• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanımları bana yardımedermisiniz ?

magic29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2011
98
1
48
Amasya
merhaba konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.
ben bır ev hanımıyım, aslında son 1 seneye yakındır ev hanımıyım daha önce calısan bır bayandım.çalışırken ev hanımlarına özenırdımçama fark ettımki calısan insanların hayatı daha planlı. özellikle ev hanımlarına sorusormak istiyorum.

evde iş hiç bitmiyor. bunu kolaylastırmanın bır yolunu buldunuzmu. yanı kendımı yormadan bırseyler bıtmıyor yorunca ben bitiyorum. günlere bölersem hergun uyandıgımda eksıklık yapılacaklar piskolojisi canımı sıkıyor. yada ben ayarlayamıyormuyum. çözemedim :( lütfen fikir verin. şöyle yapıyorum kafam rahat diyin :))

sizinde planınız varmı örneğin pazartesı şu işleri yapıcam salı bu gibi :( :37:

ayni dertten muzdaribim. calisiyorum, bos günümse temizlik ile geciyor.
calistigim zamanlar dipköse temizlemeyi birak, mutfak tezgahini toparlayacak takaatim bile olmuyor bazen
haliyle birikiyor birikiyor izin gününe patliyor.
bütün gün canim cikiyor, camdi yerdi tozdu kirdi camasirdi ütüydü...
2gün sonra bakiyorum yine ayni tas ayni hamam....:1:

ev hanımı olarak sabah erken kalkıyorum

haftada 1 evı supuruyorum (2kısıyız zaten) ,haftada 2kez toz alıyorum .. haftada 2kez kuvetımı cifleyip surtuyorum yanı banyoları komple yıkıyorum -fayansları sılıyorum falan fılan.. 15gunde 1 camları-kapıları sılıyorum

her aksam yatmadan önce mutfagın toplayıp lavaboyu cifliyorum (yoksa saba mutfaga gırmek bile gelmıyor içimden) bide tabii eşimin banyıoyla işi bitttikten sonra lavaboyu ozellıkle cifliyorum..

sabah erken kalkınca ilk iş yatagı toplamak oluyor ,ebeveyn banyosunu ciflemek bide -eşim işe gittikten sonra- mutfaga kahvaltı yapmaya gıdıyorum aksam yemegını pişirmeden ve dagıttıgım mutfagı toplamadan cıkmıyorum..

önce sen kendını bı duzene alıstırmalısın.. erken kalkmaya alıstır kendını .. bide ev ısı zorunluluk nıhayetınde bunu bir para kazandıgın iş gibi gör ;) yapmaya mecbur hisset kendını en önemlisi evine misafir sık agırlaki evin hep tertıplı duzenlı olsun :) ;)

ben mısafırı çok severım arkadaslarımı fılan.. canım iş yapmak istemıyormu kızları bana cagırıyorum onlar gelene kadar evı topluyorum ,kekimi fırına atıp cay kısır vs yapıyorum..pratik olmanıda saglıyor hem :D

çalısan hanımlar için... bencee eger eslerınden once gelıyorlarsa.. kocalar eve gelene kadar yemektı temızlıktı yapsınlar... sonra eslerıyle vakıtte gecırırler hem dınlenırler aslında evlenelı calısmadıgım için bu konuda yorumm yapmasam daha ıyı olcak...

Back
X