ev kredimize devam mı etmeli; ihtiyaç kredisi mi çekmeli ???

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
kızlar bana yardımcı olun lütfennn :/ 4 yıl önce ev alıp 10 yıllık kredi çekmiştik. aydan aya 1000 lira ödüyoruz. biz kredi çekerken 0,88 den çektik ama 6 yıl daha ödememiz var. ben şimdi diyorum ki; 15,000 e yakın birikimimiz var. bankada olan borcumuzda bugün kapatmaya kalkarsak 50,000 peşin verirsek kapanıyor. 6 yıl daha 1,000 lira ödemektense elimizdeki 15,000in üzerine 35,000 ihtiyaç kredisi falan çeksek borcumuzu bankaya kapatsak... ihtiyaç kredisini de 3 yılda bitirsek mi mantıklı olur acaba? kayınvalidemlerle yaşıyoruz borcumuzu bir an önce bitirip evimize geçmek istiyorum. ne olur fikir verdin. bu borç nasıl bi an önce kapanır...

Eee suan faizler daha yuksek degil mi.. Yerinizde olsam bi iki yil daha kenara atar komple kapatirdim. Zaten faizi odeyip ana parasi kalmistir

kızlar bana yardımcı olun lütfennn :/ 4 yıl önce ev alıp 10 yıllık kredi çekmiştik. aydan aya 1000 lira ödüyoruz. biz kredi çekerken 0,88 den çektik ama 6 yıl daha ödememiz var. ben şimdi diyorum ki; 15,000 e yakın birikimimiz var. bankada olan borcumuzda bugün kapatmaya kalkarsak 50,000 peşin verirsek kapanıyor. 6 yıl daha 1,000 lira ödemektense elimizdeki 15,000in üzerine 35,000 ihtiyaç kredisi falan çeksek borcumuzu bankaya kapatsak... ihtiyaç kredisini de 3 yılda bitirsek mi mantıklı olur acaba? kayınvalidemlerle yaşıyoruz borcumuzu bir an önce bitirip evimize geçmek istiyorum. ne olur fikir verdin. bu borç nasıl bi an önce kapanır...

İhtiyaç kredisinin faiz oranları ev kredisinden daha yüksek. Şu an 1.23 sanırım oranlar yaklaşık olarak. 35 bin liranın aylık ödemesi 1300 civarı olur. Ama 6 yıl yerine 3 yıl ödemiş olursunuz. Elinizde de hiç birikim kalmaz. Bilemedim hangisi daha mantıklı.

Şimdi 3 yıllığına 35.000 TL kredi çekseniz aylık taksiti 1500 TL yi bulur.
3 yıl kısa gibi geliyor ama oda bitmiyor.
Elinizdeki para da gitmiş olur.
Ben hala niçin kv ile oturduğunuzu anlamadım ama.

Faizler 0.70 küsürlere kadar düşmüştü keşke o zaman yapılandırma yapsaydınız. Çok kârınız olurdu. Neyse 35 bini aylık kaç lira ödeyerek 3 yılda bitirmeyi düşünüyorsunuz. Yine aynı şekilde bin lira ödeyerek 3 yıla bitiremezsiniz de çünkü

Şimdi nette araştırdım 36 vadeyle 35.000 tl çekseniz en düşük faiz 1.08. Geri ödemesi 44,194 TL.
Aylık tutar 1,223 TL.
Hiç bulaşmayın derim.

ev kredilerini erken yatırdığında ufak miktarda cezası var canım onun için hiç bulaşma birde bu zamanda kredi çekme faizler uçuk 6 sene boyunca 1,000tl hem de paranı da birktir canım kenarda dursun lazım olur

Ara odeme yapınca taksitleriniz azalıyor sanirim. Elinizdeki 15000i verip taksitlerinizi azaltır, elinize daha fazla para kalır, birikim yapmaya devam edip yine ara odeme yapabilirsiniz yada taksitlerle 1000olarak devam edip bitirme sürenizi kisaltabilirsiniz

Hiç ihtiyaç kredisine bulaşmayın faiz ORANI daha yüksek ve ödeyeceğiniz miktar daha çok olacak hem şuan kredi faizleri yüksek,aslında bir ara kredi faizleri düşmüştü o zaman yapılandırma yapabilirdiniz.Elinizde ki 15 bini konut krediniz için yatırın.

6 yıl yani 72 ay toplam 72.000 borcunuz varSa
Peşin ödemesi 50 demişsiniz.
22.000 faiz ödemeniz kalmış
15 elinizde var
35.000 1.08 oranla 36 vadeli kredi cekerseniz 1223 tl aylık taksit olur. Toplam geri ödemeniz de 44.195 olur. Yani yeni kredi için 9 bin civarı faiz ödersiniz.
Tüm bu tabloya göre 72.000-(44.195+15.000)=12 Binden fazla kredi faizinden Kurtulmuş olursunuz. ben olsam bu şekilde yapar borcumu erken bitirirdim..

Son düzenleme:
Erken kapatirsanız ne kadar indirim oluyor bankadan sorun, birde 50bin liranın faizini sorun, kar zarar hesaplayıp ona göre hareket edin derim. 0.88 oran bulamazsınız diye düşünüyorum , faizler yükseldi. Borcunuzun miktarını arttırmış olursunuz sadece.

Bankanizla görüşün.bu parayi verip ana paradan düşer,geri kalan kısmı aynı faiz oranı ile 3 yıl yapılandırır.

X