Ev işlerinde görev dağılımı adaletsizliği...

Arkadaşım ne çayı ne meyvesi Allah aşkına. Ben oturup bir şey izleyemiyorsan eşim de izleyemez. Yazık günah değil mi sana? Benim eşim böyle olsa eve elimi sürmem yemin ederim isterse çöp ev olsun ummmrummda olmaz. Çok şey beklemiyorsun emin ol. Yavaş yavaş onun görevlerini benimset.

Yoo niye bosuna olsun ki o anadolu erkegi sizin para kazanip eve katki saglamanizi beklerken fazla degil de siz ondan yardim beklerken mi fazla?
Yemege yardim etmiyorsa bile masayi kurup kaldirabilir. Sen bulasigi kaldirirken o cayi demler. Sen cay bulasigini kaldirip eve boca olmus oyuncaklari toplarken o meyveyi hazirlayabilir.

Sonunda benim kafadan birini buldum. Tek fark ütü. Ben kendimin basit seyleri utulerim kendi zor parcalarimla onun gomlekleri pantolonlari falan utucuye yollarim.
Bazen benim esim de cay icmeyecek miyiz der? Aaa koyarsan iceriz askim niye icmeyelim derim :))))

Çalışmıyorum ve 2 küçük bebeğim var.
Bizde durum şu, evin işini yardımcı abla yapıyor.
Ben evde mutfakla ilgilenir, çamaşır yıkarım gerisi onda.
Eşim sofrayı toplar, bulaşıkları akıtır.
Sırayla çocuklara bakarız işimizi halledebilelim diye.
Gece büyük bebeğime o kalkar doğduğundan beri, küçüğe ben bakarım.
Banyolarını eşim yaptırır, ben de o sırada yemek hazırlarım.
Ev dağılınca eşim de toplar, süpürür de.
Yani görev dağılımı var evimizde ve ben çocuk yokken bu düzeni kurdum, şimdi faydasını görüyorum.
Tabi ki eşit değil ama yüzde 30 yükümü alır diyebilirim.

Anadolu erkekligiyle alakasi yok bunun! Esine ne kadr deger verdigyle, adamligyla alakasi var. Ben ev hanimiym yaptgm seyde sadece cocuga bakip ev islerini yapmak ama ona ragmen esim gelnce yemek yapmayada cay koymayada cocuk bakmayada yardim eder. Adam hem disarda gun boyu calisir bide Allah razi olsun bana yardm eder. Insanin birazcik icinde olcak. Ben ailesinin ogretmesyle de olcgna inanmiyrm

Aynenn bunu bende yaparm. Yemek yok mu yaparsan olur yada cayi da oyle:)) biraz yuku onlara vermek lazim. Sahsen ben bazen biz kadinlari bile suclu buluyrm. Bazen cok yuk aliyorlar bazilari ustune:)) kendimi katmadim cnmu ben almam:)))

Esim çalışıyor ama ikindiye kalmaz evde olur
Hopp çocuk onda.adi konmayan görev dağılımı var
Hep yardımı eli üstümde.zaten öyle olmazsa ben evi donduremezdim.
Boşuna yorulmak fazladan is yapmak.madalya mi takacaklar boyle yapanlara.
Ne görüyorsunuz bunun karşılığında da hizmet full oluyor

Yok birde ilgilenmesini çocuklarla. Sanki lütufmuş gibi görmeyin. Eşiniz yardım etmiyor. Sizin perişan olduğunuzu göre göre. Yardım eden koca olması için merhametli olması lazım. Çocuğum yok rahat bir işim var. Eşim tüm işlere yardım eder. siz kendinizi ağırdan almazsanız yapmaz. Açık açık yetişemiyorum diyin. Yemeği bir tek siz yemiyorsun ütü de bir size çıkmıyor ee niye hepsini siz yaparsınız ki?

bizde durumlar ortak eşlim çocukla ilgilenir ben sofrayı kurarım sonra bulaşığa dokunmam salona geçeriz beraber vakit geçiririz sonra saat 21:00 den sonra eşim oğlumuzu alır yatak odasına geçer ben mutfağımı toplar sporumu yaparım sonra eşim odadan gelir ellerimize telefon tv açılır biraz vakit geçirilir...sabah da ben kalkar eşimin işe götüreceği yemeği oğlumun sabah yiyeceklerini kendi iş yerimin yiyeceğini hazırlarım eşim çocuğu giydirir bezini değiştirir bu arada akşam ertesi günün yemeğini de yaparım temizliğe gelince yüzeysel süpürgeyi hep yapıyorum da hiç titiz ev hanımlarından olamadım çok özeniyorum..
bu arada iki ay öncesine kadar gecesi gündüzü yoktu polistir kendisi daha yeni değişen birimiyle sabah gidip akşam geliyor inşaallah değişmez yeri..

Bayanlar öncelikle açıklık getireyim.Anadolu erkeği dememdeki sebep maalesef annelerin oğullarını bu şekilde yetistirmelerinden kaynaklı bilen bilir.hatta eline bezi alıp bi yeri silmesi bile ayıp gibi karşılanır.benim kv dem de öyle yapmış.ben de sevmiyorum onaylamıyorum ya da sempatik göstermeye çalışmıyorum tabi ki ama öyle ateş püskürmeye de gerek yok.60yaşında kadın ın fikrini istesen de değiştiremiyorsun.evet kayınvalidem ile yaşıyorum.kp yok.p da sağolsun çocuklarıma çok iyi bakıyor.iş konusunda yardımı dokunuyor az da olsa.ben olsam böyle yapan adamı kapı dışarı ederim diyenler :) bu çok ağır olmamış mı?tamam eşim dediğim gibi tembellik yapıyor ama sırf bu yüzden de boşanılmaz ki ? Ben eşimi çok seviyorum ama bu konuda anlaşamıyoruz hepsi bu​

Ay Anadolu erkeğiyse biraz kadir kıymet bilsin. Biri evi süpürüyorsa diğeri siler. Yemeği biriniz yapar, mutfağı diğeri toplar. Çocuk gece kalkarsa da genelde baba bakar, çünkü adam geç gidiyor. Bu şekilde eşit olursunuz.

Anadolusu, avrupalısı yok ya bunun. Evlisiniz, bir evi “paylaşıyorsunuz.” Kadın evde her işi tek yapacaksa neden birde dışarıda çalışıyor ki?

Sanırım en yardımcı yorum bu oldu ve okuduğumdan beri beynimde şimşekler çakıyor :) ben hiç haftada bir gün yardımcı almayı düşünmemiştim.normalde genel temizlik için gelir bi bayan ama neden haftada bir olmasın diye düşündüm.en azından haftasonu iş yapmam.tesekkürler yorumunuz için

ben beyfendiden 3 saat önce geliyorum yemek bana kalıyor . ama temizlik süpürge yapılacaksa ona yaptrıyorum vede bulsaıklara bazen yardım ediyor

Yardim isteyebilirsin, çaktırmadan ufak ufak gorevler verebilirsin. Ama bi cay bile demlerken heryere çay döküyor, haliyi falan islatiyorsa hiç yapmasın daha iyi de diyebilirsin. Hep analari yüzünden işte. Sorumluluk vermemişler ki! Armut pis ağzıma düş.

Ben calismiyorum suan. O yuzden esimden sikayetci degilim. Ki buna ragmen hamile olduğum icin cok yardimci. Ama calisiyor olsaydim kesinlikle yapmasini soyler, yapmiyorsa da ben de yapmazdim. Cayini demlemez meyvesini getirmezdim. Ev temizligi icin tatil gününü beklerdim mecbur kalksin yorgunlugu bahane etmesin diye. Sen de soyle. Hic konustun mu bu konuyu esinle. Belki bu kadar bunaldiginin farkinda degildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…