Ev ekonomisi

Corlun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2018
306
206
103
Hem kendi hem eşi calısan kızlar, ev bütcenizi nasıl ayarlıyorsunuz? Herkes payına düşenleri ödeyip kalan parasını kendi istediği gibi mi harcıyor, yoksa ortak bir hesap mı kullanıyorsunuz.

Böyle para mevzularını hiç sevmem ama eşim bu konuda bireysel takılıyor. 3 yıl oldu Bir türlü ortak hesap birlikte haraket etmek nedir öğrenemedi. Kalan parasıyla kendisine birşeyler alıyor. Hiç sana da bunu alayım sana alalım vs yok. Bana da karışmıyor gerçi ama bu böyle olmaz. Evde zengin gibi takılıyor pahalı markalar vs ben tasarruf etmeye çalışıyorum ama o yaptıkca inadına bende yapıyorum. Bu sekilde ikimizde kafamıza göre takılıp cok alısveriş yapıp paramızı carcur ediyoruz. Sizler nasıl yönetiyorsunuz bu süreci?

her ilişkinin mali dinamiğine göre değişir de
Adam kendisi çalışıp kazanıyorsa evin ihtiyaçlarını aksatmıyorsa kendisine istediği gibi alır.
Her eş ortak hesap açmak zorunda değil
Bu konuda rahatsız oluyorsanız ortak hesap açalım deyin.

Evin ihtiyaçları giderleri karşılanıyorsa alabilir kendisine sizinde maaşınız varmış sizde alın ya da birikim yapın yani o harcıyor diye harcamak saçma sizin kendi paranız sizin tasarrufunuza bağlı..

Bizim evde bütçe bende toplanır ama bende olan para miktarını da bilir.Benim maaş krediye gider artan para bende kalır; eşimde faturaları ve kartları öder, kendine yetecek kadar harçlık ayırır ve gerisini bana yollar. Evin mutfak ihtiyaçlarını ve eksiklerini ben takip ettiğim için böyle oldu ama bunun konuşmasını yapmamıştık bir anda durum böyle gelişti ve devam ediyor.Yapacağımız büyük harcama olursa birbirimize de haber verdiğimiz için ay sonu sürprizlerle de karşılaşmayız.

Evin ortak masrafını görüyorsa faturalar kira yada diğer gelir giderleri karşılıyorsa

Kalan kendi parasıyla kendine harcama yapıyor olabilir sende kendine al ona alma

Bana da bir şey alsın beklentiniz olabilir bu olmuyorsa sizde ona almayın dengeyi burda yapın :KK66:

Hem kendi hem eşi calısan kızlar, ev bütcenizi nasıl ayarlıyorsunuz? Herkes payına düşenleri ödeyip kalan parasını kendi istediği gibi mi harcıyor, yoksa ortak bir hesap mı kullanıyorsunuz.

Böyle para mevzularını hiç sevmem ama eşim bu konuda bireysel takılıyor. 3 yıl oldu Bir türlü ortak hesap birlikte haraket etmek nedir öğrenemedi. Kalan parasıyla kendisine birşeyler alıyor. Hiç sana da bunu alayım sana alalım vs yok. Bana da karışmıyor gerçi ama bu böyle olmaz. Evde zengin gibi takılıyor pahalı markalar vs ben tasarruf etmeye çalışıyorum ama o yaptıkca inadına bende yapıyorum. Bu sekilde ikimizde kafamıza göre takılıp cok alısveriş yapıp paramızı carcur ediyoruz. Sizler nasıl yönetiyorsunuz bu süreci?

her şeyi eşim ödüyor. Eşimin parasının yetmediği yerde duruyoruz. Benim maaşım yokmuş gibi yaşıyoruz. He tabi ki bir ihtiyaç oldu mu tırtıklıyoruz ama ciddi bir şey olmadıkça dokunmuyoruz.
Kendini frenlemezsen ayda eve 50bin de girse bitirirsin hesap kitap şart. Bireysel takılıp birikim yapamadık biz.

ama sorun eşinizde şimdi biz ne desek boş
adam kendine harcıyor
biz ev aldık onu ödüyoruz
bir de çocuk oldu
yukardaki üyenin dediği gibi zaten pek bir şey kalmadığı için paraları birleştirip dağıtıyoruz bir şey kalmayınca da no problema :D

Ben olayı tam anlamadım.
Ama şöyle yapabilirsiniz hedefleriniz varsa ev araba gibi
Ortak hesab açınız herkes maaşından oraya belli miktar koysun geri kalanı kafanıza göre harcayin.
Şahsen biz öyle yapıyoruz.

Eşim benim maaşıma dokunmak istemiyor, onun maaşı ile geçiniyoruz. Kişisel muhasebecimiz var, harcamalarımızın takibini o yapıyor, ev için olan harcamaları ortak hesaptan yapıyoruz bu sebeple. Yatırım danışmanımız da var eşimin maaşından beraber düşünüp yatırım yapıyoruz. Ben kendi maaşımı kendime harcıyorum ve pandemi öncesi haftasonu kaçamaklarını ayarlıyordum, Türkiye' de de kendi kişisel yatırım danışmanım var, onunla da Türkiye' deki yatırımlarımı takip ediyorum, kur farkından dolayı avantajlı oluyor, eşim yine kişisel yatırımlarıma karışmayı tercih etmiyor. Şu anki dinamiğimiz bu ağırlıklı olarak eşimin isteğine göre şekillendi ama yarın öbür gün bir sorun olur sadece benim maaşımla geçiniriz ya da maaşları birleştiririz falan yine ortak hesap oluştururuz. Kimse kimsenin ne aldığına karışmaz bizde sadece ortak hesap ev harcamaları ve takip açısından rahat oluyor.

Maaşlar yatınca her şeyi öderim ben.
Geri kalan paralar hesapta kalır.
Eğer o aya ait başka harcamamız yoksa kalan paralar da ortak hesaba gider altın yapılır.
Ama şunu harcama, bunu alma deme olayımız yok.
Fatura, borç, kredi ödenince kalan paraya eşim/ben istediğimiz gibi harcar
ız.

Teşekkür ederim hepinize öncelikle.
Evet ortak planlarımız var bunun için ortak hareket etmemiz gerektigini düşünüyorum ben tabiki ufak tefek seylerin hesabı verilmez bende alıyorum ediyorum ona sormuyorum fakat varsayalıki ben 1000 tl kazanıyorum o 3000 tl kazanıyor. Her ikimizde 800 tl yi ortak giderler icin veriyoruz ona kalıyor 2200 tl bana kalıyor 200 tl. O istedigini alıyor ama ben hep ay sonunu getirmeye çalışıyorum. Ve aldıgı seyleri tutarları konusunda 3-5 asagısında fiyata aldım diyor.

Evet ortak planlarımız var bunun için ortak hareket etmemiz gerektigini düşünüyorum ben tabiki ufak tefek seylerin hesabı verilmez bende alıyorum ediyorum ona sormuyorum fakat varsayalıki ben 1000 tl kazanıyorum o 3000 tl kazanıyor. Her ikimizde 800 tl yi ortak giderler icin veriyoruz ona kalıyor 2200 tl bana kalıyor 200 tl. O istedigini alıyor ama ben hep ay sonunu getirmeye çalışıyorum. Ve aldıgı seyleri tutarları konusunda 3-5 asagısında fiyata aldım diyor.

Senin maaşın daha azsa, eve onunki kadar para koyma sende.
Bırak çoğu şeyi o ödesin.
1.000 tl mi kazanıyorsun 300-400 ver geri kalanı senin olsun. (Rakamları farazi tuttum :) )

Senin maaşın daha azsa, eve onunki kadar para koyma sende.
Bırak çoğu şeyi o ödesin.
1.000 tl mi kazanıyorsun 300-400 ver geri kalanı senin olsun. (Rakamları farazi tuttum :) )
Bende rakamları farazi tuttum sıkıntı yok anladım ne demek istediginizi 😌 Aslında bunları konusmak bile çok çirkin hesabını tutmak. Ama yanlış mı düşünüyorum diye, ya da sizler bunu nasıl yürütüyosunuz diye danışmak istedim.

Maaş dengesizliği var
Bu zamanda ona kalan çok
Evin giderinin çoğunluğunu bu halde o ödemeli bence.
Çünkü sizin elinizde az para var.

Bende rakamları farazi tuttum sıkıntı yok anladım ne demek istediginizi 😌 Aslında bunları konusmak bile çok çirkin hesabını tutmak. Ama yanlış mı düşünüyorum diye, ya da sizler bunu nasıl yürütüyosunuz diye danışmak istedim.

Yok canım hesap tutmak niye çirkin olsun ki.
Benim maaşım eşimin maaşına göre bir tık geride.
Ona rağmen ev kirası ve ev giderleri hariç her şey eşim öder.
Krediler, kartlar, faturalar, eğer başka masraflar çıkarsa yine ondan destek alırım.
Sonucunda o benden daha çok kazanıyor :)

Bir de söylediği şey benim param kalmasa da başımın çaresine bakarım ama senin yanında her daim para olmalı der. :KK68:

Back
X