çok teşkkür ederim sevgili anneler.sanırım alacağım...tazelik konusunda katılıyorum ama süt üretimini arttırdığını ben de duyduğum için almaya karar verdim.bebedor almayı düşünüyorum 100 tl ye inmiş.önerirmisiniz bebedoru?
merhaba,
sut pompası, hem anne hem de bebek icin alınması sart olan kalemlerden bence.
ilk gunlerde anneyi de bebegi de bekleyen tehlikeler var cunku
dogumdan sonraki ilk hafta bebeginizin
yenidogan sarılıgı olma riski var. bunun olmaması icin emmesi gerek. oysa o kadar kucuk ki ememiyor. bu durumda ya mama vereceksiniz ya da kendi sutunuzu cekip onu. sut varken ve daha henuz kolostrumu bile almamisken niye mama alsın ki bebeginiz. pompanız varsa bu sureci rahat atlatirsiniz.
aventin yenidogan biberonu var. cekip onunla verseniz ile bebek alismiyor biberona. biberonu 1,5 aydan once vermem derseniz de ceker kasikla verirsiniz.
sonra da sut atesi var. sut gelmeye basliyor ama bebek henuz tamamını cekemedigi icin annede titreme yapıyor.
ben yasadım bunu da yenidogan sariligini da. sut atesi feci bir sey. zaten anliyorsunuz bir terslik oldugunu.
iste bu anda hemen sagip bosaltmanız lazım sutunuzu. yoksa sut kanalları tıkayıp mastite bile sebep olabilir.
yani pompa sart. bence kesinlikle elektronik olan olmalı. belki 1 yıl boyunca kullanacaksınız. manuelde ise yarar ama elektriklisinin konforu inanılmaz. ve tabii cekim gucu.
bir de avent pompa bence
en iyisi. cekisi hastane pompalarından bile iyi. sut kanallarını uyarıyor. hem gogsu bosaltiyor hem de olan sutu cok iyi cekiyor. sessiz calistigi icin bebek uyurken bile sagabiliyorsun. sarjlı ve pilli calisiyor. yani aventinki digerlerine gore biraz daha fiyatlı ama o fiyatı hak ediyor.
bence her anne iyi bir pompa almalı. ama calisan anneler cantali modelleri tercih edebilir. bunca zamanki kullanımdan benim edindigim ders nacizane bu.