EV MESELESİ

Bana kayınvalidenin dediği gayet normal geldi. Yani her birinize birer ev verilmiş ve bir evin daha borcu var. Borcun kapanması için 3 çocuktan da yardım istenmiş. Herkes bir ödeme yapacak ve herkesin bir evi olacak. Gayet adaletli bence.

Başka bir ihtimal evlerin borcu olmasaydı, herbir çocuğa bir ev bırakılsaydı ve anne her çocuktan belli bir yardım isteseydi. Bu da çok makul.

Diğer durum hiçbir çocuğa ev bırakılmasaydı, her üç çocuk da kendi imkanları çerçevesinde anneye bakmak zorundaydı.

biraz daha okudum kv yi haklı buldum

kv evin birinden 1000 TL kira alıyor

oturduğunuz eve 1900 ödüyor

siz kendinize ev alıp orada otursaydınız kv bunu da kiraya verir ve kira ile krediyi öderdi

ama o çocuklar zor durumda kalmasın evin birinin kirasını alsınlar kiraya çıksınlar ya da geçip otursunlar demiş yani size 1000-1500 TL kar sağlamaya çalışmış

siz de bunun üzerine hemen biz ev alalım moduna geçmişsiniz

muhtemelen evi alıp kiraya verecek burada oturacak onun kredisinin bir kısmını da kirası ile ödeyeceksiniz

kv alemin safı ben miyim hissi oluşmuş
muhtemelen evi alıp kiraya verecek burada oturacak onun kredisinin bir kısmını da kirası ile ödeyeceksiniz; yapacağımız tam olarak buydu aslında. Kredi sabit kalırken yıldan yıla kira artacaktı ve bizi zorlamayacaktı. Birde bize ait bir şey olacaktı. Her ne kadar eve kira vermesemde bizim üzerimize olmadığı için tapusu tam olarak bizim diyemiyordum.

-- simdi diger iki kardes kv ait evlerde oturuken, konu sahibinin diger evlerden birinde oturmasi yada kirada oturup kv ait olan evin kirasini almasi bana tuhaf gelmedi. neticede üc kerdese de esit davranilacaksa zaten böyle olmali bana göre. Belki ben tuhafimdir bilemedim.
---Aksi halde kardesler arasinda ayirimciliga girer ki konu sahibi esimin kardesleri kv nin evinde oturuyor, biz kiradayiz, kv nin kirada baska evleri de var ama bize yardim etmiyor diye konu acsa yorumlar farkli olurdu diye düsünüyorum.
--. Kv hayattayken malini istedigine verir denilebilir ancak hak gözetilmeden, Kücük kardes ayrilarak Hakki yenmis olur. neticede o mallarda üc cocugun esit Hakki var. haaa malini satar dünya turuna cikar baska….
--- bu konunun tek mantikli cözümü, kv ye ödedigi kisim parayi ödeyip, krediyi ve tapuyu devralmak ki konu sahibinin esinin buna yanasacagini sanmiyorum.
--- Peki konu sahibi ne yapabilir dersek, esini üstteki cözüme razi edemezse, bir ev bulur, alir, tasinir.pasa pasa öder kredisini. kv dairelerden birinin kirasini verirse "Allah razi olsun tüm cocuklarina esit davraniyor"der, vermezse
"Allah razi olsun, esinin fikrini yok saymayan evlat yetistirmis" der.

muhtemelen evi alıp kiraya verecek burada oturacak onun kredisinin bir kısmını da kirası ile ödeyeceksiniz; yapacağımız tam olarak buydu aslında. Kredi sabit kalırken yıldan yıla kira artacaktı ve bizi zorlamayacaktı. Birde bize ait bir şey olacaktı. Her ne kadar eve kira vermesemde bizim üzerimize olmadığı için tapusu tam olarak bizim diyemiyordum.

işte kv de düşünmüş ben 50-60 yaşındayım ben sıkıntı çekiyorum onlar için ama onlar mal sahibi olma derdinde

benim verdiğim ile yetinmiyorlar hissi oluşmuş

oturun konuşun kv ile

ama bence en makulü kredi çekmek evi kv den satın almak önceden ödediklerini de ona ödemek

geriye de üç ev kalır ileride paylaşılır

krediyi de sizin adınıza çekip evi size alırsınız

-- simdi diger iki kardes kv ait evlerde oturuken, konu sahibinin diger evlerden birinde oturmasi yada kirada oturup kv ait olan evin kirasini almasi bana tuhaf gelmedi. neticede üc kerdese de esit davranilacaksa zaten böyle olmali bana göre. Belki ben tuhafimdir bilemedim.
---Aksi halde kardesler arasinda ayirimciliga girer ki konu sahibi esimin kardesleri kv nin evinde oturuyor, biz kiradayiz, kv nin kirada baska evleri de var ama bize yardim etmiyor diye konu acsa yorumlar farkli olurdu diye düsünüyorum.
--. Kv hayattayken malini istedigine verir denilebilir ancak hak gözetilmeden, Kücük kardes ayrilarak Hakki yenmis olur. neticede o mallarda üc cocugun esit Hakki var. haaa malini satar dünya turuna cikar baska….
--- bu konunun tek mantikli cözümü, kv ye ödedigi kisim parayi ödeyip, krediyi ve tapuyu devralmak ki konu sahibinin esinin buna yanasacagini sanmiyorum.
--- Peki konu sahibi ne yapabilir dersek, esini üstteki cözüme razi edemezse, bir ev bulur, alir, tasinir.pasa pasa öder kredisini. kv dairelerden birinin kirasini verirse "Allah razi olsun tüm cocuklarina esit davraniyor"der, vermezse
Ben 3.maddeye katılmıyorum. Kadının malı sonuçta. Çocuklarının hepsine eşit kullanım hakkı sunmak zorunda değil. İstediğine verir istediğine vermez. Bu haksızlık değildir. Kadın hayattayken kullanım hakkı olarak eşit hak falan gibi bir hak iddia edemezler. Vefatından sonra zaten kanuna uygun şekilde haklarını alırlar.

Kv haklı valla 3 kardeşe bırer ev kalıyor 3 kardeş o evın kredısını odeyecek. Yanı 3 ev de kardeşlere kalcak. Kadın makul haklı olarak bu önerıyı vermış. Emekli masşı yetmıyor demek ki. Yanı sızın evıde diğer kardeşlerde ödeme yapıcak tek sız değil. Sız ödeyın sadece dememış ki. Kısaca demış kı kadın ben yaşlıyım ödeyemıyorum sız bu evı 3 nuz ödeyın oturduğunuz evler sızın olsun o kardeşlerde san ki kendı oturdukları eve harcamış gıbı olcak gayet mantıklı

Evet kv alıyor.
1000 tl kira geliri
Ödenen kredi ise 1900

Cevap vermediniz ama olsun ne yine yazayım ;
Peki siz 2 bin Kredisi ödenen bir evde otururken yeni ev almayı düşünmekle doğru yaptığınızı mi dusunuyorsunuz ?

Hazır ikimiz calisiyorken ikinci bir ev alırız "diye düşündük.

Yani kısacası bedavadan bir evimiz varken hazır ikinci evi alalım demektir bu.

Peki maaştan 2 bin kesilen kadın neyle geçiniyor ?

Fakat anlamadığınız şey biz kiraya gitseydik orada oturmadığımız için kiraya alacaktık ki söylenen buydu ben bunun üzerine konuşuyorum. Yani illa kirayı bize versinler demiyorum dedikleri buydu.
bana da kp demişti ister otur ister kirasını al diye 2 ay aldık 3. ay ihtiyacım var borcum var dendi. peşine de düşmedim zaten ben o paraya da güvenerek hayatımı planlamadım. ben şunu bilir şunu söylerim benim olan benimdir gerisi beni ilgilendirmez. ev, altın içinde huzurunuzu kaçırmayın. o evde oturmak istemiyorsanız gücünüz paranıza yeter başka eve kiraya geçin.

Cevap vermediniz ama olsun ne yine yazayım ;
Peki siz 2 bin Kredisi ödenen bir evde otururken yeni ev almayı düşünmekle doğru yaptığınızı mi dusunuyorsunuz ?

Hazır ikimiz calisiyorken ikinci bir ev alırız "diye düşündük.

Yani kısacası bedavadan bir evimiz varken hazır ikinci evi alalım demektir bu.

Peki maaştan 2 bin kesilen kadın neyle geçiniyor ?
Hem kirayı alıyor hemde o kesilen emekli maaşından yine para kalıyor zaten az bir miktarda değil. Az olsa bunca zaman söylerdi zaten. Ayrıca ev alınırken herkes çalıştı o eve de diğer evlere de para verildi. Eşim evlendiğimüz güne kadar maaşını annesinin eline sayıp veriyordu.

Hem kirayı alıyor hemde o kesilen emekli maaşından yine para kalıyor zaten az bir miktarda değil. Az olsa bunca zaman söylerdi zaten. Ayrıca ev alınırken herkes çalıştı o eve de diğer evlere de para verildi. Eşim evlendiğimüz güne kadar maaşını annesinin eline sayıp veriyordu.
Yani.. Bunu dediniz iş değişti... Ben tapusunu sözleşmesini üstüme almadığım sözle yapılan herşeye karşıyım. Kendi adıma... Yorumlar mantıklı. Ben hiç girmeyin bu işe diyorum genede 🙏kayınvalidede sizde haklısınız kendi açılarınızdan...tabiki çoluğunuzu çocuğunuzu düşünmekle ikinci bir ev alalım demekte haklısınız Allah daha çok versin.... O tarafta kayınvalide ödemede zorlanmakta onada hak verdim... Lakin ben hiç girmeyin bu topa diyenlerdenim.

Bunads bayıldım 🙏

Ya bu evler size kalmayacak mı? Zaten 3 kardeşe 4 ev varmış nasıl size ev kalmıyormuş. Diğer 3 evi bölüşür ortak ödediğiniz evi de 3e Bölersiniz. Hem anneye bir şey olunca kardeşlerin sorun çıkarmayacağını nasıl eminsiniz de bu ev bizim diyip masraf yapıyorsunuz. Anne emekli maaşından ödeme yapiyomus tabii parası kalmaz. Bir de daha 6-7 sene. Bence biraz da vicdanınızın sesine kulak vererek düşünün.

Bir de tüm evler annenin. Daha ölmeden paylaşımına düşmüş çocuklar varken bu ev bize kalacaktı niye borç ödeyelim demek çok ütopik. Hani şu bağ ve bir salkım üzüm meselesi var ya gerçekten çok doğru. Ben olsam kayınvalide yerine o evi satar borcu kaPatır kalan parayla da gezerim.

Emekli maaşlarından haberınız var mı ? Kuş kadar yarısı gıdıyor elde ne kalıyor kıra geliri olsada geçinilemez kusura bakmayın. Bu arada eşim evlenene kadar para verdı vs bu sızı enterese etmez annesıne vermışler. O kadar büyütmüş etmış ne var annesıne zamanında kardeşler yardım etmışse. Sız bu tarz şeylere karışma lüksünüz yok mallar kımın kv nın oğlu söyleyebılır aralarında anlaşırlar

Söylememiş işte. Ama bakmış ki ikinci ev alacak kadar rahatsiniz neden kendisinden bu yaştan sonra kıssın diye düşünüyordur. Haksızca değil .

Oturduğunuz evi tamamen ödeyip ev sahibi olabilirsiniz ikinci evdense, tapuyuda üstünüze alırsınız. Zaten epey ödenmiş diyorsunuz.

Yeni ev , kredi çekmek, faiziyle ödemek, pesinat odemek bunlar hepsi zor. En azından yarilanmış.

bize ait bir ev daha olsun iki kişi çalışırken öderiz diye.

yoksa kiraya geçip bize ait olan evin kirasını mı almalıyız.

Bu cümlelere göre soruyorum. Tapusu size ait bir ev var mı ortada? Eğer oturduğunuz ev sizinse 3 kişi değil, karı koca borcu kapatıp tapuyu üstünüze alın.

Sadece sözlü olarak size ait denilmişse, tapu size ait olmadığı için o evin borcunu kapatmak istemiyorsanız, kirasını da istememelisiniz. Kv kiraya verir, borcu öder.

+1

Elbette öyle olacak. Sizden önce 30 yıllık ailesinden parasını sakınacak değil ya. Annesi de üç evladını ev sahibi yapmış, paralarını çarçur etmemiş.

Siz şimdiden mal sevdasına düşmüş gibisiniz. Kv den ev kalacak. Hazır kira ödemiyorken ikinci evi alıp kâra geçelim diye düşünüyorsunuz.

Sizin bu ince(!) fikrinizi onlar da anladılar ki böyle bir öneriyle geldiler.

İlk mesajını okuyarak sadece yorum yapıyorum çözüm çok basit kardeşim: evini al, çıktığın evi kiraya ver eşin ve kardeşleri otursunlar annenin borcunu bölüşsünler kredi gibi birşey olduğunu varsayıyorum aylık ödeme olarak kirasını aldığın evden öde onu da. Sıkıntı çıkarsa evi de kirasını da anneye verir gidersin en kötü. Senelerce huzursuz oturmaktan iyidir.

Ben kayınvalidenizi haklı buldum. Evler onun daha yaşıyor, ölmeden mirasın pay edilmesi doğru değil. Üstelik ev üzerinde sizin hakkınız yokken peşine düşmüşsünüz. Kendi parasından ödüyormuş, siz istiyorsanız size jest yapılan evde oturursunuz, yok ben bu evde oturmak istemiyorum diyorsanız bence kirayı almak gibi bir hakkınız olmamalı. Kendi başınızın çaresine bakarsınız, istediğiniz yerde kendi paranızla istediğiniz evi alırsınız elbette. Kayınvalidenin çözümü de gayet makul ve mantıklı geldi bana.

Haklisiniz bence neden? Diger abiler borcsuz evde otururken siz kp evinin borcunu odeyeceksiniz bir yerde..Borcu oderseniz de tapunun sizin uzerinize olmasini rica edin.Tabi mal paylaşımı ayip daha yaslilar ölmeden ama sonra karisacagina ortalik simdi karissin..Bence esinizi ikna edin ve borcu kapatip, tapuyu alin. Esiniz tapuyu alamam derse de sakkkin!altınlarınızı verip borc kapatmayin..Birikiminizi altin olarak devam ettirin evinde yeri guzelmis madem, oturun oturabileceginiz kadar..

Back
X