• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev arkadaşlığı

Bu durumda ne yapmalıyım?

• Beraber eve çıkmayın

OY: 55 90,2%
  • Çıkın bence sorun olmaz

OY: 1 1,6%
  • 3 kişi eve çıkın

OY: 3 4,9%
  • 4 kişi eve çıkın

OY: 2 3,3%

• Ankete Katılan
    61
Öğrenci değilsiniz üstelik artık memurda atanmışsınız tek yaşamak sizi ekonomik olarak etkilemez üstelik kendinize göre bir çevrede oluşturursanız yalnızlıkta çekmezsiniz. Bence 2 kere en yakınına kazık atan insan üçüncüyüde yapar dördüncüyüde ne gerek var ki tek yaşamak en mantıklısı

Bir dönem yanlız yaşamış ve sonradan ev arkadaşı edinmiş biri olarak, imkanınız var ise asla kabul etmeyin derim.
Ben tasındıktan 4 ay sonra, ailece görüştüğümüz benden yaşça büyük biri evime yakın bir yerde is buldu ve ailesinin ricasıyla yanıma taşındı. Kabus gibiydi inanın ki çok severdim eskiden ama aynı evin içinde aynı olmuyor dısarda görüştüğünüzle. Temizlik yapmaz, tabağıni, küllügünü ortada bırakır.
Bir gün bir baktım, dolabımdan kıyafetler sorgusuz sualsiz alınıyor ki iğnesini bile alıp kullanmamışım ben.tam patlama noktasına gelmistim ki isten ayrıldı ve gitti.
Ben isteyken taşındı ve o maddi durumu iyi olan, görmüş gecirmiş dediğim insan giderken baya pahalı olan parfümümü, kremlerimden bir kismını ve giysilerimden sağlam sayıda yanina almıştı.Dolaptan yiyecek bile götürmüştü. Evdeyken kullanıyordu kozmetik malzemelerini farkindaydım ama giderken götürmesi çok garip gelmişti. İhtiyacı olan biri degildi çünkü. Anneme söyledim kadıncağız inanmakta güçlük çekti yani o kadar iyi dışardan yani.
Herkes aynıdır diyemem ama bu insan size bir kez yapmış yanlış, yine yaparmı iyi düşünmek gerek.

Yalniz yasayan biri olarak diyorum ki yalniz yasamak gibisi yook :KK28:
Korku konusunda bir korkar iki korkar sonra alisirsin merak etme..

O arkadaşınla çıkma eve, zaten hassas bir durumunuz var, normalde görmezden gelinebilecek şeyler bile gözünüze batar, en ufacık bir şey olsa büyür. Açıkçası ben belli bir yaştan sonra ev arkadaşlığına sıcak bakmıyorum. Maddi olarak sizi sarsmayacaksa kesinlikle tek kalın. Hadi öğrenciyken filan neyse bir şekilde idare ediliyor ama bir de iş stresi, hayat yükü arasında ev arkadaşına katlanmak zor oluyor. Eğer yeterli maddi gücünüz varsa ve yalnız kalmaktan korkmayacaksanız eve tek çıkın. Aksi halde başka birisiyle ama en fazla 2 kişi kalın. 3-4 kişi bekar hiç kalınmaz...

Amerikalıların bir sözü geldi aklıma.
"Bana bir kez yanlış yaparsan bu senin ayıbındır.Bana bir kez daha yanlış yaparsan bu benim ayıbımdır."
Sonra pişman olursunuz demedi demeyin.. :)

Merhaba arkadaşlar

Üniversiteyi yeni bitirdim ve devlet memuru olarak bu ay işe başlayacağım. Yaklaşık 7 yıldır tanıdığım liseden arkadaşımla büyük ihtimalle aynı yerde göreve başlayacağız. Bu kız benim lisede en yakın arkadaşımdı. Aynı mesleği seçtik, aynı üniversiteyi kazandık, yine aynı sınıfa düştük.

Üniversitede 1. sınıfta hiç sıkıntımız yoktu. Fakat 2. sınıfta bana çok büyük kazık attı. Herkesin kaldıramayacağı bir şeydi. Bu aynı konuda bana yaptığı 2. hataydı. İlkinde sesimi çıkarmadım ama 2.sini affetmedim. Bir şey söylemeden kendimi çektim 4lü grubumuzun içinden. Zaten bu kızın alttan çok dersi olduğu için pek bir araya gelemedik.

Yavaş yavaş ipler koptu. Ben yeni arkadaşlar edindim, O yeni arkadaşlar edindi. Yaklaşık 1 sene küs durduk. Sonrasında kandil günü bana barışmamız için mesaj attı. Ben de çok değiştiğimi, artık eskisi gibi olmadığımı, arkadaşlığın benim için eskisinden daha farklı anlamlar taşıdığını yani kısacası artık en yakın arkadaşım olmadığını ama barışmamızın sıkıntı olmayacağını belirten uzun bir cevap attım, barıştık.

Başlarda mesafeli durduk birbirimize. Ben yeni arkadaşlarımı hiç yalnız bırakmadım sürekli onlarla takıldım. Derken bu eski 4lü benim çevremde yeni arkadaşlarımın içinde yer almaya başladılar ve aramızdaki buzlar eridi. Bir daha aynı hatayı yapacağını düşünmüyorum.

Şimdi yeni bir hayata başlıyorum. Benim bu eski arkadaşım beraber ev tutmayı teklif ediyor ama ben kararsızım. Size 2 sorum var ;

1- Ben bu arkadaşla eve çıkmalı mıyım?

2-İkimiz değil de 3 ya da 4 kişiyle eve çıksak daha mı mantıklı olur? Kalabalıkta herkes kendi işine bakar, birbirimizden beklentimiz olmaz diye düşünüyorum. Avantajlı ve dezavantajlı gördüğünüz durumları yazar mısınız?

Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum...

sanırım onun ile tekrar arkadaş olmaya korkardım kazık atılmış biri olarak hiçbirşey yapmazdım onun ile ilgili bir planım olmazdı.güvenim sarsıldımı biter.....

Bence böyle düşünmeniz çok yanlış, insanın başına bir iş gelecekse her koşulda gelir. Çocukluğumdan beri evde yalnız kaldığım çok oldu, lisede iki sene yalnız yaşadım, üniversitedeyim hala yalnızım. Başıma ailemle birlikteyken geldiğinden pek fazla bir şey gelmedi. Üstelik evi kilitlemeyi bile akıl edemeyen oldukça aklı havada bir insanım. Tek yaşamak sadece birkaç koşulda dezavantajlıdır, geri kalan şartlarda en konforlusu diyebilirim. Eğer duygusal anlamda dengesizseniz, dışadönük olmanın ötesinde insan iletişimine bağımlı bir insansanız yahut gece korkudan uyuyamayacak bir insansanız bence bu arkadaşınıza tekrardan şans vermenizde bir problem yok. Ama eğer duygusal gelişimini sağlıklı olarak tamamlamış bir bireyseniz, hiç uğraşmayın ev arkadaşıyla falan.

Düşünsenize, market alışverişi var bunun, bulaşığı, temizliği... Herkesin farklı yaptığı şeyler bunlar. Ben ki birkaç ay ablamla yaşayayım dedim, ablamı deli gibi sevmeme rağmen gittiğinde zil takıp oynayacak duruma gelmiştim artık. İnsan ailesine, eşine böyle dolabiliyorsa bir düşünün lisede tenefüslerde beraber kantine gittiğiniz kankanızı kaç günde şeytani ritüellere kurban edersiniz. :KK62:

İnanın 10 gün evden çıkmasam camdan bile bakmam dışarda noluyo diye :) Ailemle yaşadığım evde ben de çok yalnız kaldım. Evimize, komşularımıza güveniyorum. Gideceğim yerde çevreyi bilmiyorum ya ondan biraz güvensizliğim

Bir dönem yanlız yaşamış ve sonradan ev arkadaşı edinmiş biri olarak, imkanınız var ise asla kabul etmeyin derim.
Ben tasındıktan 4 ay sonra, ailece görüştüğümüz benden yaşça büyük biri evime yakın bir yerde is buldu ve ailesinin ricasıyla yanıma taşındı. Kabus gibiydi inanın ki çok severdim eskiden ama aynı evin içinde aynı olmuyor dısarda görüştüğünüzle. Temizlik yapmaz, tabağıni, küllügünü ortada bırakır.
Bir gün bir baktım, dolabımdan kıyafetler sorgusuz sualsiz alınıyor ki iğnesini bile alıp kullanmamışım ben.tam patlama noktasına gelmistim ki isten ayrıldı ve gitti.
Ben isteyken taşındı ve o maddi durumu iyi olan, görmüş gecirmiş dediğim insan giderken baya pahalı olan parfümümü, kremlerimden bir kismını ve giysilerimden sağlam sayıda yanina almıştı.Dolaptan yiyecek bile götürmüştü. Evdeyken kullanıyordu kozmetik malzemelerini farkindaydım ama giderken götürmesi çok garip gelmişti. İhtiyacı olan biri degildi çünkü. Anneme söyledim kadıncağız inanmakta güçlük çekti yani o kadar iyi dışardan yani.
Herkes aynıdır diyemem ama bu insan size bir kez yapmış yanlış, yine yaparmı iyi düşünmek gerek.

Maşallah ya. Ne değişik insanlar var :KK14:

5 aydır yalnız yaşıyorum , hayatımda yaptıgım en doğru şey, o onu mu demek istedi, niye böyle yaptı, bana niye haber vermedi, bulaşıkları niye hep ben yıkıyorum vs vs sıkıntıları yok, 3 kurus fazla gitsin kafan psikolojin rahat olsun

mrk ettim hangi kuruma atandınız buaralar kyk vardı eğer oysa yurtlarında kalabiliyorsunuz sanırım

mrk ettim hangi kuruma atandınız buaralar kyk vardı eğer oysa yurtlarında kalabiliyorsunuz sanırım

Kamu hastaneler kurumu , hemşireyim. Nöbet usulü çalıştığımız için yurt düşünmüyorum. Hele kyk hiç düşünmüyorum. Benim uyumam gereken saatlerde diğer arkadaşlar ayakta olacağı için sıkıntı yaşayabilirim. Kimseye de ben uyuyorum sessiz olun gibi bir emrivaki yapmak istemem.

Kamu hastaneler kurumu , hemşireyim. Nöbet usulü çalıştığımız için yurt düşünmüyorum. Hele kyk hiç düşünmüyorum. Benim uyumam gereken saatlerde diğer arkadaşlar ayakta olacağı için sıkıntı yaşayabilirim. Kimseye de ben uyuyorum sessiz olun gibi bir emrivaki yapmak istemem.

Bence sizin tek başına yaşamak konusundaki endişeleriniz yersiz. Ben öğreniyim ve ileride kendi evimde kendi başıma yaşama hayalleri kurmuyor değilim. Çalışıp para kazanan bir insansınız, kendi evinize çıkın. Bu saatten sonra ben olsam kimsenin kahrını çekmeye gelemem. Hemşiresiniz, yorulacaksınız vs. işiniz ağır yani bunun arasında bir de onun bununla uğraşmak istemeyeceksiniz bence, çok yakın olduğunuz insanlar bile olsalar. Bakın size kazık atan arkadaşınızla eve çıkmayın demiyorum, o yöndeki oyumu kullandım zaten. Hiç kimse ile eve çıkmayın diyorum. Öğrenci olsanız maddi sıkıntıdır, masraflar paylaşılsındır vs. bahaneleriyle ev arkadaşlığı falan yapılıyor ama belli bir dönemden sonra insanların kafası kaldırmıyor.

Kimseyle eve çıkmayın. Masraf azalıyor gibi görünse de sadece kira azalıyor. İki kişi daha fazla su, tüp vs harcayacak. Hiç gerek yok temizlik yemek hepsi sorun oluyor.

Back
X