Bende fazla harcıyorum ama nereden ,nasıl azaltabilirim ki,aldığim kalemler belli aslında,olmadan olmayacak şeyler
Çocuğum var,meyve,sebze,et,balık,tavuk ,kuruyemiş muhakkak alıyorum mevsimine göre. Haftada 1 balık,1 tavuk,1 et muhakkak pişiriyorum,kalan günlerde sebze yada kızım ne isterse onu pişiriyorum. (Eşim etobur biraz,sebze yemeye 5 senede bu kadar alistırabildim)Kuruyemiş zaten etle yarışıyor fiyat olarak,çantamda,evde hep bulunduruyorum,kızim acıkınca ara öğün olsun diye,bisküvi,kraker vermek istemediğim için.
Kahvaltı yaparız,kahvaltılik alınır,salam,sosis her zaman almam sağlıksız olduğu ićin ama eşimin çocukluktan beri yediği peynir olmazsa kahvaltı yapamaz mesela,ayda 4 kutu (200gr'lık pakette satılıyor)ondan alıyorum,hicbirsey almasam.
Zeytinyağı kullanıyorum yemeklerde,riviera zeytinyağına para vermem ,sızma kullanırım,3 e 1 oranında ayçiçek yağı ile karıştıriyorum yemek yaparken yanmasın diye.
Tereyağı alıyorum muhakkak,kızıma hazırladığim kurabiyelere,makarna,pilavlarina ekliyorum.
Yoğurdumu kendim yapıyorum,haftada 5kg süt alıyorum,3kg yoğurt,2 kg içiliyor yada tatlı yaparım sütlaç vb. (Yetmiyor çoğu zaman,kızim ayran,eşim yoğurt canavarı)
Eşimin ve benim kişisel bakım ürünlerini kampanya yakalayınca fazla alirim,uzun süre ihtiyaç olmaz. En son yüz kremlerimi 2li paketten 2 kutu almıştım ,anneler gününde migrostan yüzde 50 indirim vardı. Cilt temizleme,krem vb birçok şey aldım o indirimden. Esimin losyonları,traş bıçagı vb şeyleri babalar gününde stokladım yine indirimli olarak.
Suyu damacana almıyorum, 10 litrelik 4 tane alıyorum marketten haftalık.
Pazara meyve sebze ićin gitmiyorum zira burdaki pazar marketten pahalı. Salcalık domatesi migrostan 75 kuruşa almıştım,aynı anda pazarda 1.25TL idi fiyatı.
800ü geciyor benimde maalesef. Bizim faturalarda kabarık. Sıcak su ve suyu ayrı ödüyorum en basidinden,makinem 9kg ama haftada 2 çalışır en az. Bulaşik makinesi 2 günde doluyor,2.gün tencereleride doldurup yıkarım genelde elde yıkamaktansa.
Sizin iki çocuğunuz varmış konu sahibi 800 yetmemesi normal geldi bana. Ben çocuktan önce mutfak masrafı yapmıyormuşum fazla onu anladım. Sadece kahvaltı muhakkak yapardık,akşam ne pratikse onu yapardım ikimizde çalistığımız için,ne yesek farketmezdi ama çocuk olunca dengeli,sağlıklı öğünler çıkarmaya çalısıyorum.Yaşadığınız şehirde farkeder muhakkak. İstanbulda hayat pahalı.
Yetmemesi için şunu soyleyebilirim. Temel ihtiyaçlari alın ilk etapta o paradan,olmazsa olmazlari yani (et,bakliyat ,deterjan vb) kalan miktarın 50-100 tlsini yokmuş varsayarak,kalan ne kadarsa onu haftaya bölerek harcamaya çalışın derim. En son sıkışırsanız ki muhtemel,ayırdiğınız tutarı takviye yaparsıniz.
Kolaylıklar dilerim