• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev kirası zammı için bilgi lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi sblue
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sblue

iyilik kumkuması
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
2.140
3
116
46
İzmir
1 yıldır bu evde oturuyorum kontratım aralık ayında bitti ve yenilemedik henüz. ev sahibim 450 olan kiramı 540 olarak zamlı istiyor. bu kriz ortamında bize fazla geliyor bu oran. eski kontratta seneye % 20 zam yapılacağı belirtiliyordu fakat bu oran doğrumudur kontrat bunda ne kadar belirleyici faktördür lütfen bilen arkadaşlar ilgileneebilir mi benimle

Canım işin hukiki yönünü bilmiyorum ama hem dükkanları kira hemde kirada oturmuş biri olarak bu kontrattaki %20 lik oranın çok yüksek olduğunu söyleyebilirim...
Biz dükkan içi %5 +enflasyona göre oranla artırıyoruz..
Ev kirasınıda 3 tane ev değiştirdim artış oranı %12 yi geçmedi...%20 lik oran çok fazla...

ben de hem ev sahibi hem kiracıyım.krizden dolayı evsahibimiz kiramızı arttırmadı düzgün ödüyoruz tabii ki.bizim kiracımızsa 750 ye oturuyordu o çıktı yeni girene 700 e verdik.her taraf boş ev dolu.
kiranızı aksatmıyorsanız zam yapmasın %20 çoooooook.

elbette düzenli ödüyoruz ama illede bu diyor taşınmak istesem bisürü masraf birde üst katım yeni kiraya verildi o da aynı kişininş ev özellikleride aynı ve 500 e girdi .yeni kiracı benden az ödeyecek yani olmazki böyle neymiş seneye eşitlenirmişiz çok canım sıkıldı bu duruma çook :çok üzgünüm:

arkadaşım tam bilmiyorum ama % 10 diye biliyorum kira artış oranını.sen sitedeki avukat arkadaşlara sor bence.

kim avukat kim değil bilemedğim için burdan görüp cvb vermelerini bekliyorum malesef :çok üzgünüm:

Back
X