• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev dağınıklık

Kolay gelsin ama yapacak birşey yok malesef benimde öyleydi ne zamanki biraz daha büyüdüler o zaman düzene girdik.Şimdi küçüğüm 3 yaşında büyüğüde 9 kendilerine toplatıyorum ve oynamadıkları oyuncakları kaldırtıyorum. Birde çoğu oyuncağı dağıttım çünkü en fazla dağınıklığı onlar yapıyor ve koltuk takımımda yastıklıydı onları feci dağıtırlardı onlarıda iptal ettim bütün yastıklar yaptırdım en azından daha derli toplu duruyor.

Komşu gecen oglumun odasını gördü aaa yapıyor napıyım yani o odayı her topladıgımda dagılıyor kendileri cok mu toplu canım sıkıldı ya:işsiz:

İllaki evim cillop gibi olsun diyen kadınlardansınız. Yahu bırakın biraz relaks olun. Varsın eviniz dağınık olsun. Ne var yani bunda?
Ben asla takmam temizlik olayını. Resmen kadınların kendine yaptığı eziyet bu.

Ben gündüz çocuklar okuldayken topluyorum her yer derli toplu ama çocuklar bir geliyor (biri 15 diğeri 9) yaşında odaları bir anda dağılıyor üstleri bir yerde çantalar bir yerde hiç ses çıkarmıyorum çünkü biraz dinlenip topluyorlar bir kısmını sonra ödev faslı başlıyor ki evlere şenlik her yer kitap defter, sonrasında kızım artık büyüdüğü için daha derli toplu yani çok toplamıyor ama çok dağıtmıyorda :) ama oğlum oyuncaklarla oynamaya başlıyor, kağıttan bir şeyler yapıyor kesiyor döküyor yapıştırıyor. Salonda sağolsun kocamın sayesinde dağılıyor. Çocuklar 9,30'da uyuduktan sonra çay içiyorum biraz keyif yapıyorum ve hiçbir şeyi toplamadan yatıyorum. Sabah çocukları okula gönderdikten sonra başlıyorum toplamaya ama bu saat oldu hala yataklar bile açık hiç keyfim yok zaten 9-13 arası da homeofis çalışıyorum saldım ipin ucunu iyice bugün. Yaptım kahvemi kahve içip KK'yı geziyorum. :halay::kahve:

Slm hanımlar benım 9 aylık ve 5 yaşında olmak üzre 2 cocugum var allah güç kuvvet versin gece 2sinin odasına gidip gelmekten tam uykumu alamıyorum buda yetmez gibi sürekli ev dagılıyor toplamaktan bulaşık yıkamaktan cok sıkıldım yardım edicek kimsem yok biri gelicek diye aklım cıkıyor tam salonu topluyorum cıkıyorum diğer odaya geçerken bi bakıyorum yine dağılmış eşim desen oda ha keza gelir salon kırlentlerini atar uzanır gıcık oluyorum ya bitmek bilmeyen uyku isteğim var siz temizliği nasıl yetiştiriyorsunuz 1 kahvaltı yemeleri 2 saati buluyor kücüğüm uyuyuncada sadece sessiz işler yapabiliyorum

yardım edecek biri var: kocan!! çalışıp eve para getiriyor diye seni hizmetçi gibi kullanma hakkı yok. tamam ev işinin çoğu senin üzerinde olabilir evde olduğun için ama erkek kısmısı da sırf karım çalışmıyor diye yan gelip yatmamalı. bence tavrını bu yönde koy. en azından kendi dağınıklıklarını, ne bileyim akşam yatmadan önce çocukların dağınıklıklarını felan toplasın.

Çocuk demek zaten dağınıklık demektir. Bunda utanılacak bir şey yok ki biri gelecek diye korkuyorsunuz. Halinizden anlamayan misafir ev tertemiz düzgün olsa da bir kusur bulur

Slm hanımlar benım 9 aylık ve 5 yaşında olmak üzre 2 cocugum var allah güç kuvvet versin gece 2sinin odasına gidip gelmekten tam uykumu alamıyorum buda yetmez gibi sürekli ev dagılıyor toplamaktan bulaşık yıkamaktan cok sıkıldım yardım edicek kimsem yok biri gelicek diye aklım cıkıyor tam salonu topluyorum cıkıyorum diğer odaya geçerken bi bakıyorum yine dağılmış eşim desen oda ha keza gelir salon kırlentlerini atar uzanır gıcık oluyorum ya bitmek bilmeyen uyku isteğim var siz temizliği nasıl yetiştiriyorsunuz 1 kahvaltı yemeleri 2 saati buluyor kücüğüm uyuyuncada sadece sessiz işler yapabiliyorum
Benim koltuklarda bol yastikli nefret ettim biri 4 biri 2 yasinda iki yaramazim var ben topluyorum onlar dagitiyor
Buyuk bana yardimci oluyor cok dagitmazda kucukk felaket dolaplari bosaltir evi yikar resmen
Aman pis olmasinda daginik olsun bosverin
Ben ortadan 3 koli oyuncak kaldirdim suan sadece oynayabilecekleri bi kac araba ve bebek kaldi o kadar

2 çocuklu ev için gayet normal bir durum . Müze değil ki orası .Bırakın dağınık kalsın . Yıpratmayın kendinizi .Yardımcı alma durumunuz varsa haftada bir alın . Yoksa ya eşiniz de yapsın ya siz de rahat davranın

Öylede arkadaşlar ben de üzülyorum zaten uykumu alamıyorum iş yapasım gelmiyor ya 2 side evde cogu zaman gündüzde uyuyor eşim zaten

fazlalik herseyi elden cikarin ya da kaldirin diyenlere katiliyorum. gercekten cok hafifletiyor gunluk kosturmayi. kirlentlerinizi ivir zivir sus esyalarinizi cocuklarin fazlalik oyuncaklarini vs..

bir de 5 yasindaki cocugunuz artik odasini oyuncaklarini kendi toplayabilir. kendi daginikligini ona toplatabilirsiniz bence ;)

Hepimizin ayni iki çocukla evi temiz tutmak çok zor ama ben gece yapiyirm artik sabaha da çok iism kalmıyor düzeni öyle oturttum

Bana yılda üç dört kere misafir gelir. Çocuk olunca kestim misafir çağırma işini. Hele ki çat kapı kimse gelmez bana. Dışarıda görüşürüz arkadaşlarla. Ya da gerekirse hiç görüşmem. Biri laf edecek diye evimi sürekli toplu tutmaya çalışıp ne kendimi ne ev ahalisini kasarım.

Gece toplamakta buldum çareyi , banyo tuvalette sabah 7 de uyanıp yapıyorum 15 dakikami almıyor.
Süpürge , toz , 2 günde 1 sildiniz mi zaten çok kirlenmiyor.
Büyük temizlik için de 15te 1 kadın alın bu kadar :)
(Esiniz yardım etmiyor ya o yüzden bu seçenekleri sundum)

Aynen bende de var 2 küçük çocuk.Kucuk sabaha kadar memede.Uyku yok.Evi daha yeni topladım oyuncakları dolaba doldurdum iki kardeş oyuncakları dağıtmakla meşgul ben de elime tel aldım kafa dağıtıyorum biraz.Bosver ya milleti ne takıyorsun ben kendimi kabul ederek bunu aştım.Bu kadar yapabiliyorum çocukların mutluluğu daha önemli diyorum alt kat komşum var küçük çocuğu var ve çalışıyor evi her zaman tertemiz ve düzenli ona da psikojimi bozuyorsun diyorum.Rahat olun kasmayin sağlıkla büyüsünler de ilerde derli toplu evlerde bu günleri özleriz.Benim eşim de bu kadar zor olmamalı diye laf söyler ama bazen hastanede işim oluyor ya da sınava gidiyorum belli etmiyor ama o zaman anlıyor bir süre değişiyor.Siz de bahane üretip çocukları ona 2 saatliğine de olsa bırakmaya çalışın gorsun.

Biz iki kişi olmamıza rağmen; ben yetişemiyorum. Misafir kabul edemiyorum, o derece dağınık.
Senin 2 çocukla böyle yetişememen; çok normal. Hiç kendini sıkma, olduğu kadar olsun.

Çoğu eşyayı attım
Evde ıvır zıvır yok
Böyle olunca dağılmıyor

Oyuncak sepetiniz yok mu?
Çocuklarınıza oyuncakların kendi sorumluluğu olduğunu öğretin.
Mesela ufaklık biraz daha büyüyünce oyun oynayarak oyuncakları toplayın. Biraz daha büyüdüğünde kendileri topluyorlar. 5 yaşındakiyle konuşun sorumluluğunu bilsin.
Evde ne kadar gereksiz eşya varsa atın.
Ev işinin sonu yok ve kısır döngü.

Sagolun kızlar bir nebze içim rahatladı en azından yanlız değilmişim

İki çocukla düzenli bir ev ancak yardımcıyla mümkün sabah gelip akşam gidecek yemeği vs yapacak silip süpürecek.
Siz hem bakıcı, hem aşçı, hem temizlikçi olmadığınıza göre kimse sizden süperwomanlık beklemez. Yardımcı mümkünsüz bi seçenekse kocanız yapsın o da yapmıyorsa bence bırakın gitsin dağınık olmayan ev yoktur iki çocukla dert etmeyin

Back
X