bütün gün is yerinde oturup lak lak yapan kadınlardan ( çoğu devlet dairesinde durum budur maalesef) daha az saygı gören ama daha çok çalışan kadınlardır. evinin temizliği için temizlikçi parası, çocuğu için kreş masrafı olmayan bu kadınlar bir de kocadan gelecek üç beş harçlıkla evlerini daha güzel yapmaya çalışırlar ki saygı duyulasıdır, elleri öpülesidir.
ew hanımlıgı bence boş iş gıbı gelıo bana ...karsı komsumuzda ew hanımı bı kere demıstıkı kendımı ıse yaramaz gıbı hıssedıorum demıstı..bende ıcımden ha şunu bıleydın dedım:))))delikafaduldendelikafadulden
bütün gün is yerinde oturup lak lak yapan kadınlardan ( çoğu devlet dairesinde durum budur maalesef) daha az saygı gören ama daha çok çalışan kadınlardır. evinin temizliği için temizlikçi parası, çocuğu için kreş masrafı olmayan bu kadınlar bir de kocadan gelecek üç beş harçlıkla evlerini daha güzel yapmaya çalışırlar ki saygı duyulasıdır, elleri öpülesidir.
adam, iş çıkışı eve geldiğinde, evin bahçesinin karma karışık olduğunu görmüş. üç çocuk da bahçede çamurlar içinde oynuyormuş. boş yemek kutuları ve içecekler etrafa saçılmış. arabası garaj kapısının önünde, bir kapısı açık şekilde yamuk hâlde parkeder durumdaymış.
evin içine girdiğinde, durum da vahim bir şekle dönüşmüş. girişteki halının kenarı kıvrılmış, havaya kalkmış ve abajur sehpanın üzerine devrilmiş.
oturma odasında ise, yerler oyuncaklar ve çocuk elbiseleri ile kaplıymış. mutfağa girdiğinde, lavabonun sabah kahvaltısı bulaşıklarıyla dolu olduğunu görmüş. ayrıca, kırılmış bir bardağın parçaları masanın altında duruyormuş.
üst kata yöneldiğinde, merdivenlerdeki elbiseleri farketmiş. telâşla karısının başına kötü bir şey gelmiş olabileceğini düşünerek, hızla koşmaya başlamış. yatak odasına girdiğinde, karısının yatakta, uzanmış, kitap okudur hâlde bulmuş. karısı, kocasının geldiğini geldiğini görünce, okuduğu kitaptan başını kaldırmış, hafifçe gülümseyerek gününün nasıl geçtiğini sormuş.
-her zamanki gibi, deyip, şaşkınlıkla sormuş:
-ne oldu burada böyle?
karısı, gülümseyip cevap vermiş:
-hergün eve geldiğinde ‘bütün gün ne yaptın ki?’ demez miydin?
-evet, derdim.
-güzel… işte bugün ben de hergün yaptıklarımı yapmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?