Ev için kafa karışıklığı

Merhaba arkadaşlar
ben istanbulda kayınbabamların bize vermiş olduğu evde oturmaktayım. yüksek girişte ev.
üst kat satılıyor şuan. bizim oturduğumuz ev çok soğuk oluyor ayrıca evimize hırsız girdiğinden dolayı evi satıp üst katı almak istiyoruz. daire 23 senelik bir binada ve içi tadilat gerektiriyor. yani ev satıldıktan sonra üzerine 50-60 bin tl koymak gerekiyor. ayrıca 3 ay önce araba aldık onun borcunu ödüyoruz. oturduğumuz ev 90 m8 üst kat 125 m2 kare. evimizin balkonu yok. üst kat çift balkonlu.sizce bu evi almalımıyız lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum

Ev kaça satılıyor?
Sizin birikmiş var mı?
Kredi mi çekeceksiniz?
Aylık geliriniz ne kadar?
Siz çalışıyor musunuz?
Size kaç m2 gerekli? Çoluk çocuk var mı?

Ev kaça satılıyor?
Sizin birikmiş var mı?
Kredi mi çekeceksiniz?
Aylık geliriniz ne kadar?
Siz çalışıyor musunuz?
Size kaç m2 gerekli? Çoluk çocuk var mı?

evin fiyatı 250 bin
kredi değil oturduğumuz evi 200 e satacağız.kalanı bir tanıdıktan alıp aylık geri ödeyeceğiz
aylık gelirimiz toplamda 5000 tl
ben ve eşim çalışıyoruz.
şuan çoluk çocuk yok. zaten ileriye dönük düşündüğüm için bu evi istiyorum
araba içinde 1900 tl para ödüyoruz her ay

semt neresi

eski binaymış almayın

onun içine edeceğin masrafı da eve kat daha yenisini al

bir de ben de orta kattayım ama altta ve üstte kimse doğal gaz çok yakmadığı için soğuk oluyor evim, yani üst katlar sıcak olur diye düşünme

semt neresi

eski binaymış almayın

onun içine edeceğin masrafı da eve kat daha yenisini al

bir de ben de orta kattayım ama altta ve üstte kimse doğal gaz çok yakmadığı için soğuk oluyor evim, yani üst katlar sıcak olur diye düşünme

eve harcayacağım en fazla 10 bin tl. bu standartta ev aradım. fiyatları 350 den baslıo.

Eğer semtinden ve apartmanından memnunsan alınabilir bence. Çünkü istanbulda evler zaten çok eski ve çok pahalı. Eğer tanıdık usta vs bulabilirsen evin içini de çok ucuza yaptırabilirsin bence. Bir de 23 yıllık binalar eski ama çok da eski değil bence ya İstanbul şartlarında. 2 senede evin borcu bitebilecek mi peki? Siz çalışmayınca nasıl ödeyeceksiniz? Araba kredisi ve ev borcunu aynı anda götürebilecek misiniz?

Eğer semtinden ve apartmanından memnunsan alınabilir bence. Çünkü istanbulda evler zaten çok eski ve çok pahalı. Eğer tanıdık usta vs bulabilirsen evin içini de çok ucuza yaptırabilirsin bence. Bir de 23 yıllık binalar eski ama çok da eski değil bence ya İstanbul şartlarında. 2 senede evin borcu bitebilecek mi peki? Siz çalışmayınca nasıl ödeyeceksiniz? Araba kredisi ve ev borcunu aynı anda götürebilecek misiniz?

ben borçları bitirip işten ayrılacağım. tamda sizin düşündüğünüz gibi evin içini uyguna yaptıracağım. ve yeni binalar çok pahalı

Eve ne kadar masraf gidecek kabaca hesapladınız mı?
Çocuk yokken oradan veya başka yerden alın derim ben. Çünkü masraf çoğalınca böyle bu yatırımlar sonraya erteleniyor. Bir bakmışsınız yıllar geçmiş..

Olduğunuz semtte yeni binalar ne kadar? 5 6 yıllık binalar mesela?

illada çalışmayacağım diyorsanız hiç ev işine girmeyin kendi oturduğunuz yerin içini yeniletip oturun.

Ama ben olsaydım çalışmaya devam edip yeni bir binadan ev alırdım çalışmayıp ne yapacaksınız ki?

Eve ne kadar masraf gidecek kabaca hesapladınız mı?
Çocuk yokken oradan veya başka yerden alın derim ben. Çünkü masraf çoğalınca böyle bu yatırımlar sonraya erteleniyor. Bir bakmışsınız yıllar geçmiş..

Olduğunuz semtte yeni binalar ne kadar? 5 6 yıllık binalar mesela?
kabaca hesapladım 10 bin felan gidecek. evet baktım en kötü evler 280-300 den başiıo sıfırdan 400den devam ediyo

ben borçları bitirip işten ayrılacağım. tamda sizin düşündüğünüz gibi evin içini uyguna yaptıracağım. ve yeni binalar çok pahalı

Ben olsam alırdım sanırım ya. Düşünüyorum da Ankara'daki ilk evim bahçe katıydı, güneş görmezdi, soğuktu vs. Üst katımdaki çıksaydı eğer (yüksek giriş, hatta nerdeyse düz giriş) kiraya oraya geçmek, onun da bir üstü satılık olsaydı (çok çok pahalı olmadığı sürece) almak isterdim. Evin için çok geniş ve güzeldi çünkü. Malzemeler kaliteliydi vs. Öyle olmasa bile ucuza yaptırabilirdim sorun olmazdı.

Ben olsam alırdım sanırım ya. Düşünüyorum da Ankara'daki ilk evim bahçe katıydı, güneş görmezdi, soğuktu vs. Üst katımdaki çıksaydı eğer (yüksek giriş, hatta nerdeyse düz giriş) kiraya oraya geçmek, onun da bir üstü satılık olsaydı (çok çok pahalı olmadığı sürece) almak isterdim. Evin için çok geniş ve güzeldi çünkü. Malzemeler kaliteliydi vs. Öyle olmasa bile ucuza yaptırabilirdim sorun olmazdı.
kesinlilkle gunes almiyor ve soguk. saglik acisindan gecen sene cok skntilar cektim. evin icini uyguna yapacagim insallah alirsam

Semt neresi? Binanin ilerde yikilma durumu,muteahhite verme durumu varmi? Ben sanirim mevcut evi kiraya verip baska yere kiraya giderdim. Eski olmasa kesinlikle alinabilir,biri 90 digeri 125metrekare. Fiyat farki da az.

Merhaba arkadaşlar
ben istanbulda kayınbabamların bize vermiş olduğu evde oturmaktayım. yüksek girişte ev.
üst kat satılıyor şuan. bizim oturduğumuz ev çok soğuk oluyor ayrıca evimize hırsız girdiğinden dolayı evi satıp üst katı almak istiyoruz. daire 23 senelik bir binada ve içi tadilat gerektiriyor. yani ev satıldıktan sonra üzerine 50-60 bin tl koymak gerekiyor. ayrıca 3 ay önce araba aldık onun borcunu ödüyoruz. oturduğumuz ev 90 m8 üst kat 125 m2 kare. evimizin balkonu yok. üst kat çift balkonlu.sizce bu evi almalımıyız lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum
Evin içi nasıl a dan z ye herşeyi baştan mı yaptıracaksınız eger öyleyse 10 bini bile geçebilir iyi araştırıp öyle alın derim.

90m2 balkonsuz ve giriş sayılan bir evle üst katlarda 125 m2 evin arasında nasıl 50bin olur. Çok az değil mi? Bu durumda alınır yani. Evin gerekli yerlerini yaptırırsın kalanı da 3-4 sene içinde yaptırırsın. Tabii sürekli ustalarla uğraşmak tadilat pisliği de yorar insanı o da ayrı.

Back
X