- 11 Nisan 2017
- 683
- 971
- 103
- Konu Sahibi kaynanadelisi
Merhaba arkadaşlar
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba arkadaşlar
ben istanbulda kayınbabamların bize vermiş olduğu evde oturmaktayım. yüksek girişte ev.
üst kat satılıyor şuan. bizim oturduğumuz ev çok soğuk oluyor ayrıca evimize hırsız girdiğinden dolayı evi satıp üst katı almak istiyoruz. daire 23 senelik bir binada ve içi tadilat gerektiriyor. yani ev satıldıktan sonra üzerine 50-60 bin tl koymak gerekiyor. ayrıca 3 ay önce araba aldık onun borcunu ödüyoruz. oturduğumuz ev 90 m8 üst kat 125 m2 kare. evimizin balkonu yok. üst kat çift balkonlu.sizce bu evi almalımıyız lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum
Ev kaça satılıyor?
Sizin birikmiş var mı?
Kredi mi çekeceksiniz?
Aylık geliriniz ne kadar?
Siz çalışıyor musunuz?
Size kaç m2 gerekli? Çoluk çocuk var mı?
o binadan almak zorunda misiniz? eski diyosunuz
o binadan almak zorunda misiniz? eski diyosunuz
semt neresi
eski binaymış almayın
onun içine edeceğin masrafı da eve kat daha yenisini al
bir de ben de orta kattayım ama altta ve üstte kimse doğal gaz çok yakmadığı için soğuk oluyor evim, yani üst katlar sıcak olur diye düşünme
Eğer semtinden ve apartmanından memnunsan alınabilir bence. Çünkü istanbulda evler zaten çok eski ve çok pahalı. Eğer tanıdık usta vs bulabilirsen evin içini de çok ucuza yaptırabilirsin bence. Bir de 23 yıllık binalar eski ama çok da eski değil bence ya İstanbul şartlarında. 2 senede evin borcu bitebilecek mi peki? Siz çalışmayınca nasıl ödeyeceksiniz? Araba kredisi ve ev borcunu aynı anda götürebilecek misiniz?
kabaca hesapladım 10 bin felan gidecek. evet baktım en kötü evler 280-300 den başiıo sıfırdan 400den devam ediyoEve ne kadar masraf gidecek kabaca hesapladınız mı?
Çocuk yokken oradan veya başka yerden alın derim ben. Çünkü masraf çoğalınca böyle bu yatırımlar sonraya erteleniyor. Bir bakmışsınız yıllar geçmiş..
Olduğunuz semtte yeni binalar ne kadar? 5 6 yıllık binalar mesela?
illada çalışmayacağım diyorsanız hiç ev işine girmeyin kendi oturduğunuz yerin içini yeniletip oturun.
Ama ben olsaydım çalışmaya devam edip yeni bir binadan ev alırdım çalışmayıp ne yapacaksınız ki?
ben borçları bitirip işten ayrılacağım. tamda sizin düşündüğünüz gibi evin içini uyguna yaptıracağım. ve yeni binalar çok pahalı
kesinlilkle gunes almiyor ve soguk. saglik acisindan gecen sene cok skntilar cektim. evin icini uyguna yapacagim insallah alirsamBen olsam alırdım sanırım ya. Düşünüyorum da Ankara'daki ilk evim bahçe katıydı, güneş görmezdi, soğuktu vs. Üst katımdaki çıksaydı eğer (yüksek giriş, hatta nerdeyse düz giriş) kiraya oraya geçmek, onun da bir üstü satılık olsaydı (çok çok pahalı olmadığı sürece) almak isterdim. Evin için çok geniş ve güzeldi çünkü. Malzemeler kaliteliydi vs. Öyle olmasa bile ucuza yaptırabilirdim sorun olmazdı.
Evin içi nasıl a dan z ye herşeyi baştan mı yaptıracaksınız eger öyleyse 10 bini bile geçebilir iyi araştırıp öyle alın derim.Merhaba arkadaşlar
ben istanbulda kayınbabamların bize vermiş olduğu evde oturmaktayım. yüksek girişte ev.
üst kat satılıyor şuan. bizim oturduğumuz ev çok soğuk oluyor ayrıca evimize hırsız girdiğinden dolayı evi satıp üst katı almak istiyoruz. daire 23 senelik bir binada ve içi tadilat gerektiriyor. yani ev satıldıktan sonra üzerine 50-60 bin tl koymak gerekiyor. ayrıca 3 ay önce araba aldık onun borcunu ödüyoruz. oturduğumuz ev 90 m8 üst kat 125 m2 kare. evimizin balkonu yok. üst kat çift balkonlu.sizce bu evi almalımıyız lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum