ev düzeni/kira isi

Cudana'nın yorumunu yanlış anlamışsınız sanırım.
Her şeyi erkek yapsın, kadın bir şeye karışmasın dememiş, ilk satırları tekrar okursanız çözümü orda.
Eleştirenler olarak hiçbirimiz demiyoruz bunu.

Bana yarı yarıya olması da ters geliyor, kiranın bu şekilde paylaşılması gibi.
Alışveriş benim, fatura senin gibi bir ayrım da ters geliyor.
Paranın kimden gittiğinin ne önemi var, kirayı kim müsaitse o öder, alışverişte kimin yanında para varsa o öder.

Garip geldi bana.

sizin dediğiniz gibi olursa ev ekonomisi sağlanamaz ,programlı yaşayan biri olarak söylüyorum ben şahsen yapamam ,evlilik sorumluluk işi herkes sorumluluğunu bilmeli,ben 8 yıllık evliliğimi çok ta güzel yürütüyorum,aksi halde bu ay ben çok verdim sen sadece şunu verdin tartışması yaşanabilir,8 yıldır evimde para konusu adına hiçbirşey konuşulmuş değil,herkes görevini ödemesini bilir sorun kalmaz bizim ailemizde ,herkesin görüşü ,yaşam tarzı farklıdır elbet ama ben bu tür evlilikleri anlamlandıramıyorum demek çok yalnış,benim evliliğimin adı var çok şükür.

Evde iki kisi calisirken hala tum masraflari erkeklere yikmaya calisan zihniyeti anlamiyorum. Ne hayat eskisi kadar ucuz, ne de maaslar dolgun. Hala neyin kafasi bu diye argoca sorasim geldi ((((=

Hem butun maddi yuku erkeklere atin, hem de adamlardan size anlayisli, romantik, sevgi dolu olmasini bekleyin. Tek basina bir aileyi gecindirmeye calismadiginiz surece, hic bu konuda kesin yargilariniz olmasin bence

İnsanlar burada cevaplar vermiş "konu ile alakalı"..
Konu sahibi yok Türk yok ırk yok cart yok curt onlara takılmış..

Siz beni yanlış anlamışsınız.
Böyle bir şey diyecek en son kişi benimdir sanırım :)

Ben diyorum ki evet hayat müşterek ayrım yapılmamalı,
bütün gelir birleştirilip giderler ödenmeli, kalan da ortak hesap da birikmeli...

Şu konuda hemfikiriz;
her iki eş de çalışıyor, fakat kadın evi geçindirmek erkeğin görevi diyip,
bir kenara çekiliyor, kendi parasına da dokundurmuyorsa bu da yanlış...

İnsanlar burada cevaplar vermiş "konu ile alakalı"..
Konu sahibi yok Türk yok ırk yok cart yok curt onlara takılmış..

Katılıyorum..Zaten derdim var benzeri konularda genelde nerede eleştirel bir yorum var onlar dikkatle okunur ve cevap yazılır.

Son düzenleme:
Eşit vermek değil de ortak hesaptan vermek daha doğru olur..ya da eşiniz aldığı fazla 200euronun 100 eurosunu size versin böylece maaşlarınız eşitlenir o zaman eşit vermek olabilir..

bu durumun irkla ne alakasi var?

IRK dememiş arkadaş, kültür farkı demiş bunu ırk olarak algılamayın , bizim ülkemizde de örneklerden okuduğumuz gibi eşinizin önerdiği gibi yapanlar mevcut ama bunlar şimdilik azınlıkta çünkü bize işlenmiş bir kere evin direği erkek erkek öder vs taa ilk okuldan beri bu böyledir bu işlenir kadın ev işlerinden yemek temizlik alışveriş çocuktan sorumluyken erkek çalışıp kira borç harç vs öder diye öğretiliyor , yurt dışında insanlar bunu çoktan aşmış durumda sizin garipsediğiniz bu durum ona göre çok normal doğal olarak :) mesela alman usulü hesap ödenmesi gibi biz daha buna biile fazla açık değiliz ..erkek değil mi canım aa o ödeceyecek tabi bi teklif et ama tamam derse birdaha görüşme o adamla diyen insanlar gördüm ben burda yargılamıyorum asla demek istediği kültür farklılıklarına uyum sağlamanız lazım bir ömür geçireceksiniz :)çok mantıklı fikirler verilmiş ortak hesap gibi yada yüzde olarak sizin daha az vermeniz gibi ..sizde bir teklif sunmuşsunuz o da mantıklı mutfak giderleri bana ait olsun demişsiniz buda olabilir bence:)

Valla bunun bir doğrusu yanlışı yok. Tanıdığım çiftlerden örnek vermem gerekirse iki tarafın da iyi kazandığı bir çift her masrafı yarı yarıya bölüyor mesela. Başka bir çift kadın çalışmıyor. Kira geliri var. Adam da çok fazla kazanmıyor ama bütün masrafları o karşılıyor. Kadın da kira geliriyle sadece geziyor tozuyor alışveriş yapıyor. Verdiğim iki örnek de uç örnekler bence, ikisi de hoş gelmiyor bana. Siz kirayı bölerseniz diğer masraflar nasıl olacak? Bu sefer onları da bölmeniz gerekecek. Mario kirayı ödese sen de mesela ev alışverişini yapsan dediğin gibi daha mantıklı.

Tamamen kultur meselesi.
Yurtdisindaki ciftler (genel olarak) 50% sistemini kullaniyorlar. Her ikisininde ozel hesabi vardir + ortak bir hesap.
Ne aliniyorsa, ne odeniyorsa hesapliyorlar zirt pirt. Ne kadar dogru?! Orasi tartisilir...
Sen istemiyorsan, oturun konussun bu kadar basit.

Sahsi olarak, esim calisiyor ve evin ihtiyaclarini tamamiyle karsilayamiyorsa yardim ederim.
Tipki kadinlar ev isleriyle ilgilenirken, eslerinden yardim istedikleri gibi...
Herkesin gorevi ayridir benim gozumde.
Ciftler boyle birbirlerini tamamliyorlar ve benim icin esitlik budur.
Cok sukurki erkek arkadasim benimle ayni dusunuyor.

bizde masrafları eşim karşılıyor tabi bende ihtiyaçlarımızı ara sıra alıyorum.eşim alır die beklemiyorum. paramı ve eşimin maaşından kalanları geleceğimiz için ben değerlendiriyorum.biriktiriyorum.bu durum ikimziinde işine geliyor.eşim çok rahat para harcar bu sorumluluklar ona kalınca boşa harcayacak parası da kalmıyor:)

size en uygun durumu siz bilirsiniz.ama yarı yarıya ev arkadaşı gibi kirayı paylaşmak bana saçma geldi.

Son düzenleme:
kadınlar ne fena hem kadın erkek eşitiz derler hemde evi erkek geçindirsin pes

bizde

ev kredisi
cep teller
kredi kartı
oturduğumuz evin aidatı
bakıcı parasının yarısını ben veriyorum

eşim

oturduğumuz evin kirasını
araba ve ihtiyaç kredisini
bakıcı parasının yarısını
faturaları ödüyor

ayın 1 inde eşim, 15 inde ben maaş aldığım için maaşlarımıza kadar birbirimizin harçlığını karşılıyoruz

sizde zamanla düzeninizi oturtursunuz

tamam kizlar tesekürrler cevaplariniz icin..

peki mobilya alirken nasil yaptiniz..beraber yapcaz bizde tabiki ama nereden nasil baslicam..hic bir fikrim yok.

yönlendiren kimsede yokki..kaldim bir basima..marionun birseyden caktigi yok..plani programi ben yapayim istiyor, ipleri elime verdi..benimde akla ihtiyacim var.. acikcasi bende birseyden cakmiyorum

ikimizden birinin birseyler yapmasi gerek..

hesap isini, ödeme isini, alisveris islerini nasil konusup anlasabilirim detayli olarak????

ortak hesab isini düsündüm ama nasil yürüyorki bu isler. ?

Bence kazanılan para ortaya konup birleştirilir.. Ve bütün ödemeler burdan yapılır.. Sen ben olmamalı..
Ev arkadaşı olsanız öyle olurdu ama evlisiniz siz :)

Maddi durumunuzu bilmiyorum ama biz yeni evimize geçince maddiyatımız el verdiğince her ay bir eşya alıcaz evimzie..
Koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi.. (Kaçarak evlendiğimizden şuan ki eşyalarımız istediğimiz gibi değil :) )
Hepsini aynı anda alıp borca girmek istemiyoruz.. Kendimizi sıkmadan alalım diyoruz.. Zaten araba aldığımız için kredi ödüyoruz her ay zor olur bizim için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…