Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

Şişme yatak al kardeş,enişte yataktan mi itti:))
Oğlanlar koğuş kurdular babayla, eskiden 4 ümüz yatardık artık sığmıyoruz tekmelendim😂
Çocuk yatağı iyi ya, kendi yatağımdan daha fazla yer kalıyor en azından 90 cm var yayla gibi geliyor bana eski halime nazaran😂😂

Hiç bir zaman ev hanımı olmadım , harçlıkta almadım sanırım asla kocamdan harçlık istemeyemezdim 😓. Siz neden çalışmıyorsunuz , kendi ayaklarınız üstünde durmuyorsunuz ve böyle aşağılanmalara maruz kalıyorsunuz ?

Ben storları bügün temizlemeye vereceğim tanesini 7 liraya yıkıyorlar bu mu pahalı geldi bu adama

Araya giriyorum çünkü bu konuda acayip kuyruk acım var. 🤣🤣 Geçen sene 2 tane zebra storu 240 liraya yıkattık. Geçen sene.. Geçen Sene. Geçen Sene. 🤣 Bu yıl herhalde böbreğimizi isterler. 🤣🤣 Yer İstanbul. Bolca saygılar. 🤣🤣

Cunku erkekler kadinin maaş kartini almak için baski yapiyor, trip atiyor veya elinden zorla aliyor genelde. Sanirim kadinlar zorla eşlerinin maaş kartina el koymamiştir, bir erkek istemedigi halde maaş kartini vermez kolay kolay.

Gonul rizasiyla alinan verilen şeyler iki kişinin arasindadir kimseyi baglamaz, eşleri rahatsiz etmeyen şeylere kiyamet kopartmamak lazim aslinda.
Ne bileyim canim, kim butun ay calistigini esine vermek ister ki,nasil bir gonuldur yani suna razi olsun. Kadin ol erkek ol. Herkesin maasi kendinde durmali.

Erkeklerin zorla aldigi dogrudur ama cogu erkegin de karisindan ödü patliyor bence. Korkmayanini daha hic gormedim. Asiri dozda dırdıra maruz kalmamak icin bile veriyor olabilirler.

insanın kendi ihtiyaçları olamaz mı?
Ev hanımı olmak sadece ev ihtiyaçları mı demek ?
param yok çalışamıyorum geçe gün perde yüzünde kavga ettim zebra perdelerim var annem aldı onları bana 2 senedir yıkanmadılar yeni eve geçince temiz olmadıkları için takamadım yıkattıralım dedim yıkamayı çağırdım çok para istediler diye kapıdan çevirdi kendim daracık banyoda yıkamaya çalıştım sırf sinirimden ben o perdeleri kullanmayacağım sırf sinirimden yıkamaya çalıştım yeni eve taşındık inşaat pisliği bir yardımcı abla istedim yanıma almadı tek başıma temizledim 2 gün boyunca bacaklarım morardı yorgunluk cabası kimse yok yardım edecek tek başıma yerleştim şimdi bana söyleyin arkadaşım arıyor bana diyor ki banyomu yaptırdım eşim sen temizlik yapma yorulursun hasta olursun dedi bana diyor bu kadın değerlide ben neden değersizim benim neyim eksik ne yapmam gerekiyor allah aşkına 3 gündür konuşmuyorum
kendim için ne istedim ben millet gibi çeşit çeşit kıyafet mi makyaj malzemesi mi ne istedim...
Ben de calismiyorum cocuklarin isi gucu ev temizligi okul dertleri zamanım yok calismaya esim gunde 10 saat calisiyor ve be ona harclik veriyorum .gecen harcligini aldinmi dedim surat asti kendimi cocuk gibi hissediyorum da bilmem ne neden harclik diyormusum ee dedim ne TDK da harclik ufak tefek harcamalar icin alinan para demek yanlis degilki dedim derken tatlıya bağladık 10 yilda duzelttim herifi baslarda o bana harclik verirdi simdi ben ona. Sizde yikamayin ve agir isleri yapmayin ona yaptirin madem cimri ee ozaman bir isin ucundan tutsun ..Ben gecen evimi kendim boyadim simdi sira kapilarda cunku benim evde cimri olan benim eşimde sen bilirsin madem boyaci istemiyorsun ellerinden oper dedi ayol malzeme bizden 2 odaya 300 Euro istiyor yuhhhh ayyy kocana döndüm bende burda sorryyy 😬

O perdelerde cok masrafli harbiden normal perdem var yikarim kurutmam bile direk asarim utulu gibi olur hem kullanisi daha rahat

izinliydi zaten yardım edeceğim dedi ama yardım etmedi hep evin şu işi var bu işi var onu halledeceğim dedi ve çıkıp gitti iş yine bana kaldı artı kocam bana mutfak masrafı için para vermez ki kendi alır yada beraber gideriz çok nadir olarak ondaada inanın her istediğimi alamam zaten çekiniyrum hala hala elime alıp geri bıraktığım çok şey olmuştur ilk evlendiğimiz haftalardı hatırlıyorum çok üzülmüştüm markete çıktık ilk alış veriş ben çayı sevmem içine kokulu çay katınca hoşoma giditor koklu çay aldım geri bıraktırdı bana hiç unutmuyorum
Acilen bu mahçup geri duran tavrinizi değiştirmelisiniz daha cüretkar ve talepkar olun siz onun çocuğunun annesi o evin hanımisiniz ne demek istediğini geri bırakmak?Evin bir bütçesi vardır çok aşan bir şey istenir de eş itiraz eder tamam anlarım ama çalışmıyorum diye kocaniza babanız gibi davranmayın ben şunu alıyorum hayatım diyin alıştırin gerekirse bir iki kez tartışma çıkarın ki 6 senede çıkarmamıssiniz sanırım böyle davrandığını göre 10 senelik evli olana kadar çözün bu meseleyi.Bir kavga iki kavga istediğiniz yere çekersiniz mahçup tavrinizi bırakın sizin eş ve anne olarak hakkınız böyle düşünün

Araya giriyorum çünkü bu konuda acayip kuyruk acım var. 🤣🤣 Geçen sene 2 tane zebra storu 240 liraya yıkattık. Geçen sene.. Geçen Sene. Geçen Sene. 🤣 Bu yıl herhalde böbreğimizi isterler. 🤣🤣 Yer İstanbul. Bolca saygılar. 🤣🤣
Çöpe at kullanışsız ve yorucu ev hanımı dahi temizlemek için temizlikçi ayağına istiyor , çalışanı düşünemiyorum hem vakit hem para gidecek ah bu insanların lüx özentisi ne zaman bitecek tak normal perdeyi mis gıbı yıka makina da ne zaman kaybı ne temizlikçi masrafı , tüküreyim stor perdeyede icat edenede hep kadına ekstra iş yükü ve masraf

Erkeklerin zorla aldigi dogrudur ama cogu erkegin de karisindan ödü patliyor bence. Korkmayanini daha hic gormedim. Asiri dozda dırdıra maruz kalmamak icin bile veriyor olabilirler.

Karisindan korkmayan coook gordum. En yakin ornegi kaynimdir. Eltim eşine dir dir edemez, kadincagiz istedigi biseyi bile 2. Defa soramiyor cocuklarina soyletiyor. 😂😂
Herkes karisindan korksa suan bu konuya yaziyor olmazdik, bdvda bu kadar konu olmazdi.

Maaş kartini vermek "al bu paranin hepsi senindir" demek degil, kart olmadan da hesabindan para cekip, hesabini yonetebilir adam. Eşine kart verme sebebi calişmiyor onda bulunsun diyedir en fazla.

Başka konularda calismayan kadinin sesi cikmaz deniliyor ya, eee bu calismayan kadinlar hemm calismayip, hem adamin elinden zorla parasini alip, adama ekonomik şiddet mi uyguluyordur? Kaç tane erkek kendini o duruma sokar. :) O yuzden zorla adamlarin elinden kart alindigini sanmam, onu daha cok erkekler kadinlara yapiyor.

Karisindan korkmayan coook gordum. En yakin ornegi kaynimdir. Eltim eşine dir dir edemez, kadincagiz istedigi biseyi bile 2. Defa soramiyor cocuklarina soyletiyor. 😂😂
Herkes karisindan korksa suan bu konuya yaziyor olmazdik, bdvda bu kadar konu olmazdi.

Maaş kartini vermek "al bu paranin hepsi senindir" demek degil, kart olmadan da hesabindan para cekip, hesabini yonetebilir adam. Eşine kart verme sebebi calişmiyor onda bulunsun diyedir en fazla.

Başka konularda calismayan kadinin sesi cikmaz deniliyor ya, eee bu calismayan kadinlar hemm calismayip, hem adamin elinden zorla parasini alip, adama ekonomik şiddet mi uyguluyordur? Kaç tane erkek kendini o duruma sokar. :) O yuzden zorla adamlarin elinden kart alindigini sanmam, onu daha cok erkekler kadinlara yapiyor.
Yok valla cok var benim cevremde. Hepsi de diplomali ev hanimlari ve yuksek olmasa da mevki sahibi erkekler. Adamlar esleri kizacak diye gunaydin bile diyemiyor baska kadinlara. Korkudan ;) calisma ortamlarinda cok goruyorum ozellikle. Mutlaka vardir korkmayani da. Ama kadin olmama ragmen ben bazen aciyorum erkeklere. Hem kafalari basmiyor bizim kadar,hem de ne soylense inaniyorlar. Garip ama gercek

Yok valla cok var benim cevremde. Hepsi de diplomali ev hanimlari ve yuksek olmasa da mevki sahibi erkekler. Adamlar esleri kizacak diye gunaydin bile diyemiyor baska kadinlara. Korkudan :KK66: calisma ortamlarinda cok goruyorum ozellikle. Mutlaka vardir korkmayani da. Ama kadin olmama ragmen ben bazen aciyorum erkeklere. Hem kafalari basmiyor bizim kadar,hem de ne soylense inaniyorlar. Garip ama gercek

Sizin cevrenizde çoktur. O denli korkmayan adamlar da tek tük değil, korkmayanlarda coooklar aslinda, sadece sizin cevrenizde degillermiş.

Benim eşim yumusak huyludur ama bir kadina gunaydin dedigu için benden korkmaz. Oyle bir konuda kiyameti kopartamam mesela. Oyle.bi niyetimde olmadi gerci 😂

Erkeklerin cogunun bu derece korkak, saftirik oldugunu dusunmuyorum ben. 😂
He sözde eşinden ödü kopup kendini aptal gibi gosterip iş ceviren, aldatan erkekler gordum ama...

Ne bileyim canim, kim butun ay calistigini esine vermek ister ki,nasil bir gonuldur yani suna razi olsun. Kadin ol erkek ol. Herkesin maasi kendinde durmali.

Benim babam da kendi masrafını alır maaşın geri kalanını olduğu gibi anneme verirdi. Onlar düzenlerini öyle oturtmuşlardı. İki kişinin karşılıklı anlaşmasına bağlı bir durum. Zorlama, korku falan yoktu bizimkilerde.

Bir de kadınların ev geçindirme, idare etme konularında erkeklerden daha başarılı olduğu gerçeği var. Gelir azsa genelde geliri gideri kadının yönetmesi daha mantıklı oluyor bu yüzden.

bugün zararım tam 1650 tl civarıydı aşı da bulundu daha da düşerse vay halimee.harçlığımı bile yatırdım yahu 490 a düştü diye hayy salak kafammmm.kredi kartı olmasa açım açççç :KK70:
Ceycey0406 canım normalde formda yorum okurken huyum değildir kim yazmış diye bakmak okur geçerim ama nedense senin yorumlarına bakma gereği duyuyorum aaa bakıyorum ki ceycey yazmış, nadir tanıdığım üyelerdensin hayat enejini buradan alıyorum :halay: zarara gelince dün çeyrek aldım yine düştü altın önceden kârımı hesaplardım artık senin gibi zararımı hesaplıyorum neyseki uzun vadeciyimEn Büyük KK

Benim babam da kendi masrafını alır maaşın geri kalanını olduğu gibi anneme verirdi. Onlar düzenlerini öyle oturtmuşlardı. İki kişinin karşılıklı anlaşmasına bağlı bir durum. Zorlama, korku falan yoktu bizimkilerde.

Bir de kadınların ev geçindirme, idare etme konularında erkeklerden daha başarılı olduğu gerçeği var. Gelir azsa genelde geliri gideri kadının yönetmesi daha mantıklı oluyor bu yüzden.
Biz de memur aileydik, herkesin parasi kendisinde dururdu. Annemde cocuklarin masrafi ve mutfak,babamda kira ve faturalar vardi mesela. Hic birlestirmeyi dusunmediler hesaplarini. Teyzemlerde para kadinda toplaniyordu,adam da ezik ezik dolasiyordu mesela,bu dogrudan kotu bir ornek. Surekli karsi taraftan harclik istemek,alacagi her seyi karisina sormak zorunda olan bir adam dusun kudra. Ve bu adam ogretmen yani. Sonuc,hic sempatik olmadi.
Mesela ben ortak hesaba da karsiyim, ev arkadasi degiliz ki her seyi neden santim santim ikiye bolelim? Bunun kavgasi da cok cikiyor,mutfak daha masrafli neden ben yapayim,kira daha az diyen arkadaslarim var. Bu konuda anlasamadiklari icin kari-koca ortak bir hesaba yolluyorlar paralarinj,dunya kadar is. Gerek yok. Herkes geliri dogrultusunda bir seyleri ustlense, gereken durumlarda yine birbirlerine verseler daha guzel. Sahsen hic istemem esimin tum gelirinin bende durmasini,vebal altinda hissederim kendimi.

Back
X