• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm azaldı

Doğum kilosu 3170 idi. Şuan 5.395 kilo. 3,5 aylık. 1 ay içerisinde 600 gramdan az, mesela 300 gram alırsa endişelenmeli miyim?
Benim bebeğim 2.aydan 3.aya geçerken 300 gram aldı ama diğer her şey yolunda olduğu için mama başlamadık. Sıcaklar da kilo alımını etkiliyor. Hatta sıcak hava çiş sayısını bile etkiliyor. O yüzden canınızı sıkmayın yetmese bebeğiniz durmaz ağlardı 🌸

Benim bebeğim 3720 gram doğdu. 3.5 aylık olduğunda 5700 gramdı. Bugün tartıldı 6500 gram olmuş. Diğer gelişimleri iyiyse sadece kiloya o kadar takılmamak gerekli. Mesela boyu uzuyor mu? Kafa çapı normal mi? Bunlar normalde canınızı sıkmayın. Mama için 1 ay daha bekleyip öyle karar verin

Uyku, yorgunluk , regl olmak, stres, sıvı alımı azalması bunlar etkiliyor. kafaya takmak , sağarken sürekli bakmak bile etkiliyor
bazen yumuşak olsa bile süt vardır. hatta süt azsa bile besleyiciliği fazladır. kadın vücudu öyle harika ki bebeğin ihtiyacına göre süt üretiyor. yani az/ çok yumuşak / sert bakmayın
bebek huysuz mu , ağlıyor mu, çişi az mı , kilo alımı yavaşladı mı , bunlar önemli

Benim bebeğim 3720 gram doğdu. 3.5 aylık olduğunda 5700 gramdı. Bugün tartıldı 6500 gram olmuş. Diğer gelişimleri iyiyse sadece kiloya o kadar takılmamak gerekli. Mesela boyu uzuyor mu? Kafa çapı normal mi? Bunlar normalde canınızı sıkmayın. Mama için 1 ay daha bekleyip öyle karar verin
Etrafımdakiler boyunun uzun olduğunu söylüyor 3.5 aya göre sanki 5 aylık diyorlar
4 cm uzadı 48 günde
pazartesi gittik doktora her şey yolundaydı

Benim bebeğim 2.aydan 3.aya geçerken 300 gram aldı ama diğer her şey yolunda olduğu için mama başlamadık. Sıcaklar da kilo alımını etkiliyor. Hatta sıcak hava çiş sayısını bile etkiliyor. O yüzden canınızı sıkmayın yetmese bebeğiniz durmaz ağlardı 🌸
Teşekkür ederim içim rahatladı
Bende öyle diyorum çok aç olsa ağlardı. Yoksa keyfi yerinde gülüyor falan

Uyku, yorgunluk , regl olmak, stres, sıvı alımı azalması bunlar etkiliyor. kafaya takmak , sağarken sürekli bakmak bile etkiliyor
bazen yumuşak olsa bile süt vardır. hatta süt azsa bile besleyiciliği fazladır. kadın vücudu öyle harika ki bebeğin ihtiyacına göre süt üretiyor. yani az/ çok yumuşak / sert bakmayın
bebek huysuz mu , ağlıyor mu, çişi az mı , kilo alımı yavaşladı mı , bunlar önemli
stres olmamaya çalışıyorum. Geçici bi süreç ve olanlar normal şeyler diye düşünüyorum
Ağladığı olmuyor aslında keyifli bir bebek. Uyku düzenide güzel iyi uyuyor
Hep bezine bakıyorum valla takıntı oldu. Bazem yarım bez dolmuş oluyor

beslenmeye, sağıma ve emzirmeye devam o zaman. Bu süreç geçene kadar aşırı bir kilo kaybı yaşar mıyım?
Birde günde 1-2 kere kaşık ile sağdığım sütü verirsem memeye dönmesine engel olur mu?
Benim 4 aylıktı sütüm azaldığında. Doktorum 10 gün süt artırma yapıyorsun her emzirme sonrası bir kaşıkta çıksa o sütü ver dedi. Biz böyle hiç kilo almamış kızıma 10 günde 105 gram aldırmıştık. Doktorum demekki sütün azalmış dinlenmek için 1 ya da 2 kez mama veriyorsun o ara bol su dinlenip kızını emziriyorsun ya da mama verdiğinde sağıp süt artı sağım veriyorsun dedi öyle 1 ayda 850 gram aldırdık kızıma. Engel olmaz sütün artınca cuk cuk emer ayrılmaz memeden. Genelde o aylarda meme reddi süt akışı azalmasından olur

Benim 4 aylıktı sütüm azaldığında. Doktorum 10 gün süt artırma yapıyorsun her emzirme sonrası bir kaşıkta çıksa o sütü ver dedi. Biz böyle hiç kilo almamış kızıma 10 günde 105 gram aldırmıştık. Doktorum demekki sütün azalmış dinlenmek için 1 ya da 2 kez mama veriyorsun o ara bol su dinlenip kızını emziriyorsun ya da mama verdiğinde sağıp süt artı sağım veriyorsun dedi öyle 1 ayda 850 gram aldırdık kızıma. Engel olmaz sütün artınca cuk cuk emer ayrılmaz memeden. Genelde o aylarda meme reddi süt akışı azalmasından olur
Anladım o zaman çok stres yapmama gerek yok. Denemeye devam
50 ml süt ısıttım buzluktan. İçmedi ağladı meme verdim yarım saat emdi güzelce
50 ml süt çöp oldu ama :(

Bol su malt içecek ve power pumping öneririm incir uyutması kuruyemiş protein bestlak damla ve süt için takviye gıda

Hmm olabilir. 😀 zaten anladığım kadarıyla doğal bir süreç. Mama için acele etmeyip sabretmek lazım. Bu da geçer, uyku gerilemesi yakın diyorlar🫠🤣
Kilo alımı çok çok güzel, 600 gram gibi bir sınıra takılmayın korkmayın. Tatilde memelerinizin dolu olmasının sebebi her an emzirmeyio farketmeden emzirme aralıklarının uzamış olmasıdır, şimdi evde gak dedikçe meme guk dedikçe meme verdiğiniz için o kadar gergin hissetmiyorsunuz memeleri. Zaten artık terbiye oluyor memeleriniz, şimdiden sonra öyle sertlik dolgunluk beklemeyin ama bu süt azaldı demek değil, bebekle müthiş bir uyum sağladınız demek. 🤗
İdrar konusu da, tatilde klimalı ortamlarda durduysanız fazla terlememiş, suyu idrarla atmış olabilir, şimdi evde daha çok terliyorsa idrar miktarında azalma normal. Bir de psikolojik olarak siz tatilde daha az bakıyorsunuz daha az fırsat oluyordur, şimdi her an gözünüz üstünde, sanki azalmış gibi gelebilir.
Biberon konusuna gelince, sadece anne sütü alıyorsa ve çalışmıyorsanız sağım yapmanıza bence gerek yok, dolayısıyla sağılmış sütü vermenize de. Ama fazla geliyorsa, vakumlu silikon kapla falan topluyorsanız dondurun sütlerinizi; Allah göstermesin bir hastalık, ani bir ayrılık durumunda kurtarıcınız olur. Onun dışında her istediğinde emzirin ki artsın sütünüz.
Bebeğinizin kilosu çok çok iyi zaten hiç tedirgin olmadan rutininize devam edin. Hatta emme süresi azalmış olabilir, ya da azalacak yakında, giderek emme aralıkları da uzayacak bunlar midesi büyüdüğü ve çene kuvveti arttığı için oluyor, beslenemiyor diye düşünmeyin sakince ve huzurla emzirmeye devam edin. Sağlıkla büyüsün minik. 🥰

Back
X