EV MESELESİ

Evde kadının hakkı yok demişsiniz ya , bu ev oturan kardeşe verilip tapu düzenlendiğinde hanımın yine mi hakkı olmuyor? Evlilik sonrası edinilmiş mal sayılmıyor mu..
Yok kuzum olmuyor mıras yoluyla gectığı ıcın olmuyor. Mıras yoluyla gecen mırascının hakkıdır. Boşanmada bu böyle ama zaten altın ver dıyen yok kredısını odeyebılır eşi kemdıde ev alıyırsa alsınlar alma dıyende yok. Kadın zor durumda maaşı kesılıyor. 1,900 lira kesılır emeklisinden yıllardır. Uc kardeş bunu kapatın nasılsa 4 ev 3 çocuğa kalıcak

Yok kuzum olmuyor mıras yoluyla gectığı ıcın olmuyor. Mıras yoluyla gecen mırascının hakkıdır. Boşanmada bu böyle ama zaten altın ver dıyen yok kredısını odeyebılır eşi kemdıde ev alıyırsa alsınlar alma dıyende yok. Kadın zor durumda maaşı kesılıyor. 1,900 lira kesılır emeklisinden yıllardır. Uc kardeş bunu kapatın nasılsa 4 ev 3 çocuğa kalıcak
Anne ölmeden paylaşıldığında miras mı oluyor yine?

Ay ne uzadi konu ya. Tamam altinlarinizi vermeyin. 6 sene boyunca her ay 630 lira versin 3 kardes anneye madem. Eder 1900 lira. Sorun da cozulur.

Altinlarinizi da baska eve pesinat yapin. Evi kiraya verirsiniz. Kiranin ustune az bi miktar ekleyip kredisini odersiniz.

Kiraya ciksaniz 630 liraya ev bulamazsiniz bu devirde. En temiz cozum bu bence. Yani iki kisi calisicaz ona guveniyorum demissiniz. Aylik 630 liranin da lafini yapmazsiniz heralde.
Hele şükür bırı dedıklerımızı toparlamış o kadar detaylı anlattık en kısa özetı olmuş💜

Tabı kı olmuyor o zaman edınılmış mal olur . Yanı şuan vefat oncesı anne baba mal bıraksa onun keyfıdır berır hedıye eder. Olum yoluyla mıras gecmışse olmaz
Miras detayını bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkürler 👍 o zaman kadıncağız versin tapularını sağlığında hangi ev kime gidecek anlaşabilirlerse çocuklar. Bu da bir fikir yani. Sonra isteyen oturur isteyen kiraya verir vs.

Miras detayını bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkürler 👍 o zaman kadıncağız versin tapularını sağlığında hangi ev kime gidecek anlaşabilirlerse çocuklar. Bu da bir fikir yani. Sonra isteyen oturur isteyen kiraya verir vs.
o zaman konu sahıbı zararda
cocuklar arasında en ıyı evde kendılerı oturuyor kardesler haklarını talep eder

İşte kadın ıcın kötu olur nıye bılıyor musun yarın bır gun kadın düşse kımse donup bakmaz atarlar sokağa haberlerde kac tane öyle yaşlı gördük. Hee bunlarınkini öyle yapar ama bu seferde dığer evlerden bu kurmazlıkla yıne ev alırlar. Ya da onu vasıyet olarak herhalde yapabılır şu şu ev şunun olucak gıbı o zaman kımse bırbırının payını alamax

Altını istenmemiş ama para vermişler sonuçta
bırde oda muamma kardeslerın evındekı parayı konu sahıbı ne bılsın belkıde eltı altınını bozdurdu esıne verdı de esı oyle odemeler yaptı bılınmez kı
sonuc ıtıbarıyle tum cocuklar duzenlı odemelerı yapa yapa almıslar evlerı ,o senın bu benım demeksızın ortaya parayı koymuslar ...zaten bıze kalacak ölumden sonrası zaten herkese esıt olur hıc bırımız yabancı degılız demıslerdır ...akıllarına kotusu gelmemıs bellı kı... zaten tek baslarına odeyerek ev sahıbı olamazlardı bırlıkten kuvvet dogmus ve olum halınde herkese esıt kalsın dıye annenın ustune yapmıslardır cunku kardeslerın hepsı aynı parayı vermıyor kım ne kadar verebılırse
sırf ev sahıbı olalım demısler ellerındekı tum parayı ortaya koymuslar yanı

halıyle ıclerınde evlı olanlarda altın vermese bıle kı buda bılınmez , evının rızkından bolmus netıcede

Hele şükür bırı dedıklerımızı toparlamış o kadar detaylı anlattık en kısa özetı olmuş💜

Tesekkur ederim. 🧡
Konu sahibinin iyi niyetli oldugunu dusunmek istiyorum. Yani olur da altinlari verirsem yarin bir gun ev satilirsa gibi cekinceleri vardir belki diyorum. Ama artik bu oneriye de hayir derse iyi niyetili olmadigina kanaat getirecegim. Tamamiyle esit, adaletli bir yontem bu onerdigimiz.

Kayinvalide en sonunda sinirlenip hepsini kapi disari etmez umarim :KK53: Dimya'ta pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar 😆

Evde kadının hakkı yok demişsiniz ya , bu ev oturan kardeşe verilip tapu düzenlendiğinde hanımın yine mi hakkı olmuyor? Evlilik sonrası edinilmiş mal sayılmıyor mu.. bu ev verilmesin de bir başkası olsun, sonuçta evlerden biri konu sahibi ve eşine kalacak evlilik sonrası. Miras olayına girmeden anne ölmeden paylaşılınca konu sahibine de hak düşmez mi...
Bu miras payına mansuben bağıştır yani karşılıksız kazanım, karşılıksız kazanımlar kanun gereği yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimine göre kişilerin şahsi malıdır, eşinin yasal hakkı yoktur, tapu kocaya geçse bile, boşanma halinde eşin bu mal üzerinde bir hakkı yoktur, burada eşin alabileceği tek şey mal kocaya geçerse ve koca sonradan ölürse kocası olmasından kaynaklı miras hakkıdır ama tapu kocasına geçmeden koca vefat ederse yani annesinden önce ölürse, evlilik ölümle sona erdiğinden kayınvalideden çöp talep edemez, kendi adına kanunen, sadece çocukları varsa onlar babannelerine mirasçı olur.

Tesekkur ederim. 🧡
Konu sahibinin iyi niyetli oldugunu dusunmek istiyorum. Yani olur da altinlari verirsem yarin bir gun ev satilirsa gibi cekinceleri vardir belki diyorum. Ama artik bu oneriye de hayir derse iyi niyetili olmadigina kanaat getirecegim. Tamamiyle esit, adaletli bir yontem bu onerdigimiz.

Kayinvalide en sonunda sinirlenip hepsini kapi disari etmez umarim :KK53: Dimya'ta pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar 😆
O dediğiniz mantıklı aslında ama borcu tamamen kapatmak istiyorlar. Yani bu benimle alakalı değil. Bana kalsa gayet makul.

Bu miras payına mansuben bağıştır yani karşılıksız kazanım, karşılıksız kazanımlar kanun gereği yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimine göre kişilerin şahsi malıdır, eşinin yasal hakkı yoktur, tapu kocaya geçse bile, boşanma halinde eşin bu mal üzerinde bir hakkı yoktur, burada eşin alabileceği tek şey mal kocaya geçerse ve koca sonradan ölürse kocası olmasından kaynaklı miras hakkıdır ama tapu kocasına geçmeden koca vefat ederse yani annesinden önce ölürse, evlilik ölümle sona erdiğinden kayınvalideden çöp talep edemez, kendi adına kanunen, sadece çocukları varsa onlar babannelerine mirasçı olur.
Aynen öyle. Ama bakın bızde dıyoruz kı bu evlere butun kardeşler kendılerınce yardım etmış belkıde ufak çapta bılemeyız. Şu an diğer kadınada objektif olarak bakın. Kadın ölmeden mal derdıne düşülmüş. Bız altın verın demedık. Altında aslında ıstenmemış konu sahıbının düşüncesı bu. Kadın konu sahıbının evını yıllardır emekli maaşımdan borcu ödüyormuş. Demek kı bunlar ıkımcı ev düşğncesıne gırınce artık zor durumda olduğu ıcın dıyebılmış olabılır. Konu sahınıne ılla sız odeyın dememış. Maasım kesılıyor uc kardes kalan borcu odeyın demış. Bızde altın verme barı 1,900 kesılıyor ya maaştan bunu odeyın uc kardeş nasılsa 4 ev var 3 kardeşe bunlar kalıcak. Altın olayı yok verın dıyen yok. Esı her ay 600 küsür verebılır. O kadın o yaşta belkı gezıp tozacak tatıle gıdecek dığer oğluyla yaşadığı ıcın borç yuzumden onun eline bakıyor olabılır. E dığer oğulda evlenınce 4. eve gecıcek bu kadın kuş kadar maaşın yarısıyla nasıl gecıncek. Kımse ıkımcı evı bs alma dıyen yok. Kadının kırasını bıle almak ıstıyorlar

O dediğiniz mantıklı aslında ama borcu tamamen kapatmak istiyorlar. Yani bu benimle alakalı değil. Bana kalsa gayet makul.
O zaman şöyle yapın bakın altını bermenıze gerek yok bunu aılevek konuşun hee toptan mı kapatılcak. Anne tapuları vermesın nıye hayat bu oldu düştü bu kadın kımse donup bakmazsa ne olacak. Vasıyet gıbı bır şey hazırlanır herkes oturduğu evın sahıbı olur vefat durumunda

Dedigim gibi ben olsam veririm. Ama herkes bir degil.
Ozaman esiniz annesine elinizde nakit olarak toplu para olmadigini soyleyecek.
Ev alinsaydi altinlarin bozdurulacagini cunku o evin ikinizin uzerine olacagini soyleyecek. Bu ev kendisine miras yolu ile kalacagi icin bosanma durumunda evde sizin hakkiniz olmayacagindan oturu altinlarinizi sizden istemeye hakki olmadigini soyleyecek Ve aylik olarak esit miktarda odeme yapmak istedigini belirtecek.

Bunlari boyle acik bir sekilde esinizle konusamaz misiniz?

yalnız borcu tamamen kapatmak ıstemelerının sebebı kayınvalıdenın kredısını odedıgı evınızı kıraya verıp ondan ev sahıbı olmak ıstemenız :) onun ustune madem oyle o zaman boyle dıyor cunku kadının aldıgı maas kredıye gıdıyor elde baska para yok oglunun da evınde yasıyor degıl mı
kendınızı onun yerıne koyun bır

sız oyle dusundugunuz ıcın yanı o zaman tum cocuklar toplansın evın borcunu kapatsın dıyor sızde sıze dusen kısmı kapatmaya razı gelmıyorsunuz cunku esım altınıma guvenıyor dıyorsunuz

esınıze de zaten altınıma guvenme vermem demıssınız aslında sorun kalmıyor gercekten stres yapacak bırsey yok
eve tadılat falan yaptırdıysanız da oturdugunuza sayarsınız zaten kımse sıze cıkın da demıyor

sunu da dıyebılır esınız benım sıze verdıgım evın paraları helalı hos olsun zaten sızde suan oturdugumuz eve paralar verdınız
artık vermeyın ben vereyım evı ben alayım
evı sız alın yanı

hos ben bunu soyledıgımde de yıne altınn mevzusuna gelıyor

esınız altınınıza taktı kafayı sanırım
bu esınızle aranızdakı sorun kayınvalıde gercekten kotu nıyetlı degıl kardesler de kotu nıyetlı degıl
oyle olsalardı zaten seve seve lınclerdık
durum sızın sandıgınız kadar karmasık ıcınden cıkılmaz degıl
once esınızle anlasın konusun bellıkı sızınle istişare etmeyen kocanız var aslında sızın sorununuz bu ondan bu kadar endıselısınız bence

he he tam zenginin mali zugurdun cenesini agritir konusu olmus,
ben de kendimi tutamayacagim.

ben en cok abiyi hakli buldum ha ha,
sonucta bence abi anneyle birlikte yasiyorsa fazladan evin kirasini o almali.

tum evler ortak annenin mali oldugu ve 3 calisan kardes de mirasci oldugu icin suanda kredisi devam eden evin kredisi 3 kardes tarafindan esit olarak paylastirilmali.

konu sahibi bu evde oturmak istemiyorsa elbette kendine ait ev almali ancak ayrica kira talep etmemeli, zira o fazladan evin kirasi dedigim gibi abiye ait.
Anne de bu evin kirasini alip gecinse cok iyi olur, zaten cocuklarina miras ev birakacak, daha bi de kadin napsin yani.

Aynen öyle. Ama bakın bızde dıyoruz kı bu evlere butun kardeşler kendılerınce yardım etmış belkıde ufak çapta bılemeyız. Şu an diğer kadınada objektif olarak bakın. Kadın ölmeden mal derdıne düşülmüş. Bız altın verın demedık. Altında aslında ıstenmemış konu sahıbının düşüncesı bu. Kadın konu sahıbının evını yıllardır emekli maaşımdan borcu ödüyormuş. Demek kı bunlar ıkımcı ev düşğncesıne gırınce artık zor durumda olduğu ıcın dıyebılmış olabılır. Konu sahınıne ılla sız odeyın dememış. Maasım kesılıyor uc kardes kalan borcu odeyın demış. Bızde altın verme barı 1,900 kesılıyor ya maaştan bunu odeyın uc kardeş nasılsa 4 ev var 3 kardeşe bunlar kalıcak. Altın olayı yok verın dıyen yok. Esı her ay 600 küsür verebılır. O kadın o yaşta belkı gezıp tozacak tatıle gıdecek dığer oğluyla yaşadığı ıcın borç yuzumden onun eline bakıyor olabılır. E dığer oğulda evlenınce 4. eve gecıcek bu kadın kuş kadar maaşın yarısıyla nasıl gecıncek. Kımse ıkımcı evı bs alma dıyen yok. Kadının kırasını bıle almak ıstıyorlar
İyide bu mallar alınırken konu sahibinin kocasıda diğer kardeşler gibi maaşını vererek destek olmuş, hatta bekar olduğu için daha fazla bile yardım etmiş olabilir, zaten konu sahibide tüm kardeşlerin aylık krediyi dörde bölmelerine birşey dememiş ki, kayınvalidesinin tavrına kızıyor, kayınvalide eğer hiç bu ev mevzusu olmadan tüm kardeşlere deseydi ki 1900 TL kredi var, hepiniz dörde bölüp ödeyeceğiz diye konuşsa mevzu olmazdı bu durum hiç, ama kayınvalide konu sahibi ziyneti ile ev alacağız dediğinde krediyi kapatalım muhabbeti yapmasına bozulmuş, eşinin ve ailenin talebide anladığım kadarı ile ziyneti kredi için peşin vermek yönünde , konu sahibide vermek istemiyor, ayrıca çok mantıklı bir teklifte de bulunmuş, evi bize satsınlar, parasını onlara verelim, borcuda biz ödeyelim demiş ki bence çok mantıklı, hem borç kapanır, hem kayınvalidenin eline toplu para geçer hemde konu sahibinin hakkı korunmuş olur, ama öyle bir anlatılmış ki burada sanki konu sahibi getirin tapuları bana verin demiş gibi konuşuyor herkes, burada konu sahibi bedelini ödemeden kimsenin malının mülkiyetini istememiş ki, sadece hakkı olmayan mala kendi şahsi ziynetini vermek istememiş. Bakın uzatıyor gibi görünebilirim ama bu konularda o kadar canı yanan kadın tanıdım ki o kadınları dinleseniz emin olun bana hak verirdiniz.

Usenmedim hesapladim. 6 yillik borc demissiniz. 3 kardese maksimum 45 er bin pay duser. Cok buyuk bir meblağ degil. Zaten kirada otursaniz kiraya verirsiniz bu parayi 6-7 yillik sure icerisinde.

Ortak mala para vermek istememenizi bir nebze anlayabiliyorum. Yarin obur gun ihtiyac var deyip satilabilir tereddutu yasamaniz normal.

Ama oturdugunuz evin kredisi her ay kayinvalidenizin EMEKLI MAASINDAN kesilirken kalkip kendinize ev almaniz hos bir davranis degil. Kadin bozulmustur dogal olarak.

Evin parasini sadece sizden istemis olsaydi haksizlik olurdu. 3 kardesten ortak istemiş.. Kayinvalideniz adil, hak yemeyecek bir kadina benziyor. Ben olsaydim 3 kardes ortak odeyecekse teklifi kabul ederdim.
Asıl öteki çocuklar dese ki
Onun evi biz niye ödüyoruz. Onlar demiyor oturan diyor

he he tam zenginin mali zugurdun cenesini agritir konusu olmus,
ben de kendimi tutamayacagim.

ben en cok abiyi hakli buldum ha ha,
sonucta bence abi anneyle birlikte yasiyorsa fazladan evin kirasini o almali.

tum evler ortak annenin mali oldugu ve 3 calisan kardes de mirasci oldugu icin suanda kredisi devam eden evin kredisi 3 kardes tarafindan esit olarak paylastirilmali.

konu sahibi bu evde oturmak istemiyorsa elbette kendine ait ev almali ancak ayrica kira talep etmemeli, zira o fazladan evin kirasi dedigim gibi abiye ait.
Anne de bu evin kirasini alip gecinse cok iyi olur, zaten cocuklarina miras ev birakacak, daha bi de kadin napsin yani.
En doğru yorum bu

Back
X