Yoo niye bosuna olsun ki o anadolu erkegi sizin para kazanip eve katki saglamanizi beklerken fazla degil de siz ondan yardim beklerken mi fazla?Bayanlar,evliyim 2 küçük çoçuğum var.eşim de ben de çalışıyoruz.çocuklarıma kv bakıyor.ben şimdilik yarı zamanlı çalışıyorum.sabah 6buçukta uyanıyorum bebeğimle uğraşıyorum sonra koştur koştur işe gidiyorum.işten geliyorum hemen yine bebeğimi emziriyorum.büyük kızımı doyuruyorum.ev dağınıksa evi topluyorum biraz.yemek yapmaya başlıyorum o sıra eşim geliyor.bu arada eşim de işe 11:30da gidiyor.o da yarım çalışıyor gibi bişey.yemek yaparken eşimin yardım etmesini bekliyorum ama etmiyor.zatem yemekten sonrasına hiç karışmaz.zorda kaldığım zaman çocuklara bakar.güzel de ilgilenir oynar Allah var.yenekten sonra mutfağı topla çay faslı meyve faslı hep bende.yoruluyorum hemencik gün bitiyor.ütü bende.çamaşırlar bende.gece ufaklık ağlayınca da hep ben kalkarım.uykumu alamadan yine sabah olmuş oluyor.eşim de alışverişi yapar ama pazar a gider.ben hiç karışmam o işlere.ama bakıyorum o istediği zaman maçını da iLzliyor,yatıyor dinleniyor,arkadaşlarıyla haftada bir maç yapıyor.ama ben ertesi güne zor yetişiyorum.bi iki sayfa kitap okumaya bile vakit bulamıyorum.bu bana hiç adil gelmiyor.sizde durumlar nasıl?bi Anadolu erkeğinden daha fazlasını umut etmek boşa mı dersiniz?
Sonunda benim kafadan birini buldum. Tek fark ütü. Ben kendimin basit seyleri utulerim kendi zor parcalarimla onun gomlekleri pantolonlari falan utucuye yollarim.Bizde belli bir iş dağılımı yok. Ben haftanın her günü çalışmıyorum. Evde olduğumda yemeği yapıyorum mesela. Ama benim de çalıştığım günlerde eve geliriz ben yemeği yaparım mesela o mutfağı toplar, makineyi boşaltır. Ben sofrayı kurarım, o bulaşıkları toplar. Yani ben mutfaktaysam o TV'nin başına geçip keyif yapmaz. Herkes kendi ütüsünü yapa mesela, çamaşırları birimiz atar, beraber sereriz. Evi o süpürür,yerleri ben silerim. Yani bence vicdanen de kadın çalışıp gelmiş yorgun argın bir de bu işlerle uğraşıyor, ben ise dinleniyorum diye rahatsız olması lazım. Ama bu cinsiyet rolleri yerleşmiş bir kere, kadının işi olarak görüyorlar. Madem kadının işi diye düşünen eski bir kafan var, bu eski kafayla para kazanmak da erkeğin işi diye düşünüp kadın çalışmasın, evde keyfine baksın diye de düşün. Ama işine gelen yerde eski kafalı, işine gelmeyen yerde modern kafalı bazı erkekler.
Çok uzun yazdım ama size tavsiyem umursamaz olun biraz. O gün de çayı yapmayın mesela, bi süre sonra çay içmiycez mi diye sorarsa ya valla yoruldum deyip geçiştirin. Belki de siz yaptıkçazaten o yapıyor deyip yorgunluğunuzu fark etmiyor ya da düşünmüyordur. Biraz kendinizi geri çekin, meyvesi de eksik olsun, çok canı isterse mecburen kendisi hazırlar. Hatta bazı günler yemek yapmayın, dışarı gidelim bugün hiç halim yok falan deyin.
Anadolu erkekligiyle alakasi yok bunun! Esine ne kadr deger verdigyle, adamligyla alakasi var. Ben ev hanimiym yaptgm seyde sadece cocuga bakip ev islerini yapmak ama ona ragmen esim gelnce yemek yapmayada cay koymayada cocuk bakmayada yardim eder. Adam hem disarda gun boyu calisir bide Allah razi olsun bana yardm eder. Insanin birazcik icinde olcak. Ben ailesinin ogretmesyle de olcgna inanmiyrmBayanlar,evliyim 2 küçük çoçuğum var.eşim de ben de çalışıyoruz.çocuklarıma kv bakıyor.ben şimdilik yarı zamanlı çalışıyorum.sabah 6buçukta uyanıyorum bebeğimle uğraşıyorum sonra koştur koştur işe gidiyorum.işten geliyorum hemen yine bebeğimi emziriyorum.büyük kızımı doyuruyorum.ev dağınıksa evi topluyorum biraz.yemek yapmaya başlıyorum o sıra eşim geliyor.bu arada eşim de işe 11:30da gidiyor.o da yarım çalışıyor gibi bişey.yemek yaparken eşimin yardım etmesini bekliyorum ama etmiyor.zatem yemekten sonrasına hiç karışmaz.zorda kaldığım zaman çocuklara bakar.güzel de ilgilenir oynar Allah var.yenekten sonra mutfağı topla çay faslı meyve faslı hep bende.yoruluyorum hemencik gün bitiyor.ütü bende.çamaşırlar bende.gece ufaklık ağlayınca da hep ben kalkarım.uykumu alamadan yine sabah olmuş oluyor.eşim de alışverişi yapar ama pazar a gider.ben hiç karışmam o işlere.ama bakıyorum o istediği zaman maçını da iLzliyor,yatıyor dinleniyor,arkadaşlarıyla haftada bir maç yapıyor.ama ben ertesi güne zor yetişiyorum.bi iki sayfa kitap okumaya bile vakit bulamıyorum.bu bana hiç adil gelmiyor.sizde durumlar nasıl?bi Anadolu erkeğinden daha fazlasını umut etmek boşa mı dersiniz?
Aynenn bunu bende yaparm. Yemek yok mu yaparsan olur yada cayi da oyle:)) biraz yuku onlara vermek lazim. Sahsen ben bazen biz kadinlari bile suclu buluyrm. Bazen cok yuk aliyorlar bazilari ustune:)) kendimi katmadim cnmu ben almam:)))Sonunda benim kafadan birini buldum. Tek fark ütü. Ben kendimin basit seyleri utulerim kendi zor parcalarimla onun gomlekleri pantolonlari falan utucuye yollarim.
Bazen benim esim de cay icmeyecek miyiz der? Aaa koyarsan iceriz askim niye icmeyelim derim :))))
Yok birde ilgilenmesini çocuklarla. Sanki lütufmuş gibi görmeyin. Eşiniz yardım etmiyor. Sizin perişan olduğunuzu göre göre. Yardım eden koca olması için merhametli olması lazım. Çocuğum yok rahat bir işim var. Eşim tüm işlere yardım eder. siz kendinizi ağırdan almazsanız yapmaz. Açık açık yetişemiyorum diyin. Yemeği bir tek siz yemiyorsun ütü de bir size çıkmıyor ee niye hepsini siz yaparsınız ki?Bayanlar,evliyim 2 küçük çoçuğum var.eşim de ben de çalışıyoruz.çocuklarıma kv bakıyor.ben şimdilik yarı zamanlı çalışıyorum.sabah 6buçukta uyanıyorum bebeğimle uğraşıyorum sonra koştur koştur işe gidiyorum.işten geliyorum hemen yine bebeğimi emziriyorum.büyük kızımı doyuruyorum.ev dağınıksa evi topluyorum biraz.yemek yapmaya başlıyorum o sıra eşim geliyor.bu arada eşim de işe 11:30da gidiyor.o da yarım çalışıyor gibi bişey.yemek yaparken eşimin yardım etmesini bekliyorum ama etmiyor.zatem yemekten sonrasına hiç karışmaz.zorda kaldığım zaman çocuklara bakar.güzel de ilgilenir oynar Allah var.yenekten sonra mutfağı topla çay faslı meyve faslı hep bende.yoruluyorum hemencik gün bitiyor.ütü bende.çamaşırlar bende.gece ufaklık ağlayınca da hep ben kalkarım.uykumu alamadan yine sabah olmuş oluyor.eşim de alışverişi yapar ama pazar a gider.ben hiç karışmam o işlere.ama bakıyorum o istediği zaman maçını da iLzliyor,yatıyor dinleniyor,arkadaşlarıyla haftada bir maç yapıyor.ama ben ertesi güne zor yetişiyorum.bi iki sayfa kitap okumaya bile vakit bulamıyorum.bu bana hiç adil gelmiyor.sizde durumlar nasıl?bi Anadolu erkeğinden daha fazlasını umut etmek boşa mı dersiniz?
Evet :) sıkıntı yok ama :))Kv ile beraber mi yaşıyorsunuz bir de?
Kesinlikle doğru bu söylediğinize ben de katılıyorum ama uygulamada pek yok ne yazık kiGerçek Anadolu erkeği eşine yardim eder.
Sanırım en yardımcı yorum bu oldu ve okuduğumdan beri beynimde şimşekler çakıyor :) ben hiç haftada bir gün yardımcı almayı düşünmemiştim.normalde genel temizlik için gelir bi bayan ama neden haftada bir olmasın diye düşündüm.en azından haftasonu iş yapmam.tesekkürler yorumunuz içinValla ben yerinizde olsam yemegimi yapar yer köşeme çekilirim.
Çay meyve hayatta uğraşmazdım istediği şeyi de yapmazdım biz hep tek çeşit yeriz ve gayette mutluyuz ölmüyoruz yani tek çeşit yiyince.
Haftada 1 kendime 2 saat zaman ayirirdim o çocukları alıp çıkabilir mesela siz de kitap okursunuz ya da gezmeye çıkarsınız .
Ayrıca durumunuz müsaitse haftada 1 yarim gün birini alabilirsiniz temizlik için.
Başak Burcu mu.Benimkisi dogu anadolu adamiBulasik yikar , ev temizler , sirada ne varsa yapar Allah razi olsun.Baska da secenek yok açıkçası.Basta uyanmiyordu benimkide gece durt bacim kalk agliyor cocuk de .Bizde sadece misafir varken oturur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?