Ev hayalim yine suya düştü

Hanımefendi ALLAH aşkına 195 bine ev aldınız.
Taksitler yükseliyorken evinizin deger mi düşüyordu ki bu kadar delirdniz de evi sattınız ?
Ölecem ya.
Birisini bana anlatsın
Aylık ödeceyegin tutar seni ciddi ciddi sarsıyor muydu
Sakin ol, birimiz anlayınca toptan anlatacağız 🤣

İşte çocuklarda öyle dedi zaten anne bırak bu kadar kendini şartlamayı olmuyorsa olmuyordr
E tamam da hanımefendi sizin sorununuz hesapsız kitapsız ödeyemeyeceğiniz şeye atlamak olmuş. Evin parası, ana paranın artması vs bunlarda tuhaf ya da korkunç bir durum yokki. Siz ödeyemeyeceğiniz yükün altına girmişsiniz dayanağınız olmadan.

6 ayda bir her memur maaşında ödeyeceğiniz meblaya zam gelir. Maalesef başta hesapladığınızdan çok daha fazlasını toplamda ödemiş olursunuz ancak ne var zaten elinizdeki ile daire alamıyordunuz uzun sürecek, beklediğinizden pahalıya gelecek hatta bitiminde ödediğimiz para oradaki piyasa fiyatına yakında olabilir ancak toki"ye girmeseniz zaten elinizdeki ile de alamıyorsunuz. Uzun süreli taksitlerle ev sahibi olursunuz böylece

Şu olayı geri zekalıya anlatır gibi anlatacak biri var mı?
Hiç bisi anlamadım cunku :KK53:

195.000 TL 'ye evi anlaşmışlar Aylık ödeme 1,625 TL diyelim (120 ay olduğunu varsayarsam )
6 ay sonra ödemeler 1.625 'den yaklaşık 1.835 TL'ye yükselmiş.
Evin taksitleri 6 ayda bir artıkça kalan bedelde artıyor.

Başka bir değişle

Evin değeri ; 220.000.-
6 ay* 1835 ; 11.000.- (taksitler örnektir)
6 ay sonunda kalan : 209.000 olması gerekirken

7.ayda gelen aylık zam oranına göre kalan ana para yükselir. ( kalan ay * 7.ayda ki zamlı bedel )

bir sonraki sene için Ocak zamlı bedel * kalan ay tutarı

Memur değilim ben sıradan bir işçiyim.Ben bu daireyi başka bi şahıstan aldım hani dedim istanbulda bişey alamıyorum bari başka yerden alayım az az öderim dedim,fakat baktığımda benim borcum hiç bitmiyor hani bankadan çekersin ödedikçe düşer taksidinde zamanla pul olur ama bu öyle bişey değil hem taksit zamlanıyor hem ana para zamlanıyor.
evin toplam fiyatı ne kadardı.

Pardon banka öpücükle kredi vermiyor:)))onun içinde ipotek göstermek gerekiyor ne gösterelim ev zaten benim üzerime değil devletin üzerine biraz mantıklı olsanız tek çalışıyorum zorlanırım ama öderim bi şekilde dedim ama olmadı.
yazdığın bunca şeye rağmen mantıksız olan biziz, benim yani öyle mi?
bi git işine ya dalga geçiyor herkes senin mantığınla, hesaplamanla burada, komiksin.

Back
X