- 9 Nisan 2021
- 2.944
- 7.379
- 108
- Konu Sahibi possibleornot
Çünkü Türkiyedeki yasalar kiracıyı koruyor.Bu bana tuhaf geliyor açıkçası. :) yani sözleşme bitiyor . Neden uzasın ki.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çünkü Türkiyedeki yasalar kiracıyı koruyor.Bu bana tuhaf geliyor açıkçası. :) yani sözleşme bitiyor . Neden uzasın ki.
Tabiki onun özeli. Ne kadar ev sahibi olunsa da. Ama en azından ev ne halde bi yarım saat bakabilmek için dahi müsade etmek gerekir insanlık için.ihtarname göndermeniz gerekir hemen.
ancak evin içine girmeniz ihtarnameye rağmen mümkün olmaz.
kiracı o evde yaşadığı sürece istemediği müddetçe kapısını çalmanız bile suç, üzgünüm.
Oha pislik![]()
Elbette korusun. Mesela kiralar fahiş şekilde artamasın. Bu konuda elbette kiracı korunsun. Ama 5-6 ay önceden sözleşme bitecek, artık biz kullanmak istiyoruz demek hakkı olabilmeli mülk sahibinin.Çünkü Türkiyedeki yasalar kiracıyı koruyor.
Türkiye’de adalet böyle mi işliyor :) şaşırtmadı.evin içinde ortalama 50binlik masraf ve totalde alınamamış 40binlik kira var.
Tabiki onun özeli. Ne kadar ev sahibi olunsa da. Ama en azından ev ne halde bi yarım saat bakabilmek için dahi müsade etmek gerekir insanlık için.
Biz zaten tatlımızı alıp bir çay içip sohbet etmeye ve durumu izah etmeye gidecektik.
Türkiye’de adalet böyle mi işliyor :) şaşırtmadı.
Şaka gibi ..
Peki yasalar neden ev sahibinin hakkını koruyamıyor ?
Biz zaten iki kez bu şekilde reddedildiğimiz için bugün telefonda konuşarak izah etmek için aradık . Ama reddedip müsait olunca arayacağını bildirip aramadı :)yok siz haklısınız ama adam cevap vermeme noktasına geldiğine göre bu saatten sonra ısrar etmeniz onun eline koz verir.
ha bi açıdan ben de hiç tanımadığım insanlar evime girmiş olsun istemem. zamanında çıkarım evden, boşken baksınlar isterim.
yani kiracıları bu anlamda haksız bulmuyorum pek.
Yuh diyorum . İnsan bu kadar kötü kalpli olur mu ? İyi veya kötü senin barındığın bir ev olmuş. İnsan anılarına kıyıp yapamaz böyle birşey
Ödenmeyen kira bedeli ne oldu peki ?
Bu arada bu semtte o kiraya ev bulması imkansız.
Biz zaten iki kez bu şekilde reddedildiğimiz için bugün telefonda konuşarak izah etmek için aradık . Ama reddedip müsait olunca arayacağını bildirip aramadı :)
Yoksa taciz gibi bir maksadımız asla olamaz
Gerçekten biz oturup düşündük. Ne iş yapıyor başka semtte bu kiralarda nasıl ev bulacak ? Ve hatta çocukları var alıştıkları düzen bozulacak vs diye .Ben sizi aşırı iyi niyetli buldum bu kötü bir şey değil ama bu tavırla işi çözemezsiniz,zaten kiracı tüm iletişim yollarını kesmiş.En doğru yol avukata danışıp ona göre hukuk yoluyla işi çözmeniz
Bu korona döneminde, bir de anlattığınıza gore ortalamanın altında bu kadar ucuz olması, adam çıkmak istemeyebilir ve sizi ugrastirabilir.Şu dönemde sırf koronayı bile bahane edip,kendi lehine çevirebil davayı...Arkadaşım gil 2 senedir uğraşıyor ve hala dava sürüyorTabiki onun özeli. Ne kadar ev sahibi olunsa da. Ama en azından ev ne halde bi yarım saat bakabilmek için dahi müsade etmek gerekir insanlık için.
Biz zaten tatlımızı alıp bir çay içip sohbet etmeye ve durumu izah etmeye gidecektik.
Evet ama yasal olarak bunu göz önünde bulundurmaları lazım. Gerçekten oğlu evlenecek mesela ama kirada evleri varken kiraya oturacak beşki de mecburen .çünkü daha yüksek kira almak için senelerce ev sahipleri kiracıları "alamanyadan oğlum gelecek, evlenecek, o oturacak" diye çıkarttı.
zamanında ev sahiplerinin yaptığı haksızlıklarla evrildi kanunlar buna.
Neler duyuyorum çok şaşırdım gerçekten.Bu korona döneminde, bir de anlattığınıza gore ortalamanın altında bu kadar ucuz olması, adam çıkmak istemeyebilir ve sizi ugrastirabilir.Şu dönemde sırf koronayı bile bahane edip,kendi lehine çevirebil davayı...Arkadaşım gil 2 senedir uğraşıyor ve hala dava sürüyor
Bence zamanınızı harcamayın boşuna yoksa son dk ev bulup eşya koyalım derdine düşer gibisinizNeler duyuyorum çok şaşırdım gerçekten.
Biz hiç bumumla karşılaşabileceğimizi düşünmemiştik
6 yıllıkmis artık çıkmalarında sorun yoktur. Ama biz de kiraciyiz ve 1-2 sene sonra ben oturacağım, çocuğum oturacak vs demezsin değil mi diye soruyoruz özellikle. Şimdi oturduğumuz evi de ona göre seçtik ve melek gibi ev sahibimiz var hatta fazla melek, elektrik faturası onun üstüne gönder diyoruz ödüyor ama göndermiyor bir türlü sürekli istemek zorunda kalıyoruz. İstiyoruz yine göndermiyor hatta.İnanın semtteki kira oranı evin kirasının 3 katıdır. Ama ev yapılı değil. Kira bedeli 1000 TL bile değil. 4 odalı bir ev. Ki biz şehrin en iyi semtlerinden birinde yaşıyoruz.
Çok tuhaf. Ortada bir sözleşme var ve biteceği bir tarih var. Buna rağmen nasıl çıkamıyorlar Benim aklıma almıyor :)
Evet ama yasal olarak bunu göz önünde bulundurmaları lazım. Gerçekten oğlu evlenecek mesela ama kirada evleri varken kiraya oturacak beşki de mecburen .
Verdiğiniz bilgi doğru değil6 yıllık.
Nisan sonu bitiyor yıllık sözleşme.
1 ay önceden ihtar çekmek gerekiyormuş sanırım yoksa otomatik uzuyormuş