ev kurarken ailelerin rolü

environmentaleng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2015
2.022
1.077
41
kızlar seneye düğünüm var nişanımda ailem yardım etmedi herşeyi kendim yaptım düğünde saolsunlar yardım edecekler ama sorun babamla ilgili erkek kardesime düğününde herseyi a dan z ye yaptı.. babama ait bir arsa vardı arsayı müteahite verip ordan daire aldı o ev benim olacaktı ancak kardesim erken evlendiği için ona kaldı ama evin mutfagını ben yaptırmıstım ve 13 milyar para harcadım mutfak için.. şimdi üzüldüğüm şey hiç bana okadar masraf ettin onu verelim diyelim yok.. onu da gectim kv ve kp ev alacaklar biz her türlü yanınızdayız size evinizi alırız falan diyolar ama babamdan ses cıkmıo sanki ben onun cocugu değilim gibi yorum bile yapmıo sanırım hiç yardım etmicek kendimi tuhaf hissediyorum ve üzülüyorun

sadece baban değil en azından kardeşininde yardımcı olurum lafını söylemesi gerekirdi
13 milyar az mı ya kaç yılda kazanıyorum ben onu :/

kızlar seneye düğünüm var nişanımda ailem yardım etmedi herşeyi kendim yaptım düğünde saolsunlar yardım edecekler ama sorun babamla ilgili erkek kardesime düğününde herseyi a dan z ye yaptı.. babama ait bir arsa vardı arsayı müteahite verip ordan daire aldı o ev benim olacaktı ancak kardesim erken evlendiği için ona kaldı ama evin mutfagını ben yaptırmıstım ve 13 milyar para harcadım mutfak için.. şimdi üzüldüğüm şey hiç bana okadar masraf ettin onu verelim diyelim yok.. onu da gectim kv ve kp ev alacaklar biz her türlü yanınızdayız size evinizi alırız falan diyolar ama babamdan ses cıkmıo sanki ben onun cocugu değilim gibi yorum bile yapmıo sanırım hiç yardım etmicek kendimi tuhaf hissediyorum ve üzülüyorun
çoğu kız çocuğunun makuz kaderi erkekler evlatta kızlar balkabağı sanki

erkek çocuğa daha fazla kıymet veriliyor.bizde de böyle.babam nişanlımı arayıp sormaz kp beni her hafta arar il dışındaysam 2 günde bir arar.babama neden aramadığını sorduğumuzda sen onların gelinisin onlar arayacak tabi kafasında.konuşsan kötü olacaksın konuşmasan kendini kötü hissedeceksin.erkek tarafı ev alıyorsa babanda mutfağını filan yaptırsa daha adil olur

açık açık baba ne yapmayı düşünüyorsun yardım etmeyeceksen de öbür eve verdiğim 13 milyarı alayım bir yerden bana faydası olacak de ..insanlık varsa içinde bu sözünle utanması ve özür dileyip yardım etmesi gerekir..ha aileler yardım etmek zorunda değildir ama kardeşe onu yapıp seninde paranı kullanarak senin için ses çıkarmaması ayıp.kız çocuğusun bizim değilsin modunda mı yoksa baksana düğününü bahane etmiş nişanına da dokunmamış.

Soz konusu kiz cocuk olunca kiz tarafi boyle geri duruyor iste bazen...neden mi...cunki kendi ogullari evlenince kendi yanlarinda kaliyor,evlendigi kizi da alip,ama kiz cocuk evlenince kocasinin pesinden kocasinin ailesinin yanina gidiyor...bu mantikla yapacaklarsada az yapiyorlar,ya da seninkiler gibi hepten geri duruyorlar...

düğüne yardım ederler etmezler bilemicem ama 13 milyar harcaman olmuş kardeşinin ödemesi gerekiyor onu. düğüne 1 sene varsa aylık bin lira ödesin siz de çeyiz harcamalarında falan kullanırsınız o parayı az para değil

Bence açık açık kardeşinize de babanıza da o evin mutfağını sizin yaptırdığınızı ve şimdi evlenirken yardım beklediğinizi söyleyin. Açık olursanız onlar da size açık olurlar diye düşünüyorum. Şimdiden mutluluklar...

kardesının yerınde olsam o eve gecmem gececeksem senın ıznını alırdım
ıkısı tarafındanda haksızlıga ugramıssın bence
sokaga attın o parayı dıye dusun
ınsallah esınle mutlu olursun bu can sıkıntısını sana o unuttursun bosver

Allaha şükür erkek kardeşimden beni bir gram ayırmayan annemle babam var

çeyizimin kız tarafına düşen kısmını eksiksiz aldılar istediğim gibi nişan yaptılar

bizim sülalede ama o kız çocuğu onun şöyle hakkı böyle hakkı olmasın diyen hadsizlere

o evladımızsa o da evladımız siz karışmayın işinize bakın dediler

Soz konusu kiz cocuk olunca kiz tarafi boyle geri duruyor iste bazen...neden mi...cunki kendi ogullari evlenince kendi yanlarinda kaliyor,evlendigi kizi da alip,ama kiz cocuk evlenince kocasinin pesinden kocasinin ailesinin yanina gidiyor...bu mantikla yapacaklarsada az yapiyorlar,ya da seninkiler gibi hepten geri duruyorlar...
Bazı akraba evliliğinin normal karşılandığı yörelerde de mal dışarıya gitmesin diye akrabalar evlendiriliyor.

maalesef o mantıkta insanlar çok

İsterdim ki bu durumda olan kiz cocuklarimiz olmasin ama iste babanız da tam bir ataerkil toplumun ataerkil dusuncedeki ferdi

şimdi düşündüm de bende evlenirken çoğu şeyimi kendim aldım. hatta evlendim. babam vefat ettiği için hak kazandığım para ile annemlerim borcunu ödedim.
abim evlenirken babam sağ idi. kredi çekip evinin her eşyasını almış, düğününü yapmıştık. krediden sonra elde kalan para ile geçinmek zordu. ama Allah yolumuzu açtı da babam için evde bakım parası çıktı. yoksa sürünürdük. ben çalışıyordum ama maaşım azdı. yinede yetiremezdik.
şimdi abime sorsan, ailesi ona hiçbirşey yapmamış.
bana sorsan yaptılar. yani ona dğeil kendime.
bu ara böyle konular çoğaldı sanki. yanlış anlamayın sizi eleştirmiyorum.
bilmiyorum belki de bizde yok diye bende bu tür düşünceler hiç oluşmadı. malımız mülkümüz olsaydı belki bende de böyle düşünceler oluşacaktı.
ama önemli olan, onların yanınızda olması. bilmiyorum tabi aile içinde nasılsınız. kimse bilemez.
demem o ki, bu tür şeyleri düşünüp kendinizi üzmeyin.

erkek çocuğa daha fazla kıymet veriliyor.bizde de böyle.babam nişanlımı arayıp sormaz kp beni her hafta arar il dışındaysam 2 günde bir arar.babama neden aramadığını sorduğumuzda sen onların gelinisin onlar arayacak tabi kafasında.konuşsan kötü olacaksın konuşmasan kendini kötü hissedeceksin.erkek tarafı ev alıyorsa babanda mutfağını filan yaptırsa daha adil olur
babamın mantıgı da bu ben onların geliniymişim artık benden onlar sorumluymus

kardesının yerınde olsam o eve gecmem gececeksem senın ıznını alırdım
ıkısı tarafındanda haksızlıga ugramıssın bence
sokaga attın o parayı dıye dusun
ınsallah esınle mutlu olursun bu can sıkıntısını sana o unuttursun bosver
kardeşim o evinein kira degerinin yarısını vermeyi teklif etti ama nişanlım kabul etmedi ayıp olur die istemiyo .. babam güya mutfagın parasını vercekti ama vermio emekli olunca 20 bana 20 kardesime para vercekmiş ama o ayrı bu ayrı

Bir baba olarak durumu yoksa bile en azindan sizin gonlunuzu hos tutmam adina ufakta olsa yardimci olmalidir bence..

açık açık baba ne yapmayı düşünüyorsun yardım etmeyeceksen de öbür eve verdiğim 13 milyarı alayım bir yerden bana faydası olacak de ..insanlık varsa içinde bu sözünle utanması ve özür dileyip yardım etmesi gerekir..ha aileler yardım etmek zorunda değildir ama kardeşe onu yapıp seninde paranı kullanarak senin için ses çıkarmaması ayıp.kız çocuğusun bizim değilsin modunda mı yoksa baksana düğününü bahane etmiş nişanına da dokunmamış.
hiç böyle deildi anlayamıyorum ama üzülüyorum yüz göz olmak istemiyorum

evliliğimizi eşim ve ben yaptık evlilik ve ev eşyalarımız için 60 milyara yakın para harcadık iyikide kendimiz yapmışız bir sene borç ödedik kimse gıkını çıkartamıyor Allah kimsenin eline düşürmesin...

X