- Konu Sahibi nadideiris
Ben mesela,çamaşır makinasında çamaşır yıkadığım zaman makinadan çıkan su ile balkonu,tuvaleti ve banyoyu yıkıyorum ve böylece hem su dan tasarruf ediyorum su faturası inanılmaz az geliyor hem de SU İSRAFI yapmamış oluyorum.Ayrıca kızartma yaptığım yağı en fazla bir yada iki kere kullandıktan sonra azar azar yemeklere ilave ederek hem YAĞ İSRAF etmemiş oluyorum hem de ekonomime katlıda bulunmuş oluyorum.Evimde mutlaka tasarruflu lamba kullanıyorum hem elektirik az gelmiş oluyor hem de küresel ısınmayı birazcık olsun enellemiş oluyorum.Bir de bayatlamış yada bayatlamaya yüz tutmuş ekmeklerimi tost makinasında yada fırında tekrar ısıtıp yiyorum ÇÖPE atmıyorum aksi halde hem günah, hem israf, hem de ekonomime zarar olur diye düşünüyorum. Ayrıca sebze ve meyvelerimi yıkarken musluğun altına bir küçük legen koyuyorum içine akan temiz suyu çiçeklere ve ağaçlara döküyorum.Bunun bana faydası olmasa da ağaçlara ve çiçeklere olduğu kesin!!!!
Sizlerinde böyle küçük ama yararlı bilgileriniz varsa bizlerle paylaşırsanız sevinirim.
Sizlerinde böyle küçük ama yararlı bilgileriniz varsa bizlerle paylaşırsanız sevinirim.
Son düzenleme: