• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev ayirma meselesi . kp. Derdi

Yeri gelmişken anlatayım. Yakın bir tanıdığımız da geliniyle birlikte kalıyordu, daha doğrusu kalmak zorundaydı eşi vefat etmişti çünkü. Yani evde kaynana, gelin, oğul, bebek yaşıyorlardı. Her neyse gelin bu durumdan tabikii hoşnut değildi. Biz misafirliğe gittiğimiz zaman bile bunu şiddetle hissediyorduk, belliydi. Biz bile anladıysak, kaynanasının anlamamasının imkanı yok değilmi. Her neyse baktı ki bu kaynananın gideceği oğlununda ayrılacağı yok, bir gün gelin bir meseleden tartışma çıkarmış. O basit mesele bebekle ilgili olunca da koca mecburen eşine hak vermek zorunda kalıyor. Evdeki gerilime dayanamıyor ve evleri ayırıyorlar. Bu size örnek olsun..

Baştan kabul etmemeliydiniz ama kaybetmemek için tamam diyorsunuz dınra böyle uğraşıyorsunuz evleneyim de ne olursa olsun zihniyetini bırakıp ya ayrı ev açarız ya da bu evlilik olmaz deseydiniz herşey olurdu ha açamam mı dedi yolumu ayırırdım kaybetmeyi göze alıyorsa hiç mi bu evlilikte mutluluğunuz önemi yok eşiniz sizi umursamıyor ve hiçbir tepkiniz yok burda yazmaktan başka

Arkadaşlar bir çok güzel tavsiye vermiş ama onları siz yapabilecek olsanız o evde çocuk yapmazdınız zaten bence. Herhalde siz kendi kendinize gizli gizli ağlayıp sonra herkese alttan alıyorsunuz, ne derlerse de yapıyorsunuz. Kpnin o dediğinde bir cevap verip bir şey diyemediğinize göre daha da demezsiniz.
Bu durumda belki pasif agresif davranmayı deneyebilirsiniz. Yani hiç bir şey yapmamayı. Depresyona girmiş gibi kendi içinize çekilmeyi, hiç bir işe karışmamayı, insanlar size bu sebeplerden kızıp bir şey dediğinde öyle boş boş bakıp bir cevap vermemeyi.... Bunları yaparsanız, kocanız da sizi seviyorsa belki delirecek karım burada diye korkar size kıyamaz da taşınır. Bebeğinizle ilgili şeyleri de otomatiğe bağlamış gibi yapın, öyle bebeğe sarılı uzaklara bakın bol bol bir şey görmeden. Eşiniz ilgi isterse hayır demeyin, evet de demeyin, yatağa uzanıp öylece durun. Bu arada bir sürü insan size bağırıp çağıracak, yalvaracak, o boş bakma meselesini biraz çalışmanız lazım kendi kendinize. Çok lazım olursa hıı, olur, falan deyin en fazla.

Evlenirken kabul etmesen de evlendikten sonra evlendi nasılsa diye yine aynı eve gecirebilirdi. Sizin baskın olmanız lazım KV den ders mı alsaniz

Yeri gelmişken anlatayım. Yakın bir tanıdığımız da geliniyle birlikte kalıyordu, daha doğrusu kalmak zorundaydı eşi vefat etmişti çünkü. Yani evde kaynana, gelin, oğul, bebek yaşıyorlardı. Her neyse gelin bu durumdan tabikii hoşnut değildi. Biz misafirliğe gittiğimiz zaman bile bunu şiddetle hissediyorduk, belliydi. Biz bile anladıysak, kaynanasının anlamamasının imkanı yok değilmi. Her neyse baktı ki bu kaynananın gideceği oğlununda ayrılacağı yok, bir gün gelin bir meseleden tartışma çıkarmış. O basit mesele bebekle ilgili olunca da koca mecburen eşine hak vermek zorunda kalıyor. Evdeki gerilime dayanamıyor ve evleri ayırıyorlar. Bu size örnek olsun..
esi vefat etti diye ogluyla kalmak zorunda degil kimse. yani cekilcek durum degil gercekten. ben annemle bile yasiyamam ayni evde kaldiki kvde yasiyagim

esi vefat etti diye ogluyla kalmak zorunda degil kimse. yani cekilcek durum degil gercekten. ben annemle bile yasiyamam ayni evde kaldiki kvde yasiyagim
Gelin haklıydı zaten. Tabikii insan yeri gelince kendi annesine babasına kardeşine bile bağırıyor, anlaşamıyor. Şahsen ben de yapamazdım. Bir kere ben kocamın dizinde film izlemek, birlikte duşa girmek, yarı çıplak gezmek ne biliyim evde özgür olmak isterim

Arkadaşlar bir çok güzel tavsiye vermiş ama onları siz yapabilecek olsanız o evde çocuk yapmazdınız zaten bence. Herhalde siz kendi kendinize gizli gizli ağlayıp sonra herkese alttan alıyorsunuz, ne derlerse de yapıyorsunuz. Kpnin o dediğinde bir cevap verip bir şey diyemediğinize göre daha da demezsiniz.
Bu durumda belki pasif agresif davranmayı deneyebilirsiniz. Yani hiç bir şey yapmamayı. Depresyona girmiş gibi kendi içinize çekilmeyi, hiç bir işe karışmamayı, insanlar size bu sebeplerden kızıp bir şey dediğinde öyle boş boş bakıp bir cevap vermemeyi.... Bunları yaparsanız, kocanız da sizi seviyorsa belki delirecek karım burada diye korkar size kıyamaz da taşınır. Bebeğinizle ilgili şeyleri de otomatiğe bağlamış gibi yapın, öyle bebeğe sarılı uzaklara bakın bol bol bir şey görmeden. Eşiniz ilgi isterse hayır demeyin, evet de demeyin, yatağa uzanıp öylece durun. Bu arada bir sürü insan size bağırıp çağıracak, yalvaracak, o boş bakma meselesini biraz çalışmanız lazım kendi kendinize. Çok lazım olursa hıı, olur, falan deyin en fazla.
Fevkaladenin fevkinde öneri :KK52: konu sahibi tut bunu;)

+1

Arkadaşlar çok çakalsınız valla hepiniz. ... konu sahibi direnişe başla...

Bir yerde mutsuzsanız bile gülümserseniz mutlu hissetmenize yardımcı olabilir gibi bir şey okumuştum. Tam bu olmayabilir ama ana fikri basit bir gülme refleksinin bile beyinde mutluyumu tetiklemesi ile ilgiliydi. Böyle depresif depresif davranmanın insan psikolojisine iyi geleceğini düşünmüyorum. Gene de ne psikolojisi kalmış ki o evde diyip göz karartılıp böyle bir şey yapılabilirdi tabi ama bebek olmasaydı. Bebek eli kolu bağlıyor sanki bazı tepkilerde.

Kocan ailesine kıyamıyosa evlenmeseymiş. Sen aileni bırakıypsun kadın duygusallığınla o biye bırakamıyo? Valla kocan biraz basiretli olsun ve karşılarında dursun. Kv ye de anlam veremedim ayırmak istemiyosa evlendirmeselerdi!

Ben hic biseyiinize karismiorum yawrucum ister ayrilin ister kalin dedi sonra gitmis kaynima aglamis oda esimin kendi sozunden cikmicagini bildigi icin konusurum ben hallederim demis halletmiste. Yani dedikleriniz evet dogru bi cirkeflik yapmazsam kurtulamicam. Akşama kadar yan gelip yatio sunu yaptinmi bunu yaptın mi . kic buyutuo sonra dio sunu yapmamissin. Kazamiz mubarek olur insaallah dediklerrinizi yapicam bakalim noulcak ama bu kadin o numaranin 5 katini falan yapar onceden mahsuscuktan falan sinir krizi falan geçiriomus

Her gün söyle eşine çıkmak istediğini sabah söyle akşam söyle gece söyle ağla, kavga et. Çok pasifsin ya bir de o evde çocuk yapmışsın. Sadece eşine mi kalmış bu kararlar senin hiç söz hakkın yok mu of içim şişti

Görevlendirmemiz belli olmadan evlendik. Ev mevzusu karambole geldi haliyle.Evlenip Geçici mi kalıcı mı bilemediğimiz bir lojman dairesine geçtik.Eve girdiğimde bir beyaz plastik sandalyemiz uyduruk yer yatağımız bir dörtlü ocağımız ve uyduruk mutfak eşyalarımız vardı. Ve tabi kişisel eşyalardan oluşan valizlerimiz. Başka hiçbir şey yoktu.
Her şeyi günbegün aldık. O evde ilk gününden son gününe çok mutluyduk. Şimdi de mutluyuz ama o günlerin tadı bir başkaydı. Çok güzel bir arkadaş çevremiz vardı.
Ayrıca..
Eşimin ailesine uzaktık. Bizimkilere zaten uzağız.

Bilmem anlatabildim mi?

Ben hic biseyiinize karismiorum yawrucum ister ayrilin ister kalin dedi sonra gitmis kaynima aglamis oda esimin kendi sozunden cikmicagini bildigi icin konusurum ben hallederim demis halletmiste. Yani dedikleriniz evet dogru bi cirkeflik yapmazsam kurtulamicam. Akşama kadar yan gelip yatio sunu yaptinmi bunu yaptın mi . kic buyutuo sonra dio sunu yapmamissin. Kazamiz mubarek olur insaallah dediklerrinizi yapicam bakalim noulcak ama bu kadin o numaranin 5 katini falan yapar onceden mahsuscuktan falan sinir krizi falan geçiriomus
Ayyy ne güldüm yaaa :)yalandan sinir krizi hee :)bak sen şu kaynanaya .. öyle kuru kuruya ağlamak olmaz .ne yap biliyo musun ? Ağlarken tepin ,yat yere ayaklarını yere vur hatta yatak odandaki dolaba vur ,hasar görsün ki yeni evde yeni odan olsun :) sesinin çıktığı kadar bağırarak ağla .bunu özellikle esin evdeyken yap ve seni sakinleştirmeye çalıştığında onu gormuyomus gibi davran .hiç tepki verme .odada sadece sen varmışsın gibi davran .arada kendi kendine konuş ,cevaplarını yine kendin ver :) kısacası delilik alameti ne varsa yap :) bunların hiçbirini yapmadım ama duydum çok yakın birinden :) acayip de ise yaradı ,gözümle gördüm .hadi gazan mübarek ola :halay:En Büyük KK

Bende oyle beraber otryrm her boka karışırlar nefret ederim zaten basimda bi gorunce var evlenmis gitmis ama hala arayip bizden bi suru sey ister çocuklarının corabina kadar gunden gune eriyrm psikolojim hic iyi degil belki boşanmaya bile gider bu is hata etmissin canim hic otrmycn basta yoksa sonrasi olmuyr gidmeiyrsn ben ayrilcam dediğimde k.v ben 10 yıl k.v otrdm ama bi gün ayrolcam demedim dedi bana boyle onu orda.. neyse sinirlnmoycm :)

Zor gerçekten
Sizde çalışıp birlikte bir ev tutun
Ev ev üstüne olmaz

Allah yardimcin olsun inşallah. Kaynana ile yaşamak çok çok zor. Umarım en kısa sürede o evden ayrılır kendine yeni evinde yeni bir sayfa acar ve eşinle çok mutlu olursun.

Bende beraber oturdum herseyime de karisuyorlardi ve evden cikmamizi istemiyorlardi.Hatta disari ciksam misafir geldi eve don diyolardi.1 sustum 2 sustum sonra aradiklarinda gelmiyorum diyordum.Eve donuyor olsam bile inadimdan sokakda dolanip oyle gidiyordum.Calistigim zaman surat asardi butun evin isi bana bakiyo yardim etmiyosun diye.O kadar coook sey vardi ki karistigi anlatsam Edirne'den Kars'a yol olur o derece:) Sorsaniz asla karismaz.Velhasil o kadar cevap vermeye basladim ki tasinmamizi istediler.
Not.Bizimki zorunlu birlikte oturmaydi ben ayri oturuyordum ama sonra ben butun yuku ustunden alinca rahat geldi esimi etkilemeye kalktilar.Şuan evimde cok huzurluyum sukur

Back
X