Ev işlerinden nefret ediyorum, eşim evimizden soğur mu?

deryadeniz0606

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
55
1
16
Ankara
Kızlar çalışıyorum hafta içi her gün. Haftada bir yarım gün eve şirketten bir kadın da çağırıyorum, evimiz onun silmesi süpürmesiyle bir hafta idare ediyor. Ev işlerinden hoşlanmıyorum daha doğrusu halim olmuyor, olsa yapacağım da. Hamileyim sürekli uykum geliyor. Bir ütü yapmak bile zor geliyor valla, zorla yapıyorum. Eşim de ağınık bir insan ev işlerine asla yardım etmez. Ama o benden daha çok dışarda çalışıyor, yani ona göre ev işi yapmak için zamanım var.
Bana pek söylemiyor ama ev dağılınca eve girmek istemiyormuş. Doğru mudur sizce? Ne yapacağım ben. Of çamaşır hele hele bulaşık o yağlar falan çok zoruma gidiyor.
Bazı arkadaşlarıma gidiyorum evleri kitap gibi. Keşke benimki de öyle olsa.
Erkeklerin bu konudaki tavrı nedir sizce önemlimi ev işleri onlar için

Kızlar çalışıyorum hafta içi her gün. Haftada bir yarım gün eve şirketten bir kadın da çağırıyorum, evimiz onun silmesi süpürmesiyle bir hafta idare ediyor. Ev işlerinden hoşlanmıyorum daha doğrusu halim olmuyor, olsa yapacağım da. Hamileyim sürekli uykum geliyor. Bir ütü yapmak bile zor geliyor valla, zorla yapıyorum. Eşim de ağınık bir insan ev işlerine asla yardım etmez. Ama o benden daha çok dışarda çalışıyor, yani ona göre ev işi yapmak için zamanım var.
Bana pek söylemiyor ama ev dağılınca eve girmek istemiyormuş. Doğru mudur sizce? Ne yapacağım ben. Of çamaşır hele hele bulaşık o yağlar falan çok zoruma gidiyor.

sende çalışıyosun o da çalışıyor, kendisi napıyomuş evin dağılmaması için, sana yardımcı olmak için en azından kendi ütüsünü kendi yapabilir
genellemeler yanlış ama ben bi tane yapıcam yinede: yemekler güzel olsunda gerisi çokta önemli olmaz erkekler için
:27::27:

Son düzenleme:
Ev dağınık yada tozluysa benimde eve giresim gelmiyor :)
işlerinizi bölün bekletip bi seferde yapıyım derseniz daha yorucu olur
sizi anlıyorum kendinizi yorgun hissediyorsunuz uykunuz erkenden geliyor
bana da ev temizliği çok sıkıcı geliyor yap yap bitmek bilmeyen sonu gelmeyen bi çile

Sanırım yeni evlisiniz bende başta çok zorlaniyordum ama zamanla alisiyorsun. Esiniz evin dağınık olmasından rahatsızsa yardım etmeli. Benim eşim yardım etmez ama soylenmezde.

Son düzenleme:
Merhaba ;

Eşiniz ev kirli olunca eve girmek istemiyorsa , eve gelen yardımcıyı haftada bir gün değil , iki gün çağırın .
Ayrıca ; hamilesiniz ve çalışıyorsunuz . Eşiniz de kendi dağıttıklarını toplayıversin bir zahmet . Böylece ev çok
kirli olmadğı gibi , eve giresi gelebilir .

Ne gamsız insanlar var yaaa :47:

hamileliğin verdiği bir durummu yoksa hep mi böyleydin...
ilk başta eşinin dağınıklılığının önüne geçmen lazım sende çalışıyorsun önünü arkasını toplayamazsın sürekli,
mesela benim eşim aşırı titiz evi dağıtmaz ama sürekli iş buyurur temizlik yaparım tek tek kontrol eder açığımı yakalamaya çalışır sinir katsayımı tavan yapar sonra çemkirince dırdır yapar olurum.
Haftada bir gün temizliğie fırsat bulabiliyorum her akşam bir sün sonrasının yemeğini yaptığım için
yanlız şöyle birşey geliştirdim kendimce , haftada bir gün temizlik yapmama rağmen eşim haftada 3 gün biliyor , evin görülücek ufak tefek yerini siliyorum halim olmadığında eşimin gözüne batıcak yerleri. bide köşelere klorak damlatıyorum :17::17: mis gibi koksun temizlik yaptığımı düşünsün diye. ama napim ev zaten çok pislenmiyor ama erkek titiz olunca bayandan daha illet oluyor : (( mecburun yalan söylemeye

hamileliğin verdiği bir durummu yoksa hep mi böyleydin...
ilk başta eşinin dağınıklılığının önüne geçmen lazım sende çalışıyorsun önünü arkasını toplayamazsın sürekli,
mesela benim eşim aşırı titiz evi dağıtmaz ama sürekli iş buyurur temizlik yaparım tek tek kontrol eder açığımı yakalamaya çalışır sinir katsayımı tavan yapar sonra çemkirince dırdır yapar olurum.
Haftada bir gün temizliğie fırsat bulabiliyorum her akşam bir sün sonrasının yemeğini yaptığım için
yanlız şöyle birşey geliştirdim kendimce , haftada bir gün temizlik yapmama rağmen eşim haftada 3 gün biliyor , evin görülücek ufak tefek yerini siliyorum halim olmadığında eşimin gözüne batıcak yerleri. bide köşelere klorak damlatıyorum :17::17: mis gibi koksun temizlik yaptığımı düşünsün diye. ama napim ev zaten çok pislenmiyor ama erkek titiz olunca bayandan daha illet oluyor : (( mecburun yalan söylemeye

Süper yapıyormuşsunuz valla takdir ettim sizi. Benim eşimde çok dağınık bir okadarda söylenen cinsten, Bende çalışıyorum, bende yeni hamileyim, eskidende haftaiçi yapmak zor geliyordu ama şimdi akşamları işkence. Eskidende yapmadığım için eşim anlamıyor aradaki farkı, hatta sabah yine çıkıştı ütü yapmamışım, giycek bişisi yokmuş. Evlendiğimizden beri herhafta sonu ailesinin yanına gittiğimiz için bendede tepki olarak işleri askıya alma huyu gelişti. şimdide haftada bir kadın almaya çalışıyorum, onuda beyefendi biz evde yokken kimsenin girmesini istemediği için haftasonuna kalıyor, eğerki annesine gittiğimiz hafta olursa hepten işler kalıyor. Bende rahatsız oluyorum tabii ama kendi yaptıklarının sonucu olduğu için katlanması gerektiğini düşünüyorum. Ama lafları beni çileden çıkarıyor bazen. Birtürlü çözümde bulamıyorum.

Süper yapıyormuşsunuz valla takdir ettim sizi. Benim eşimde çok dağınık bir okadarda söylenen cinsten, Bende çalışıyorum, bende yeni hamileyim, eskidende haftaiçi yapmak zor geliyordu ama şimdi akşamları işkence. Eskidende yapmadığım için eşim anlamıyor aradaki farkı, hatta sabah yine çıkıştı ütü yapmamışım, giycek bişisi yokmuş. Evlendiğimizden beri herhafta sonu ailesinin yanına gittiğimiz için bendede tepki olarak işleri askıya alma huyu gelişti. şimdide haftada bir kadın almaya çalışıyorum, onuda beyefendi biz evde yokken kimsenin girmesini istemediği için haftasonuna kalıyor, eğerki annesine gittiğimiz hafta olursa hepten işler kalıyor. Bende rahatsız oluyorum tabii ama kendi yaptıklarının sonucu olduğu için katlanması gerektiğini düşünüyorum. Ama lafları beni çileden çıkarıyor bazen. Birtürlü çözümde bulamıyorum.

iyi yine kadın almana müsaade ediyor , benimki asla neymiş kadının göreviymiş ev temizliği. erkekler işte işlerine geldiği gibi hem hayat müşterek kadında çalışacak diyorlar ama ev işlerinde kadının görevi. bir gün temizliğin ucundan tuttu aslında bunlar senin görevin ne biçim kadınsın dedi. ağırırma gitti ama cevap vermedim. ay başında maaşı verirken eline aslında evi idare etmek erkeğin görevi ne biçim adamsın dedim mesajı aldı ama ağırına da gitti 2 gün konuşmadı küstü. Şimdi eskiye göre üstüme çok düşmüyor o lafımdan sonra fazla olmasada masada kendi tabağını kaldırıyor en azından. ev temizliğinde de dırdırı azaltttı.süpermen olmamızı bekliyorlar sanırım

Dağıttığı gibi toplasın o zaman. Bende çalışıyorum ben de evimi haftada bir temizliyorum ama eşimle beraber. Dikkatinizi çekerim yardım etmiyor herşeyi paylaştık beraber yapıyoruz. O süpürür, toz alır, ütüsünü yapar vs. ben geri kalanı ve yemekleri mutfağı..Misafir gelecekse yemek hazırlığınada yardım eder.
Canım istemeyince masayı bile toplamam öylece bırakırım O isterse toplar istemezse gık bile demez.
Valla eşinizin ki biraz şımarıklık madem öyle tutsun bir işin ucundan hele bir de hamilesiniz daha çok yardımcı olacağına bahaneler arıyor galiba eve gelmemek için. Üstünüze titremesi gerektiği bir zmanda helede. Bence evinizde öyle girilmeyecek bir ev değildir haftada birde temizleniyormuş sonuçta. Bahane bunlar bahane başka derdi var bence..

Ben bazı ev işlerini erkeklere yakıştırmıyorum bende eşimden yardım alırım
yemek salata ütü evi toplamak halı silkelemek bunları yapar ama diğer işleri ben yaparım
bi erkeğe elinde toz beziyle düşünemiyorum

:) Kimse dağınıklıktan hoşlanmaz sanırım . . Bende evim pis olunca orada durmaktan zevk almıyorum . . Genelde haftada 2 kez gece 1 e 2 ye kadar temizlik yaparım
işten sonra kursa gidiorum eve gelene kadar saat 10 oluyor birde bebeğim var diye temizliğe daha çok önem veriirm . .

ama siz hamilesiniz uykunuzun gelmesi kendinizi yorgun hissetmeniz çok normal.İmkanınız varsa eve kadını hafta 2 kez çağırın . .
Eşinizede hamileiğin vermiş olduğu naz yapabilme avantajını kullanın . . :ssz:

ama şu anda hamilesin belkide biraz onun için istemiyor olabilirsin..bence en azından şu an için eşin bu konuda sana yardımcı olması lazım veya anlayışlı olması lazımm,hamile olduğu için..hem madem temizliğe önem veriyor niye kendisi dağınık?benim eşimde evin temiz olmasını sever ama çok dağınıktır o yüzden ağzını açıp bir şey söyleyemez çünkü ne duyacağını bilir...hem bana bu konuda çok yardımcı olur yani ben hastayken falan yemek te yapar temizlikte Allah razı olsun...

çalışan bayan olarak eve para getiriyorsak geçimi iki kişi olarak sağlıyorsak ev temizliğini de iki kişi olarak yapmalıyız.
illa da ev her daim tertemız olsun istiyorsa işten çıkalım onlar evı geçindirsinler biz evlerimizi temizleriz
aamaa yok bunu da istemezler..
onedenle madem çalısıyosun ve de hamilesin, şuan halsiz olman cok normal eve gelen temizlikçiyi daha sık al
senden ve bebeğinden önemli değil hiçbişey,çalıştıgın paranı kazandıgın için eşinde bişey diyemez sana
bebeğini de hayırlısıyla sağlıkla kucağına alırsın inşallah:)

Madem rahatsız, yardım etsin o zaman. Her şeye sen mi koşacaksın?
Üstelik hamilesin de, bunu göz önünde bulundurmalı.

ben suan gecici ve mecburi ev hanimiyim bebegime bakiyorum esim sabahtan aksama calisiyor ama ben yoruldum bulasiklari yika dedigimde hic sesini cikarmadan yikiyor. temizligi genelde beraber yapiyoruz. isten geldikten sonra bebegin herseyiyle ilgileniyor birgun birsey icin soylendigini duymadim. ben benimkini normal saniyordum ama ozel bir kocam var sanirim :)

bence kadını imkan varsa 2 yoksa bir alın haftada. bulasıklar makineye. mobılyalar koyu renkse hafta ortası bidaha alın dagınıklığıda dolaba koyuverirsiniz.yemek olayı nasıl onu bilmiyorum ama bu durum normal sayılır hamilesiniz

iyi yine kadın almana müsaade ediyor , benimki asla neymiş kadının göreviymiş ev temizliği. erkekler işte işlerine geldiği gibi hem hayat müşterek kadında çalışacak diyorlar ama ev işlerinde kadının görevi. bir gün temizliğin ucundan tuttu aslında bunlar senin görevin ne biçim kadınsın dedi. ağırırma gitti ama cevap vermedim. ay başında maaşı verirken eline aslında evi idare etmek erkeğin görevi ne biçim adamsın dedim mesajı aldı ama ağırına da gitti 2 gün konuşmadı küstü. Şimdi eskiye göre üstüme çok düşmüyor o lafımdan sonra fazla olmasada masada kendi tabağını kaldırıyor en azından. ev temizliğinde de dırdırı azaltttı.süpermen olmamızı bekliyorlar sanırım

Önceki hamileliğim kalp durması yüzünden sonlandı. Kanamalarım falan olmuştu o yüzden mecbur alıyoruz, yoksa bana yaptırmıyor e kim yapacak ozaman. Hani kalkıp temizlik yapmasını beklemiyorum sadece bukadar dağınık bir insanın bana dağınıksın toplayamıyorsun demesi ağrıma gidiyor. Ben çok derli toplu düzenli bi insan değilim ama zamanında her haftasonu beni götürmeseydi oraya belki düzen otururdu biraz. Şimdi Allah var yemek konusunda yardım eder, temizliktede yeri gelir yardım eder ama ettiği laflarla benim sorunum. Afedersin götünden çıkan şey aynen çıktığı yerde kalır, sora tutar bana sen çok dağınıksın der. Pazar akşam geldik, halim yok midem bulanıyor bişileri zor yiyorum, dünde keza öleydi, bugün sabah bi ütü yapmadında rezil durumdayız demesi ağrıma gitti. Ama artık laflarına cevap vermiyorum bıraktım onu. Kendi kendine söyleniyor, çok canım sıkılırsa içimden sövüyorum bende. sora anlıyor ters laf ettiğini, düzgün davranmaya çalışıyor, kıvranıyor bir nevi ya, nasıl gülüyorum içimden :9::9:

bebeğim yok ama ben ev işlerinden nefret ediyorum şimdiden. ve neden bu işler kadınların görevi anlamış değilim. evdeki tabakları havluları sadece ben mi kullanıyorum ki ?? ütü yapmıyorum evde asla, kendisi yapsın. bu bile aramızda sorun, onun için hiçbir şey yapmıyormuşum. beni hoş tutuyormuş gibi bir de kendisi için bir şeyler yapmamı bekliyor...

Back
X