Ev işlerinden nefret ediyorum, eşim evimizden soğur mu?

nasıl alıştırırsanız öyle gider. eğer eşiniz titizse bir zahmet dağınık olmasın o zaman.
benim eşim ev işlerine yardım eder . bazen toz alır bazen yerleri siler bazen süpürge tutar etrafa. her hafta sonu ev temizleme dinlen biraz bütün hafta çalışıyon zaten der. ama arada sıraa o da dağınık olur annesinden öyle alışmış çünkü kıyafetlerini değiştirir yerde bırakırdı banyodan çıkar bornoz yatağın üstünde kalırdı. kv öyle alıştırmış onun arkasından dönüp kıçının toplanmasına yani birkaç sefer kaldırdım baktım devam ediyor hiç ellemedim bıraktığı yerde kaldı eşyalar taki bana sorana kadar bende çalışıyorum yetişemiyorum işlere evde daha çok yoruluyorum bi de senin kıçını mı toplucam bunları kirli sepetine atabilirsin çok zor değil demi dedim. o günden beri pek dağınık değil oldu yorgun oldu çıkardı etrafta bıraktı çorap vs hiç ellemem 2 gün sonrada olsa gene kendi alır kirlilere götürür.

ama bulaşık toparlamakta bu kadar zor olmamalı diye düşüyorum. bende çalışıyorum akşam eve gelince yemeğim yoksa yemek yaparım bi de ertesi günün yemeğini yapıyorum. bulaşıkları genelde toplarım çünkü birikince daha zor oluyor.
eşinize makinaya yerleştirmesini rica edebilrisiniz hayatım sen onlaır yaparken bende şunu yapabilirim daha çabuk biter vs diyebilirsiniz

Son düzenleme:
Hem hamilesiniz hem çalışıyorsunuz, eşiniz size yardım etmek zorunda

Yok etmiyorsa da dağınıklığa ses çıkarmamalı, inler cinler dağıtmıyor o evi değil mi?

Evden soğuma kısmına gelirsek te , e o zaman sizde soğuyun :19:

Ev dağınıksa ve pisse eşimden önce benim o eve giresim gelmez valla.

Ben de çalışıyorum, artı 5 yaşında da bir kızım var, ama evim her zaman senin tabirinle kitap gibidir.

Ve hiç kadın almam eve.

Sadece işlerimi planlı yaparım ve yapmam gereken işleri asla ertelemem.

Ama eşinizin size hamile olmasanız bile yardım etmesi gerek. Mesela akşamları midem bulanıyor yemek yapamıyorum de, eşin yemek yapsın sende temizlik. :1:

8 yıllık evliyim, evlenmeden önce bu konuları konuştuk. bana açıkca iş yapamayacağını ama misafir gelecek olduğunda ihtiyacım olursa yardım edeceğini söyledi. ben de o aşkla falan kabul ettim. yıllar sonra çocuk oldu. benim için işler değişti. artık hiçbir şeyi yetiştiremez ve sinir küpü biri olup çıktım. işlerin değiştiğini ve artık çocuğun da sorumluluğuyla, ev işi, yemek vs. yapamadığımı ve yapamayacağımı; gerek çıldırarak, gerek sinirlenip gergince söyleyerek, gerek mantıklı mantıklı açıklayarak iyice anlattım.

sonuç itibariyle hala "şu iş yapılmalı demeden" bir şey yapmıyor ama "şu yapılmalı" dediğim her şeyi yapıyor. bazen de kendisi gelip "ne yapılacaksa söyle ben yapayım" diyor. ev işleri yapmasının yardım olmadığını, kendisinin de görevi olduğunu biliyor.

çok yol katettiğimizi düşünüyorum. ama bu noktaya gelmek için çok tartışma yaşamak zorunda kaldık. kolay olmuyor.

çok teşekkür ederim kızlar cevap yazdığınız için. Yalnız olmadığımı hissettim okuyunca. Erkek milleti işte hem dışarda çalıştırırlar hem de ev işi yemek isterler, şu kocalarımızla bir yer değiştirsek ne rahat ederiz düşünüyorum da.Eve gel ayaklarını uzat yat, tek sorumlulukları dışarda iş yapmak, evde her şey onlara kolay. En iyi koca bile kendi ütüsünü yapsa, karısınınkini yapmaz.
Tamam eşi ev hanımı olan kocalar biz iş bölümü yaptık diyebilir. Ama çalışan kadınlar bizim toplumumuzda resmen eziliyorlar. Bir kaç istisna belki. Keşke erkeklere doğruyu anlatabilsek.

eşinizin evlenmeden önce arkasını toplayan oluyormuşki...böyle yapıyor...bence alıştırmayın....kadınsınız diye işten gel olduğu gibi ev işleri sana ait....ooooh ne güzelmiş....beyefediyide bir zahmet eğitmeye başla....yoksa ilerde daha büyük problemlerle karşılaşırsın....

Benimkide tam tersi haftalarca temizlik yapmasan niye ev böyle demez allahtan ben titizim cuma akşamları işten gelir gelmez gece yarılarına kadar temizliğimi yapıyorum ki haftasonum bana kalsın sağolsun eşim evde durmayıda sevmez ona ayak uydarayım diye vede çocuğumla daha çok vakit geçireyim diye işlerimi cuma akşama hallederim.şimdilik bünyem kaldırıyo ama daha sonra naparım bilemem:1::1:

varya evin ortasında afedersnz at pisliği olsa bu nerden geldi demez :1: inanlmz dağınık tamam bnde dağınığım ama pis değilim :32: temzlik yapılmış yapılmamış umrunda olmaz ... bzde 1,5 yıllık evliyiz 2 ay öncesine kadar haftada 2 tam gün yardımcım geliodu evm çok büyük ama snra yardımcım sehrdısına tasınınca kmseye gvenemedim mecbur kendim yapıorum:43:

ilk zamanlar zor geldi şimdi düzene koydum haftaiçi kendimi yormadan yavas yavas oda oda yapıorum eşimde söylene söylenede olsa yapıo :1::1: ona sevmediğim işleri kakalıorum bunlar kolay diorum gaza gtriorum çamasır katlatıorum nevresim değiştriro çamaşır asıyo :52: arada yemek yapar bazen oyun oynuoruz mesela 1 gn onun tüm isteklerini çayından suyuna kadar ben gtriorum 1 gün o bana hizmet edio eğlenceli oluyo tavsiye ederm :51:

Benimkide tam tersi haftalarca temizlik yapmasan niye ev böyle demez allahtan ben titizim cuma akşamları işten gelir gelmez gece yarılarına kadar temizliğimi yapıyorum ki haftasonum bana kalsın sağolsun eşim evde durmayıda sevmez ona ayak uydarayım diye vede çocuğumla daha çok vakit geçireyim diye işlerimi cuma akşama hallederim.şimdilik bünyem kaldırıyo ama daha sonra naparım bilemem:1::1:

Aynen benim gibisiniz. Bende çamaşırlarımı çarşamba-perşembe-cuma akşamları yıkarım, sabahta kızım uyurken 6 da kalkar ütülerim.

Cuma akşamıda dip köşe heryeri temizlerim, cumartesi özgürüz.:)

Pazar günü de tekrar süpürüp, silip, toz alırım, banyo vs. ve öğleden sonra özgürüz.:)

Ama bende acayip titizim, her akşam mutlaka evi süpürür ve sadece toz alırım, yer silmeyi haftada 2 kere yaparım.

varya evin ortasında afedersnz at pisliği olsa bu nerden geldi demez :1: inanlmz dağınık tamam bnde dağınığım ama pis değilim :32: temzlik yapılmış yapılmamış umrunda olmaz ... bzde 1,5 yıllık evliyiz 2 ay öncesine kadar haftada 2 tam gün yardımcım geliodu evm çok büyük ama snra yardımcım sehrdısına tasınınca kmseye gvenemedim mecbur kendim yapıorum:43:

ilk zamanlar zor geldi şimdi düzene koydum haftaiçi kendimi yormadan yavas yavas oda oda yapıorum eşimde söylene söylenede olsa yapıo :1::1: ona sevmediğim işleri kakalıorum bunlar kolay diorum gaza gtriorum çamasır katlatıorum nevresim değiştriro çamaşır asıyo :52: arada yemek yapar bazen oyun oynuoruz mesela 1 gn onun tüm isteklerini çayından suyuna kadar ben gtriorum 1 gün o bana hizmet edio eğlenceli oluyo tavsiye ederm :51:

Haha haha. Ayyyy çok güldüm valla, demek ortada at pisliği olsa üstünden atlayıp geçecek. :1:

Bende eşimden yardım istediğim zamanlarda ederdi, şimdi gelince yemek işini eşime yıkacağım çünkü bayağı kendisini aşmış durumda, akşamları soruyorum ne yemeği yaptın mantar çorbası (hazırda değil, kremasına kadar kendisi yapıyormuş), fırında beşamel soslu makarna, krep, hatta ve hatta börek bile yapıyor. Bende dedim gelince yemek işleri sana, temizlik bana, tamam dedi.

Bu arada tabir-i caizse hizmetçilik oyununu da tuttum, unutmazsam gelince oynayacağım. :1::1::1:

Benim eşimde evin dağınık olmasına katlanamaz.
Hatta kendi ablası biraz dağınık olduğu için oturup bana ablasının dedikodusunu bile yapar :)

eşimin ev işi yapmasını hiç istemiyorum çünkü çok üstünkörü yapıyor, temizliyor mu pisliyor mu belli değil. ben azıcık akıl verirsem de acayip sinirleniyor. asla karıştırmıyor işine. yapma bırak diyorum normalde. ama şimdi 8 aylık hamileyim çok zorlanıyorum, eşime dedim ki mutfak dolaplarının silinmesi lazım. tamam silerim diyor, ama öyle değil dedim bir nevi robot olacaksın ben şunu yap şöyle yap diyeceğim dinleyeceksin. hayatta olmaz dedi. asla emir almaz beyefendi. eğer yaparsan ben de akşam yatakta senin robotun olurum ne istersen yaparım. (normalde cinselliği asla boyle kullanmam eşim de gerek duymaz ama hamilelik malum haftada bir olsa öpüp başına koyacak duruma geldi :ssz: ) hemen gözleri parladı tamam ama önce sen yap yarın ben yaparım diyor. inatlaştık, ne onun istediği oldu ne benim. 1 günde 2 iş yapamazmış beyefendi. :ssz:

hahahahh çok güldüm bu mesaja.

Haha haha. Ayyyy çok güldüm valla, demek ortada at pisliği olsa üstünden atlayıp geçecek. :1:

Bende eşimden yardım istediğim zamanlarda ederdi, şimdi gelince yemek işini eşime yıkacağım çünkü bayağı kendisini aşmış durumda, akşamları soruyorum ne yemeği yaptın mantar çorbası (hazırda değil, kremasına kadar kendisi yapıyormuş), fırında beşamel soslu makarna, krep, hatta ve hatta börek bile yapıyor. Bende dedim gelince yemek işleri sana, temizlik bana, tamam dedi.

Bu arada tabir-i caizse hizmetçilik oyununu da tuttum, unutmazsam gelince oynayacağım. :1::1::1:

he ya sorma adamın umrunda değil temzlik çoraplarını top yapıp atıyo anca elimi belime koycam öle anlaıyo bişiler yapması gerektiğini :) ama hakkını yiyemem sabahları gyceklerini kendisi ütülüyo bnde arada kendiminkileride koyup kaçıorum onlarıda ütülüyo :1: hizmetçilk oyunu çok zevkli valla tavsiye ederm ayaklarımı uzatp tv izliorum çayım kahvem önüme gelio miss gbi :32:

ben çalışmadığım halde hamileyken (9 ay boyunca) yemek dışındaki ev işlerini eşime devrettim.hepsini o halletti.cam silmek tuvalet banyo yıkamak evi süpürmek çamaşır bulaşık hepsini.riskli bi durum da yoktu.sen kendi değerini bilmezsen kimse bilmiyor işte böyle.gariplik sende gibi konu açmışsın ama hayır değil.hem hamilesin hem çalışıyorsun bir de söyleniyor mu?kusura bakma yumruk atasım geldi.şımartmayın şunları bu kadar.yardımcıyı sık sık al.dağınıklık ve yemek konusunda da yardım etsin sana ona göre ücrete de razı olsun bi zahmet beyimiz.söylenmek kolay tabi.

çalışan kadınların en büyük dertlerinden birisi ev işleri, ben de çok zorlanıyorum, hafta içi eve yorgun argın geliyorum, kendi çapımda sistem oturtuyorum, temizlik cts sabahları yapıyorum, saçlarım sürekli dökülüyor ve parkelerim açık renk buna uyuz oluyorum:14: hamile kalınca ben de sizin gibi eve kadın alırım diyorum... önemli olan sağlığınız bunu unutmayın...

Calısıyorsun,hamilesin cok normal..Elinden geldigi kadar yapmaya calıs..Cok titiz sayılmam ama dagınıklıktan bende rahatsız olurum.Ev dagınık, kirli olsa kendimi esime karsı mahcup hissediyorum nedense.Çünkü aksama kadar bizim icin calısıyor.Beni sevip,sayıyor.Eve geldiginde rahat etmesi,huzurlu hissetmesi hakkı diye düsünüyorum..Söyledigim zaman yardım eder..Ama bende calıssam isler degisirdi o zaman ortak yapardık temizligi yada tam anlamıyla yapmazdım..

Kızlar çalışıyorum hafta içi her gün. Haftada bir yarım gün eve şirketten bir kadın da çağırıyorum, evimiz onun silmesi süpürmesiyle bir hafta idare ediyor. Ev işlerinden hoşlanmıyorum daha doğrusu halim olmuyor, olsa yapacağım da. Hamileyim sürekli uykum geliyor. Bir ütü yapmak bile zor geliyor valla, zorla yapıyorum. Eşim de ağınık bir insan ev işlerine asla yardım etmez. Ama o benden daha çok dışarda çalışıyor, yani ona göre ev işi yapmak için zamanım var.
Bana pek söylemiyor ama ev dağılınca eve girmek istemiyormuş. Doğru mudur sizce? Ne yapacağım ben. Of çamaşır hele hele bulaşık o yağlar falan çok zoruma gidiyor.
Bazı arkadaşlarıma gidiyorum evleri kitap gibi. Keşke benimki de öyle olsa.
Erkeklerin bu konudaki tavrı nedir sizce önemlimi ev işleri onlar için

valla cnm erkeğine göre değişir :) bnm ki çok düzenli temzdir yastığı ters görse gider düzeltir hiç karşı karşıya gelmedik ama hamilelikten bnde sen gibiyim nevrim döndü valla iş güç yapamaz oldum yemek bile pişirmiyorum evde 1 aydır mutfak masrafı yok gibi bişi eşim sorun etmio hamileyim die ama hamile olmasam ederdi valla yataktayım btn gn adam gelio yatak aynı duruo mesela miskin oldum çıktım doğum et allan iznyle düzelir hatta düzeliriz diyim sana için rahat etsn az çocuk olnca mecbur daha titiz olmk zorundayız :34:

Ev dağınıkken girmek istemiyorsa dağılmaması için çabalayacak, gerekirse yardım edecek ya da yorum yapmayacak.
..........
Haftada bir yardımcı geliyorsa size aslında çokta kirlenmemesi lazım evinizin kalabalık değilsiniz.
Akşam yatmadan iki toplarsanız mutfağı temiz tutarsanız sorun kalmaz.
Çalışan bir kadın için bile bu kadarı zor olmamalı.
Biriktirirseniz tabiki dağılır.

Eşinizde aldıklarını yerine koymasını öğrenir, zamanla sizde denge kurarsınız.

Ev dağınıkken girmek istemiyorsa dağılmaması için çabalayacak, gerekirse yardım edecek ya da yorum yapmayacak.
..........
Haftada bir yardımcı geliyorsa size aslında çokta kirlenmemesi lazım evinizin kalabalık değilsiniz.
Akşam yatmadan iki toplarsanız mutfağı temiz tutarsanız sorun kalmaz.
Çalışan bir kadın için bile bu kadarı zor olmamalı.
Biriktirirseniz tabiki dağılır.

Eşinizde aldıklarını yerine koymasını öğrenir, zamanla sizde denge kurarsınız.

Kızlar çalışıyorum hafta içi her gün. Haftada bir yarım gün eve şirketten bir kadın da çağırıyorum, evimiz onun silmesi süpürmesiyle bir hafta idare ediyor. Ev işlerinden hoşlanmıyorum daha doğrusu halim olmuyor, olsa yapacağım da. Hamileyim sürekli uykum geliyor. Bir ütü yapmak bile zor geliyor valla, zorla yapıyorum. Eşim de ağınık bir insan ev işlerine asla yardım etmez. Ama o benden daha çok dışarda çalışıyor, yani ona göre ev işi yapmak için zamanım var.
Bana pek söylemiyor ama ev dağılınca eve girmek istemiyormuş. Doğru mudur sizce? Ne yapacağım ben. Of çamaşır hele hele bulaşık o yağlar falan çok zoruma gidiyor.
Bazı arkadaşlarıma gidiyorum evleri kitap gibi. Keşke benimki de öyle olsa.
Erkeklerin bu konudaki tavrı nedir sizce önemlimi ev işleri onlar için

Hem hamilesin hem çalışıyorsun. Hem psikolojik hem fizyolojik yoruluyorsun. Kadın getirmen çok normal ki herkes yapıyor bunu. Ev düzeni için de çok düşünme bence. Benim 1 odam kızımla eşimin doğal yaşam alanına dönüştü. Hiç takmıyorum.

Back
X