• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mevzusu

ihtarname göndermeniz gerekir hemen.
ancak evin içine girmeniz ihtarnameye rağmen mümkün olmaz.
kiracı o evde yaşadığı sürece istemediği müddetçe kapısını çalmanız bile suç, üzgünüm.
Tabiki onun özeli. Ne kadar ev sahibi olunsa da. Ama en azından ev ne halde bi yarım saat bakabilmek için dahi müsade etmek gerekir insanlık için.
Biz zaten tatlımızı alıp bir çay içip sohbet etmeye ve durumu izah etmeye gidecektik.

Tabiki onun özeli. Ne kadar ev sahibi olunsa da. Ama en azından ev ne halde bi yarım saat bakabilmek için dahi müsade etmek gerekir insanlık için.
Biz zaten tatlımızı alıp bir çay içip sohbet etmeye ve durumu izah etmeye gidecektik.

yok siz haklısınız ama adam cevap vermeme noktasına geldiğine göre bu saatten sonra ısrar etmeniz onun eline koz verir.
ha bi açıdan ben de hiç tanımadığım insanlar evime girmiş olsun istemem. zamanında çıkarım evden, boşken baksınlar isterim.
yani kiracıları bu anlamda haksız bulmuyorum pek.

Türkiye’de adalet böyle mi işliyor :) şaşırtmadı.
Şaka gibi ..
Peki yasalar neden ev sahibinin hakkını koruyamıyor ?

çünkü daha yüksek kira almak için senelerce ev sahipleri kiracıları "alamanyadan oğlum gelecek, evlenecek, o oturacak" diye çıkarttı.
zamanında ev sahiplerinin yaptığı haksızlıklarla evrildi kanunlar buna.

Ben sizi aşırı iyi niyetli buldum bu kötü bir şey değil ama bu tavırla işi çözemezsiniz,zaten kiracı tüm iletişim yollarını kesmiş.En doğru yol avukata danışıp ona göre hukuk yoluyla işi çözmeniz

yok siz haklısınız ama adam cevap vermeme noktasına geldiğine göre bu saatten sonra ısrar etmeniz onun eline koz verir.
ha bi açıdan ben de hiç tanımadığım insanlar evime girmiş olsun istemem. zamanında çıkarım evden, boşken baksınlar isterim.
yani kiracıları bu anlamda haksız bulmuyorum pek.
Biz zaten iki kez bu şekilde reddedildiğimiz için bugün telefonda konuşarak izah etmek için aradık . Ama reddedip müsait olunca arayacağını bildirip aramadı :)
Yoksa taciz gibi bir maksadımız asla olamaz

Yuh diyorum . İnsan bu kadar kötü kalpli olur mu ? İyi veya kötü senin barındığın bir ev olmuş. İnsan anılarına kıyıp yapamaz böyle birşey
Ödenmeyen kira bedeli ne oldu peki ?
Bu arada bu semtte o kiraya ev bulması imkansız.

ödenmedi hala. icra davası ayrıca devam ediyor. artık kaç sene sonra alabilirler kayıp.

Biz zaten iki kez bu şekilde reddedildiğimiz için bugün telefonda konuşarak izah etmek için aradık . Ama reddedip müsait olunca arayacağını bildirip aramadı :)
Yoksa taciz gibi bir maksadımız asla olamaz

sizin amacınız bu demiyorum zaten. ama kiracı ısrar edilirse bu şekilde kullanabilir bunu anlamında söyledim.

Ben sizi aşırı iyi niyetli buldum bu kötü bir şey değil ama bu tavırla işi çözemezsiniz,zaten kiracı tüm iletişim yollarını kesmiş.En doğru yol avukata danışıp ona göre hukuk yoluyla işi çözmeniz
Gerçekten biz oturup düşündük. Ne iş yapıyor başka semtte bu kiralarda nasıl ev bulacak ? Ve hatta çocukları var alıştıkları düzen bozulacak vs diye .
Özellikle erken haber verelim ki birden zor durumda kalınmasın istedik. Ama tablo pek iyi gözükmüyor. :)
Sanırım öyle olacak.

Bu korona döneminde, bir de anlattığınıza gore ortalamanın altında bu kadar ucuz olması, adam çıkmak istemeyebilir ve sizi ugrastirabilir.Şu dönemde sırf koronayı bile bahane edip,kendi lehine çevirebil davayı...Arkadaşım gil 2 senedir uğraşıyor ve hala dava sürüyor

çünkü daha yüksek kira almak için senelerce ev sahipleri kiracıları "alamanyadan oğlum gelecek, evlenecek, o oturacak" diye çıkarttı.
zamanında ev sahiplerinin yaptığı haksızlıklarla evrildi kanunlar buna.
Evet ama yasal olarak bunu göz önünde bulundurmaları lazım. Gerçekten oğlu evlenecek mesela ama kirada evleri varken kiraya oturacak beşki de mecburen .

Bu korona döneminde, bir de anlattığınıza gore ortalamanın altında bu kadar ucuz olması, adam çıkmak istemeyebilir ve sizi ugrastirabilir.Şu dönemde sırf koronayı bile bahane edip,kendi lehine çevirebil davayı...Arkadaşım gil 2 senedir uğraşıyor ve hala dava sürüyor
Neler duyuyorum çok şaşırdım gerçekten.
Biz hiç bumumla karşılaşabileceğimizi düşünmemiştik

İnanın semtteki kira oranı evin kirasının 3 katıdır. Ama ev yapılı değil. Kira bedeli 1000 TL bile değil. 4 odalı bir ev. Ki biz şehrin en iyi semtlerinden birinde yaşıyoruz.
Çok tuhaf. Ortada bir sözleşme var ve biteceği bir tarih var. Buna rağmen nasıl çıkamıyorlar Benim aklıma almıyor :)
6 yıllıkmis artık çıkmalarında sorun yoktur. Ama biz de kiraciyiz ve 1-2 sene sonra ben oturacağım, çocuğum oturacak vs demezsin değil mi diye soruyoruz özellikle. Şimdi oturduğumuz evi de ona göre seçtik ve melek gibi ev sahibimiz var hatta fazla melek, elektrik faturası onun üstüne gönder diyoruz ödüyor ama göndermiyor bir türlü sürekli istemek zorunda kalıyoruz. İstiyoruz yine göndermiyor hatta.
Ama dediğim gibi 6 sene de çok yoksa sözleşme bitimi çıkarırim ya dense 1 sene sonra burda kiralar arttı ben kiraciyi çıkarayim diyen de çok olur.
Bu şekilde görme hakkınız da yok bu arada. Bir ara yalan söyleyen ev sahibi ve emlakciya çıkana kadar evi açmadım. Hiçbir şey de yapamadılar. Emlakcilar hepimizden çok biliyor bir yolu olsa bulurdu ama bulamadı.
Sadece kendi açınızdan bakmayın 6 yıl önce kiralamış ve üfe tufeye göre artış yapmışsa kayinaileniz olması gereken o, ev yanındakinden aşağı kalabilir çünkü her yeni kiralanan ev 2 ay önce olsa bile yanindakinden eksik kalıyor. Öyle bir konut artışı var sacmasapan.
Benim karşımdaki daire kiramin 2 katından fazlaya ilana çıkmış ici de benimkinin yanından gecemez. Ki ben de temmuz sonu taşındım 6 ay olmadı. Yaza 3 katına kiralarlar artık buraları. Bu işler böyle.
Konudan konuya atladım ama ev kiraları o kadar ucmus durumdaki adamlar çıkmasa haklı siz çıkın deseniz haklısınız.
Yine de ev kayinailenin imiş bırakın kayinbaba ve kayinanne halletsin.

Evet ama yasal olarak bunu göz önünde bulundurmaları lazım. Gerçekten oğlu evlenecek mesela ama kirada evleri varken kiraya oturacak beşki de mecburen .

evet zaten şu var, ev sahibi bu bahane ile çıkarır ve sonra başkasına kiraya verirse çıkardığı kiracıya tazminat ödemek zorunda kalıyor.

6 yıllık.
Nisan sonu bitiyor yıllık sözleşme.
1 ay önceden ihtar çekmek gerekiyormuş sanırım yoksa otomatik uzuyormuş
Verdiğiniz bilgi doğru değil
konu sahibi mutlaka bir avukatla görüşün , süreç konusunda bilgi alın . Kiracılar pek kendileri çıkacak gibi gözükmüyor bu durumda sizin gerekli koşulları sağlayarak , evin ihtiyaç nedeni ile tahliyesini istemeniz lazım. Bu dava süreci de çok uzayabilir bilginiz olsun. Ona göre karar verin.

İçerideki kiracı bu ekonomik şartlar altında ucuza oturduğu evi terk etmez. Niye böyle oluyor :) demeyin, ülkede kimden ne koparırsam zihniyeti hakim ve yıllarca kiracısını sömürmüş ev sahipleri yüzünden ev sahibini koruyan hiçbir şey yok. Sizin durumunuzu yıllar önce ben yaşadım. Kiracı eylülde çıkacağına aralıkta çıktı. Standart dairenin tadilatı da 3 ay sürdü 1 ay planlanmışken. Siz kendinize b planı oluşturun tadınız kaçmasın.

Back
X