arkadaşlar 37 haftalık hamileyim ve 2 gündür ev işi yapıyorum doğuma hazırlık olsun diye..eşim çok kızıyo bana çağır bi temizlikçi yapsın diye ama içime sinmediği için ben yapıyorum temizliğimi..ama karnımda acaib kasılmalar hissediyorum şu anda,acaba erken doğumu tetikler mi yorgunluk? ya da bebeğime herhangi başka bi zararı olur mu Allah korusun??
canım bende bugün temizlik yaptım hatta yarın devam etcem benimde eşim çok kızıyo temizlikçi gelsin diyo benimde senin gibi içime sinmiyo bu seferde ben yapayım diğer sefere çağırayım diyorum ama bilmiyorum doğumu tetiklermi
yok cnm öyle korkuların olmasın karnın kasılması bebekten dolayı oluyo büyüdü artık ayaklarını ellerini uzatıyo karnın kasılıyo haliyle ben hamileyken her işimi kendim gördüm sağ sağlim doğdu ama yoruluyosan ve eşinde temizlikçi tutu diyosa tut bence kendini yorma başka işlerini hallet cnm şurda 3 haftan kalmış yat dinlen cnm yorma kendini ama iş yapmakla bişey olmaz son zamanlarda harekette lazım ama kendini çok zorlamadan yap ki erkende doğsa bebeğin bi sorunu olmaz herşeyini tamamlamış artık küvezde bile yatmaz ama kilosunada bağlı zamanında sağlıklı doğmasını nasip etsin hayırlı doğumlar cnm
teşekkrler açıklamalrın için canım..çok yormadan azar azar yapmaya çalşıyorum işlerimi ama yine haliyle yoruluyo insan..sonuçta 3 kiloluk bi insan taşıyorum karnımda o da pek bi hamarat hatun olcak inşallah annesiyle birlikte temizlik yapıyor son haftalarda :) ayy sağlıkla gelsin inşallahhh..
Bu aralar ben de temizlige dustum .. 37 haftalik hamileyim .. Esim de cok yardimci oluyor ama icime sinmiyor . Onun yaptigi yerleri tekrar elden geciriyorum .. Once den bu kadar titiz degildim.. Esim de surekli kiziyor ve soyleniyor ...
Rabim esirgesin..Ama yapmayın ne olur olmaz akrabınızı felan çağırın temizlikçi içinize sinmiyor ise ama siz yapmayın Allah korusun erken doğum olur siz sıkıntı çekersiniz..Bebeklerimiz Rabbime emanet..
ay ama annem gelecek yarın memleketten şimdi söylenecek burası niye böyle şurası niye şöyle die..yapayım da tertemiz görsün kızının evini..gerçi o da yapma ben gelir yaparım diyo ama yine de söyleniyor..hem doğum sonrasında da gelen giden olacak böyle kirli kalmasına gönlüm razı olmuyo işte..dediğiniz gibi Allaha emanet bebeklerimiz.sağlıkla gelsinler hepimizinki iinşallahh...
benim 40 bitti nerdeyse bugün daglar kadar ütü bile yaptım:))) bendede keske tetiklesede dogursam artık istiyorum:)) benim doktorum temizlikte filan bir sıkıntı yok ama agır agır orayı burayı çekme demişti. bende gecen hafta temizlikçi aldım dip temel yaptırdım şimdi kendim üstünden bi daha yapıyorum.. hem oyalanıyorum hem hareket oluyor..
geçen televizyonda doktor bu konudan bahsetmişti.son haftalarınızda bir enerji gelir temizlik yapayım camı sileyim duvar sileyim dersiniz yaparsınızda hatta demişti.demekki doğruymuşş.
ama bencede çok yüklenmeyin kendinize.şuan hissetmezsiniz ama sonradan acısı çıkmasın Allah korusun.
Eskiden annelerimizin evine temizlikcimi geliyordu allah askina neler yapiyordu kadinlar zararli hareketler yapmadiktan sonra temizlik yapmanin zarari olacagini sanmiyorum aksine hareket iyidir derler hamilelikte...
Ama sana soyleyebilecegim su ki esin eger tutalim diyorsa tut temizlikci ne kadar cok yorarsan yor kendini ve herseyi ne kadar ben yaparim dersen zamanla ustune yapisir cagirayimmi diye bile sormaz olur esin cunku bunu sen ona empoze etmis olursun. Gecen bir ablam dedi esi gencken hep tutalim demis simdi yakiniyor hic bir gun sormuyor yorgunmusun diye kizi da dedi ki anne yillarca dedi adam istemedin artik hic bekleme soylesin diye herseyi senin yapmana alisti artik...
valla ben de doguma kadar kendı ısımı kendım yaptım.hatta doguma gıderken bıle yatak odamı topladım,bulasıkları toparlıyordum kı esım "doguruyorsun kızım bırak su bulasıkları " dıye bagırmıstı ben her ısımı kendım yaptım sadece uzanmamaya ve agır kaldırmamaya calıstım 20 dk ıs yaparsam 15 dk dınlendım.hareketlı olmak dogumu kolaylastırırmıs.benım kızım gelmesı beklenen gunden gec geldı ama kolay bı normal dogum yaptım sukurler olsun.herkesın hamılelıgı aynı gecmıyor tabıkı o yuzden kendını kotu hıssedersen dınlen.dıger turlu sorun olacagını dusunmuyrum cnm.hayırlı dogumlar