• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev konusu

evet bende öyle düşünüyorum ama evlendikten sonra almak istemiyorlar şimdi alacaklar sanırım benim hakkım olsun istemiyorlar yada ben mi kötü düşünüyorum bilemiyorum

Kp evi kendi alip herhangi bi ölüm kalim durumunda iki kardesin de mirasci olmasini istemis
Siz para katarsaniz isler biraz karisacak gibi
Evi istedikleri gibi alsinlar siz evlendikten sonra ayri yatirim yapin

kızlar kv me miras cıktı.. eşim iki kardeş ablası var.. ablası 15 yıldır evli ve aynı şehirde deiller.. ablasının eşi eşimin ailesini sevmiyor ve baya ciddi tartısmalar olmus aralarında karısını ailesinden kıskanıyor ve yanlarına göndermek istemiyor.. kv ve kp bunun farkındalar ve cok üzülüyorlar.. sorun su ki kv e cıkan mirasla bize ev almak istiyorlar.. bu durumu duyan görümcem kv aramıs sana hakkımı helal etmiyorum falan demiş bisürü sıkıntı yaratmıs.. buarada görümcem beni bikere bire arayıp halimi hatrımı sormus biri deil ben ilk zamanlarda sürekli aradım ama o aramayınca bende kestim..bu duruma benzer bi olayı bende kendi ailemde yasadım kardesime ev aldılar ama ben ailem henüz hayatta oldugundan bunu sorun yapmadım kendime.. gecen kv bana kp yanında evi kendi üstüme almak istiyorum kızım kızmasın die dedi.. bende o sizin bileceğiniz iş ben karısamam dedim.. bu söylediğini de nişanlıma söyledim..benim üzüldüğüm kızım benim agzımı arayıp laf araması.. sonucta kendi aile sorunları ve beni ilgilendirmez.. nişanlımda naparlarsa yapsınlar dedi.. evin nişanlımın üstüne yada kv min üstüne olması beni ilgilendirmez ama laf araması beni cok sinir etti.. ayrıca bize verdikleri para 150000 kadar benim kendi aldıgım bir araba var yaklasık değeri 55000 civarında ben onu da satalım güzel bir ev allalım istiyorum ama kv ve nişanlım benden para cıkmasını istemiyorlar ev için.. sanırım tamamen kendi üstlerine olsun istiyorlar.. bu duruma da bozuldum acıkcası şimdiden böyle bir düşüncede olmaları cok garip deil mi
Yo garip fln değil. Para onların, en azından kira vermeyin diye basınızı sokacağınız bir ev alacaklar hem de görümcenizin hakkını gasp ederek. Siz duruma cok fazla müdahil olmayın

kızlar kv me miras cıktı.. eşim iki kardeş ablası var.. ablası 15 yıldır evli ve aynı şehirde deiller.. ablasının eşi eşimin ailesini sevmiyor ve baya ciddi tartısmalar olmus aralarında karısını ailesinden kıskanıyor ve yanlarına göndermek istemiyor.. kv ve kp bunun farkındalar ve cok üzülüyorlar.. sorun su ki kv e cıkan mirasla bize ev almak istiyorlar.. bu durumu duyan görümcem kv aramıs sana hakkımı helal etmiyorum falan demiş bisürü sıkıntı yaratmıs.. buarada görümcem beni bikere bire arayıp halimi hatrımı sormus biri deil ben ilk zamanlarda sürekli aradım ama o aramayınca bende kestim..bu duruma benzer bi olayı bende kendi ailemde yasadım kardesime ev aldılar ama ben ailem henüz hayatta oldugundan bunu sorun yapmadım kendime.. gecen kv bana kp yanında evi kendi üstüme almak istiyorum kızım kızmasın die dedi.. bende o sizin bileceğiniz iş ben karısamam dedim.. bu söylediğini de nişanlıma söyledim..benim üzüldüğüm kızım benim agzımı arayıp laf araması.. sonucta kendi aile sorunları ve beni ilgilendirmez.. nişanlımda naparlarsa yapsınlar dedi.. evin nişanlımın üstüne yada kv min üstüne olması beni ilgilendirmez ama laf araması beni cok sinir etti.. ayrıca bize verdikleri para 150000 kadar benim kendi aldıgım bir araba var yaklasık değeri 55000 civarında ben onu da satalım güzel bir ev allalım istiyorum ama kv ve nişanlım benden para cıkmasını istemiyorlar ev için.. sanırım tamamen kendi üstlerine olsun istiyorlar.. bu duruma da bozuldum acıkcası şimdiden böyle bir düşüncede olmaları cok garip deil mi

Canım kanunen görümcenin de hakkı var zaten, kv de kendi ölene kadar haksızlık etmek istememiştir. Diyelim ki ev kv nin üstüne ama siz oturacaksınız. Kira da yok. Yine birikim yapıp ilerde istediğin bi evi almanız kolay olur.
Bu evde senin hakkının olmaması için değil elindeki arabadan olmaman için belki de senden para çıksın istemiyorlar?

Kimse kimseye ev almak mecburiyetinde değil ki, bunu bi anlamak lazım önce. Alıyorlarsa çok büyük jesttir. Miras söz konusuysa adil olması bakımından elbetteki ikiye bölünmeli. İnsanlar yaşarken bu mevzuların dönmesi çok çirkin.

Kardeşlik bağı bu kadar kopuk olmamalı.

Evlendiğinizde kira ödemeden oturacağınız bir ev var şükredin. Kayınvalidenize teşekkür edin.

Ayrıca tamamen yanlış anladığınızı düşünüyorum. O ağız aramak değil nazikçe onay almaktır.

Kolay gelsin.

Bence sakın arabanızı satmayın, kv'niz gerekirse 150'yi 2 ye bölsün çocuklarına dağıtsın peşinat yapın ev kredisi çekip istediğiniz evi alın.
bende öyle düşünüyorum tatlım hatta nişanlıma bunu söyledim ama o birazbencil davranıo bu konuda herşeylerine ben kosuyorum hiç faydası olmadı annemlere diyo ve kendisi istio evi

Aslında normal davranıyorlar, siz arabayı satsanız, hem arabadan olursunuz, hem de mirasta işler karışır. Kendi eviniz olur ilerde, biriken para ve altınlarla. O zaman tamamı sizi olur.

Bence kalan mirasla ev alacaklarına o parayı 2 ye bölsünler,
hem görümcenin hem nişanlının hakkını vermiş olurlar.
size kalan paranın üstüne arabanı satıp evinizi o zaman alırsınız. tapuda sizin üstünüze olur.

Şuan tapu kv nin üstündeyken kendi arabanın parasını birleştirip ev almaya kalkışmaman da fayda var.

bende öyle düşünüyorum tatlım hatta nişanlıma bunu söyledim ama o birazbencil davranıo bu konuda herşeylerine ben kosuyorum hiç faydası olmadı annemlere diyo ve kendisi istio evi

nişanlının bu bakış açısı doğru degil,
ne olursa olsun oda evlat ve nişanlınla aynı hakka sahip. kız 15 yıl önce evlenmiş, nasıl bir faydası olabilir.
önce evlenen siz olsaydınız, her işe görümce koşsaydı o zaman sizinde hak sahibi olmamanız gerekirdi dil mi.
Nişanlın fazla bencil.

canım evlendikten sonra da alsak şimdi de alsak zaten benim onların aldıgı evde gözüm yok o benim deil oğuullarının ve kendilerinin evi ki eğer bizi birlikte düşünmüyorlarsa... eger ikimizi birlikte düşünüyorlarsa bıraksınlar bende arabamı satayım faydam olsun öle alalım evi

Miras konusunda görumcenin haklı olduğunu kabul etmişsin.
Bir de şoyle düşün sen 55 bin daha katacaksin guzel bir ev için ev kv nin uzerine alınacak sonra ev görümceniz ve size ortak kalacak. Siz ben oraya para verdim demeyecek misiniz.

Ya da 150 binin uzerine siz 55 bin verecksiniz ve ev esinizle sizin uzerinize olacak; o zaman gorumceniz hak iddia edemeyecek ona haksizlik olacak.

Bence simdilik karistirmayin para isini...

nişanlınız oğluysa o da kızı. karışamazsınız zaten bence evi satıp bölüştürsünler.. siz de üstüne katıp kendi evinizi alın sizin üzerinize olsun.
ayrıca laf arayacak bir şey yok ben görümcenizin tepkisinde bi haksızlık göremedim. eşi iyi olmayabilir ama bu yüzden evi sizin üzerinize yapacaklar diye bir şey yok.

Nişanlınızın mirasta ne kadar hakkı varsa görümcenizinde var.
Kayınpeder ve kayınvalideniz en doğrusunu yapıyor evlat ayrımı yapmayarak.

bu nasıl aile madem öyle parayı iki kardeş arasında paylaştırsın iki tarafta üzerine kredi çekip evlerini alsınlar.... ADALETTTT

Allah allah kk olarak bi yorum ayarı tutturamıyoruz bana kalırsa...
Buraya bi elti gelip konu acsaydı..iste bize ev almadılar..eltimlere aĺıyolar diye...
Herkes üstüne giderdi..hayattayken istedigine verirler,öyle münasib görmüsler derdi çoğunluk...
Bence evlenen nisanlilarin hakki..en azindan bölüştürülecekse bile 3/2 si...ki zaten en mantıklısı bu
Bide bu anneye miras kalmış bi para,kadıncağz kimseye vermeye bile mecbur değil...
Tamamen kendinin helal parası..istediğini yapar

ben bi sikinti goremedim. esi aesiyle gecinemoyor diye mirastan payini almasin mi yani kadin.
senden para isteselerdi bu seferde daha nisanliyiz evi kendi ustlerine yapacaklar benden para istediler Üstelik diyecektin.
sana rahat batmis. bosverr mis gibi miraz be duserse alin gitsin

sırf kocamla anlaşamıyorlar diye annem babam beni ayırıp kardeşime ev alsalardı bir daha asla yüzlerine bakmazdım .. fakat bu mevzu sizi ilgilendirmez,madem alacaklar ev bırakın alsınlar ,arabanız altınızda kalsın .. asıl nişanlınıza şimdiden ev benim dolayısıyla karışma hakkı da benim muhabbetini asla çekmeyeceğinizi empoze edin ..
tüm bunlar da kafanıza yatmıyorsa ,üstünüze olmayan veya içinize sinmeyen evde oturmak istemiyorsanız (ki benim içime sinmezdi ) rest çekip parayı kabul etmeyin ,nişanlınızla birlikte kredi çekip kendi emeğinizle evinizi alın ,kimseyi de yuvanıza karıştırmayın .. şimdiden mutluluklar

Ben hic bi sorun gormedim.Tabi ki k.valide adayiniz evi kendi uzerine almali, eger oglu tek evladi degil baska cocuklarida varsa.Neden onlara haksizlik olsun ki?
Sizin agzinizi aramamiz siz zaten henuz nisanlisiniz.Para ondan cikacak ve evi kendi üzerine yapacagini ifade etmis.Ne gibi agzinizi aramis olabilir ki?
Kendi alacagi evde de sizden para cikmasini istememesi gayet normal..
Kendinize dert aramis gibisiniz

Back
X