Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

4 yıl bilfiil çalıştım.
Tamamen kendi rızam ile.
Isimden de memnundum aldığım paradan da.
Ama korona ve küçük oglumun okula başlama sebebi ile kendi rızamla isimden çıktım.
Çalışırken param oluyordu tabiki
Ama isten çıktım parasız kaldım diye bir durum da yok.
Aksine ben istemem eşim zorlar al şu parayı, var mı bi eksiğin, alalım hadi sipariş et vs..
O çok harcar ben istemem aksine.

Elbette kadın es çalışmıyorsa, erkek onun ihtiyaçlarını gidermek zorunda.
Dinen de yasal olarak da bu böyle.
Bir arkadaşım bu sebeple ayrıldı eşinden.
O da işten cıktı ozel sebeplerden ama eşi ona harçlık vermeyip evin içinde sürekli eziyormuş.
O da " çalışırken de değerim yoktu , çıktım işten değerim iyice sıfıra indi. Ben insanım. Benim de ihtiyaçların var ama karşılamıyorsa bunu kaldiramam" demişti .

Olsun canım zaten evde canlı derse girceksin. Hem işlerini yemegini yaparsın hemde paranı kazanırsın . İstediğini alır yersin. Bide değer konusuyla düşünme sakın. Değer vermek çok farklı biseydir. Öyle para vermedi vs diye ölçülmez canım benim.
okulöncesi öğretmeniyim iş bulursam yuz yuze çalışcagım mecbur ve bende anksiyete bzouklugu var çok korkuyorum hastalıktan şu an çalışamam çaışırsam dahaçok hasta olurum konu aslında parada değil benim her dediğim ona saçma geiyo benım ihtiyacım olan şey ona degersiz geliyr

Yaşamdaki en önemli ilkeniz kendinize kıymet vermek olsun.

Eşiniz size hayır dedikçe hem para vermeyeceğini hem de işin siz tarafından çırpınarak çözüleceğini öğrenmiş. Her şeyi yapmak için atlamayın, bilmiyorum diyip işin ucunu bırakın başkaları toparlasın.

Sadece kendisi çalıştığı için geleneklerimize göre sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda, dikkat edin ev değil “sizin”.

Burada önceliklerinizi net çizmeniz gerekiyor. Spora gitmek, kendinize bakmak, şık giysiler, sağlıklı beslenmek stor perdeden çok daha önemli.

Bırakın kaynana komşu pis perdeden şikayet etsin. Tekniği varmış, dikkat etmezsek perde kırılırmış parasını kaç kere istedim vermedi diyin o rezil olsun.

Talepkar olun, aman gerek yok aman ruju sürmem olur biter istemeyeyim diye düşünmeyin. Sıktınız sıktınız da ne oldu? Kıymeti bilindi mi? Tam tersine daha kocanızın gözünde daha değersiz olursunuz.

En temizi iş olanaklarını araştırıp kurslarla yetkinlik kazanıp onun cüzdanının yüzüne bakmamak. Bu konuda karar sizin.

iyi tarafları var tabi yok diyemem ama evdeyim yıllardır 6 sene oldu kafayı yiyecem annem yanımda yok destek olsun arkadaşım şu an hiç yok hep oradan oraya tayin olduk hep yeni ev yeni şehir yeniden alış herşeye yoruldum psikolojim bzouldu zaten biraz destek istiyorum ondan tek istedğim bu
Haklısın kuzum ama adamlar bizim kadar ince düşünmüyorlar hiç. Onların sevgi ilgisi bı değişik oluyor. Çocuğunuz varmı peki

Eşime harçlığı ben veririm, kadın erkek değil tutumlu olan tarafın parayı yönetmesi taraftarıyım, tutumluluk hayat kalitesini düşürmeyecek şekilde sağlanmalı tabi ama zebra stor yıkanması zor değilki at banyoya fırçala durula, para konusunda haklısınız ona bişey diyemem

ev de olan kadın ne yapar işi bu ona göre
Kuzenim hamile iken dayanamadi bir gun esine yaptirdi butun temizligi birde kv sinin evini temizlemiyor diye esiyle surtusurdu sık sık temizlikten sonra evimizi temizlesen yeter demis kuzenimde daha sirtina tas baglamadim demis oyle deyince tovbe daha birsey demem demis 😂😂😂
Hayatım paraya ihtiyacım var bir miktar fazla verir misin demek ayrı bişey evi temizledim temizlikçiye vereceğini bana ver demek ayrı bişey. Bilmiyorum, bana çok çirkin geldi.
Ihtiyacim var demem karsilamak zorunda
Banada harclik ver kismi sacma geliyor annem babam mi da harclik isteyim
Bende çalışmıyorum şuan ama bütün kartlar, paralar bende. 4 senedir evlendim evleneli de toplasam iki üç kere tek başıma temizlik yapmamışımdır. Bu alıştırmayla da alakalı değil. Erkekle alakalı kesinlikle. Değişmez senin ki
Ilk yillar butun hesabida ben yapardim aliskanlik simdi hic umursamiyorum
Gidip alisverisimi yapiyorum
Gerek oldukca da aliyorum istiyorum ama
Harclik falan
Eksik olan siz değilsiniz ki eşinizin düşünceleri ve size verdiği değer malesef.

Baştan da herşeyi yaparım,hallederim moduna girdiyseniz zaten sıkıntılı olan eşinize bir rahatlık gelmistir. Siz kendi konforunuzu düşünecektiniz ilk önce.

Bende şuan çalışmıyorum, ek kartlar var bende, harçlık almıyorum onlardan istediğim kadar harcıyorum, harçlık almak kısmı da hoş gelmiyor bana.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Anne babadan istenir harclik

Ihtiyacim var demem karsilamak zorunda
Banada harclik ver kismi sacma geliyor annem babam mi da harclik isteyim
Harçlık istemeyi kötü bulmak ama temizlik için para istemek 😖 çok acayipsiniz. Sizin evinizde bütün muhabbetler para üstüne dönüyor gibi geliyor bana.

Herşeyi ben yaparım, hallederim,deyip olaya el atarsan daha cokk istekleriniz ,arzunuz yapılmaz nasılsa bir şekilde herseyin üstesinden geldiğini göstermişsin..ve maalesef üzerine görev gibi yapıstırmıssın..
Tabiki harclık vermek zorunda ama bunu nerde harcıyacagın seni ılgilendirir ..
İster biriktirir, istersen kendine yahut evine harcar,fark etmez gönlünden geceni yaparsın ..

öyle oldu ne ek kartı nerede ben istesem ihtiyaçları ben alıyorum der ne gerek var der ihtiyac dediği evitiyaçları kadınlığımı unutum yemin ederim
Çalışmanız iyi olur sizin için ama sonuçta çalışsanız bile dünyanın bin türlü hali var,işten çıkmak zorunda kalırsınız, hasta olursunuz, tekrar bir bebeğiniz olsa, bir süre ara vermeniz gerekebilir yani. Bu durumda yine eşiniz aynı eş olacak. 🤷

insanın kendi ihtiyaçları olamaz mı?
Ev hanımı olmak sadece ev ihtiyaçları mı demek ?
param yok çalışamıyorum geçe gün perde yüzünde kavga ettim zebra perdelerim var annem aldı onları bana 2 senedir yıkanmadılar yeni eve geçince temiz olmadıkları için takamadım yıkattıralım dedim yıkamayı çağırdım çok para istediler diye kapıdan çevirdi kendim daracık banyoda yıkamaya çalıştım sırf sinirimden ben o perdeleri kullanmayacağım sırf sinirimden yıkamaya çalıştım yeni eve taşındık inşaat pisliği bir yardımcı abla istedim yanıma almadı tek başıma temizledim 2 gün boyunca bacaklarım morardı yorgunluk cabası kimse yok yardım edecek tek başıma yerleştim şimdi bana söyleyin arkadaşım arıyor bana diyor ki banyomu yaptırdım eşim sen temizlik yapma yorulursun hasta olursun dedi bana diyor bu kadın değerlide ben neden değersizim benim neyim eksik ne yapmam gerekiyor allah aşkına 3 gündür konuşmuyorum
kendim için ne istedim ben millet gibi çeşit çeşit kıyafet mi makyaj malzemesi mi ne istedim...
Bence önemli olan en başından beri eşine karşı olan tutumun. En baştan senin her şeyi yapamayacağını, yapmak zorunda olmadığını, yapabilecek durumda bile olsan sadece canın istemediği için yapmayabileceğini göstermen gerekiyordu. Mesela ben çalışan bir kadınım. Evlenmeden önce hep derdim ayda 1 kez yardımcı çağıracağız eve ben çalışıyorum kendime vakit ayırmak istiyorum diye. Ama sonra evi tutarken ev bana aşırı büyük geldi 200 metrekare ev dedim ben bu evle uğraşamam temizleyemem. Her hafta temizlikçi çağıracaksan tut bu evi dedim tuttu. Sonra ben evlendikten iki ay sonra işten ayrıldım daha iyi bir yere başlamak istedim. Yaklaşık bir sene iş aradım istediğim gibi. Bu süreçte evde olduğum halde yine de her gün evi temizlemedim. Ayda 1 - 2 kez yardımcı çağırdık hep. En baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. Tabi ki herkes böyle yapacak demiyorum benim imkanım vardı yardımcı çağırdım. Ama olmadığı zamanlarda da hadi tamamen ben temizliyim her şey mükemmel olsun demedim. Hadi sen süpür ben sileyim dedim. Sen çamaşırları as ben mutfağı toplayayım dedim. Hep böyle ilerledi. Yani demek istediğim eşine bu işlerin sadece senin sorumluluğun olmadığını öğretmen. Yapabiliyorsa sana yardımcı bulur, imkanı yoksa kendi bir işin ucundan tutar eş demek budur zaten. Sen verdikçe her zaman daha fazlasını isterler. Tabi ki hesap kitap yap demiyorum ama kendini deli gibi ev işlerine vereceğine kendine ve eşine vakit ayır onun için bir şeyler yap ona sevgini ver yani hizmetini değil.

• Beğen
Reactions: Z P
Eşime harçlığı ben veririm, kadın erkek değil tutumlu olan tarafın parayı yönetmesi taraftarıyım, tutumluluk hayat kalitesini düşürmeyecek şekilde sağlanmalı tabi ama zebra stor yıkanması zor değilki at banyoya fırçala durula, para konusunda haklısınız ona bişey diyemem
bana ver ev idaresini desem hayatta vermzez banyom çok küçük eziyetle yıkadım perdeyi

bana ver ev idaresini desem hayatta vermzez banyom çok küçük eziyetle yıkadım perdeyi
Ben sizden yapıp yapıp sızlanan kadın izlenimi aldım.
Yaptıktan sonra kimse size acımaz zaten.
En başta yapmayacaksın. At perdeleri çöpe.
Bir dahaki sefere perdeler yıkamacıya verilir atılmasınlar diye.

Düzeni değiştirmek istiyorsan konfor alanını bozacaksın.
Perdeleri yıkattırmıyorsa, sen yıkamayacaksın. "Bu tarz perdeler ev ortamında yıkanmıyor bozuluyor, o zaman yeni perde bakalım" deyip fiyat alacaksın. Kirli perdeleri takman bir erkeği genelde rahatsız etmez, takmayacaksın. Taşınıp camlar niye açık dediğinde "eskileri yıkatmadın yenisini de yaptırmadın çarşaf ger o zaman" diyeceksin. Camlar açık kalmayacağına göre bu ikisi arasında seçim sunacaksın. Eskileri temizletmek mi, yeni perde almak mı?

İnşaat pisliğini tek başına temizlemek yerine hafta sonuna denk getirip eşini de yanında götüreceksin. Gelmem diyorsa sen kadını bulup organize edeceksin. Gerekirse mutfak masrafı için verdiği parayı kadına ödeyip, tekrar para isteyeceksin. Vermezse yemek yapmayacaksın, çünkü evde yemek yapacak malzeme olmayacak. Yada her gün makarna yedireceksin. Dengeyi bozmadan yaptıklarının ne kadar önemli şeyler olduğunu gösteremezsin.

Siz eşinize problemi iletiyorsunuz, karşı çıktığında kabullenip kendiniz yapıyorsunuz. Adama demek ki para vermeden hallediliyormuş mesajını veriyorsunuz. Niye sizi dinlesin ki o zaman. Onun dediği yöntem doğruymuşu yaşatıyorsunuz zaten.

Parayı yönetebiliyosa dursun onda idareyi o yapsın ama aylık bana şu kadar verceksin diyin çünkü birikimi kadın yapabilir altın yapar falan ne biliyim aylık kafanızda bi rakam belirleyin versin hakkınız o da ayılık etmesin

Bence önemli olan en başından beri eşine karşı olan tutumun. En baştan senin her şeyi yapamayacağını, yapmak zorunda olmadığını, yapabilecek durumda bile olsan sadece canın istemediği için yapmayabileceğini göstermen gerekiyordu. Mesela ben çalışan bir kadınım. Evlenmeden önce hep derdim ayda 1 kez yardımcı çağıracağız eve ben çalışıyorum kendime vakit ayırmak istiyorum diye. Ama sonra evi tutarken ev bana aşırı büyük geldi 200 metrekare ev dedim ben bu evle uğraşamam temizleyemem. Her hafta temizlikçi çağıracaksan tut bu evi dedim tuttu. Sonra ben evlendikten iki ay sonra işten ayrıldım daha iyi bir yere başlamak istedim. Yaklaşık bir sene iş aradım istediğim gibi. Bu süreçte evde olduğum halde yine de her gün evi temizlemedim. Ayda 1 - 2 kez yardımcı çağırdık hep. En baştan nasıl alıştırırsan öyle gider. Tabi ki herkes böyle yapacak demiyorum benim imkanım vardı yardımcı çağırdım. Ama olmadığı zamanlarda da hadi tamamen ben temizliyim her şey mükemmel olsun demedim. Hadi sen süpür ben sileyim dedim. Sen çamaşırları as ben mutfağı toplayayım dedim. Hep böyle ilerledi. Yani demek istediğim eşine bu işlerin sadece senin sorumluluğun olmadığını öğretmen. Yapabiliyorsa sana yardımcı bulur, imkanı yoksa kendi bir işin ucundan tutar eş demek budur zaten. Sen verdikçe her zaman daha fazlasını isterler. Tabi ki hesap kitap yap demiyorum ama kendini deli gibi ev işlerine vereceğine kendine ve eşine vakit ayır onun için bir şeyler yap ona sevgini ver yani hizmetini değil.
ben sevgimi fazlası ile verdim canım halada veriyorum ban dediği şu hala romantik işler peşindesin farkında değilmisin evleneli kaç sene oldu sadece biz değil herkes böyle

Benim annem de ev kadını.
Alisverişi babam yapar, gün içinde annem bakkaldan alır,sepet salar. Babam ayda iki kere hesabı kapatır. Faturaları babam öder...
Ona rağmen bir kredi kartı annemde durur, hiç sorulmaz bile ne aldın ne yaptın diye. Kitaplıkta her zaman 'ne olur ne olmaz' parası durur.
Ki öyle zengin falan değiliz yani, babam haftanın altı günü yorucu işte çalışan bir usta, annem,klasik ev kadını.
Normal,kendi halinde bir aileyiz,ama 35 yıldır bu sekildeler.
Bence bunun ekonomi ile, para durumu ile ilgisi yok. Bunun insanlıkla ilgisi var.
Kadini insan yerine koymayan, hizmetçim olsun diye evlenen insan aynen eşiniz gibi davranır. Harika yemek de yapsan 'gorevin zaten' der,eline sağlık demez. Ev ile ilgili-kendisini baglamayan her şeyi fuzuli görür.
Bence bir işe başlayın, hiç yoktan iki ay calisin. O para da 4 bin, kendi kenarda köşede zor durum paranız olsun. Bu adama minnet etmeyin

Son düzenleme:
Back
X