- 18 Eylül 2013
- 1.564
- 3.237
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anaparadan artış yani taksitlerin artması aslında dar gelirli için düşünülmüş bir planlama. Evin taksidi günlük koşullarda kira kadar y da kiradan ucuz. Kredinin değişik bir versiyonu aslında. Şu an alınabilecek kötü orta bir ev için aylık 20 bin lira ödemek gerekir. Bunu aylık artan taksitler ya da ara ödemeli şekilde de planlayabilirsiniz bankada. Bu defa aylık 13-15 bin olur ödeme ama her yıl artar. Bunlar seçimdir. Bu yüzden dar gelirli için TOKİ mantıklı.Memur değilim ben sıradan bir işçiyim.Ben bu daireyi başka bi şahıstan aldım hani dedim istanbulda bişey alamıyorum bari başka yerden alayım az az öderim dedim,fakat baktığımda benim borcum hiç bitmiyor hani bankadan çekersin ödedikçe düşer taksidinde zamanla pul olur ama bu öyle bişey değil hem taksit zamlanıyor hem ana para zamlanıyor.
Yok yok zarar etmedim.Konu sahibi satmışsınız kısmet değilmiş diyelim.
Umarım şimdiye kadar yatırdığınız miktarı kurtarmıssınızdır.
Ucuza gitmemiştir.
Düşünmeden hareket etmişsiniz. Bizzat kendi ailem toki ödüyor ve 12 ay sonra borcu bitiyor. Haziranda ödeme tutarımız 1050 iken şimdi 1270 oldu. Ödediğimiz miktar arttıkça ana para da artıyor doğal olarak. Ki bizim anlaştığımız fiyatın çok çok üzerinde satılıyor şuan da şehrimizdeki toki evleri konumundan dolayı. Yani enflasyon ne kadar artarsa artsın hep cüzi miktarda artış oluyor tokide. Ama ev sahibiniz bu rakamlar çok üstünde zam yapacak size. Ki konut kredisiyle almaya kalksanız o bile sıkıntı sabit ödeme olarak iyi olabilir fakat rakam yüksek. Gönlünüze göre olsun her şeyMerhaba hanımlar,burada konu açmıştım evim oldu çok mutluyum diye( ama malesef evimizi satmak durumunda kaldık.Şimdi biz evi tokiden başka birirnin üzerinden devraldık,bize devralırken bu ev memur maaşına endeksli dedi banka personeli,ben biliyordum 6 ayda enflasyona göre artış gösterdiğini,fakat ana paranın'da yükseldiğini bilmiyordum.Temmuz ayında memur maaşları zamlanınca ne göreyim,benim 195 bin olan ana param 220 bin olmuş.İnanın o kadar üzüldümki ne yapacağımı şaşırdım hemen tokiyi aradım bana denilen, evinizin değeri yükselmiş birde bu sene efe tüfe çok arttı siz okumadınızmı imzalarken dedim önümüzdemi bırakıyorsunuz imzala imzala hadi diyorsunuz.Kısacası durum bundan ibaret ben yine ev hayalindeyim.Ama dersimi aldım nasip diyeceğim bundan sonra heee hep nasip diyodum ama,bundan sonra oluruna bırakacağım galiba.Hepinize iyi günler dilerim.
Yok kasımda aldık biz net hatırlamıyorum da yüksekti faizler baya.kaçtan almıştınız ? Covid başlangıcında 0,89 'a kadar düşmüştü konut kredileri diye hatırlıyorum
Ben anlamadım vallaMerhaba hanımlar,burada konu açmıştım evim oldu çok mutluyum diye( ama malesef evimizi satmak durumunda kaldık.Şimdi biz evi tokiden başka birirnin üzerinden devraldık,bize devralırken bu ev memur maaşına endeksli dedi banka personeli,ben biliyordum 6 ayda enflasyona göre artış gösterdiğini,fakat ana paranın'da yükseldiğini bilmiyordum.Temmuz ayında memur maaşları zamlanınca ne göreyim,benim 195 bin olan ana param 220 bin olmuş.İnanın o kadar üzüldümki ne yapacağımı şaşırdım hemen tokiyi aradım bana denilen, evinizin değeri yükselmiş birde bu sene efe tüfe çok arttı siz okumadınızmı imzalarken dedim önümüzdemi bırakıyorsunuz imzala imzala hadi diyorsunuz.Kısacası durum bundan ibaret ben yine ev hayalindeyim.Ama dersimi aldım nasip diyeceğim bundan sonra heee hep nasip diyodum ama,bundan sonra oluruna bırakacağım galiba.Hepinize iyi günler dilerim.
O karışıklıkla yazamadım,hani demişsiniz ya bi çivi dahi çakamıcak aile tablosu olmucak,gayette güzel istediğim herşeyi yapıyorum kiradayken,sonuçta kirasını ben verdiğim için kullanma hakkıda benim rahat olun siz.:))) Hiçte pişman olmadım konu açtığım için.Ben üzülüyorum. Boşanmış bir kadin, belki de tek amacı ileride - çalışamayacak duruma geldiğinde çocukları bı de onun kirasiyla uğraşmasın . Bu yüzden kendini zorlamış ama bir sebepten hayali suya düşmüş, ve öyle rakamlar var ki bundan sonra alabilme imkanı da kalmamış. Bundan sonraki hayatında - piyangodan para cikmazsa- bir ömür boyu kira odeyecek ve büyük ihtimalle alıştığı her evden taşınacak, aile fotoğrafını asmak için doya doya çivi bile cakamayacak.
Cok üzücü gerçekten. Kadın da üzülmüş konu açmış, derdini paylaşmak istemiş ama sanırım pişman olmuştur
Ne denir ki, fildişi kulesinde yasayip vatandaşına bu hayatı layık gorenler utansın. Hic umudum yok ama belki bir gün bir şeyler değişir,bu kriz de biter... Sonuçta ne krizler ne savaşlar aşılmış, belki bir umut ...
Size yazılan en nahif cevabı terslemişsiniz, tebrikler...O karışıklıkla yazamadım,hani demişsiniz ya bi çivi dahi çakamıcak aile tablosu olmucak,gayette güzel istediğim herşeyi yapıyorum kiradayken,sonuçta kirasını ben verdiğim için kullanma hakkıda benim rahat olun siz.:))) Hiçte pişman olmadım konu açtığım için.
Terslamedim hayır beni aciz gösterdiği için açıklık getirmek istedim yoksa çok güzel bir yorumdu emojim muhteşem farkındaysanız.Size yazılan en nahif cevabı terslemişsiniz, tebrikler...
Terslamedim hayır beni aciz gösterdiği için açıklık getirmek istedim yoksa çok güzel bir yorumdu emojim muhteşem farkındaysanız.
jjıghhgjvfıfjEmojiniz muhteşem olsa da yorumunuz tam aksini söylüyor.
yenGEnC kendi görüşlerini arzu ederse yazar.
Cevaplarınızı okuyunca benim aklıma gelen "Acıma yetime , gelir teper gözüne" oldu.![]()