Ülkede tarım bitmiş çiftçi kan ağlarken tarla alıp ekme fikri çok fazla çılgınca. Öyle bir dünya yok. Arkadaşlara katılıyorum bir yere borc yapmış belli. Zaten alınmış ev varken yine kredi peşine düşmek ayrı komedi.
O aile dostu babanizin mi dostu? Anneniz onunla konusamaz mi
Babanızın yalan söylediğini düşünüyorum. Bu da olmayacak bir hayale inandırmak...köyde amcam var, onda ihtiyaç olan şeyler var. köy bir de yakın değil, 7,5 saatlik mesafede ve şu an gidip yaşaması mümkün değil, emeklisine 5-6 yıl var.
Yakınımızın uzun yıllardır aile dostu, iş arkadaşı babamın. Ailecek görüşüyoruz. Babam onun da ilerde evi al deme ihtimalini de söylüyor. Yani şimdi satalım, ilerde böyle bir sorun da çıkabilir, daha çok para harcarız diyor. Biz de o zaman düşünelim, şu an bir sıkıntı yok diyoruz. O kişi de babamı dinlemese bile, babam satacağım dese ne yapabilir ki bir yere kadar diyor annem.
O zaman tapu sahibinin eşine söyleyin, kocasını ikna edip o şerh koydursun. Tapu sahibi de haberi yokmuş gibi yapar. Tabi kabul ederlerseaynen bizde sizin gibi düşünüyoruz. ama nasıl sattırmayacağız? eve bir de şerh koyulamadığı için ya satarsa söylemeden diye tedirgin annem.
Ona bize haber veemeden satmayın deme şansınız yok mu?
Evet diyebiliriz. En sağlamı bu olur artık.
Aynı fikirdeyim ben de. Kendisine de aynı şeyleri söylüyorum.
Hepimiz tanıyoruz. O kişi de durumu biliyor ama ısrar eder, satacağım derse babam nereye kadar engel olabilir ki durumu var.
Yasal olarak annenizin ve babanizin hakki var o tapuda. Annenin rızası olmadan satış yapsa yasa dışı olur diye reddetmesi lazım
Bazı erkekler böyle heyecanlar yaşamayı seviyorum, çevremde başarılı olan da var olmayan da. Babanız da bu vakte kadar ev sahibi olamadığını göre girdiği işlerde çokta başarılı değil.
İnşallah vazgecirirsiniz
Nasil yani ? Ev tapusu aile dostumuzun üstüne , konut için krediyi o çektigi için.
Tarla için ev mi satılır?Açıkçası bizde bundan şüpheleniyoruz ama kesin bilgi yok. Tarla ekmeye takmış durumda. Köyde bir tarla çok beğendiği, onu almak istiyor. Ama şu durumda, herşey ithalken falan nasıl eder, malını nasıl satar, hep risk. Bir de gidip gelmesi, yol parası, o kadar çetrefilli ki hayali ama kendisine çok kolay, çok kazanç getirecek bir durum olarak geliyor. Bundan başka bir borcu olabilir, onu bilemiyoruz.
O arkadaş kimse konuşun, anneniz tapuya ortak olsun eğer mümkünse.aynen bizde sizin gibi düşünüyoruz. ama nasıl sattırmayacağız? eve bir de şerh koyulamadığı için ya satarsa söylemeden diye tedirgin annem.
Sorununuza cevabım yok ama başkasının adına tapusu olan evin kredilerini ödeme cesaretinize hayran kaldığımı söylemeden geçemiyorum.
Ya krediler bitince adam size “ben sizi tanımıyorum” derse???
Kredi onun adına. Tapu onun adına.
Nasıl ispatlayabilirsiniz evin sizin olduğunu???
Bu arada aile dostu diye mecburi şartlardan dolayı evi onun üstüne yaptı annemler, geri alamadılar.
Şerefsiz bizimkileri susturmak için evin 1/3 ü kadar para verdi.
Ahirette hesaplaşacaklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?