• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev geçimi

Aslında ben de bir ayda ne kadar yiyecek alıyoruz bunu yazıp kontrol etmek istiyorum. Eşim esnaf olduğu için eve aylık bile ne giriyor belli değil. Artıramıyoruz ama bol bol da yiyor içiyoruz. Bir de bebiş var tabi. Siz kaç kişi yaşıyorsunuz?
Ben düşündüm de hergün markete gidiyorum pazar harcından ayrı 100 - 50 yanıma ne alsam gidiyor yani. Hatta bazen 100ü de geçiyor.
Sadece yemek değil bu market içinde ıvır zıvır falan alıyorum oğluma oyuncaktır falan aslında ufak şeyler alırsak büyük şeyler alamayız biliyorum ama kendimi durduramıyorum.
Aynen bende oyle elimde 50 varsa 30 harciycam diyorum mesela hepsi gidiyo.abur cubur cocuga oyuncsk aynı yapıyorz yani 2 kisi bi cocuk yasiyoruz bizde.kart kullaniyorum esim istemese de ;)( aylık 800 900 geliyo en az.400 cok düşük bi rakm benim icin iste kendimu sıkıcam bi ay yapabilecekmiyim acaba die ;))

Valla ben öğrenciyim üniv. Okula gidip gelme ücretim günlük 4 tl. Yemeğim 1,5. Ayda toplam 100 böyle gidiyor.
Evde de tek kalıyorum, haftalık pazar alışverişi yapıyorum en az 20 -25 . 100 de böyle gidiyor.
Market alışverişi, et , tavuk vs de sağlığım için alıyorum yani. 100 150 de öyle gidiyor.
Ama 2 kişi için hem mutfak hem harçlık 400 kesinlikle yetmez bence...

Bana 400 tl imkansız geldi.

2 kişiyiz mutfak ve deterjanlar 1000 lirayı geçiyo.
Alışverişi taşıyabiliyosan toplu olarak yapmak enmantıklısı. Yani hergün değilde haftada 1 10 günde 1 yapmak.
Dolap dolu olursa eksik olsada diğer şeylerle bişeyler yapılabiliyo.
Vala 2 gunde bi markete gdiyorum bi sey eksik oluyo gidiyorm bin sey alıyorum.topluca eksiksiz yaoiyorum eksildikce gidiyorm birikti miyom eksikleri malesef

Valla ben öğrenciyim üniv. Okula gidip gelme ücretim günlük 4 tl. Yemeğim 1,5. Ayda toplam 100 böyle gidiyor.
Evde de tek kalıyorum, haftalık pazar alışverişi yapıyorum en az 20 -25 . 100 de böyle gidiyor.
Market alışverişi, et , tavuk vs de sağlığım için alıyorum yani. 100 150 de öyle gidiyor.
Ama 2 kişi için hem mutfak hem harçlık 400 kesinlikle yetmez bence...
Vala askeri ücretle gecinenler nasi yetiriyosa oyle yetirmeye calisacam cok zor olacak cok şeylerden kismam gerekecek ama olsun deniycem olursa olur baktım cok zorlandim oluruna birakiriz eskisi gibi

Vala askeri ücretle gecinenler nasi yetiriyosa oyle yetirmeye calisacam cok zor olacak cok şeylerden kismam gerekecek ama olsun deniycem olursa olur baktım cok zorlandim oluruna birakiriz eskisi gibi
Kredi kartını kapatın bence. Yukarda yazmıssınız kendimi frenleyemiyorum diye gerçekten öyle oluyor sanki onun parası bizden çıkmıcak gibi geliyor faizi vs de cabası :) Sadece nakitle alışveriş yapmak daha iyi insan kıyamıyo nakit parasına o kadar kolay :)

Bizde iki kişi yaşıyoruz ama mutfak alışverişi için maksimum 250 300 lira gidiyor ve dolabımda meyvesinden sütüne kuru bakliyatına kadar neredeyse her şey var. Bana kalırsa haftalık mutfak alışverişi için 100 lira fazla. Çünkü benim sadece haftalık pazar alışverişim 25 30 lira tutuyor. Bu ay açıldım biraz oda kışlık alışveriş yaptığım için. Mesela marketten sebze almak yerine pazardan alsanız daha iyi olmaz mı hem parada artar.
Kredi kartınızın limitlerini düşürün bu sizi rahatlatır yada nakit avans çekiyorsanız çekmeyin, en mantıklı çözümüm bu olur sizin için

2 kisiyseniz evet pekala artar bile...1 ay kisin.makarna tavuk bulgur vs yiyin.et yemeyin.bimden alisveris yapin.disarda yemek yerseniz tavuk doner yiyin.kahve yerine cay icin...gereksiz hic birsey almayin.valla peklada geciniliyor cocuk yoksa

Bizde iki kişi yaşıyoruz ama mutfak alışverişi için maksimum 250 300 lira gidiyor ve dolabımda meyvesinden sütüne kuru bakliyatına kadar neredeyse her şey var. Bana kalırsa haftalık mutfak alışverişi için 100 lira fazla. Çünkü benim sadece haftalık pazar alışverişim 25 30 lira tutuyor. Bu ay açıldım biraz oda kışlık alışveriş yaptığım için. Mesela marketten sebze almak yerine pazardan alsanız daha iyi olmaz mı hem parada artar.
Kredi kartınızın limitlerini düşürün bu sizi rahatlatır yada nakit avans çekiyorsanız çekmeyin, en mantıklı çözümüm bu olur sizin için

hangi şehirdesiniz merak ettim , benim pazar alışverişim 65-70 tl. oluyor ki sebze çok almıyorum , meyve ağırlıklı..

Merhaba asya6466 :)
İstanbul'da orta halli bir semtte yaşıyorum çocuk yok iki kişiyiz, pazar ve market aylık 400 tl harcıyoruz.İki ayda bir kasaptan et alışverişi yapıyoruz o zaman 100-150 tl arası para ekleniyor bu rakama.Sağlıklı besleniyoruz gdo, işlenmiş gıda, ekmek şeker eve çok girmiyor. İstediğimiz her şeyi alıp yiyebiliyoruz çok şükür ama dışarıda yemek yemiyoruz ayda bir ya da iki kez dışarıda yiyoruz. Pazardan alışveriş yapmak ev bütçesini baya rahatlatıyor.Bu yüzden yakınlarda ucuz bir pazar var oraya gitmeye çalışıyorum meyve sebze çok pahalıysa o hafta sadece 2 çeşit meyve sebze alıyorum.

Tsk ederim ama bu 400 icinde kendi harcligim ve cocugun ihtiyaclarida içinde ;)

2 kisiyseniz evet pekala artar bile...1 ay kisin.makarna tavuk bulgur vs yiyin.et yemeyin.bimden alisveris yapin.disarda yemek yerseniz tavuk doner yiyin.kahve yerine cay icin...gereksiz hic birsey almayin.valla peklada geciniliyor cocuk yoksa
Çocuk var.et turunudw coo yemeyiz arada kiyma alirim oda yarim kiloyu gecmez.cok ağır yemekklerde yapmam.ben abur cubura cok harciyorum cocukla birlikde

Kredi kartını kapatın bence. Yukarda yazmıssınız kendimi frenleyemiyorum diye gerçekten öyle oluyor sanki onun parası bizden çıkmıcak gibi geliyor faizi vs de cabası :) Sadece nakitle alışveriş yapmak daha iyi insan kıyamıyo nakit parasına o kadar kolay :)
Aynen kiyamiyorum :)bozdurmuyorum bide oyle cabuk gidiyo die.kart plunca markete girince tum marlet benim gibi oluyo dolduruyorum sepete oglum bile 2 ürün aliyo tm dio baska biseye dokunmuyo :))fiyatlara hic bakmoyorum ama parayla giriyosam nasi hesaplarim kasada rezil olmayim die :))nakit paraya alismam lazim

Back
X