Ev Meselesi

Aynı fikirdeyim ben de. Kendisine de aynı şeyleri söylüyorum.

O aile dostu babanizin mi dostu? Anneniz onunla konusamaz mi

Hepimiz tanıyoruz. O kişi de durumu biliyor ama ısrar eder, satacağım derse babam nereye kadar engel olabilir ki durumu var.

köyde amcam var, onda ihtiyaç olan şeyler var. köy bir de yakın değil, 7,5 saatlik mesafede ve şu an gidip yaşaması mümkün değil, emeklisine 5-6 yıl var.
Babanızın yalan söylediğini düşünüyorum. Bu da olmayacak bir hayale inandırmak...
Ailemin iki evi vardı bir buçuk yıl önce..biri 300/350 bin değerinde dubleks diğeri 150-180 değerinde 2+1 konumu çok iyi ama eski bir ev. Kardeşim ilk yıl boşandı ve düğün/araç kredisi vs borçları olduğunu söyledi (tüm masrafları biz yaptık) evin satılması gerekiyor dedi. Destek olayım krediye dedim kabul etmedi. Üstüne büyük evi sattırmak istedi. Güya kalan para ile bir artı bir alacak kiraya verecek ve belki ufak iş kuracak... Ailem inanmış büyük evi satışa çıkardılar. Üç beş ay satılmadı tabi... Sonradan babamla konuşmuş gerçek borcu söylemiş beni aradılar. 7-8 aydır ödenmeyen kredi borcundan dolayı faiz binmiş ve bizimki iddiaya dadanmış.Hemen eski evi satın dedim iki güne 165bine satıldı. Borçlara ancak yetti... Büyük evi satsa satılmaz iyice faiz biner iyice iddia batağına bulaşır, kendileri küçücük eve tıkılırdı. Gizli saklı işleri açığa çıkmasın diye çok mantıklı bir iş yapıyormuş gibi sinyaller veriyorlar etrafa...

Babanızın guncel kredi faizlerinden haberi yok anlaşilan.
Ek olarak tek işi ve tecrübesi ciftcilik olan insanlar bile batakta. Mahsül geliri gibi bir hayali varsa onu da unutsun.
Iyice perisan olursunuz şu kriz ortaminda

Ona bize haber veemeden satmayın deme şansınız yok mu?

aynen bizde sizin gibi düşünüyoruz. ama nasıl sattırmayacağız? eve bir de şerh koyulamadığı için ya satarsa söylemeden diye tedirgin annem.
O zaman tapu sahibinin eşine söyleyin, kocasını ikna edip o şerh koydursun. Tapu sahibi de haberi yokmuş gibi yapar. Tabi kabul ederlerse

Aynı fikirdeyim ben de. Kendisine de aynı şeyleri söylüyorum.

Hepimiz tanıyoruz. O kişi de durumu biliyor ama ısrar eder, satacağım derse babam nereye kadar engel olabilir ki durumu var.

Yasal olarak annenizin ve babanizin hakki var o tapuda. Annenin rızası olmadan satış yapsa yasa dışı olur diye reddetmesi lazım

Bazı erkekler böyle heyecanlar yaşamayı seviyorum, çevremde başarılı olan da var olmayan da. Babanız da bu vakte kadar ev sahibi olamadığını göre girdiği işlerde çokta başarılı değil.

İnşallah vazgecirirsiniz

İnsallah. Bundan önce de evimiz vardı, borçsuz harcsiz. Eski diye satıp burayı aldılar. Şimdi de burayı da satmak istiyor. En baştan yanlış aslında. İyice düşünülmeden atılmış bir adım hepsi bakıldığında. Annem de diyor heyecan yaşamayı seviyor diye :))

Nasil yani ? Ev tapusu aile dostumuzun üstüne , konut için krediyi o çektigi için.

Yani adam desin ki babana "ikinizin üstünde hak var bu evde. Eşinin rızası olmadan tapuyu satış için veremem. Vebal altına girerim. Tapu senin üstünde olsaydı bile eşinin hakkı var" diyebilir mesela.

Sorununuza cevabım yok ama başkasının adına tapusu olan evin kredilerini ödeme cesaretinize hayran kaldığımı söylemeden geçemiyorum.

Ya krediler bitince adam size “ben sizi tanımıyorum” derse???

Kredi onun adına. Tapu onun adına.
Nasıl ispatlayabilirsiniz evin sizin olduğunu???

Tarla işleri yalan artık herkes bırakıyor ekmeyi biçmeyi bütün ürünler elinde patlıyor çiftçinin hiç girilmez şu an böyle bişeye evi sattığınız an o para uçar gider

Tarla için ev mi satılır?
Çok istiyorsa tarlayı ipotek edip kredi alsın Ziraat'ten.

aynen bizde sizin gibi düşünüyoruz. ama nasıl sattırmayacağız? eve bir de şerh koyulamadığı için ya satarsa söylemeden diye tedirgin annem.
O arkadaş kimse konuşun, anneniz tapuya ortak olsun eğer mümkünse.

Bu arada aile dostu diye mecburi şartlardan dolayı evi onun üstüne yaptı annemler, geri alamadılar.
Şerefsiz bizimkileri susturmak için evin 1/3 ü kadar para verdi.
Ahirette hesaplaşacaklar.

Bu arada aile dostu diye mecburi şartlardan dolayı evi onun üstüne yaptı annemler, geri alamadılar.
Şerefsiz bizimkileri susturmak için evin 1/3 ü kadar para verdi.
Ahirette hesaplaşacaklar.

Ya açıkçası ilk duyduğumda bende neden öyle yaptınız diye tepki verdim. Ama o zaman ancak o şekilde olmuş. İlk fırsatta alacaklar evi ama şu faizlerle şu anda zor. İnşallah böyle bir olay yaşanmaz. Bu kısmını düşününce daha da sıkıntılı zaten. Grill sizin olaya da çok üzüldüm. Elbette bir şekilde bedelini öderler.

Bu kadar baskıcı davranıyorsa satmış bile olabilir.Satmadığına emin misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…