Ev ekonomisiyle ilgili yardım lütfen :/

rahmetidinle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2015
48
31
34
Merhaba arkadaşlar..
Eşimle birlikte düşünüp taşınıp bir türlü karar veremediğimiz konu hakkında sizin de fikirlerinizi alayım dedim.. 1 senelik evliyim ve şehir değişikliği sebebiyle yarım dönemdir çalışmıyorum..Eşim çalışıyor ve ortalama bi gelirimiz var.Huzurlu mutlu sağlıklı bi evliliğimiz var çok şükür,tek problemimiz maddi sorun çünkü düğünden kalan 5 bin lira borcumuz var(kredi kartı) ve ev kirası,geçim masrafları üstüne eklenince zorlanıyoruz..Kredi kartına en fazla asgarî tutarda ödeme yapabiliyoruz,faiziyle geri dönüyor ve borcumuz bi türlü bitmiyor. Ailelerden de destek almıyouz,5 bin lira tutarında altınımız var düğünde takılan. Eşim dün borç ödemekten yorlduğunu,kredi kartına ödeme yapınca ayı zor geçirdiğimizi ve ayrıca faiz ödemek istemediğini hatta kredi kartını tamamen hayatımızdan çıkarmak istediğini söyledi. Müsaden olursa altınları satalım borcumuz kalmasın,dertsiz olsun kafamız dedi..Altınlar senin hakkın,rızan olmazsa da hiç sorun etmem,daha fazla çalışır çabalarım,kararı sana bırakıyorum dedi..Ben de biraz düşünelim en sağlıklı kararı verelim dedim..az bi miktar olsa bile o altınlar bizim teminatımız gibi geliyor bana da,ama borcsuz daha rahat olcak kafamız ve hayatımız da.. ne yapalım sizce?

Maaş ne kadar?
Kira ne kadar?
Kart tutarı ne kadar?
Mutfak masrafı ne kadar?

Cevabım değişir. Eğer gerçekten ucu ucuna geçiniyorsanız altınları bozun. Ama bir yerden arttırabilecek durumdayken gereksiz harcamalar yüzünden arttıramıyorsanız sakın altınlara dokundurtmayın.

Merhaba arkadaşlar..
Eşimle birlikte düşünüp taşınıp bir türlü karar veremediğimiz konu hakkında sizin de fikirlerinizi alayım dedim.. 1 senelik evliyim ve şehir değişikliği sebebiyle yarım dönemdir çalışmıyorum..Eşim çalışıyor ve ortalama bi gelirimiz var.Huzurlu mutlu sağlıklı bi evliliğimiz var çok şükür,tek problemimiz maddi sorun çünkü düğünden kalan 5 bin lira borcumuz var(kredi kartı) ve ev kirası,geçim masrafları üstüne eklenince zorlanıyoruz..Kredi kartına en fazla asgarî tutarda ödeme yapabiliyoruz,faiziyle geri dönüyor ve borcumuz bi türlü bitmiyor. Ailelerden de destek almıyouz,5 bin lira tutarında altınımız var düğünde takılan. Eşim dün borç ödemekten yorlduğunu,kredi kartına ödeme yapınca ayı zor geçirdiğimizi ve ayrıca faiz ödemek istemediğini hatta kredi kartını tamamen hayatımızdan çıkarmak istediğini söyledi. Müsaden olursa altınları satalım borcumuz kalmasın,dertsiz olsun kafamız dedi..Altınlar senin hakkın,rızan olmazsa da hiç sorun etmem,daha fazla çalışır çabalarım,kararı sana bırakıyorum dedi..Ben de biraz düşünelim en sağlıklı kararı verelim dedim..az bi miktar olsa bile o altınlar bizim teminatımız gibi geliyor bana da,ama borcsuz daha rahat olcak kafamız ve hayatımız da.. ne yapalım sizce?
bence sürekli faiz ödemektense altınları satıp kurtulun. sonra sen çalışmaya başlayınca tekrardan yaparsınız

Kredi kartını kapattırıp borcu taksitlendirebilşrsiniz. Böylece daha kolay ödenir. Ama bu şartlarda kredi kartı kullanamazsınız.

Altınları satmak da uygun bana kalırsa. Borçtan tamamen kurtulup az da olsa yatırım yapabilirsiniz.

Altın şu an yüksek. Bozacaksanız bu dönem bozun.. Altın zor günler için saklanır. Turşusunu kurmak için değil.. Adam düğününüz istediği gibi olsun diye yapmış o borcu şimdi de eşşek gibi ödüyor. Eh bir zahmet sizde elinizi taşın altına koyun.. Para amaç değil araç olmalı. İlerde çalışırsanız tekrar birikir. Bunun bebeği de var. Ona da takılacak. Erkek olursa sünnete de takılacak.. Ohoo.

Merhaba arkadaşlar..

Altınları bozdurup kredi kartı borçlarınızı kapatın. Kredi kartına aylık ödeyeceğiniz faiz tutarını her ay kenara atarsanız yeniden birikim yapabilirsiniz.

Kredi kartını kapattırıp borcu taksitlendirebilşrsiniz. Böylece daha kolay ödenir. Ama bu şartlarda kredi kartı kullanamazsınız.

Altınları satmak da uygun bana kalırsa. Borçtan tamamen kurtulup az da olsa yatırım yapabilirsiniz.

Sephoraa , asgari ödemesi düzenli yapılan kredi kartını hiç bir banka kapatıp borcu taksitlendirmez. Ki kartınız da ödeme gecikmeleri yaşadı iseniz ve bu nedenle banka kredi kartınızı taksitlendiriyor ise bu da uzun vadede kredi kullanımı gerekliliğinde engel yaratabilir.

Sephoraa , asgari ödemesi düzenli yapılan kredi kartını hiç bir banka kapatıp borcu taksitlendirmez. Ki kartınız da ödeme gecikmeleri yaşadı iseniz ve bu nedenle banka kredi kartınızı taksitlendiriyor ise bu da uzun vadede kredi kullanımı gerekliliğinde engel yaratabilir.

Çok bilgim yok bu konuda canım ama 5-6 sene önce eşim taksitlendirmişti. Neydi ne değildi bilmiyorum. Sonrasında evlilik için bir ihtiyaç bir de araç kredisi çektik. Sıkıntı olmadı. Tabi bizim maaş bankamızdı, onun etkisi var mıdır bilmiyorum.

altın bozdurmak mantıklı gelmiyor bana.kredi çekip kredi kart borclarını kaparıp taksitle ödüyoruz ve kartı artık zarurri olmadıkça kulanmıyoruz.para bile biriktirebiliyoruz artık

Bnde bozdurmanizdan yanayim.
Bizim dugun nisan esya vs hic kimse yardimci olmadigindan borcumuz coktu ve daha ilk ay sattik altinlari.Borclu olup stres sıkıntı yasanacagina aldigin maaşı rahatlikla yemek daha mantikli gelir bana.

Çok bilgim yok bu konuda canım ama 5-6 sene önce eşim taksitlendirmişti. Neydi ne değildi bilmiyorum. Sonrasında evlilik için bir ihtiyaç bir de araç kredisi çektik. Sıkıntı olmadı. Tabi bizim maaş bankamızdı, onun etkisi var mıdır bilmiyorum.

O dönemin koşulları farklı idi. 2 dönem ödeme gecikmesinde müşteri beyanıyla taksitlendirme çıkaran bankalar vardı. Ancak neticede kar amaçlı çalışan kurumlardan bahsediyoruz. Dolayısıyla mümkün mertebe düzenli asgari ödemesi yapılan kartta taksitlendirme yapılmaz.

Taksitlendirmede kartı olan bir müşteri , o dönemde kredi alma ihtiyacı var ise alamayabilir.

En temizi hazır konu sahibesinin elinde borcu ödeyecek kadar altın var , altını satıp borcu ödemek. Sonrada her ay maaştan 50-100 tl o an ki durum neye uygunsa kenara koymak olacaktır.

borç varken altın tutmak bana da mantıklı gelmiyor
kredi kartını kapatmak için kredi çekmek hiiiç mantıklı gelmiyor, kredinin de faizini ödeyeceksiniz sonuçta
altınınızı bozdurun borçlarınızı sıfırlayın
sonra yine azar azar altın yapmaya çalışırsınız borcunuzu kapatınca

Faiz ödemektense altını bozdurmak en mantıklısı bence. Eşin de kararı sana bıraktığına göre değer veriyor tekrar yapar altınlarını.

aman boşver bozdur gitsin ne önemi var ki altın bu gene alınır eşin o kadar anlayışla konuşabiliyorsa zaten paranız olunca tekrar alır

X