- 10 Ekim 2018
- 1.066
- 1.517
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
Ben de olabilecek her şeyi hesapladığım için böyle davranıyorum. Çünkü dediğiniz gibi olan kadına oluyor. Aynı böyle bir durum oldu yakın çevremde. Gelin altınlarını vermişti arsa alınması için ve alınan arsa da hak iddia edemedi sebebi kayınpederin üstüne olmasıydı. Boşandı ve aldığı sadece 600 lira nafaka.İyide bu mallar alınırken konu sahibinin kocasıda diğer kardeşler gibi maaşını vererek destek olmuş, hatta bekar olduğu için daha fazla bile yardım etmiş olabilir, zaten konu sahibide tüm kardeşlerin aylık krediyi dörde bölmelerine birşey dememiş ki, kayınvalidesinin tavrına kızıyor, kayınvalide eğer hiç bu ev mevzusu olmadan tüm kardeşlere deseydi ki 1900 TL kredi var, hepiniz dörde bölüp ödeyeceğiz diye konuşsa mevzu olmazdı bu durum hiç, ama kayınvalide konu sahibi ziyneti ile ev alacağız dediğinde krediyi kapatalım muhabbeti yapmasına bozulmuş, eşinin ve ailenin talebide anladığım kadarı ile ziyneti kredi için peşin vermek yönünde , konu sahibide vermek istemiyor, ayrıca çok mantıklı bir teklifte de bulunmuş, evi bize satsınlar, parasını onlara verelim, borcuda biz ödeyelim demiş ki bence çok mantıklı, hem borç kapanır, hem kayınvalidenin eline toplu para geçer hemde konu sahibinin hakkı korunmuş olur, ama öyle bir anlatılmış ki burada sanki konu sahibi getirin tapuları bana verin demiş gibi konuşuyor herkes, burada konu sahibi bedelini ödemeden kimsenin malının mülkiyetini istememiş ki, sadece hakkı olmayan mala kendi şahsi ziynetini vermek istememiş. Bakın uzatıyor gibi görünebilirim ama bu konularda o kadar canı yanan kadın tanıdım ki o kadınları dinleseniz emin olun bana hak verirdiniz.
Böyle dediğimde güvenmiyor gibi görünüyorum ama hayır eşimi seviyor ve güveniyorum ama dünyanın binbir türlü hali var. Belki hasta olacağız çalışamayacağız vs. Hiç mi kenarda köşede bir paramız yatırımımız olmasın yani.