ev hanımları?

Ben de evlenmeden önce çalışıyordum. Evlendikten sonra farklı bir şehir, farklı ortamlar ve ev hanımlığı 1-2 yıl zor alıştım. Bunalımdaydım o zamanlar resmen. 8 yıldır ev hanımıyım ve sıcacık yuvama çok alıştım. Şimdi de karşıma bir iş fırsatı çıktı. Eşimin de çok hoşuna gitti. Ama bu sefer de ben çok korkuyorum. 2 çocuk, çalışma saatleri düzensiz bir kocayla acaba düzen kurabilir miyim diye. Evde çok mutluyum... :21: Demem o ki çalışmak insanın hayatına bir düzen getiriyor. Bir de başka insanlarla devamlı görüştüğün için kafan dağılıyor. Ama evde düzeni sağladıktan sonra ev hanımlığının da tadı başka be güzelim :52:

sen özel sektördemiydin? eşinin kazancı nasıl tek maaşla geçim zor oluyor mu?

sen özel sektördemiydin? eşinin kazancı nasıl tek maaşla geçim zor oluyor mu?

Evet daha önce özel sektördeydim. O yüzden yoğun bir çalışma hayatından sonra evde oturmak çok zor gelmişti. Eşim şu anda kendi özel işini yapıyor. Yani kazancı sabit değil. Bundan dolayı zaten karşıma çıkan iş fırsatına olumlu bakıyorum, hiç değilse sabit bir gelirimiz olur. Eşimin işleri iyi olmadığı zaman hiç değilse her ay sabit giderlerimizi karşılarız... :17:

ev hanımları mutlumu merak ediyorum? şuan 5yıldır çalıştığım bi işten ayrılmak üzereyim ama içimde bi burukluk var ev hanımı olmakta cazip geliyor ama pişman olmaktan da korkuyorum. benim durumumda olup çalışma hayatından sonra evde duranlar mutlu musunuz? içim içimi yiyor şuan tecrübelerinize ihtiyacım var
Şahsen mutlu değilim üniversite bitirip sırf eşim istemiyor diye mesleğimi yapamamak açıkçası üzüyor beni ama tabi huzurumuz kaçacak diye de ustelemiyorum

Merhaba

Benım bu konuda fikrim şu, kadının ev hanımı olmak kendi tercihi fakat yine de insan üretmezse körelir gibi geliyor bana. Evde oturmak demek para kazanmamak, üretmemek olmamalı. Mesela benım annem emekli hemşire fakat bir pazarlama şirketinin ürünlerini satın alıp kendi satıyor daha sonra, her ay ayda bir kere zonguldaktan izmire gidiyor bayi toplantısı için, yani insan evde de birşeyler yapabilir, ben de özel sektörde çalışırken kpss ıcın ısımden ayrılıp ev hanımı olmustum, oncelerı cok rahat gelmıstı fakat sonrasında cok sıkılıyor ınsan. Ben su an sabah 5.50de kalkıyorum sabahları ıse gıtmek ıcın, ısım cok streslı ve bılgısayar muhendısı olarak taseron fırmadan calısıyorum, ısım garantıde degıl, ben de ısterım kamuda calısmayı ama yeterlı puanı alamadım atanmak ıcın, rahat bı ısım olsa keske

Tek ması olayına gelınce,belkı borcunuz vs yoktur gecınırsınız fakat cocuk da olunca ek masraflar cıkacaktır, mesela ben cocugumu ıstanbulda ozel okultmak ıstesem tek maasla okutamam,ıkı maas her zaman daha rahat olur

Back
X