Ev ekonomisi

Nazlican333

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
477
182
Kizlar beni çok rahatsız eden bir durum bu. Ben ve eşim çalışıyoruz. Bir yıl önce bir ev aldık onun kredisini oduyoruz. Ben maasim yatinca ona gonderiyorum.
o krediyi kredi kartlarını elektrik doğalgaz telefon ve evin aidatını ödüyor. Ben öğretmenim. Eşim ek derslerime karışmıyor. Ben ek derslerimle çocuğun kresini ve ihtiyaçlarını ve kendi ihtiyaçlarimi karsiliyorum. Artanida biriktiriyorum. Eşimin maasından da baya para kalıyor. Ben eşimin faturaları kendi hesabindan ödediğini düşünüyordum ama kredi kartıyla ödüyormus. Dolayısıyla beraber oduyoruz. Böyle olunca onun maaşından baya para kalıyor. Ama eşim ısrarla benim kalan paramı harcamaya çalışıyor. Kendi parasından bisey harcamiyor. Ben bisey biriktiremiyorum. Bunu esimle nasıl konusabilirim sizce..

eşinize hiç bu konuda bişey sordunuz mu kendi maaşını biriktiriyordur belkide

Kizlar beni çok rahatsız eden bir durum bu. Ben ve eşim çalışıyoruz. Bir yıl önce bir ev aldık onun kredisini oduyoruz. Ben maasim yatinca ona gonderiyorum.
o krediyi kredi kartlarını elektrik doğalgaz telefon ve evin aidatını ödüyor. Ben öğretmenim. Eşim ek derslerime karışmıyor. Ben ek derslerimle çocuğun kresini ve ihtiyaçlarını ve kendi ihtiyaçlarimi karsiliyorum. Artanida biriktiriyorum. Eşimin maasından da baya para kalıyor. Ben eşimin faturaları kendi hesabindan ödediğini düşünüyordum ama kredi kartıyla ödüyormus. Dolayısıyla beraber oduyoruz. Böyle olunca onun maaşından baya para kalıyor. Ama eşim ısrarla benim kalan paramı harcamaya çalışıyor. Kendi parasından bisey harcamiyor. Ben bisey biriktiremiyorum. Bunu esimle nasıl konusabilirim sizce..
aynı bu sekılde konusun ıste
ben para bırıktıremıyorum deyın
ne farkı var ıkımızın parası senı benı mı oldu sımdı derse
bende onu dıyorum ıkımızın parası ! deyın

çok sıkıntılı şu para durumları yaaaa
bizde çok tökezliyoruz

bu ekonomi işleri zor malesef.
siz şimdi geliri ve gideri kendiniz güzelce hesaplayın.
akşam da eşinize bundan hiç bahsetmeyin bir de onunla hesaplayın.
bakalım bu fark nerden kaynaklanıyormuş.
ben sık sık kendim iş yerimde hesaplıyorum ne kalıyor ne artıyor diye gerçi evdeki hesap çarşıya da uymuyor.

Bizim esimle hesabimiz bir. En kolayi bu sanirim, aylik giderlerimiz belli (kira,araba kredisi,elektrik faturasi vs.) onlar cekildikten sonra her ay düzenli ayri bi hesaba biriktirmek istedigimiz miktari atiyoruz, geriye kalan paraylada kendi özel ihtiyaclarimizi karsiliyoruz. Böylelikle senin parandi benim paramdi kavgasi olmuyor.

Bizim esimle hesabimiz bir. En kolayi bu sanirim, aylik giderlerimiz belli (kira,araba kredisi,elektrik faturasi vs.) onlar cekildikten sonra her ay düzenli ayri bi hesaba biriktirmek istedigimiz miktari atiyoruz, geriye kalan paraylada kendi özel ihtiyaclarimizi karsiliyoruz. Böylelikle senin parandi benim paramdi kavgasi olmuyor.

biz de aynısını yapıcaz bu aydan itibaren.
hesap işletim ücreti olmayan sadece ptt yi buldum.
oraya hesap açtırdım her ay artan parayı oraya aktarıcam inş.
çünkü maaş hesabında durursa nereye gidiyo bilemiyorum.

Evlilikte ayrı gayrı olmaz. Eşinizle açıkca konuşup herşeyi ortak yapmayı deneyin. Mesela tüm maaşlarınızı aynı hesapta toplayın, kredi, kredi kartı, elektrik, su doğalgaz vs hepsini o hesaptan ödeyin. Kendinize de harçlık ayırın. Bütçe ortak olunca senin paran arttı benim param azaldı olayı olmaz. Harcamalar dışında kalan parayıda ay sonunda başka bir hesaba aktarın, birikin olur. Hem artık bankacılık işlemleri çok kolay, ikinizde telefonlarınıza aynı bankaların eklentilerini indirip tek şifreyle aynı hesaba bakabilirsiniz.

Eşim ortak hesap isinede karşı çıkıyor. Kendi hesabında paranın birikmesini istiyor. Ben soruncada rahatsız oluyor. Benim hesabında paranın bulunmasını istemiyor.

Eşim ortak hesap isinede karşı çıkıyor. Kendi hesabında paranın birikmesini istiyor. Ben soruncada rahatsız oluyor. Benim hesabında paranın bulunmasını istemiyor.

Çok akıllı eşiniz. .:KK20:
bizim bir tanıdık yıllar sonra bu sebepten boşandı. .o_O
Enayi gibi ona çalışmışım bir ömür diyor. .:KK67:
cimrilik hastalığı da varmış. .:KK34:
Anlamıyorum sen o mu var ..:KK12:
açık açık konuş. .:KK14:

benim harçlığım kalmıyor diyip biraz kendinize para ayırın yada isteyin canım

Öyle şey mi olurmuş yaa,niye izin veriyorsun ki böyle bir şeye

Çok akıllı eşiniz. .:KK20:
bizim bir tanıdık yıllar sonra bu sebepten boşandı. .o_O
Enayi gibi ona çalışmışım bir ömür diyor. .:KK67:
cimrilik hastalığı da varmış. .:KK34:
Anlamıyorum sen o mu var ..:KK12:
açık açık konuş. .:KK14:

Bizim bir tanıdık da bu yüzden boşanamadı.
Kadın öğretmendi, iki taraf da çalışıyordu. Şiddet gördü ama ne zaman ayrılacak olsa eşi tüm mal varlığının üzerine yatıp "çantanı al çık" diye evden kovdu. Alınan her şey adamın üzerineydi.

X