kız kardeşimden nefret ediyorum

Az önce annem eve geldi. Kardeşime hesap sormak için kardeşim bağırıyor “Sen karışma gerizekalı” diye, annem bağırma dedikçe kardeşim daha çok bağırıp sanki ben durduk yere ona karışmışım gibi ablamın yaptığını görmüyor musunuz anlamıyorsunuz beni diye bağıra bağıra apartmanı ayağa kaldırıyor. Annem dokunmadı bile bağırarak allah sizin belanızı versşn, hepinizi öldüreceğim diye saydırmaya devam ediyor. Ben uğraşmayın şu paikopatla dedim böyle dişlerini gıcırdatarak psikolojik hasta numarası yapıyor. Giderken de beni ittirdi babamın yanında bilerek anne sen onun sevgilisiyle ayrılmasını teselli et diyor. Bu çocuk laftan anlar mı sence? Hala hiçvir korkusu yok istediğim kadar bağırırım diyor. Beni ablalık yapmamakla falan suçluyordur muhtemelen kendisi bok gibi bir insan etrafındaki herkes yaka silkiyor. Böyle birini kim hayatında ister?
Kendine bir bowl yapmış ben de oha aynı migrostaki yeni çıkanlar gibi olmuş dedim “heee aynısı mal” diye cevap veriyor. İnsan 1-2 deyince kendini tutamıyor bir yerden sonra. Karışınca da ailem beni sevmiyor, bana karışıyor kendim tamamen suçsuzum psikolojimi bozdular oluyor.

Sus deyince susmayacağım, bana yardım et diyince edemem ders çalışıyorum ( yalan, gidip telefonla oynuyor) küçük erkek kardeşimize de rezalet bir abla, kendi biraz güç alınca ondna küçük olunca iğrençliğini ortaya çıkardı
Sen de hala laf atiyorsun tabagina ama az degilsin. Konusmasana?

Sen de hala laf carpiyorsun ama az degilsin. Konusmasana?
Anlattığım şey bu olaydan önce oldu ya. Önceki vir şeyi anlattım. Kendisiyle konuşmuyorum. Ağza alınmayacak küfürleri anneme söylüyor, ben ona sadece hpraşmayın dedim. Emin olun nir saniye görseniz öldürmek istersiniz

Daha yaşlarınız küçük sanirim.konuyu da tek sizden dinledik.kardesinize karşı duygularınız normal gelmedi .nefret duygusu oluşturacak şeyler değil bunlar bence çözülebilecek şeyler. Hata ailenizde diye düşünüyorum.. sizleri karşısına alıp konuşmamış denge kurmamıs büyük ihtimal ayrımcılık da var. İkinizde de hata vardır muhakkak.kiz kardeşler arasında oluyor böyle şeyler.ozsllikle ev işleri konusunda. Ailenizle konuşmayı deneyin.

Daha yaşlarınız küçük sanirim.konuyu da tek sizden dinledik.kardesinize karşı duygularınız normal gelmedi .nefret duygusu oluşturacak şeyler değil bunlar bence çözülebilecek şeyler. Hata ailenizde diye düşünüyorum.. sizleri karşısına alıp konuşmamış denge kurmamıs büyük ihtimal ayrımcılık da var. İkinizde de hata vardır muhakkak.kiz kardeşler arasında oluyor böyle şeyler.ozsllikle ev işleri konusunda. Ailenizle konuşmayı deneyin.
Siz aynılarını yaşayın siz ne hissediyorsunuz o zaman normal olup olmadığını anlarsınız ne yazık ki. tabii ki ciddi bir nefret değil ama kardeşimi gerçekten sevmiyorum yani bir yere gideceksem bir şey yapacaksam çağırmayacağım bir tip. Ona sorsanız herkes onu anlamıyor herkes ona düşman kendisi herkese istediği her şeyi söyleyip istediği kadar fiziksel şey uygulayabilir ama biri bile sesini çıkarsa biri bile bir şey yap dese kötü oluyor. Sadece benle sorunu olsa yine anlarım aile dışında da kardeşimin anlaşabildiği kimss yok. Üstte anneme attığı mesajların bir ss’ini atmıştım, bakıp anlarsınız. Mesele konu haklılığı değil. Çok rahat konuşabilmesi. Kız kimseden çekinmeden ağzına geleni söylüyor

Siz aynılarını yaşayın siz ne hissediyorsunuz o zaman normal olup olmadığını anlarsınız ne yazık ki. tabii ki ciddi bir nefret değil ama kardeşimi gerçekten sevmiyorum yani bir yere gideceksem bir şey yapacaksam çağırmayacağım bir tip. Ona sorsanız herkes onu anlamıyor herkes ona düşman kendisi herkese istediği her şeyi söyleyip istediği kadar fiziksel şey uygulayabilir ama biri bile sesini çıkarsa biri bile bir şey yap dese kötü oluyor. Sadece benle sorunu olsa yine anlarım aile dışında da kardeşimin anlaşabildiği kimss yok. Üstte anneme attığı mesajların bir ss’ini atmıştım, bakıp anlarsınız. Mesele konu haklılığı değil. Çok rahat konuşabilmesi. Kız kimseden çekinmeden ağzına geleni söylüyor
Açıkçası tüm mesajları okumadım. Kardeşinizin küfür etmesi, hakaret etmesi sorunlu bir ergen olduğunu düşündürüyor. Yaşadığınız kötü şeyleri ,sizi anlayamayan yada empati yapamayan insanların yaşamasını dilemeniz, sizin de kötü bir insan olduğunu düşündürüyor. Siz de kötüsünüz yani. Ciddi psikolojik destek alması gereken bir kız kardeş var doğru, onunla yaşamak sizi yıpratmis sizin de destek almanız lazım.
Bu arada kardeşim dis hekimi. Mesleğiniz zor, boyle aile mevzularinda sureci yonetemezseniz işyerinde daha da zorlanirsiniz. Emekleriniz boşa gitmesin. Bence evden çıkın gece gelin eve.

Ergen falan değil, bildiğimiz terbiyesiz ve şımarık. Böylesi asla düzelmiyor. Tecrübe konuşuyor.

Konu sahibi, okula gidene kadar akşam eve gelsin. Ancak bu şekilde kardeşinin saçmalıklarıyla uğraşmaz.
Bence de ergen değil. Hepimiz ergen olduk, ben şahsen hiç böyle değildim. Tamam zordu, en büyük dert bende sanıyordum, kendimi bir b*k sanıyordum. Ama anneme gerizekalı demiyordum. :KK53:
Ortaokuldan itibaren de gayet ev işi yapmaya başladım. Hiç nazlanmadım, yapamam da demedim. Ergenlik böyle olmaz ki. Bu konudaki kız bambaşka bir durum yani.

Açıkçası tüm mesajları okumadım. Kardeşinizin küfür etmesi, hakaret etmesi sorunlu bir ergen olduğunu düşündürüyor. Yaşadığınız kötü şeyleri ,sizi anlayamayan yada empati yapamayan insanların yaşamasını dilemeniz, sizin de kötü bir insan olduğunu düşündürüyor. Siz de kötüsünüz yani. Ciddi psikolojik destek alması gereken bir kız kardeş var doğru, onunla yaşamak sizi yıpratmis sizin de destek almanız lazım.
Bu arada kardeşim dis hekimi. Mesleğiniz zor, boyle aile mevzularinda sureci yonetemezseniz işyerinde daha da zorlanirsiniz. Emekleriniz boşa gitmesin. Bence evden çıkın gece gelin eve.
Yaşamanızı dilemedim. Sadece aynısını yaşasaydınız beni anlardınız dedim. Okuduğunuzu anlamadığınızı düşündürüyor.
Ben zaten ev dışında gayet sakin bir hayatı olan, şehir şehir gezen biriydim. Bu hayatımı bırakıp kaotik bir eve gelmek beni çok yıpratıyor

Son düzenleme:
Bence de ergen değil. Hepimiz ergen olduk, ben şahsen hiç böyle değildim. Tamam zordu, en büyük dert bende sanıyordum, kendimi bir b*k sanıyordum. Ama anneme gerizekalı demiyordum. :KK53:
Ortaokuldan itibaren de gayet ev işi yapmaya başladım. Hiç nazlanmadım, yapamam da demedim. Ergenlik böyle olmaz ki. Bu konudaki kız bambaşka bir durum yani.
Ben de tamamen böyleydim, anneme cevap verirdim, dediğini yapmazdım ama bir sesini yükselttiğinde o kadar korkardım ki, her dediğini bir şekilde yapardım. bok falan yazmaam yani hala da öyle konuşamam. 14-15 yaşlarında ben de kimse beni anlamıyor beni sevmiyor şöyle böyle diye düşünürdüm. Son birkaç yıldır annemi anladım. Büyüdükçe insan küçükken travma diye gördüğü şeylere de hak veriyor. Kardeşimin de böyle olmasını beklerdim. Dün annemin üzerine yürüyüp elleriyle ittirdi falan. Kimse sataşmasa bile psikolojik şiddete ve fiziksel şiddete başvuran o. İnsanlarla dalga geçiyor. Düzgün bir cümle kurunca taklidini yapıp küçümsüyor. Sorsan herkes onu aşağılıyor, onu sevmiyor, etrafındaki herkese ucube diyor, herkes şöyle böyle, tüm arkadaşları sorunlu, biz sorunluyuz, herkes ona sataşıyor ama o hiçbir şey yapmıyor. Böyle psikolojim bozuk beni anlamıyorsunuz numaralarını da artık ben yemiyorum. Üzülüyorsa da üzülsün artık. Kendi hak ettiği şekilde davranınca kötü oluyoruz. Mesela eminim beni hiç dışarıya çağırmadın ablalık yapmadın diyecektir. Böyle birini kim dışarıya çağırmak ister ki.

Annenizle konuşun iş bölümü yapsın. Siz üzerinize düşeni yapın. Gerisine ellemeyin. Ona bir şey hazırlamayın.

Annenizle konuşun iş bölümü yapsın. Siz üzerinize düşeni yapın. Gerisine ellemeyin. Ona bir şey hazırlamayın.
Anneme yazdığı mesajlar bu. Annem konuşunca da bağırarak beni anlamıyorsunuz defolun gidin, geberin falan diyor. İnanın normal bir insan değil karşımızdaki. Alenen de söylüyoruz artık kendisine. Problemli olduğunu, psikiyatriye gitmesi gerektiğini. Bu hangi hastalık bilmiyorum ancak bir insan dünyadaki herkesin kötü ve ona düşman olduğunu kendisinin ise mükemmel olduğunu nasıl düşünebilir

Eklentiler

• IMG_4363.webp
    IMG_4363.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 25
Yaşamanızı dilemedim. Sadece aynısını yaşasaydınız beni anlardınız dedim. Okuduğunuzu anlamadığınızı düşündürüyor.
Ben zaten ev dışında gayet sakin bir hayatı olan, şehir şehir gezen biriydim. Bu hayatımı bırakıp kaotik bir eve gelmek beni çok yıpratıyor
Sizin için hersey daha zor olabilir bundan sonra o yuzden evden uzak kalmak zorundasınız ben annenizde hata görüyorum. Kki kardeşin arası kötüyse bunun sebebi anne babalardir kesinlikle. Psikologlar söylüyor bunu..ayrımcılık, görmezden gelme.. Ben bunların olduğunu düşünüyorum.dunyanin en kötü insanı da olsa o sizin kardeşiniz. Siz de daha öğrencisiniz. Sizin de ilgiye ihtiyacınız var. Annenizin sizi de ihmal ettiğini düşünüyorum. Karşınızda sorunlu bir insan varsa, onu anlamaya çalışmak sorunu çözmek için en önemli adımdır. Onu böyle davranmaya iten nedir bakmak lazım. Kavga dovus bir şey çözmez. Arkadaslari da dislarsa daha kötü şeyler yasayabilir. Evden kaçabilir, yanlış bir ilişki yaşayabilir. Daha büyük dert olur aileye. Lütfen onu anlamaya çalışın.alin karşınıza konuşun büyük olan sizsiniz . Yetiskin kadinlaf olsanız böyle demezdim.duzelme imkanı varsa şimdi düzeltmek lazım.yada siz bir psikoloğa gidin ona anlatın o size en doğru şekilde yardımcı olur. You tube da tulay kök diye bir uzman psikolog var. İmkanınız yoksa onu dinleyin. Hepimizin ailesinden kaynaklı travmalar var. Ama kavga birseyi çözmüyor.

Sizin için hersey daha zor olabilir bundan sonra o yuzden evden uzak kalmak zorundasınız ben annenizde hata görüyorum. Kki kardeşin arası kötüyse bunun sebebi anne babalardir kesinlikle. Psikologlar söylüyor bunu..ayrımcılık, görmezden gelme.. Ben bunların olduğunu düşünüyorum.dunyanin en kötü insanı da olsa o sizin kardeşiniz. Siz de daha öğrencisiniz. Sizin de ilgiye ihtiyacınız var. Annenizin sizi de ihmal ettiğini düşünüyorum. Karşınızda sorunlu bir insan varsa, onu anlamaya çalışmak sorunu çözmek için en önemli adımdır. Onu böyle davranmaya iten nedir bakmak lazım. Kavga dovus bir şey çözmez. Arkadaslari da dislarsa daha kötü şeyler yasayabilir. Evden kaçabilir, yanlış bir ilişki yaşayabilir. Daha büyük dert olur aileye. Lütfen onu anlamaya çalışın.alin karşınıza konuşun büyük olan sizsiniz . Yetiskin kadinlaf olsanız böyle demezdim.duzelme imkanı varsa şimdi düzeltmek lazım.yada siz bir psikoloğa gidin ona anlatın o size en doğru şekilde yardımcı olur. You tube da tulay kök diye bir uzman psikolog var. İmkanınız yoksa onu dinleyin. Hepimizin ailesinden kaynaklı travmalar var. Ama kavga birseyi çözmüyor.
Daha önce onu benimle bir şeyler yapamj için çeşitli etkinliklere çağırdım. Konser, tiyatro. Hepsine “bana yaranmaya çalışma” diyerek, gerekirse de utandırarak, “modern abla mı olacaksın başıma” diye küçümseyerek hepsine bir laf söyledi. Şimdi gitsem desem ki gel konuşalım benim senin gibi bir salakla konuşacak hiçbir şeyim yok der. Kendinde suç görmüyor ki nasıl konuşalım

Annem gelip hesabını bana soruyor. Yapma demekle olmuyor herkes benden medet ummuş. Ben yokken de babam yapıyordu şimdi babam da salmış nasıl olsa ben varım diye
git birazda ona sor hesap diyeceksiniz annenize
siz yokken kim yapıyormuş ev işlerini

kardeşinizin hiçbir isteğini yapmayın

git birazda ona sor hesap diyeceksiniz annenize
siz yokken kim yapıyormuş ev işlerini

kardeşinizin hiçbir isteğini yapmayın
Babam yapıyordu. Kardeşim yine yapmıyordu. Akşama kadar odasında oturur, acıkınca kendine sadece yemek hazırlar yine odasına gider, bir yere gidelim diyince sizin gibi ucubelerle gelmek istemiyorum der. Babam gece çalıştığı için normalde gündüz uykusuz oluyor. Hali hazırda benim gibi bir salak varken küçük kardeşimizi de bana kilitleyip gün boyu uyuyor😂

Daha önce de konu açmıştım ama gerçekten artık ne yapacağımı bilemez bir haldeyim. Ben ve benden 4 yaş küçük bu sene üniversiteye geçecek bir kız kardeşim var. Annem çok geç saatlere kadar çalışıyor. Babam gece çalışıyor bir de küçük erkek kardeşimiz var. Ben üniversiteden geldiğimden beri her gün sabah üşenmeden kardeşime kahvaltı hazırlayıp mutfağı toplayıp evi süpürüp bir de akşam yemeğini hazırlıyorum. Kız kardeşime herhangi bir şey demesem odasını bile toplamıyor. Ortak bir gardropumuz var onun düzenini bile yapamayacak kadar tembel. İş veriyorum keyfim ne zaman isterse o zaman yaparım diyor. Bugün 1.30’ta spora gidecek daha 12’de dedim ki evi sen süpür ilk defa ona bir görev verdim (ev boştu çünkü çocuk gelmeden süpürelim dedim) spordan gelince yorulmazsam yaparım, s**git odamdan (bunlar normal kullandığı cümleler) ben de ısrarla şimdi süpürmesini daha vaktin çok olduğunu benim de mutfakla ve viledayla ilgileneceğimi söyledim. yapmıcam dedi ve en sonu “şımarma, sana mı soracağım, git kendin eşşek gibi süpür” deyince artık dayanamadım ben de kötü konuştum. Gerçekten dayaktan başka bir şeyden anlamıyor ama kendimi çok zor tutuyorum. Hiçbir arkadaşı yok. 0 arkadaş. Hiç kimseyle oturup dışarıda bile sohbet etmiyor. Tüm arkadaşları tek tek onu engelleyip hayatından çıkmış. Böyle sorunlu biriyle daha fazla muhattap olmak dahi istemiyorum. Sadece yan gelip yatmasını da istemiyorum. Sizin böyle kardeşleriniz var mı? Kendimi çok kötü hissediyorum kardeşim için böyle düşündüğümden ama kardeşimi gerçekten sevmiyorum
Anne babada bitiyor mesele.
Siz bir yere kadar otorite kurabilirsiniz ama anne babadan destek gelmeyince abla olarak saygınlık kazanmak çok zor.

Anne babada bitiyor mesele.
Siz bir yere kadar otorite kurabilirsiniz ama anne babadan destek gelmeyince abla olarak saygınlık kazanmak çok zor.
Evde kimse otorite kuramıyor. Çünkü her biri bir şey dediğinde ciddi ses yükselterek, küfürler hakaretler ve beddualar ederek cevap veriyor. Dövülse de durmuyor. Hala allah belanızı versin demeye devam ediyor. Telefonu alınsa da böyle. Yani rezillik çıkmasın diye kimse karışmıyor buna. Çünkü bir sonu yok. Kızılcık şerbeti görkem gibi düşünebilirsiniz

Bu kadar küfürlü konuşmak fazla. Bence bir uzmana götürün. Ailce ikna edin. Neden böyleymiş öğrenirsiniz. O kadar çabaya rağmen gitmek istemezse herkesin dediği gibi evde çok durma.
Kardeşimin twitter kullandığını ve bu asi kız olma şeyi olduğunu zaten düşünüyordum. Belki hoş bir davranış değil ancak günlüğünde sürekli arkadaşlarıyla alakalı küfürlü şeyler okudum bugün.

“bu yıl herkese uyuz olacağım. azra bugün derste ağladı ve sebebinin ben olduğunu söyledi. Azrayı kim sk**er a***k? Açıkçası üzülmedim hatta zevk verdi. herkesin a***k. Hepsinden nefret ediyorum. Azra gibi arkadaş o***pusu mu olsaydım? bro iki gündür görüşmüyoruz a***k kim takıyor seni?”

Gibi gibi şeyler. Daha da yazmadığım sürüyle küfür. sürekli arkadaşları bunun yüzünden ağlıyor, sürekli küsüyor, onunla konuşmak istemiyormuş. Zorbanın teki

Sana yapma diyoruz hizmeti birak konusmayi birak. Ev isine yardim etmiyor mu birak yapmasın. Sen kendine kadar yap temizligini. Arkasini topladiginiz icin rahat. Bunu dovsen de akillanmaz ananla baban simartmis cunku.
güncellemeden geliyorum. dediğiniz gibi yaptım bugün sadece kendime kahvaltı hazırlayıp evi erkek kardeşim b*k gibi bırakmıştı, hiçbir şeyi ellemiyorum. sorunlu kız kardeşim odasından çıkmaya tenezzül etmiyor, babam zaten niye evi süpürmedin diyor. mutfağı da salonu da b*k götürüyor şu anda ve kimsenin umrunda değil. bunlara yemek bile yapmamak lazım

güncellemeden geliyorum. dediğiniz gibi yaptım bugün sadece kendime kahvaltı hazırlayıp evi erkek kardeşim b*k gibi bırakmıştı, hiçbir şeyi ellemiyorum. sorunlu kız kardeşim odasından çıkmaya tenezzül etmiyor, babam zaten niye evi süpürmedin diyor. mutfağı da salonu da b*k götürüyor şu anda ve kimsenin umrunda değil. bunlara yemek bile yapmamak lazım
Aynen devam evin hizmetcisi sen degilsin niye supurmedinmis. Herkes dagittigini toplasin birak

böyle yapıyorsa devamlı ara bakırköyü gönderin geçen cocuk durduk yere kız kardeşini kesti birde it diyor ki toparlanamasın diye bütün organlarını söktüm öyle olsa ne olacak öldürmek ne kelime alın bakırköye

Back
X