- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Merhaba arkadaslar. En gec onumuzdeki yaza kadar evlenmeyi dusunuyoruz. bulundugumuz sehirde 3+1 ev kiralari 700-1000 tl arasi degisiyor. Simdi evlenirken alinacak mobilyalar perdeler vs cikacagimiz evin olculerine gore alinacak. Ama kiralik evin de garantisi yok. 1-2sene sonra cikmak zorunda kalabiliriz. Ayrica kiraya verilen para havaya gidiyormus gibi geliyor bana. tecrubeli hanimlara danismak istiyorum. Sizce kredi cekip ev almak mi mantikli? Yoksa evlenirken zaten borca girilecek, o borclar bitene kadar kirada kalip sonra mi boyle bir seye cesaret etmek mantikli? Para biriktirip de ev sahibi olabilmemiz bana mumkun gorunmuyor. Kredinin altina girip de ev almaya nasil bakiyorsunuz? Siz olsaniz ne yaparsiniz ya da yaptiniz?
Aslinda biraz baktim ev fiyatlarina. 150.000 civarina hosuma giden evler oldu. Merkeze uzak tabi ama merkezde fiyatlar cok ucuk. Dugunu biz yapacagiz ama aileler biz size destek olacagiz diyorlar. Ev esyalarimizin bir kismi tamam. Sadece salon mobilyalari ve perde hali gibi seyler kaldi. Yaza kadar onlari tamamlayabiliriz gibi dusunuyorum. Aslinda bir bankaya gidip kredileri ve faizleri ogrensem onumu daha net gorebilirim.. pazartesi gidip bir arastirayim en iyisi hazir cesaret gelmisken : D
ya sormayin sigortamiz var ama bu yaz su baskini yasadik ve temmuzdan beri alamiyoruz parayi.. mahkemelik olmak uzereyiz. Zaten korkularim bununla basladi. Bir suru masraf yaptik ya alamazsak ya yine yasarsak boyle bir sey diye..
Aslinda biraz baktim ev fiyatlarina. 150.000 civarina hosuma giden evler oldu. Merkeze uzak tabi ama merkezde fiyatlar cok ucuk. Dugunu biz yapacagiz ama aileler biz size destek olacagiz diyorlar. Ev esyalarimizin bir kismi tamam. Sadece salon mobilyalari ve perde hali gibi seyler kaldi. Yaza kadar onlari tamamlayabiliriz gibi dusunuyorum. Aslinda bir bankaya gidip kredileri ve faizleri ogrensem onumu daha net gorebilirim.. pazartesi gidip bir arastirayim en iyisi hazir cesaret gelmisken : D
1500 bizi cok zora sokmaz aslinda. Kisitlar elbette ama havaya 800-900 verene kadar 1500 kendi evimize vermek daha mantikli..150.000 çok iyiymiş aslında. Netten dandik ev kredisi hesaplama sitelerinde 1500 civar bir aylık ödeme çıkıyor.
Borcu bitmemiş evi zor satarsınız.Üzerinde ipotek olan bir daireyi kimse almak istemez.Değerinin çok çok altında satmak zorunda kalırsınız .Ortalama kazancınız fena değilse 2 artı 1 ev alın bebek filan olana kadar 5 yılda ödersiniz .Bebek olduğunda da ikinci evi alırsınız o İkinci ve daha büyük evin taksidini ilk evinizin kirası öder.Oldu mu sana iki ev.Bebek büyünce de yazlık :) Çok fenayım ben çokkkkkredisi odenirken evi satabilir miyiz? Bak onu bilmiyordum ben.. ben de memur cocuguyum. Garanti her ay gelen maas oldu bugune kadar evde.. ama ticari hayat cok zor.. 4 yildir icindeyim bir ayi bir ayini tutmuyor.
Benim fikrim bu :)Borcu bitmemiş evi zor satarsınız.Üzerinde ipotek olan bir daireyi kimse almak istemez.Değerinin çok çok altında satmak zorunda kalırsınız .Ortalama kazancınız fena değilse 2 artı 1 ev alın bebek filan olana kadar 5 yılda ödersiniz .Bebek olduğunda da ikinci evi alırsınız o İkinci ve daha büyük evin taksidini ilk evinizin kirası öder.Oldu mu sana iki ev.Bebek büyünce de yazlık :) Çok fenayım ben çokkkk
Cok guzel yazmissiniz. Bunlari ben de dusundum zaman zaman. Krediyi ben cekemiyorum bankalar o kadar yuklu kredi vermiyorlar. Krediyi o cekecek o yuzden. Aslinda ev alma fikrini ben ortaya attim ilk olarak, onun aklında yoktu. Yavaş yavaş sıcak bakmaya başladı. Ev seçimi konusunda zevkimiz paralel gibi görünüyor. Benim için önemli olan mutfak ve banyo daha çok. İnternetten göserdiğim evlerde o da en çok ona dikkat ediyor.. Tapu konusunu hiç düşünmemiştim söylediğiniz iyi oldu, bir düşüneyim..Ev almak güzel bir yatırımdır, ancak evlenmeden önce böyle bir borca girmenin zorlukları vardır. Bu konulara da dikkat etmenizi, düşünmenizi öneririm.
1- Krediyi kim çekecek? Siz mi nişanlınız mı?
2-Tapu kiminüzerine olacak? Ortak mı olacak?
3-Özellikle krediyi nişanlınız çekecekse, ev konusunda sizin fikrinize ne kadar değer veriyor gözlemleyin.
4-Takılarınızın tamamı peşinatı karşılayamayabilir. Ayrıca takılarınızın tamamının gitmesi kenarda köşede zor zamanlar için hiçbir birikiminiz olmamasına neden olur.
5-Ev için çok para harcayacağınız için evinizin eşyaları, düğün gibi konularda bazı hayalleriniz gerçekleşmeyebilir. En az bir 10 yıl yeni eşya, gezme, tatil gibi istek ve hayalleriniz askıya alınabilir.
6-Felaket tellalı gibi oldumkusura bakmayın. Ama şu an tospembe zamanlarındasın, düşünemeyebilirsin diye yazıyorum. KK bile nişandan, 2 aylık evlilikten ayrılanlarla dolu.
Bana kalırsa evinizi yuvanızı kurun, 1-2 sene borçlarınızı bitirin, evliliğiniz otursun, geliriniz gideriniz kesinleşsin, biriktirebildiğinizi biriktirin, takılara ekleyip gönlünüze göre evinizi alırsınız.
Hayırlı olsun mutlulular dilerim.
Senden korkulur vallaBorcu bitmemiş evi zor satarsınız.Üzerinde ipotek olan bir daireyi kimse almak istemez.Değerinin çok çok altında satmak zorunda kalırsınız .Ortalama kazancınız fena değilse 2 artı 1 ev alın bebek filan olana kadar 5 yılda ödersiniz .Bebek olduğunda da ikinci evi alırsınız o İkinci ve daha büyük evin taksidini ilk evinizin kirası öder.Oldu mu sana iki ev.Bebek büyünce de yazlık :) Çok fenayım ben çokkkk
Merhaba arkadaslar. En gec onumuzdeki yaza kadar evlenmeyi dusunuyoruz. bulundugumuz sehirde 3+1 ev kiralari 700-1000 tl arasi degisiyor. Simdi evlenirken alinacak mobilyalar perdeler vs cikacagimiz evin olculerine gore alinacak. Ama kiralik evin de garantisi yok. 1-2sene sonra cikmak zorunda kalabiliriz. Ayrica kiraya verilen para havaya gidiyormus gibi geliyor bana. tecrubeli hanimlara danismak istiyorum. Sizce kredi cekip ev almak mi mantikli? Yoksa evlenirken zaten borca girilecek, o borclar bitene kadar kirada kalip sonra mi boyle bir seye cesaret etmek mantikli? Para biriktirip de ev sahibi olabilmemiz bana mumkun gorunmuyor. Kredinin altina girip de ev almaya nasil bakiyorsunuz? Siz olsaniz ne yaparsiniz ya da yaptiniz?
Noterden tasdikleteceğim bi daha sözlerimi :) :)Benim fikrim bu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?