Ev Mi Almali? Peki Ama Nasil?

Borca girmeden bişey sahibi olunmuyor malesef. Biz ne kadar kazanırsak o kadar harcıyoruz. Kenara para atmak gibi bir becerimiz yok. O yüzden bolca kredi borcuna girip bişeyler alıyoruz. İster istemez ödeniyor onlar. Mal, nümülk sahibi olmuş oluyorsun böylece. Bu işin başka yolu yok sanırım.

Arkadaşım bankaların sitelerine gir
orada hesaplama araçları faiz oranlarını gösteriyor
vadeyi ve çekeceğin tutarı girdiğinde aylık ödemeni bile öğrenebilirsin
hiç banka banka dolaşma
yalnız dosya masrafları var mı yok mu ekstra şeyler çıkaracaklar mı onları bankalarla sonra konuşabilirsin

ya sormayin sigortamiz var ama bu yaz su baskini yasadik ve temmuzdan beri alamiyoruz parayi.. mahkemelik olmak uzereyiz. Zaten korkularim bununla basladi. Bir suru masraf yaptik ya alamazsak ya yine yasarsak boyle bir sey diye..

alırsınız merak etmeyin, illaki ödeyecekler
eve giren hırsızın aldığı özel eşyaların masrafını bile karşıladı sigorta
ancak sürenin uzun olması sizi sıkıntıya sokar

4 yıllık Evliyim Borc tan kurtulamadım... Kendi düğünümüzü kendimiz yaptık... Haliyle borc batağındayız... 3 sene Sonra biticek borclar... Ben hayal bile etmiyorum...

150.000 çok iyiymiş aslında. Netten dandik ev kredisi hesaplama sitelerinde 1500 civar bir aylık ödeme çıkıyor.

150.000 çok iyiymiş aslında. Netten dandik ev kredisi hesaplama sitelerinde 1500 civar bir aylık ödeme çıkıyor.
1500 bizi cok zora sokmaz aslinda. Kisitlar elbette ama havaya 800-900 verene kadar 1500 kendi evimize vermek daha mantikli..

Evlenmeyi bir yıl daha erteleyip nişanlınız kredi çekip ev alabilir.yoksa evlendikten sonra kredi çekip ev almak zor.
Heleki düğün borçlerından fırsatınız kalırsa.neyapılırsa nişanlılık döneminde yapılılır diye düşünüyorum.

Borca girmeden bir şey sahibi olmak zor. Ev işini bir yatırım gibi de düşünmek lazım, çünkü mesela bir beş sene sonra en azından yarı parası ödenmiş bir mal varlığınız olacak. 10 sene zaten kuş olup uçup gidiyor, ilk zamanlar zorlanıyorsunuz fakat sonradan alışıyorsunuz. Bir de bankalardan faiz oranlarını sorarken "şu banka bu kadar verdi" derseniz daha da düşük bir oran alabilirsiniz :)

Ev almak güzel bir yatırımdır, ancak evlenmeden önce böyle bir borca girmenin zorlukları vardır. Bu konulara da dikkat etmenizi, düşünmenizi öneririm.
1- Krediyi kim çekecek? Siz mi nişanlınız mı?
2-Tapu kiminüzerine olacak? Ortak mı olacak?
3-Özellikle krediyi nişanlınız çekecekse, ev konusunda sizin fikrinize ne kadar değer veriyor gözlemleyin.
4-Takılarınızın tamamı peşinatı karşılayamayabilir. Ayrıca takılarınızın tamamının gitmesi kenarda köşede zor zamanlar için hiçbir birikiminiz olmamasına neden olur.
5-Ev için çok para harcayacağınız için evinizin eşyaları, düğün gibi konularda bazı hayalleriniz gerçekleşmeyebilir. En az bir 10 yıl yeni eşya, gezme, tatil gibi istek ve hayalleriniz askıya alınabilir.
6-Felaket tellalı gibi oldum kusura bakmayın. Ama şu an tospembe zamanlarındasın, düşünemeyebilirsin diye yazıyorum. KK bile nişandan, 2 aylık evlilikten ayrılanlarla dolu.

Bana kalırsa evinizi yuvanızı kurun, 1-2 sene borçlarınızı bitirin, evliliğiniz otursun, geliriniz gideriniz kesinleşsin, biriktirebildiğinizi biriktirin, takılara ekleyip gönlünüze göre evinizi alırsınız.
Hayırlı olsun mutlulular dilerim.

kredisi odenirken evi satabilir miyiz? Bak onu bilmiyordum ben.. ben de memur cocuguyum. Garanti her ay gelen maas oldu bugune kadar evde.. ama ticari hayat cok zor.. 4 yildir icindeyim bir ayi bir ayini tutmuyor.
Borcu bitmemiş evi zor satarsınız.Üzerinde ipotek olan bir daireyi kimse almak istemez.Değerinin çok çok altında satmak zorunda kalırsınız .Ortalama kazancınız fena değilse 2 artı 1 ev alın bebek filan olana kadar 5 yılda ödersiniz .Bebek olduğunda da ikinci evi alırsınız o İkinci ve daha büyük evin taksidini ilk evinizin kirası öder.Oldu mu sana iki ev.Bebek büyünce de yazlık :) Çok fenayım ben çokkkk

Benim fikrim bu :)

Cok guzel yazmissiniz. Bunlari ben de dusundum zaman zaman. Krediyi ben cekemiyorum bankalar o kadar yuklu kredi vermiyorlar. Krediyi o cekecek o yuzden. Aslinda ev alma fikrini ben ortaya attim ilk olarak, onun aklında yoktu. Yavaş yavaş sıcak bakmaya başladı. Ev seçimi konusunda zevkimiz paralel gibi görünüyor. Benim için önemli olan mutfak ve banyo daha çok. İnternetten göserdiğim evlerde o da en çok ona dikkat ediyor.. Tapu konusunu hiç düşünmemiştim söylediğiniz iyi oldu, bir düşüneyim..
Takıların gitmesi durumu beni de düşündürüyor aslında ama, eve yatırmayıp da kenarda dursa, bir şekilde harcanıp eriyip gitmesinden de korkuyorum. çevremde çok örneğini gördüm. nişanda takılan takıları düğüne kadar eriten çiftler oldu. bunun kontrolünü sağlayabilir miyiz bilemiyorum. eve yatırım yapmak daha mantıklı geliyor.. Ev eşyalarımızın çoğunu tamamladığımız için çok bir masrafımız olmayacak.. Pek çok arkadaş yazmış borca girmeden mal mülk sahibi olunamıyor diye, haklılar aslında.. İyice bir etraflıca düşüneceğim ama sanırım ev almak daha içime sinen bir seçim olacak.. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)

Senden korkulur valla

Yapın bir deli cesareti alın
Çocuk falanda düşünmüyorsanız bi kaç sene masrafınız falan yokken kredinin birkaç yılı biter
Kuzenim 8 yıldır konuştuğuyla evlendi ailelerinde yardımıyla bi şekilde sıfır ev alıp direkt onu döşediler
Şuan benim aklım olsa bende aynı şeyi yapardım
Şahsen 3 buçuk yıldır takılarımı yemedim de birşeyde yapmadım
Hala takısı kenarda kira ödüyorum kredi çekmişsek olsak 4. yılı bitiyor olucaktı
İnan zaman okadar çabuk geçiyor ki
Şimdi ben bebekte düşünüyorum iyice zorlaşıcak herşey

Eğer her ay elinize gelen para hem krediye hem borçlara yetecek mi yetmeyecekmi korkusu yaşamayacaksanız ev alın tabi ki. Hayatın ne getirip götüreceği belli olmaz. Siz çalışıyor musunuz? Eğer peşinatınız varsa ve ödeme gücünüz yetiyorsa ev alın. Ancak düğn masrafları, eşya taksitleri vs hepsi birden sizi yoracaksa bir kaç sene sonra borçlarınız bittiğinde almanızda mantıklı. Erken yaşta ev sahibi olucam diye herşeyinizden kısıp strese girecekseniz bekleyin derim.

Bence kredi çekin ew alın biraz peşinat varsa alın...
O ewi de siz ewlenene kadar kiraya verin ordaki kirayla ewin kredisini ödeyin... kendiniz de biraz kirada kalın o ewde kendi kendini ödesin elinizdeki borçları bitirp ewinize geçin ve krediyi ödeyin derim ben...

Kiraya verilen para gerçekten havaya gidiyor...

ben olsam 1+1 bir ev alıp minumum eşya ile döşer içine girerdim.ONUN borcu bitince satıp peşinat yapar daha sonra büyük bir ev alırdım.Yani hem büyük gösterişli bir ev olsun hem eşyası güzel olsun derseniz cicim aylarınız borç batağında geçer.Psikolojik olarak bu insanı çok yorar .Çünkü borç demek hayatı kaçırmak demek ,tecrübe konuşuyor

evdeki bütçenizi en iyi siz biliyorsunuz ama kesinlikle almanızı tavsiye ederim
ben 5 yıl kirada oturdum parada zor birikiyor o zaman
işlerimizin garantisi yok diye cesaret edemedik ikimizde özeldeyiz diye
45 lira altınlar 30 lirada birikimimiz vardı 15 lirada büyükler destek çıktı
70 lirada kredi çektik 5 yıllık
1,5 yıldır ödüyoruz çok şükür evim evim güzel evim Allah herkese gönlünce nasip etsin
bende bekarken kirada oturmadım hiç ,çok zor gelmişti ev sahibimm illallahlıktı
hesabınızı kitabınızı oturup yapın bir an önce ev işine girişin derimmm
eşyadan önemli bence ev.

biz 3 senenin sonunda aldık. ve kiradaki eşyalarım bu evime istediğim gibi olmadı. tüllerimin eni küçük geldi mesela yeniden diktirmek zorunda kaldım. eski tüllerimide kullanıyorum diğer odalarda fakat kenar perdelerim olmuyor tavan boyu kısa yeni evlerin. o yüzden perdelerim yerlerde sürünüyor. yeni evim daha büyük olduğu için eşya sığdırmakta sıkıntı yaşamadım Allah tan ama tam terside olabilirdi ve bazı eşyalarım sığmayabilirdi. hadi eşyasından geçtim 3 sene boyunca dünyanın parasını verdim o parayı krediye harcasaydım en azından kendi borcum azalırdı. yani özetle ben çok pişmanım ilk başta direk almadığım için.
benim fikrim nekadar borcun olacak, ödeyebilecekmisiniz bunları bir araştır eğer çok sıkıntı olmayacaksa direk ev al derim. yani tabiki zorluklar olacak ilk yılların hatta belki en güzel yılların borç içinde geçecek ama sonrasında rahat ediceksin inşallah. tabi nişanlınında tutumu önemli sen taksit düşünürken o har vurup harman savuracaksa olmaz. onuda çok iyi tanımalısın.
şimdiden mutluluklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…