• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev meselesi

Ben hukuksal olarak yorum yapmadım ki zaten. Kardeşlerin nasıl söz hakkı olabilir derken şundan bahsettim: Evin tamamını kimin ödediğini bilecekler, yıllarca şahit olacaklar sonra da bu paradan hak mı isteyecekler? Bir kardeşin, kendi kardeşine bu denli bir haksızlık yapacağını düşünemiyorum. Ama yorumlara da yazmışlar, yaşayanlar olmuş çok üzücü. Ben de sizin gibi varsayımlarla konusuyorum, maaşını bilmiyoruz, taksit oranını bilmiyoruz, konu sahibinin maaşını bilmiyoruz, evin fiyatı bilmiyoruz... bunlar belki sizin tahmininiz gibi değildir.
Bilemiyorum ben sadece ailesine yardım etme düşüncesini normal buluyorum, ki evleri bile yokmuş.
Ben de evliyim, ama kök ailemi de çok düşünürüm. belki ondan empati yapabildim, bilemiyorum.
Yazan kişinin nişanlısının ilk savı; kardeslerimi de düşünmem lazım. Kendi ağzıyla söylüyor yani onların da payı olacak diye. O yüzden neyi herkes biliyor? Mağarada mi yaşıyoruz da haksızlık yapacağını sanmıyoruz diye işi vicdana bırakacak bu kişi. Madem bu beyefendi çok vicdanlı o düşünsün o zaman eşini. Kök ailemizi düşünmeyelim demiyorum ama düşünceli olmamız para yedirmemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Taksit miktarı her ne olursa olsun çiftler ortak hesaba geçemeyip benim param senin paran lafı oluyorsa zaten o ilişkiyi geçiniz. Bu nedenle eğer evlenmeden önce direkt peşin ödeyerek birileri bir şey satın almadığı sürece ucu evliliğe dokunacak her satın alma evlilik kurumundan para kaçırmadır. Ailesine yardım etme düşüncesinde olan kişi evi kendisi alır ailesine vefat edene kadar zaten 20 30 sene oturma hakkı tanır, yardım budur. Diğeri daha evlenmediği eş üzerinden küçük hesaplar yapıp mal kaçırmadır.
 
Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?

Haha iyiymiş. Hem ev alacagim hem kardeslere bölünecek hem kendim kirada oturacagim. Bedava ev, seks, ev hizmetleri, cocuk bakimi sunacağım. Karsiliginda ne alacagim ve deger mi diye sorun kendinize
 
Su kardesler beraber ödesin isine de güvenmem ben..tanidigim annesini emekli yapabilmek icin kardeslere kredi cekelim yatiralim eksigi beraber öderiz dedi. Herkes ilk tabi tabi dedi. Kredi tanidigim üstüne cekildi. Kardesler iki ayi arka arkaya ödemedi ayliklari beraber. Paramiz yok diye biraktilar. Simdi tanidigim krediyi tek basina ödüyor
tabi doğru o iş de sakat
 
Ne kadarlik cekildi hatirlamiyorum 3 ya da 5 yil olmali esim ilgileniyo. Ama 500 e 1milyon odenecek. Faizi cok. Biz toplu kapatacagimiz icin o kadar odemeyiz diye faizi onemsemedik cektik
Toplu kapatmayı bankayla konuştunuz mu? Yani krediyi önceden bitirip faiz ödemeyelim diye mi düşünüyorsunuz? Ben de eskiden bunun iki taraf için de iyi olduğunu düşünürdüm ama galiba bankaların işine gelmiyor bu sistem. Yine de sizi yanıltmak istemem, belki özel anlaşmanız vardır bankayla.
 
Toplu kapatmayı bankayla konuştunuz mu? Yani krediyi önceden bitirip faiz ödemeyelim diye mi düşünüyorsunuz? Ben de eskiden bunun iki taraf için de iyi olduğunu düşünürdüm ama galiba bankaların işine gelmiyor bu sistem. Yine de sizi yanıltmak istemem, belki özel anlaşmanız vardır bankayla.
Krediyi sirketin anlasmali oldugu bankadan aldik. Erken odeme yapilacagini da belirttik diye biliyorum. 6 ay taksit odeyip sonra kapatilcak konusuldu daha once.
 
kesinlikle, ben de aynı şeyi anneme söylüyorum. senelerce ailesine yedirdi yedirdi, o yedirdiği paralarla çok rahatlıkla bir ev, bir de araba alırdı. benim annem de babam da hiçbir şey yapmadılar, ne kendileri için ne de bizim için. emeklilikleri, sigortaları bile yok. annem, işe yeni başladığım dönemde çok ciddi bir rahatsızlık geçirdi, ölümden döndü. benim sigortam üzerinden bakıldı, düşün. bendeki sigorta olmasa o hastane masrafı asla ödenemezdi. hala sigortasına dair yaptığı hiçbir şey yok. biraz birikimi var, elinde tutsun diye benim banka hesabımda döviz olarak duruyor. geçen sene öğrendim saçma sapan bazı harcamalar yapmış. ben açık açık yüzüne söylüyorum, bankadaki paraya zaten dokunamıyorsun hesap benim olduğu için. bize bunca zaman bişey yapmadın, artık isteyen de yok bekleyen de. ama kendi yaşlılığın için bişeyler yap, birikim mi yaparsın emekli mi olursun ben bilmem ama bana güvenme, dedim. ister alınsın ister kırılsın. bende doğru düzgün emeği yok, yapsaymış zamanında.
Aslında emekliliği için primlerini yatırsa ya da sigortalı işte çalışsa çok iyi olurmuş. Ama kendine ait sigortası yoksa vefat etmiş olsa dahi babasının sigortasından faydalanması lazım. Bir de bekarsa eğer anneannen de annen de dedenin maaşını oransal olarak paylaşabilir. Bunlar otomatik olmuyor, başvuru yapmak lazım.
 
Güzel kardeşim bak o işler senin dediğin gibi yürümüyor hele işin içine para girsin o çok iyi dediğin kardeşin içinde bile bir canavar çıkıyor unutma.
Doğrudur, bilemiyorum. Herkesin ailesi farklı, çok yazan olmuş kötü tecrübelerini şaşırdım ve üzüldüm.

Bu arada, Birçok kişi yorumlarım üzerinden çok şey yazmış, haddini aşanlar da olmuş ama ne yapalım... kusura bakmayın herkese tek tek yazıp konuyu dağıtmak istemiyorum. Bence beni anlayan anladı, konu sahibi de sizin yorumlarınızı dikkate alarak en doğru kararı verir umarım.
 
Aslında emekliliği için primlerini yatırsa ya da sigortalı işte çalışsa çok iyi olurmuş. Ama kendine ait sigortası yoksa vefat etmiş olsa dahi babasının sigortasından faydalanması lazım. Bir de bekarsa eğer anneannen de annen de dedenin maaşını oransal olarak paylaşabilir. Bunlar otomatik olmuyor, başvuru yapmak lazım.
babası vefat etti, sigortası yoktu.
anneanne dededen (kendi babasından) maaş alıyor, o maaşa da anneannemin kardeşi ortak zaten.
primlerini yatırmasını söylüyorum, yapıcam edicem diyor da hep aynı laflar.
 
En az 10 yıl boyunca onun ailesini ev sahibi yapabilmek için çalışmis olacaksiniz farkındasınız degilmi?
 
Kizz tövbe dee. Ne bu?
Adam kardeşlerimin hakkini da ödeyemem demis size. Hala bu koşullarda evlenmeyi mi düşünüyorsun? Kimseye ayril demem ama biraz mantik ya. Evlenmek üzere olan hangi adam kendisi yerine ailesine ev alacakmis. Bir de o evi bile üstüne yapmayacak, evin çoğu parasini birlikte ödeyeceksiniz sonrada ev kardeşlerle ortak olacak!! Çok sinirlendim ya.
 
Konu sahibinin niye bu kadar üstüne gidilmiş anlamadım...Ben kendisini ve düşüncelerini çok makul ve mantıklı buldum doğrusu....Takildigim tek nokta , şu anki kazma sevgilisi bu kadar güzel, üstune de bu kadar ahlaklı , vicdanlı, mukemmel bı kızi hakediyor mu? Açikcasi ben daha iyilerini, daha yakışıklı ve romantik erkekleri bulabileceğini düşünüyorum.

Not: Aşırı bekar yakışıklı ve hayırsız kardeşimin fotosunu özelden yollamak isterim kendisine:KK200:

İkinci not.: Belli ki eninde sonunda illa biri kapıp dolandiracak hanım kızımızı , niye ben denemeyeyim? :-)
 
Son düzenleme:
Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
siz doğru düşünüyorsunuz hakkınız kardeşlere hak miras kalacak.İnatla ben onlara kredi çekip ev alacağım diyorsa cidden evlenme
 
Konu sahibi sevgilinizin maaşı ne kadar? Ev almak için peşinatı var mı? Almak istediği evin fiyatı ne kadar? Kardeşlerimin borcunu ödeyemem derken neden bahsediyor (kardeşleri mi çalışıp okutmuş mesela)? Kaç kardeşler ve kardeşleri çalışıyor mu okuyor mu evli mi?
 
Ben yazılanlardan sizin kadar net anlamlar çıkarmadım açıkcası. Sondan başlayayım, kardeşlerinin nasıl insanlar olduğunu bilmiyoruz ki, belki de Allah korusun bir vefat durumunda kimse paydan söz etmeyecek, sonuçta kardeşler de kimin ödediğini bilecek. Nasıl söz hakkı olabilir ki?
Taksit miktarını da bilmiyoruz, nereden biliyoruz kadının tüm maaşının takside gideceğini? Belki adamın maaşının 1/3 oranı gibi takside gidecek, o pay da ailesine yardım gibi düşünüyor olabilir.
Babasının üstüne almak yerine kendi üzerine de alabilir tabi ki.
Ben sadece empati yapıyorum, benim sevgilim ben ona ilerideki planlarımı anlatırken bence babanın üzerine değil kendi üzerine yap, ilerde bizim olsun, kardeşlerin pay istemesin gibi konuşsa çok ayıplardım. Ve bu hesapları şimdiden yapan biri benim çok aklımı karıştırırdı. Tabi bu benim düşüncem, doğru budur demiyorum.
Ama adam için kötü niyetli ya da paranızı yiyecek, evlenmeyin vb yorumları da doğru bulamadım.
Allah aşkına ne diyorsunuz siz , evlenmeden alsaydı o halde , adam uyanık resmen krediyi kendi ödeyip eşinin maaşıyla da evi çevirecek hem de ev başkalarının adına olacak , inanilir gibi değil, böyle birini kim bulsa nikahı başar zaten , ama bu tamamen maddi çıkarlı bir evlilik kimse bana bunun aşk veya duygusal bir evlilik olduğunu söyleyemez, adam kendini ve ailesini garantiye alma peşinde, yarın öbür gün kendini garanti ettikten sonra tekmeyi vurur böyleler, size de pes yani..
 
Back
X