiniz gibi olur :)

Bence o kadar kişiye yemek yapmakla uğraşmayın. Sevgiliniz ailesine yemek ısmarlasın yiyip gelsinler. Çay faslı da sizde olur. Ama tanışma dediğimiz şey cümbür cemaat olmaz. Sınırlarınızı çizin

Bence o kadar kişiye yemek yapmakla uğraşmayın. Sevgiliniz ailesine yemek ısmarlasın yiyip gelsinler. Çay faslı da sizde olur. Ama tanışma dediğimiz şey cümbür cemaat olmaz. Sınırlarınızı çizin
Ben dedemleri davet etmiştim babam amcam ve eşine de söyledi. Yengeme de söyledim çok kalabalık olacak dedemlere gelmeyin mi desem diye. Aile bağlarımız kuvvetli babam çok değer veriyor keza onlar da bana çok değer verir. Ayıp olmasın diye korkudan herkesi eve topladı Amcam bize biraz lazım çünkü babam muhabbet edebilen biri değil ikimizin babası da zihniyet açısından biraz farklı sohbeti döndürsün diye gelecek. Öyle derken cümbür cemaat oldu babama söyledim evimizde yerimiz var kalabalık olsun ne olacak sen keyfine bak diyor 😨

Sevgili ailesi saat 5-6 gibi gelsin. Yemek vs yenilsin. Diğer akrabalar da saat 8den sonra çaya gelsin mesela. Öyle olmaz mı? Çay, çerez, bir tatlı olur.

Back
X