EV MESELESİ

İyide bu mallar alınırken konu sahibinin kocasıda diğer kardeşler gibi maaşını vererek destek olmuş, hatta bekar olduğu için daha fazla bile yardım etmiş olabilir, zaten konu sahibide tüm kardeşlerin aylık krediyi dörde bölmelerine birşey dememiş ki, kayınvalidesinin tavrına kızıyor, kayınvalide eğer hiç bu ev mevzusu olmadan tüm kardeşlere deseydi ki 1900 TL kredi var, hepiniz dörde bölüp ödeyeceğiz diye konuşsa mevzu olmazdı bu durum hiç, ama kayınvalide konu sahibi ziyneti ile ev alacağız dediğinde krediyi kapatalım muhabbeti yapmasına bozulmuş, eşinin ve ailenin talebide anladığım kadarı ile ziyneti kredi için peşin vermek yönünde , konu sahibide vermek istemiyor, ayrıca çok mantıklı bir teklifte de bulunmuş, evi bize satsınlar, parasını onlara verelim, borcuda biz ödeyelim demiş ki bence çok mantıklı, hem borç kapanır, hem kayınvalidenin eline toplu para geçer hemde konu sahibinin hakkı korunmuş olur, ama öyle bir anlatılmış ki burada sanki konu sahibi getirin tapuları bana verin demiş gibi konuşuyor herkes, burada konu sahibi bedelini ödemeden kimsenin malının mülkiyetini istememiş ki, sadece hakkı olmayan mala kendi şahsi ziynetini vermek istememiş. Bakın uzatıyor gibi görünebilirim ama bu konularda o kadar canı yanan kadın tanıdım ki o kadınları dinleseniz emin olun bana hak verirdiniz.
Ben de olabilecek her şeyi hesapladığım için böyle davranıyorum. Çünkü dediğiniz gibi olan kadına oluyor. Aynı böyle bir durum oldu yakın çevremde. Gelin altınlarını vermişti arsa alınması için ve alınan arsa da hak iddia edemedi sebebi kayınpederin üstüne olmasıydı. Boşandı ve aldığı sadece 600 lira nafaka.
Böyle dediğimde güvenmiyor gibi görünüyorum ama hayır eşimi seviyor ve güveniyorum ama dünyanın binbir türlü hali var. Belki hasta olacağız çalışamayacağız vs. Hiç mi kenarda köşede bir paramız yatırımımız olmasın yani.

Asıl öteki çocuklar dese ki
Onun evi biz niye ödüyoruz. Onlar demiyor oturan diyor
Onun evi degil ki. Evler kayinvalidenin uzerine ve diger kardesler de kira vermeden oturuyor. Netice olarak kayinvalideye bisey olunca o 4 ev 3 kardese kalacak. Yani kimse kimsenin evini odemiyor. Kendilerine kalacak olan evi oduyorlar.

Tabı kı olmuyor o zaman edınılmış mal olur . Yanı şuan vefat oncesı anne baba mal bıraksa onun keyfıdır berır hedıye eder. Olum yoluyla mıras gecmışse olmaz
O zamanda bağış sayılıyor ve o da şahsi mal edinilmiş mal değil kesinlikle. Yani ister miras yolu ile geçsin, ister anne babanın ölmeden yaptığı bağış ya da miras takisimi olarak versin bu kesinlikle edinilmiş mal olmuyor, bunlar karşılıksız kazanım, bunun istisnası malın bedelini aileye ödeyerek satın alma halidir, bunun dışındaki hiç bir halde kadın kocası yaşarken bu malda hak talep edemez. Ölürsede kocasının mirasçısı olduğu için alır. Kocası ev üzerine geçmeden ölürse de zaten evlerle onun bir miras hakkı da olmuyor.

Çünkü onların evi çoktan ödendi neden ağızlarını açsınlar ki.
Her şeyi hesapladınız da o evlerin onların oturduğunuz evin de sizin olamayacağını hesaplamadınız mı? Belki anlaşmazlık çıkacak vefat durumunda. O evler ortak ödendi ise bu da ödenebilir.haa borç birden kapatılmaz da taksitleri yardım eder 500er lira herkes gibi gibi.

Ben de olabilecek her şeyi hesapladığım için böyle davranıyorum. Çünkü dediğiniz gibi olan kadına oluyor. Aynı böyle bir durum oldu yakın çevremde. Gelin altınlarını vermişti arsa alınması için ve alınan arsa da hak iddia edemedi sebebi kayınpederin üstüne olmasıydı. Boşandı ve aldığı sadece 600 lira nafaka.
Böyle dediğimde güvenmiyor gibi görünüyorum ama hayır eşimi seviyor ve güveniyorum ama dünyanın binbir türlü hali var. Belki hasta olacağız çalışamayacağız vs. Hiç mi kenarda köşede bir paramız yatırımımız olmasın yani.

bu bakis acisina bir sey diyemem,
ben de essegimi saglam kaziga baglarim her zaman.

ama siz bu kadar hesap yaptiginizda kayinvalideniz neden yapmasin ki?
sonucta bu evler kadinin uzerine, ve 3 cocugundan da kira almadan oturtuyor degil mi,
neden o da kendi essegini saglam kaziga baglamasin ki?
neden o yapinca kotu niyetli diyorsunuz?

Onun evi degil ki. Evler kayinvalidenin uzerine ve diger kardesler de kira vermeden oturuyor. Netice olarak kayinvalideye bisey olunca o 4 ev 3 kardese kalacak. Yani kimse kimsenin evini odemiyor. Kendilerine kalacak olan evi oduyorlar.
Elbette öyle ama konu sahibi gelin eltşsin oturduğu daireyi ödüyor olsa daha da Baska düşünürdü onu demek istiyorum

sonucta bu evler kadinin uzerine, ve 3 cocugundan da kira almadan oturtuyor degil mi,
Bu konuda size de hak verdim. Evin kalan borcunu üçe bölüp öderken altınlara dokunmayın

Ben kötü niyetli demiyorum sadece ben bu fikirle gelmeden bana bunu söylemiş olsaydı evet o zaman bir şey demezdim. Benim takıldığım konu biz söyledikten sonra gündeme gelmesi.
Biz evlenmeden öncede diyebilirdi oğlum siz bu evde oturucaksınız ama bu evin hala borcu var kapatırsınız hepiniz düğünden sonra deseydi ben de elimizden geleni yapardım o zaman belki.
Ama şu an ben hesabımı kitabımı yapmışım bir şeye girişicem iyi kötü kendim yapmak istiyorum bana benim borcumu kapatınla geldi.

Ben kötü niyetli demiyorum sadece ben bu fikirle gelmeden bana bunu söylemiş olsaydı evet o zaman bir şey demezdim. Benim takıldığım konu biz söyledikten sonra gündeme gelmesi.
Biz evlenmeden öncede diyebilirdi oğlum siz bu evde oturucaksınız ama bu evin hala borcu var kapatırsınız hepiniz düğünden sonra deseydi ben de elimizden geleni yapardım o zaman belki.
Ama şu an ben hesabımı kitabımı yapmışım bir şeye girişicem iyi kötü kendim yapmak istiyorum bana benim borcumu kapatınla geldi.
Kadın paranız var mı nerden bilsin? O zaman da derdiniz ki hiç sormuyor düğün borçları bakalım bitti mi

Ya kadin da demis iste fedakarlik yapayim. Sonra bakmis onun gozunun yasina bakan yok, demis o zaman ben hakkimi isteyeyim.

Yani sizin sucunuz degil elbette de, odenen bir borc varken ve de mirascilar belli ilen, herkes kira odemeden otururken kadinin soylemesini bekleyerek kardesler asil hatayi yapmislar. Kadin soylemeden gecinebiliyor musun diye sorulmaliydi. Sahsen mevzu benim annem olsa boyle yapardim, bu yasinda rahat etsin isterim.

Ay hatta ekleme yapayim, ben annemin evinde bedava otursam, annem gelse gecinemiyorum dese, yerin dibine girerim.

Back
X