ev kuralları tablosu

xzeynepx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2007
136
5
96
41
Bursa
arkadaşlar hani şu süper dadı da olan ev kuralları tablosundan gören duyan bilen var mı.? acilen ihtiyacım var 4,5 yaşında kızım ama delirtiyor beni. artık arada hafif hafif vurmaya başlar oldum. bağırmalar zaten cabası. evde dışarda uygulamam gereken bazı kurallar olmalı. böyle bir tablo biliyorsanız mutlaka edinmek istiyorum.

o tablodan gormedım arkadasım ama, kızınla kendın olusturabılırsın boyle bırsey bence. Ben oyle yapmayı dusunuyorum kızım bıraz daha buyudugunde.Bı karton uzerıne bu renklı fon kagıtlarından yapıstırın.Yapılmaması gereken fotoları ınterntten bulup uzerlerıne kırmızı boya ıle carpı yapabılırsınız.Yapılması gerekenlerın yanına yıldızlar kalpler cızebılırsınız.Ev ıcınde dıger kardes ya da abı de buna uyarsa cok sevecektır bence.

Çocuğunuzla beraber kendinize de bir kural tablosu hazırlasanız iyi edersiniz.
İlk maddenizi ben söyleyeyim, 'o daha küçücük bir çocuk beni her zaman anlamayabilir, bu yüzden bağırmak ve el kaldırmak yok' !!!

çocuğunuzun sıkıntıları neyse ona göre hazırlamalısınız.bizim uyku sorunmuz vardı halende kısmen devam ediyor oturup hazırladık okuldaki pedagogun yardımı ile.etkili oluyor ama bir yerde tıkanıp kalabiliyorsunuz.ben mesela saatinde yatagına girmeyi sagladım ama hala ışıklı ortamda uyumak istiyor onu vazgeçiremiyorum.yavaş yavaş oluyor.

kuralları kızınızla birlikte oluşturun. kızınızın kabul etmediği kuralı yazmayın, kabul etmesi adına kuralı esnetin. kurala uymadığında ona hatırlarsan kuralları birlikte koymuştuk deme şansınız olur. vurma ve bağırma olayında kendinizi mutlaka durdurun. çocuklar 3-6 yaşlarında hareketlenir ve kuralları yıkmak ister. çünkü benmerkezcil bir dönemdedirler. bir de olumsuz davranışları zaman zaman görmezden gelmek de işe yarar. çocuğunuz sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atmıyorsa ve saygı sınırlarını aşmıyorsa sakince beklemenizi tavsiye ederim.

Merhabalar süper dadinin ürünleri internette yok fakat facebook sayfasında bulunuyor orada bulunan resimleri yazıcıdan çıkartıp istediğiniz kural tablosunu oluşturabilirsiniz

Eğer o tabloyu bebeğin istekleri ve taleplerinin göz önğnde bulundurarak hazırlarsanız çok iyi olur. Lütfen çocupunuza vurmayın ne olursa olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…