ev işleri

watermelon_watermelon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2014
1.209
658
88
Merhaba hanımlar. 29 yaşındayım.14 aylık bir kızım var. Kızım uyanıkken ev işi yapmak imkansız. Onu tek bırakamıyorum haliyle. Yanımda olunca da iş yapamıyorum.her yer karışıyor. Aile apartmanın da oturuyorum kayinvalidem kayınpederim önceden bakıyordu ben işlerimi yapıyordum. Bu ara gezmelere başladılar. O yüzden bırakacak kimsede yok. Park yatak aldık oraya oyuncaklarla koyuyordum bir nebze duruyordu işlerimi yapıyordum. Park yatakta bozuldu. Benim gibi olan anneler ne yapıyor. Tecrübelerinize ihtiyacım var.

Merhaba hanımlar. 29 yaşındayım.14 aylık bir kızım var. Kızım uyanıkken ev işi yapmak imkansız. Onu tek bırakamıyorum haliyle. Yanımda olunca da iş yapamıyorum.her yer karışıyor. Aile apartmanın da oturuyorum kayinvalidem kayınpederim önceden bakıyordu ben işlerimi yapıyordum. Bu ara gezmelere başladılar. O yüzden bırakacak kimsede yok. Park yatak aldık oraya oyuncaklarla koyuyordum bir nebze duruyordu işlerimi yapıyordum. Park yatakta bozuldu. Benim gibi olan anneler ne yapıyor. Tecrübelerinize ihtiyacım var.
Bu bir geçiş dönemi.Bebeğinin sağlığı mutluluğu ve güvenliği daha önemli.Onunla ilgilenmeye bak.

Kendini hiçbir şey için zorlama.Bebeğin uyuduğunda birşeyler yap.Yetiştiremediğin yerde de imkanın varsa yardımcı al.

Benim oglum da 11 aylik. Hic durmuyor hic. Son 1 aydir boyle. Kucukken daha normaldi, su an pacamdan ayrilmak istemiyor. Bazen morali iyi olur eline salatalik yag biberi vs verip is yapiyorum. Siz de deneyebilirsiniz.Cogu zaman esim yardimci oluyor. Gecer mi bilmiyorum ama ben de cok fena duruma geldim artik. Is yapmayi gectim lavaboya gitmek, yemek yemek bile mesele haline geldi. Umarim gecicidir
Allah kolayliklar versin.

Daha cok kucuk, size yakısım olmasi, sizi bırakmaması çok normal cunku onun en sevdiği oyuncağı ve oyun arkadasi sizsiniz suan:) bu zamanlarda önceliği bebeginiz verin bence işler biraz ağır aksam gitse de birsey olmaz;)
Ayrica 20. Aydan sonra biraz biraz ozgurlesmeye başlarsınız merak etmeyin:)))

11 aylık oglum var ve ben yanında yokken 1 sn durmuyor ortalıgı zor topluyorum ama cekmeceler pert durumda suan yeni uyudu kalk iş yap diyorum kendi kendime ama içimden gelmiyor

Ya arkadaşlar çocuk uyurken nasıl süpürge açılacak ki? Napıcam çocuğun kulağına pamuk mu tıkayacağm. Konu sahibi, aynı dertten muzdaribim. Ben annemlere falan yalan söylüyorum. Yok özel ders yok iş yemeği. O arada eve gidip evi temizliyorum. Doğruyu söylediğinde üf püf ediyorlar. Benim bulduğum yol bu.

Sizin bazı işlerinize çocuğunuz da katılsın. Mesela makineye çamaşır atın birlikte.
Verin eline bez silsin orayı burayı.
Yemek yaparken de meyve verin eline, yanınızda dursun yesin.
Bu şekilde o da eğlenir.

O uyurken sessiz işler yaparsınız ya da dinlenirsiniz.
Benim çocuklarım elektrik süpürgesine uyanmaz o yüzden rahat olurum mesela..

Kendinizi rahat bırakın, olduğu kadar...
Yakında kendi kendine oyun kurmayı da öğrenir biraz daha sizden kopar.
Kayınvalide her gün gezmiyodur herhalde, o evdeyken de 1 saat bıraksanız bi sürü iş yaparsınız.

Biraz daha büyüyünce size yardım eder oyun haline getirirsiniz işleri. Benim kızım iki yaşında şimdilerde ev işi yapabiliyorum ancak. Ona sevdiği bir oyunu kurup eğer başka odadaysa elli bin kere kontrol ediyorum ben de işlerimi yapıyorum o ara. Mesela çamaşır asmayı çok sever. Bulaşık makinesinin deterjan kapağını illaki o kapatır başka odadaysa çağırırım sana ihtiyacım var gelirmisin diye. Ufak tefek şeyleri yapmasına izin verin. Uzun uzadıya işiniz varsa ay kumu yapın yere büyükçe bir sofra bezi serip eline de kalıplar verin oynasın. Benim kızım suyla oynamayı çok sever. Bir bardak suyla dahi kendine oyun yapıyor sağolsun bende işim varsa yaparım hemen. Ancak bu şekilde yarım yamalakta olsa. Ev işi nankördür ama çocuklar değil. Bu cümleyi çok severim. Burda bir üyenin isminin altında görmüştüm. Çok gerçekçi.

Arkadaşlar tecrübeleriniz için teşekkürler. Yeni park yatak almaya karar verdik. Çünkü orada güvenli oynuyor. Biraz büyünce bana yardım et bahanesiyle yanımda tutarak iş yapmaya çalışcam. Birde birsey keşfettim güvenli olmak kaydıyla bir çekmeceyi dağıtmaya izin verince baya oyalaniyor. Başka fikirler varsa oyuncak vs oylanacagi bilmek isterim

Arkadaşlar tecrübeleriniz için teşekkürler. Yeni park yatak almaya karar verdik. Çünkü orada güvenli oynuyor. Biraz büyünce bana yardım et bahanesiyle yanımda tutarak iş yapmaya çalışcam. Birde birsey keşfettim güvenli olmak kaydıyla bir çekmeceyi dağıtmaya izin verince baya oyalaniyor. Başka fikirler varsa oyuncak vs oylanacagi bilmek isterim
Water naber ya? Topikte hamileliklerimizi konuşurken şimdi yaramazlıklarını konuşuyoruz:dondurma:

Mama sandalyesine oturtuyorum ben yemek yaparken. Evi Süpürürken makinenin peşinden gelmeyi seviyo. Silerken ya sandalyede ya uyurken yapıyorum. Başka da iş yapmıyorum.

Artık büyüdüler park yatak sıkıcı olur çocuğu oyalamak için. Benimki durmaz yani orda.

Ya arkadaşlar çocuk uyurken nasıl süpürge açılacak ki? Napıcam çocuğun kulağına pamuk mu tıkayacağm. Konu sahibi, aynı dertten muzdaribim. Ben annemlere falan yalan söylüyorum. Yok özel ders yok iş yemeği. O arada eve gidip evi temizliyorum. Doğruyu söylediğinde üf püf ediyorlar. Benim bulduğum yol bu.

Benimki uyanmazdı küçükken alıştığı için

Ama uyanıyorsa da ve yürüyecek yaşta ise o da yanınızda olsun

Oğlumun süpürgesi vardı ikimiz süoürürdük

Bende bu dertten muzdariptim. careyi ne olursa olsun dogdugundan beri hep ses acmakta buldum. şimdi alisti bir bucuk yasinda yuruyen bi bebegim var. haliyle careyi ayda bir dip kose perde cam kapi duvar cekmecelerde yaparak buldum. ben onu yaparkende babasi disariya cikariyor, gezdiriyor ve parka götürüyordu.bende isimi serii bir sekilde yapip haftada ikide uyuyunca islak mendille bile alsam yetiyordu bana her gelen bu evde bebek yokmus gibi nekadar temiz der yetemedigim yerdede bir yardimci aliyorum bana artiyor bile..evimde 200 metre kare civarinda siz dusunun..

Benimki uyanmazdı küçükken alıştığı için

Ama uyanıyorsa da ve yürüyecek yaşta ise o da yanınızda olsun

Oğlumun süpürgesi vardı ikimiz süoürürdük

Bende bu dertten muzdariptim. careyi ne olursa olsun dogdugundan beri hep ses acmakta buldum. şimdi alisti bir bucuk yasinda yuruyen bi bebegim var. haliyle careyi ayda bir dip kose perde cam kapi duvar cekmecelerde yaparak buldum. ben onu yaparkende babasi disariya cikariyor, gezdiriyor ve parka götürüyordu.bende isimi serii bir sekilde yapip haftada ikide uyuyunca islak mendille bile alsam yetiyordu bana her gelen bu evde bebek yokmus gibi nekadar temiz der yetemedigim yerdede bir yardimci aliyorum bana artiyor bile..evimde 200 metre kare civarinda siz dusunun..
Benimki doğduğunda sağırdı. Sonra iyileşti çok şükür ama çok hassaslaştı sese karşı. En son kanguruda taktım sırtıma evi süpürdüm.
Bebeğim emekliyor ve onu 1dk bile yalnız bırakmamaya çalışıyorum. Biraz hareketli. Konu sahibi, çözüm bulmanıza sevindim.

televizyon basina bagliyor cogu anne maalesef

Bende aynı şekildeydim sonra zamanla daha yaratıcı oluyorsunuz. Mama sandalyesi varsa ona oturtun yanınıza alın örneğin mutfakta hızlıca toparlayın yemek yapın o birşeyler atıştırsın. Sonra sıkmayın biraz oyalansın yine gün içinde oturtun çabuk çabuk evi süpürün o uyuyuncada silin. Ben toz ve banyo işini de gece hallediyordum. Aralara ütü serpiştirin. Ayda birde yardımcı alabilirseniz hiç bunalmazsınız

Back
X