Ev ekonomisi

Biz bugun güneş enerjisine geçtik inşallah hava bozmaz iç Anadolu malum :) elektrik faturam baya iner diye ümit ediyorum termosifon iptal olunca
Tarifeniz kaç zamanlı elektrik faturanız yani eğer 3 ise tek zamanlıya geçin derim,termosifon çalıştığı için mesela 7\24 açık bırakıyorsun ve en çok enerji puant döneminde harcar yani 17-22 ve 23 arası en pahalı tarife olur ama tek zamanda hepsi aynı birimdir.

Sabunun zararı oluyor mu peki makina için.

Şimdiye olmadi. İki senedir kullaniyorum. Arada 90 derece yikaninca eriyip gidiyor zaten.
Arkasim yerleri bile siliyor. Benim parkeler koyu renk olduğu icin yerlerde kullanmiyorum. Ama halilari siliyorum. Cok temiz yapıyor

Tarifeniz kaç zamanlı elektrik faturanız yani eğer 3 ise tek zamanlıya geçin derim,termosifon çalıştığı için mesela 7\24 açık bırakıyorsun ve en çok enerji puant döneminde harcar yani 17-22 ve 23 arası en pahalı tarife olur ama tek zamanda hepsi aynı birimdir.
Bu konuda hiçbir fikrim yok :)

Şimdiye olmadi. İki senedir kullaniyorum. Arada 90 derece yikaninca eriyip gidiyor zaten.
Arkasim yerleri bile siliyor. Benim parkeler koyu renk olduğu icin yerlerde kullanmiyorum. Ama halilari siliyorum. Cok temiz yapıyor
Doğrudur annem eskiden köyde çamaşır için hep beyaz sabun kullanırlardı derdi,mis gibi olur diye söylerdi.

Doğrudur annem eskiden köyde çamaşır için hep beyaz sabun kullanırlardı derdi,mis gibi olur diye söylerdi.

Ben cok memnunum. Vucudumuda haci şakirle yikiyorum. Deri sorunlarim bitdi cok şükür. Eskiden crem sürmeden kışın gezemezdim. Derim cok kururdu. Bu kış eksi 18 derece oldu ve benim derim kurumadi

Istersen detarjanin icine rendele karıştır istersen. Ozaman deterjan daha az kullaniliyor, ben bir makineye bir yemek kaşığı rende atiyorum. Veyada bir makine dene. Beğenirsen devam edersin
Vay be bu sitede hergun yeni bişey öğreniyorum. Mutlaka rendelicem bisuru duruyo evde beyaz sabun kullanmiyorduk. Çok teşekkür ederim

Istersen detarjanin icine rendele karıştır istersen. Ozaman deterjan daha az kullaniliyor, ben bir makineye bir yemek kaşığı rende atiyorum. Veyada bir makine dene. Beğenirsen devam edersin
Acaba 30-40 derecede de erir mi? Koyu renklerde beyaz beyaz kalmaz dimi

Vay be bu sitede hergun yeni bişey öğreniyorum. Mutlaka rendelicem bisuru duruyo evde beyaz sabun kullanmiyorduk. Çok teşekkür ederim

Kesinlikle. Ben mecbur geçiş yapdim. Sedef hastasi var evde. Deterjanlar aşırı kimyalar ve hassas derilere cok zararli. Hele bebek filan varsa en temizi kalip sabun

Eriyor. Makine tika basa olunca bazen kaliyor ama. Eger atik kalmasını önlemek istersen kaynar suda eritip makinede sivi deterjan gibi kullanabilirsin
Aa evet çok mantıklı. Ev işlerine yeni yeni adapte olduğum için inanın böyle şeylerin pratigi aklıma gelmiyor hiç :) denicem kesinlikle

Acaba 30-40 derecede de erir mi? Koyu renklerde beyaz beyaz kalmaz dimi

Ki zaten "savon di marseille" diye versen google hemen cikiyor bizim standart beyaz sabunu italyanlar sivi deterjan yapmış ve aşırı bir fiyata satiyorlar ( benim nişanlım italyan, ilk italyada görmüştüm)
Resmen eritilmiş hacı şakır

Ben cok memnunum. Vucudumuda haci şakirle yikiyorum. Deri sorunlarim bitdi cok şükür. Eskiden crem sürmeden kışın gezemezdim. Derim cok kururdu. Bu kış eksi 18 derece oldu ve benim derim kurumadi
Ben de banyoda sabun kullanırım :) zeytinyağlı yeşil olanı bazen beyaz duş jelini bir kere kullandım gerisi çöpe gitti,aynen bende krem vs kullanmam pek.

Ki zaten "savon di marseille" diye versen google hemen cikiyor bizim standart beyaz sabunu italyanlar sivi deterjan yapmış ve aşırı bir fiyata satiyorlar ( benim nişanlım italyan, ilk italyada görmüştüm)
Resmen eritilmiş hacı şakır
Hahaha vay be :)

Valla iyi etmişsiniz bence edindiğiniz faydalı bilgileri buraya konu açın ara ara :)

Birikim konusunda baya iyiyim. 24 ay icinde kasmadan 50 büyük altin, 6 yirmi gramlik burma ve 15 bin Euro nakit atdim kenera...
Burda baya birikime yararli konular var... bende orda takiliyorum :)
Sağlıklı yaşam icin acicam konu ama türkçem fazla iyi değil...

Birikim konusunda baya iyiyim. 24 ay icinde kasmadan 50 büyük altin, 6 yirmi gramlik burma ve 15 bin Euro nakit atdim kenera...
Burda baya birikime yararli konular var... bende orda takiliyorum :)
Sağlıklı yaşam icin acicam konu ama türkçem fazla iyi değil...
Masallaaah valla bravo

Tek zamanliymis. Yani hep yazıyorlar ya makinaları 22.00 dan sonra çalıştırmak tasarruf sağlıyor diye o zaman bu benim için geçerli değil mi demek oluyor?

Back
X