• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev meselesi

Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Bence eşiniz güzel düşünmüş onu okutup büyüten ailesi tabiki onları düşünecek kendi maaşıyla ödeyecekse rahatsız olmayın derim

Eşiniz kredi öder siz Evi gecindirirsiniz eşiniz minnet borcunu öder ailesine siz bu durumu kabul ettiğiniz için bedel ödersiniz karar sizin... Evlenmezdim boyle biriyle aldığı evde ailesiyle birlikte yaşasın derdim...

Benim çocuğum ileride böyle bir şey yapacak olsa onu büyütürken, okuturken yaptığım her şeye içim sızlar. Gidip tatillerde yesin, gezsin tozsun önemli değil ama böyle yapacak olsa ben kızıma değil yabancı bir insana iyilik yapmışım der, emeklerime yanarım. Kendi ailenizin emeklerine hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Eşinizin ailesi için krediye girmesi demek, sizin evi geçindirmeniz demek. Eşiniz anne babasını düşünürken sizin sırtınızdan grçinmeyi mi düşünmüş.

Haklısınız ama bana dediği su benim maaşımdan odenecek dedi . Ee tamam onun maaşı krediye gidecek evin ihtiyacıni kirasıni ödemede zorlancak devreye benim bütçem girecek yani bı nevi ortak oluyorum ve ortak olduğum disimden tirnagimdan giden para da söz hakkı sahibi olmak istyorum . O da diyor kardeşlerimin hakkını ödeyemem vs ama bu benim sorunum degil demi bazen diyorum vicdansizlik mi yapıyorum biz genciz çalışırız karşımızdaki insanlar yaşlı başlı bu konu da da sikintiliyim
Benim maaşımdan ödenecek ne demek ya? Ne demek benim maaşım? Siz evlenince bütçe ortak olmayacak mı? Sizin evinizin rızkından ödeyecek. İkiniz de memur olduğunuza göre çok zengin insanlar değilsiniz. Genciz çalışırız ne demek? Gençken çalış, yaşlıyken otur ne kaldı hayatta. Mesele ailesine iyilik yapmasi değil o evi kendi üzerine yapmaması. Resmen dolandırıcılık ve siz hala düşünüyor musunuz? Bu adam nasıl karşınıza gelip açık açık "seni nitelikli dolandırıyorum" minvalindeki bir cümleyi söyleyebiliyor? O kadar saf mısınız? Bu ne cüret. İyilik falan değil bu siz burada iyi olmuyorsunuz. İyi kalplilik değil bunun adı. Neden kendi üzerine almıyor onu bir söylesin. Allah akıl fikir versin ya

Back
X