Ev mevzusu

Ev seçimi ne olmalı?

• Bakımlı yeni ve uzak ev

OY: 24 58,5%
  • Daha bakımsız merkezi ev

OY: 17 41,5%

• Ankete Katılan
    41

Bikupakahve

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2022
536
802
18
30
Arkadaşlar merhaba,
Daha önceki konularda taşınma mevzusunu anlatmıştım. Şimdi Kayınvalidemlerin oturduğu şehire taşınıyoruz. Hamileyim. Burda ayrıca üniversite okuyorum. Ev bakmaya başladık.
Bugün bir evi çok beğendim. Kayınvalideme, merkeze, okuluma uzak. Bebeğimi ara ara kayınvalideme bırakacam. Ev çok temiz, 3+1, muhiti güzel ama şehrin dışına doğru..
Eşim ve kayınvalidem biraz daha şehirin içinde bir ev tutma yanlısı. Ben de evin yeni ve bakımlı olmasını önemsiyorum. Şehir merkezinde böyle bir çok daha pahalı olur. Arabamız var zaten diyorum.

Sizin görünüşünüz ne olur merkezi ve yakın bir ev mi, yoksa uzak ama bakımlı bir ev mi?

bakimli ve uzak tercihim ..zamaninda 30 senelil merkezdeko evlerdense 5 senelik merkeze uzak ev almistik

suan gelisti gayette memnunum mevkiden ...kaynanama cocuk birakmadim orasini dusunemedim o yuzdrn uzak olmasi birakirken alirken nasil olur bilemedim 🤦‍♀️

bakimli ve uzak tercihim ..zamaninda 30 senelil merkezdeko evlerdense 5 senelik merkeze uzak ev almistik

suan gelisti gayette memnunum mevkiden ...kaynanama cocuk birakmadim orasini dusunemedim o yuzdrn uzak olmasi birakirken alirken nasil olur bilemedim 🤦‍♀️
Ben de uzak olsun istiyorum ama pişman olurum diye korkuyorum. İlk defa bebeğim olacak. O yüzden bebekli hayatta neler daha önemli olur bilemiyorum

yakın uzak derken mesela nasıl?
yakın olana okula veya k.valideye yürüyerek gidiliyor mu?

uzak olanla arabayla ne kadar
aracı kim kullanıyor?
kaç araç var?

Cocugu birakacaginiz icin ve okula gideceginiz icin tabiki okula ve kvdeye yakin olan ev cocuk yollarda neden sefil olsun acikmasi var uykusu var yolda cocukla zorlanirsiniz ve oda yorulur evin icinden ziyade islevi konumu daha onemlidir
Eşim de böyle diyor. Uzak ev için Mesafe olarak max 35 minimum 25 dk görünüyor.

Siz okula davem edecekseniz ve her gittiginizde kv ye birakacaksaniz ona yakin olmasi mantikli. Ama evin icinin yapili olmasi da onemli cocukla bir de eski evin tadilat tamiratiyla ugrasmak vs zor olur ben istemezdim.

yakın uzak derken mesela nasıl?
yakın olana okula veya k.valideye yürüyerek gidiliyor mu?

uzak olanla arabayla ne kadar
aracı kim kullanıyor?
kaç araç var?
Uzak ev arabayla max 35 dk min 25 dk
Yakın olan şehrin merkezinde, bizim için önemli yerlere otobüsle bir kaç durak.
Aracı eşim kullanacak, benim ehliyetim yok. Tek arabamız var.

Siz okula davem edecekseniz ve her gittiginizde kv ye birakacaksaniz ona yakin olmasi mantikli. Ama evin icinin yapili olmasi da onemli cocukla bir de eski evin tadilat tamiratiyla ugrasmak vs zor olur ben istemezdim.
Ev çoook eski değil ama boya ve biraz tamirat işleri var. Bir de son kat.
Uzak ev yepyeni çok güzel ve kullanışlı

O zaman yakın olacak mecburen. Küçük çocukla toplu taşıma sıkıntı olur.

Bu şartlarda merkezdeki ev derdim kesinlikle. Yoksa evinizden adım atamazsınız kolay kolay. Arabanız olsa kendinize ait hadi tamam da... Ayrıca satın alma değil anladigim kadarıyla. İlerde ihtiyaçlara göre daha iyi bir ev alırsınız inşallah.

Arkadaşlar merhaba,
Daha önceki konularda taşınma mevzusunu anlatmıştım. Şimdi Kayınvalidemlerin oturduğu şehire taşınıyoruz. Hamileyim. Burda ayrıca üniversite okuyorum. Ev bakmaya başladık.
Bugün bir evi çok beğendim. Kayınvalideme, merkeze, okuluma uzak. Bebeğimi ara ara kayınvalideme bırakacam. Ev çok temiz, 3+1, muhiti güzel ama şehrin dışına doğru..
Eşim ve kayınvalidem biraz daha şehirin içinde bir ev tutma yanlısı. Ben de evin yeni ve bakımlı olmasını önemsiyorum. Şehir merkezinde böyle bir çok daha pahalı olur. Arabamız var zaten diyorum.

Sizin görünüşünüz ne olur merkezi ve yakın bir ev mi, yoksa uzak ama bakımlı bir ev mi?
araba varsa uzak bakımlı ev hem merkezin kargaşasından uzak olur

Cocuk icin yakin olan merkezi ev diyorum degilse uzak olan mantikli ama.
35 dakika az degil pusetinde uslu uslu gidecek mi zannediyorsunuz her zaman?bazen oyle bir agliyorlar ki o yollar bitmek bilmiyor.hem on dakika bile fazla uyusa onun icin kârdir.esiniz hakli.

Sizin o ile yerleşme sebebiniz zaten okulunuza ve kayınvalidenize yakın olmakken neden uzağa taşınasınız ki? Hayır ehliyetiniz bile yokmuş çocuğu tek başınıza götüremeyeceksiniz kayınvalideye. Küçücük bebeyle otobüse binmekte çok zorlanırsınız. Merkezdeki evi seçin bence

Sehire bagli 25 dakikadan rahat bir saat cikabiliyor. Yakin olmasi daha avantajli olur cünkü aksi takdirde her gün en az bir saat zaman kaybedeceksiniz.

Sizin o ile yerleşme sebebiniz zaten okulunuza ve kayınvalidenize yakın olmakken neden uzağa taşınasınız ki? Hayır ehliyetiniz bile yokmuş çocuğu tek başınıza götüremeyeceksiniz kayınvalideye. Küçücük bebeyle otobüse binmekte çok zorlanırsınız. Merkezdeki evi seçin bence

Konu sahibinin ehliyeti mi yok? O zaman uzak ev kesinlikle olmaz

Arabanız varsa ve kullanabiliyorsanız uzak ve bakımlı ev derim, belli ki diğeri mecburiyetten olacak ve içinize sinmeyecek, mega şehirler haricinde büyük şehirlerde bile en uzak semt merkeze en fazla 40 dakika uzaklıkta, gidip gelmek bana dert olmaz mesela.

uzak olanda
sizin ehliyet yoksa
eşiniz sabah sizi okula bebeyi k.valideye bırakacak eşine gidecek

siz okuldan çıkacaksınız k.valideye gideceksiniz, çocuğu alıp toplu taşımayla gideceksiniz ya da eşiniz işten çıkana kadar orada bekleyeceksiniz.

tamamen eşe ve ailesine bağımlı olursunuz. göze alabiliyor musunuz?
bir de küçük şehirlerde büyük yerler kadar her yere sık sık otobüs olmuyor, hiç kontrol ettiniz mi merkeze (okulunuza mesela) düzenli kaç dakikada ulaşım var?

Back
X