• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev hanimlari lutfen size danisacagim birsey var

Merhabalar. Benimki aslinda dert sayilmaz sadece danismak istiyorum.iki çocuğum var kizin dört oğlumbir yasinda nerdeyse. Ev islerini yapiyorum ama o kadar zirlaniyirym ki. Mesela mutfagi temizlerken eellerin yagli oğlum cekustiriyor bakiyorym mizmizlaniyor ama onu hemen almuyorym isimi bitirip öyle aliyorum. Çünküyemesi uyumasi uzun ssürüyor diyorum önce bunlari halledeyim sonra kafam rahat onunla ilgileneyim. Kotu mu yapiyorum bilmiyorum.öyle aman aman aglamasi yok sadece muzmizlaniyir yapmam gereken o kadar çok isimooluyor ki. Uykusuz geceler günde bir saat uyuduğunu bilirim. Temizlik konusunda cok hassasim etraf daginikolmasin istiyorum.onlar oyunlarini rahat oynuyorlar onlari kisitlamiyorum ama kendimi yyetip bituriyorum. yemekleri ayri bir sikinti siz neler yapiyirsunuz yiyecekleri nazil YETİŞTİRİYORSUNUZ kendinize nazil vakit ayiriyorsunuz cool akila ihtiyacim var :KK43:
Benim de 17 aylık inanılmaz hareketli bebeğim var. Ne yapıyorum gündüz uyanıyorum Yüzümü yıkayıp yatağı düzeltip iniyorum. Kızımın sütünü içiriyorum.biraz hasret gideriyoruz. Sonra kahvaltısını yaptırıyorum. Kızımla beraber evi süpürüyorız. Odasında oyuncak döküp oynuyoruz. Onu uyutuyorum. Gidip çay koyuyorum yumurtayı başlanmayı koyup evi siliyorum geliyorum hızlı bi kahvaltı yapıyorum. Eğer kızım uyanmamış olursa çamaşır bulaşık işini hallediyorum. Kızım uyanınca yoğurdunu yedirip saklambaç oynuyoruz çok yorgun olursam yatıyorum yere öyle bi oyun buluyorum :)) sonra çorbasını içiriyorum biraz oturup çizgi filme Bakıyoruz. Somra ikimiz de elimize bez alıp toz alıyoruz güya :) somra mutfakta onun eline havuçfalam bişey verip yemeğe girişiyorum. Kızımla oturma odasını dağıttıysak hemen alıp onları odasına kaldırıyoruz. Eşim gelmesine yakın gidip kızımla üstüme düzgün bişeyler giyiyorum. Sonra kitap BAKIYORux kızımla. Eşim gelince beraber yemek yiyoruz. Sonra babasıyla oynarken ben mutfağı topluyorum. Odada baya oynuyoruz. 9.5 10 da kızım uyuyor ya babası ya ben uyutuyorum. Sonra 12 ye kadar eşimle vakit geçiriyoruz yatmadan bütüüüüüüüün evi toplayıp yatıyorum ki sabah düzgün olsun. Ama benim için ilk sırada kızımın güzel vakit geçirmesi ikinci sırada kendi bakımım ancak üçüncü sırada ev işi var. Bu zamanlar bir daha gelmiyor

Kızım 3 yaşını 2 ay geçti . Akşam 9 da en geç uyur sabah 9 a kadar uyanmaz .vala ben keyfime çok düşkünüm . Eşimle 12 ye kadar otururuz sonra onuda sepetleyip alıyorum bir neskafe çikolata saat 2 ye kadar keyif çatıyorum. Yatmadan şöyle evi bi toparlıyorum . Sabah 9 da eşime ekmek arası haZırlayıp gönderiyorum . Kızım uyanıyo kahvaltısı hazırlıyorum sonra salonda vurup kafayı uyuyorum kızımda oyuncaklarıyla Yanımda bidaha 12 ye doğru uyanıyorum . Kızımın Yemeğini hazırlayıp yediyorum evi süpürüp siliyorum.Saat 1:30'da Kuran- var kızımla Kurana gidiyoruz. Akşam 5 te evde oluyorum. 1 saat kadar yemek hazırlayıp sonra varsa kalan işlerimi yapıyorum yada kızımla ilgileniyorum . Akşam yemeği çay derken kızım uyuyo o uyur uyumaz oyuncakları etrafı topluyorum . Ama kızım evde ve uyanık oldugu zamanlar salon ve odası oyuncak ve kağıt atıkları ile dolu malesef :( ben alıştırdım kendimi. Temizlik diye kendimi üzemem açıkcası . Sizde keyfinize bakın bence biraz. Temizlik için üzmeyin yavrularınızı bırakın onlar uyuduğu zaman temizlenir .

Merhabalar. Benimki aslinda dert sayilmaz sadece danismak istiyorum.iki çocuğum var kizin dört oğlumbir yasinda nerdeyse. Ev islerini yapiyorum ama o kadar zirlaniyirym ki. Mesela mutfagi temizlerken eellerin yagli oğlum cekustiriyor bakiyorym mizmizlaniyor ama onu hemen almuyorym isimi bitirip öyle aliyorum. Çünküyemesi uyumasi uzun ssürüyor diyorum önce bunlari halledeyim sonra kafam rahat onunla ilgileneyim. Kotu mu yapiyorum bilmiyorum.öyle aman aman aglamasi yok sadece muzmizlaniyir yapmam gereken o kadar çok isimooluyor ki. Uykusuz geceler günde bir saat uyuduğunu bilirim. Temizlik konusunda cok hassasim etraf daginikolmasin istiyorum.onlar oyunlarini rahat oynuyorlar onlari kisitlamiyorum ama kendimi yyetip bituriyorum. yemekleri ayri bir sikinti siz neler yapiyirsunuz yiyecekleri nazil YETİŞTİRİYORSUNUZ kendinize nazil vakit ayiriyorsunuz cool akila ihtiyacim var :KK43:
1 yaşındaki çocuğun ihtiyaçlarına geç cevap vererek bağlanmada zorluk yaşatıyor olabiliriniz. Ben yaptım siz yapmayın. Sonra benlik değeri düşük olabilir. Hiç bir iş bebekten değerli değil. 1yıl sabredin. Sonra tekrar titizliğe devam edersiniz.

Yeni doğum yapıp, annem kendi evine gittiğinde kafayı yiyecektim valla. Evi mok götürüyor, yemek yok, cocuk kucağımda, değil kahve icmek hilkat garibesi saclarımı bile toplayamıyordum. Sürekli gergin tedirgindim. Sonra kendi kendime "manyak mısın elmayra, koy dötüne ev işlerinin bu günler bi daha gelmeyecek" dedim.

Kızım bütün gün kucağımda (2 aylık) olduğu ve cok az uyuduğu icin o bi uyuduğunda yemek malzemesini hazırlayıp bi uyuduğunda yemeği yapıyorum, yapamazsam da yemeksepetinden yardım istiyorum. Temizliğimi haftasonu eşim yanımda olduğunda yapıyorum. Geri kalan bütün zamanımı kızıma harcıyorum, her gün yeni birşey keşfediyorum onunla ilgili.

O da annesini üzmeyip akşam 23,30 da uykuya dalıyor ben de kendi kendime vakit ayırıyorum.

Hicbirşey ondan kıymetli değil.

Konu sahibi Allah razı olsun
bende ikinci çocuğa yeni doğum yapmış bir annè olarak bu konudan dertliyim
konunun sıkı takipcisiyim :)

Bazi arkadaşlar galiba tam okuyamamislar yazdiklarimi. Ben cocuklarima vakit ayiriyorum onlarla ilgileniyorum ama kendim mahvoluyorum. Sadece mutfaktaysam eğer biraz bekletiyorum oğlumu. O da aglarsa kesinlikle dayanamam ama mizmizlaniyorsa birakiyorum önce işlerini hallediyorum. Ben sizlerden fikir almak istedim vaktini nazil verimi kullanabiliriz diye. Öneri veren arkadaslardan allah razi olsun. Çoğu aklima yatti hatta bugün uygulamaya bile koydum simdilik bir düzen kurmaya basladim. Allah cocuklarimiza yetecek kuvveti sabri eksik etmesin bizden.

Back
X