Ev hanımıyken süt pompası almak lazım mı?

eflatunben

MUSTAFA SEYMEN'in annesi
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
242
4
96
Gaziantep
Ya sevgili anneler bu konuyu çok düşünüyorum. çalışmıyorum ve bebeğim için süt pompası almama gerek var mı karar veremiyorum.fikirleriniizi paylaşırsanız sevinirim.

Canım çalışan ya da çalışmayan biri olmakla alakası yok süt pompası kullanmanın..Ben al derim..Faydasını göreceksin...Zira manuel değil,elektronik pompa öneririm...

ben de şu an çalışmıyorum. çalışmaya başlayınca almayı düşünüyorum anne sütünden mahrum kalmasın bebeğim. gündüzleri de içsin. o zamana kadar almayı düşünmüyorum. lazım olursa almak kolay. bana çocuk sahibi arkadaşlarım avent ve lansinoh önerdi. sen düşünürsen e-bebekte lansinohunki kampanyadaymış.

ben çalışıyorum ve doğum izinim boyunca da stoklamak için doğumdan önce almayı düşünüyorum. avent'in elektrikli modelini. ev hanımıysanız ve süt vermenizde bir sorun yoksa gerek yok bence. istediğiniz zaman taze taze emzirebilmek varken...

Son düzenleme:
bende sizin gibi düşünüp almamıstım ama dogunca gösümü boşaltamadı hastanede pompa alın dediler alele acale uyduruk bişey almıstık
mutlaka en iyisinden pompa alın

Sütünüz istediğiniz kadar gelmeyebilir..Yani çok çok az gelebilir..Bu yüzden sık sık emzirmek gerekir..Ama sık sık emziremeyebilirsiniz de şartlar gereği..Süt pompası da göğsünüzü uyararak süt oluşumunu hızlandırabilir..Hamileyken ben de bol bol sütüm olur sanıyordum ama sandığım gibi olmadı malesef..Umarım siz bu konuda şanslı olursunuz....

çok teşkkür ederim sevgili anneler.sanırım alacağım...tazelik konusunda katılıyorum ama süt üretimini arttırdığını ben de duyduğum için almaya karar verdim.bebedor almayı düşünüyorum 100 tl ye inmiş.önerirmisiniz bebedoru?

Ya sevgili anneler bu konuyu çok düşünüyorum. çalışmıyorum ve bebeğim için süt pompası almama gerek var mı karar veremiyorum.fikirleriniizi paylaşırsanız sevinirim.

bende çalışmıyorum bebek bekliyorum ve şimdiden aldım
sütümüz gelmeyebilir az gelebilir ya da bebek tutmayabilir
bütün bunları düşünerek aldım.avent elektrikli aldım güzel cihaz philips avent scf312/60 modeli .
bütçen yeterse mutlaka al .kampanyalar oluyor takip et.ben 190 tl ye.

merhaba,

sut pompası, hem anne hem de bebek icin alınması sart olan kalemlerden bence.
ilk gunlerde anneyi de bebegi de bekleyen tehlikeler var cunku

dogumdan sonraki ilk hafta bebeginizin yenidogan sarılıgı olma riski var. bunun olmaması icin emmesi gerek. oysa o kadar kucuk ki ememiyor. bu durumda ya mama vereceksiniz ya da kendi sutunuzu cekip onu. sut varken ve daha henuz kolostrumu bile almamisken niye mama alsın ki bebeginiz. pompanız varsa bu sureci rahat atlatirsiniz.
aventin yenidogan biberonu var. cekip onunla verseniz ile bebek alismiyor biberona. biberonu 1,5 aydan once vermem derseniz de ceker kasikla verirsiniz.

sonra da sut atesi var. sut gelmeye basliyor ama bebek henuz tamamını cekemedigi icin annede titreme yapıyor.
ben yasadım bunu da yenidogan sariligini da. sut atesi feci bir sey. zaten anliyorsunuz bir terslik oldugunu.
iste bu anda hemen sagip bosaltmanız lazım sutunuzu. yoksa sut kanalları tıkayıp mastite bile sebep olabilir.

yani pompa sart. bence kesinlikle elektronik olan olmalı. belki 1 yıl boyunca kullanacaksınız. manuelde ise yarar ama elektriklisinin konforu inanılmaz. ve tabii cekim gucu.
bir de avent pompa bence en iyisi. cekisi hastane pompalarından bile iyi. sut kanallarını uyarıyor. hem gogsu bosaltiyor hem de olan sutu cok iyi cekiyor. sessiz calistigi icin bebek uyurken bile sagabiliyorsun. sarjlı ve pilli calisiyor. yani aventinki digerlerine gore biraz daha fiyatlı ama o fiyatı hak ediyor.

bence her anne iyi bir pompa almalı. ama calisan anneler cantali modelleri tercih edebilir. bunca zamanki kullanımdan benim edindigim ders nacizane bu.

Gerek yok. Bebek doğduğunda ihtiyaç olursa alırısın. Benim sütüm 1-2 gün geç geldi sezaryen olduğu için. Hastanede emzirmeye yardım eden bebek hemşiresine sordum, "aldırayım mı, çoğaltır mı sütü?" diye. "Gerek yok bebeğin zaten pompadan iyi çeker, ememeyen bebek olsaydı gerekirdi." dedi. Sonra da işe başlayana kadar hiç ihtiyacım olmadı. İşe başlamadan 2 ay önce aldım süt sağıp biriktirmek için ama biriktirecke kadar sütüm de olmuyordu zaten.
Şimdi almana gerek yok yani, bekle. Doğumdan sonra ihtiyaç olursa gidip alır eşin, 15 dakikalık iş.

emzirmeyi bıraktığınızdada lazım olucak zaten,olan sütü sağmak için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…