Ev işi bayanın görevidir düşüncesi...

Morelbise

Üfff çekil önümdeeen :-)
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
378
210
18
35
Arkadaşlar ben 2 aylık evliyim.Eşim yemek hazırlarken salatayı yapar balkonu yıkar hazırladıklarımı taşır...sonrasında oturur çayını getiririm balkonda sohbet eder uyuruz sonrasında...Yalnız ben evlilikte şöyle bir şey umardım...aa eşim çamaşırlarımı yıkıyor ütülüyor yemeğimi hazırlıyor önüme getiriyor çarşaflarımı değiştiriyor..bunları düşünüp erkekler bize hep müteşekkir olurlar diye düşünüyordum.Bir kaç arkadaşın konusunu da okuyunca şimdi...iyice doldum..Ne yapabiliriz kızlar...gözlerine soka soka mı yapmalıyız acaba...Bir kk üyesi arkadaşımız 2 aylık çocuğuyla uykuyu zor bulurken eşi 'baaak senden kahvaltı bile beklemiyorum uyu diye' demiş.Sinir küpü oldum ya.Neden bu bizim görevimizmiş gibi algılanıyor.Mesela kv gittiğimizde neden görümcem değil de ben kalkayım bekler eşim...Ben yaparken görümceme kalk yengene yardım et demez ama görümcem yapsın biraz da diye otursam hayatım diye kaş göz yapar...Bunun bir çözümü olmalı..Dün hafta sonuydu ve işlerimi yaptım.Perdeyle ilgili bir sorun vardı nazı tuttu yorgunum sonra yapalım mı diye.Sonra tekrar söyledim tamam gel bakalım dedi.Öfledi püfledi öyle yapmaya çalıştı yapamadı zaten.Halbuki kv der ki perde asar yemek yapar çamaşır asar yardım eder...Balkondayken dedim kendisine...Annen öyle över böyle över karına gelince öfler püflersin dedim.Sonra zaten suratım da düştü.Sarıldı öptü yorgunum ya ondan aşkım cart curt...Önüne meyve getireyim gece terleyince havlu getireyim başına suyunu koyayım...belki de ayrıntı düşünmemek ilgilenmemek gerekiyor.

Fedakarlikta abartı olmayın.

Elbette o çalışıyorsa evdeki işlerin çoğu sana bakıyor.

Ama başına yastık koymak.yok havlu vermek filan...

Abartmayin lütfen o bir bebek değil.

Kv evinde de birlikte yapın.

Sizin annenizde de birlikte yapin.

Galba yanlış ilerliyorum :KK76:

Gece terleyince havlusunu vermedim kalksın alsın. başucuna suyunu hiç koymadım çocuğum değil kocam. Hizmetçisi değilim. Sen abartmışsın. Bunları yapmayı kes bence.

Bunları yaparken hizmetçisi gibi hissetmiyorum aslında.Gece deli gibi terliyor ve fark etmiyor başucuna bırakıyorum temiz havlu bir bakmışım gece sermiş havlusunu.Baş ucu suyu kendime hep koyarım alışkanlığım var.Eşime de getiriyorum getirmişken

Bence yine de birşeyler yapıyormus
Hem calısıyorsa ve siz işe gitmiyorsanız agırlıgın sizde olması normal geliyor
Biz eşimle ikimizde calıstıgımız icin herşey ortaktır birlikte mutfaga girer birlikte cıkarız hatta fazlası eşimde diyebilirim ama dedigim gibi oda bende calısıyoruz

Bence yine de birşeyler yapıyormus
Hem calısıyorsa ve siz işe gitmiyorsanız agırlıgın sizde olması normal geliyor
Biz eşimle ikimizde calıstıgımız icin herşey ortaktır birlikte mutfaga girer birlikte cıkarız hatta fazlası eşimde diyebilirim ama dedigim gibi oda bende calısıyoruz

Ben de çalışıyorum ama benim saatlerim 8-17.00 ve eşimin hiç belli olmuyor o yüzden ben ondan geç çıkıp erken gelebiliyorum

beni yanlış anlamayın bişey söylücem. dinen ev temizliği çocuk bakmak vs. kadının görevi değilmiş. bunları kadınlar yaparsa eşlerine ekstra yaparmış. bak bizim dinimizde bile böyle yazıyor.

erkeklerede iyi bir sopa lazım anneleri çok yoruluyor biz sanki ayağımızı uzatıp yatıyoruz.
geçenlerde babam emekli olduğunda annem şunu söyledi ''bak babam emekli oldu kahve ev arsı mekik dokuyor maaşınıda alıyor. ben nolcam söylermisin halen 3 öğün yemek ütü bulaşık ben ne zaman emekli olucam^^ dedi.
ilk başta tuhat geldi ama sonra düşündümki haklı. :)

yapmazsa yapmıyorum .

1 yaparım 2 yaparım ona da yap derim . Bakarım yapmıyomu .
aynııı onun gibi oturup keyif yaparım .
Evi B*k götürür söylenmeye başlar . Beraber temızleyelım der yıne yapmam . Sonra evi baştan aşağı tek başına temizler. 6 yıldır böyle gidiyoruz :D

Şu kısımda siz de kadının görevi olarak görmüşsünüz bilinç altınızda. Neden görümceme kalk demiyor da bana diyor... ben olsam neden kendi kalkmıyor da eşinden ya da kızkardeşinden bekliyor diye düşünürdüm.

Ben gelin olarak demek istemiştim.Çünkü benim kendi ailemde de bayanlar yemeği kaldırır masayı siler.O yüzden alışkınım kvde eşimin masayı silmemesi yemeği kaldırmamasını yadırgamıyorum

Ben de çalışıyorum ama benim saatlerim 8-17.00 ve eşimin hiç belli olmuyor o yüzden ben ondan geç çıkıp erken gelebiliyorum
O zaman abartıyorsunuz hizmet konusunda
Hasta vs olmadıgı sürece teriydi meyvesiydi suyuydu her aksam olmamalı
Eli kolu ayagı var kalksın kendi alsın veya arada oda size hizmet etsin
Madem eve giren paraya ortaksınız bi zahmet ev işlerinede o ortak olmalı

beni yanlış anlamayın bişey söylücem. dinen ev temizliği çocuk bakmak vs. kadının görevi değilmiş. bunları kadınlar yaparsa eşlerine ekstra yaparmış. bak bizim dinimizde bile böyle yazıyor.

erkeklerede iyi bir sopa lazım anneleri çok yoruluyor biz sanki ayağımızı uzatıp yatıyoruz.
geçenlerde babam emekli olduğunda annem şunu söyledi ''bak babam emekli oldu kahve ev arsı mekik dokuyor maaşınıda alıyor. ben nolcam söylermisin halen 3 öğün yemek ütü bulaşık ben ne zaman emekli olucam^^ dedi.
ilk başta tuhat geldi ama sonra düşündümki haklı. :)

evet annelerine kardeşlerine kıyamıyorlar....

Bunları yaparken hizmetçisi gibi hissetmiyorum aslında.Gece deli gibi terliyor ve fark etmiyor başucuna bırakıyorum temiz havlu bir bakmışım gece sermiş havlusunu.Baş ucu suyu kendime hep koyarım alışkanlığım var.Eşime de getiriyorum getirmişken
Dediğim gibi kendisi çocuk değil bebek hiç değil. Terliyorsa kalkar üstünü değişir. Bu çok bireysel bişey. Ben yapmam. Kv evinde de görümce varsa (ki var) o evin kızı o. Anasına yardım etsin. Elimi bişeye sürmem.

O zaman abartıyorsunuz hizmet konusunda
Hasta vs olmadıgı sürece teriydi meyvesiydi suyuydu her aksam olmamalı
Eli kolu ayagı var kalksın kendi alsın veya arada oda size hizmet etsin
Madem eve giren paraya ortaksınız bi zahmet ev işlerinede o ortak olmalı

Mesela sizin eşiniz neler yapar?

Ee yapıyormuş birşeyler zaten .çalışmıyorsan ve o da yorgun geliyorsa fazlasını beklemek yanlış olur. Hee rahat bir işi varsa birşey diyemem ,o sizin aranızda. Yalniz yeni evlisiniz ,sürekli memnuniyetsizlik olursa çatışmalar erken başlar .

Back
X