• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev nedir ,nasil bulunur ?

İstediğiniz semtlerde sokak sokak gezseniz biz öyle bulmuştuk
Gezdi arkadasim 1-2 tane buldu bakalım. Kirasi 800 lira mesela cok uygun ama abonelikler kapalı depozito peşin isteniyor. Hele kimileri kira 1000 depozito 2000 istiyor.

Emlakçı harici ev bulmak zor. Sahibinden koysan bile emlakçılar arayıp aynı gün biz verelim evinizi diye arıyorlar. Ev sahipleri de veriyor genelde uğraşmamak için. Ben de kirada oturuyorum daha önce de oturdum. Kriterlerimden biri aile apartmanı olmaması. Ya da ev sahibinin uğraşmayacak biri olması kiracı ile. Ben bütün oturduğum evlerde ev sahiplerini hiç görmedim bile. Bu önemli benim için. Önün dışında semt önemli. Ona da dikkat edin. Aslında bir kere emlakçıya para verip daha iyisini bulabilirsiniz. Zaten emlakçıya vermeyenler de genelde iki depozito istiyor aynı kapıya çıkıyor.

Kriterlerimden biri aile apartmanı olmaması. Ya da ev sahibinin uğraşmayacak biri olması kiracı ile. Ben bütün oturduğum evlerde ev sahiplerini hiç görmedim bile. Bu önemli benim için.
Vallahi benim de beklentim bu günü günüme kiramı ödeyeyim ev sahibiyle hic muhattap olmayayım. Komşu vs.. uğrasmamak icin öğrenci yerleri bakıyorum hep. Kasinin üstünde gözün var oluyor yoksa.
Depozito istenmese ya da ertelenip taksitlere bölünse tamam ama yok hepsini pesin istiyorlar. Bir de üstüne şöyle böyle diye sart kosuyorlar.

Vallahi benim de beklentim bu günü günüme kiramı ödeyeyim ev sahibiyle hic muhattap olmayayım. Komşu vs.. uğrasmamak icin öğrenci yerleri bakıyorum hep. Kasinin üstünde gözün var oluyor yoksa.
Depozito istenmese ya da ertelenip taksitlere bölünse tamam ama yok hepsini pesin istiyorlar. Bir de üstüne şöyle böyle diye sart kosuyorlar.
Aslında şu pandemi döneminde çalışan kirasını ödeyebilecek birini bulduktan sonra niye armudun sapı üzümün çöpü diyorlar bilmiyorum. Bizim temmuzda zam vardı mesela arayan soran olmadi kafamıza göre ama sözleşmede yazandan 60tl eksik zam yaparak ödedik temmuzda bir şey diyen olmadi öyle ödüyoruz. Hiç zam yapmasak da bir şey diyen olmazdı Bence. Yani ödeyebilen kiracı aramalı insanlar. Bizim bir arkadaşın kiracısı 1 yıldır ödemiyor kirayı mesela. Kira da 600 diye uğraşmıyor da arkadaş. Adam da çıkmıyor falan. Evim olsa şahsen sizin gibi öğretmene memura vs vermek isterim. Insanlar da bir garip.

Ya ev arkadasim adapazarinda calisiyor serdivan da oturuyor ona uygun olmuyor o yüzden ikisinden birine yakın olması gerekiyor.

Ya ev arkadasim öyle bir kiz zaten güzel cekici ama dedigim gibi emlakcilardan kiralayinca bir anda hem depozito hem komisyon hem ilk kira pesin diyorlar. Yani biz de insaniz sonucta 10bin gelirim yok ki bir anda 3-4 bin verelim.
Serdivanda özel ögrenci yurtlarının yakınlarında güzel ögrenci evleri ve apartlar vardı Karamela,onlardan birşey çıkmıyor mu?

Serdivanda özel ögrenci yurtlarının yakınlarında güzel ögrenci evleri ve apartlar vardı Karamela,onlardan birşey çıkmıyor mu?
1500 diyorlar ve gercekten ev yok. Hani böyle bagimsiz odalar 75m2-100 m2 genis evler olsa tamam ama odalar bitisik evler 50-60 m2 ancak. Kimileri de 250 lira kota koyup her sey dahil deyip 2 kati fiyat koyuyor, eee zaten kisin fatura 400-500 geliyor yazın 100 ancak geliyor ne anladim ben o işten.
Aslında şu pandemi döneminde çalışan kirasını ödeyebilecek birini bulduktan sonra niye armudun sapı üzümün çöpü diyorlar bilmiyorum. Bizim temmuzda zam vardı mesela arayan soran olmadi kafamıza göre ama sözleşmede yazandan 60tl eksik zam yaparak ödedik temmuzda bir şey diyen olmadi öyle ödüyoruz. Hiç zam yapmasak da bir şey diyen olmazdı Bence. Yani ödeyebilen kiracı aramalı insanlar. Bizim bir arkadaşın kiracısı 1 yıldır ödemiyor kirayı mesela. Kira da 600 diye uğraşmıyor da arkadaş. Adam da çıkmıyor falan. Evim olsa şahsen sizin gibi öğretmene memura vs vermek isterim. Insanlar da bir garip.
İste yok evcil hayvan olmaz,yok erkek arkadaş olmaz,yok kontrole gelirim. Fiyati 100 tl indirmem. Depozitoyu tam isterim. Aidatı ben ödemem. Esya senedi de isterim. Bir de öğrenci ve kamu harici evimi vermem. Pandemiden midir nedendir ev yok denecek kadar az olanlar da cok fahiş fiyatlar.

Yanlış anlamayın da depozito istenmesine neden şaşırdınız? :KK57: İstenmeyen ev yok ki bu zamanda.

Bence emlakçıya vereceğiniz paraya boşa gider gözüyle bakmayıp anlaşın.

Fantastik canavarlar nelerdir, nerelerde bulunurlar gibi olmus baslik😀ev bulmak zor is, insallah gonlunuze gore denk gelir.

Ya aslinda dürüstlüğün ahlakın memuru iscisi öğrencisi yok. Kac ev kac yurt degistirdim ne bir gün kira geciktirdim ne eve en ufak zarar verdim. Ev arkadaslarimla pek anlamazdim ama onlarda ne kira geciktirir ne eve zarar verirdi
Tabi öyledir de ben ev sahiplerinin bana söylediğini söylüyorum. Bekar erkeğe ev vermek istemiyorlar mesela. Ya da memur deyince gözleri parlıyor. Adres belli maaş belli diye kendileri diyor yani.

Beni yanlış anlamazsan bir şey diyeceğim. Özel sektör yerine kpss ye iyice asılıp devlete atanmak daha makul değil mi? Özelde çalışırsan vaktin olmayacak. 8 senedir devletteyim ve imkanlarımız çok çok iyi. KPSS den 71 ile atama oldu en son sınıfta. Bence çok düşük bir puan. Bir sene çalışarak çok kolay alınır. Ama özelde başlarsan çalışmaya vakit olmayacak.

Sakarya biraz tutucu bı yerdir , teyzem orda oturuyor , iki kadına en uygun yer Serdivan in yeni yapılan yerleri bence sonradan yerleşim olan ve genelde modern görüşlü kesim burda ikamet ediyor

Beni yanlış anlamazsan bir şey diyeceğim. Özel sektör yerine kpss ye iyice asılıp devlete atanmak daha makul değil mi? Özelde çalışırsan vaktin olmayacak. 8 senedir devletteyim ve imkanlarımız çok çok iyi. KPSS den 71 ile atama oldu en son sınıfta. Bence çok düşük bir puan. Bir sene çalışarak çok kolay alınır. Ama özelde başlarsan çalışmaya vakit olmayacak.
Atanma.ihtimalim var zaten sinavim iyiydi atanamazsam da temelim cok iyi oturmuş oldu boşta oturup ders calismak daha zor ☺
Sakarya biraz tutucu bı yerdir , teyzem orda oturuyor , iki kadına en uygun yer Serdivan in yeni yapılan yerleri bence sonradan yerleşim olan ve genelde modern görüşlü kesim burda ikamet ediyor
Biz de o yüzden serdivandan bakıyoruz :)

Atanma.ihtimalim var zaten sinavim iyiydi atanamazsam da temelim cok iyi oturmuş oldu boşta oturup ders calismak daha zor ☺

Biz de o yüzden serdivandan bakıyoruz :)
Peki atama olursa özel okul sözleşmesi ne olacak? Bazıları kabul etmiyor çok sıkıntı çıkarıyor. Onu konuştun değil mi?

Ormanpark karsisinda apartlar vardi, guzergah olarak en mantikli yerlerden biri
Serdivan cok buyuktur kampus tarafina bakarsaniz caninizdan bezersiniz cok uzak gelir toplu tasima yogundur
Birde deprem sonrasi yapilmis olsun makyajli cok ev var guvenmeyin

Gezdi arkadasim 1-2 tane buldu bakalım. Kirasi 800 lira mesela cok uygun ama abonelikler kapalı depozito peşin isteniyor. Hele kimileri kira 1000 depozito 2000 istiyor.
abonelikler kapalı olması lazım artık kiracı alıyor üzerine ödenmeyip borç bırakılma riskine karşı. depozito da isterler. Sadece komisyondan kurtulursunuz.

Peki atama olursa özel okul sözleşmesi ne olacak? Bazıları kabul etmiyor çok sıkıntı çıkarıyor. Onu konuştun değil mi?
Sıkıntı çıkartmıyorlar mebe ataninca noter araciligiyla ihtarname gönderince hicbir kurum yasal olmayan uygulamalarin günyüzüne cikmasını istemez. Onlar sıkıntı yapsa meb sözlesmen bitince atarız diyor.

Yanlış anlamayın da depozito istenmesine neden şaşırdınız? :KK57: İstenmeyen ev yok ki bu zamanda.

Bence emlakçıya vereceğiniz paraya boşa gider gözüyle bakmayıp anlaşın.
Ya depozito istenmesinde sorun yok ama hepsi bir anda peşin isteniyor. Bir de naz ediyorlar şöyle olursa cikartirim böyle olursa cikartirim diye
Ormanpark karsisinda apartlar vardi, guzergah olarak en mantikli yerlerden biri
Serdivan cok buyuktur kampus tarafina bakarsaniz caninizdan bezersiniz cok uzak gelir toplu tasima yogundur
Birde deprem sonrasi yapilmis olsun makyajli cok ev var guvenmeyin
Ya orasi neresi ki ? Serdivan isteme sebebim köpeğimin olmasi baska yerlerdeki komsular hep sorun yapıyor sikayet oluyor. Yoksa adapazarindan tutacaktım. Mavi durak taraflarına baktık orada da ev yok. Olanlarında fiyatlari cok ucuk. Önünden dolmus gecen tüm evler benim icin okey durumunda.
abonelikler kapalı olması lazım artık kiracı alıyor üzerine ödenmeyip borç bırakılma riskine karşı. depozito da isterler. Sadece komisyondan kurtulursunuz.
Ya istesinler ama illa 1 kira pesin 1.5 kira depozito 1 kira emlakci 1 kira abonelik. Hangi birini ödeyelim bir anda

Sıkıntı çıkartmıyorlar mebe ataninca noter araciligiyla ihtarname gönderince hicbir kurum yasal olmayan uygulamalarin günyüzüne cikmasını istemez. Onlar sıkıntı yapsa meb sözlesmen bitince atarız diyor.

Ya depozito istenmesinde sorun yok ama hepsi bir anda peşin isteniyor. Bir de naz ediyorlar şöyle olursa cikartirim böyle olursa cikartirim diye

Ya orasi neresi ki ? Serdivan isteme sebebim köpeğimin olmasi baska yerlerdeki komsular hep sorun yapıyor sikayet oluyor. Yoksa adapazarindan tutacaktım. Mavi durak taraflarına baktık orada da ev yok. Olanlarında fiyatlari cok ucuk. Önünden dolmus gecen tüm evler benim icin okey durumunda.

Ya istesinler ama illa 1 kira pesin 1.5 kira depozito 1 kira emlakci 1 kira abonelik. Hangi birini ödeyelim bir anda

Kopek konusunda rahat etmek isterseniz erenler diyorum
Hem cok bakan var hemde veterineri cok duyarli ve hayvansever
Yinede sorun yasarsani Buyuksehire ulasiriz

Ben de ev sahipliği yaptım sahibindene kendim verdim ilanı ama hep emlakçılar aradı evinizi kiralayalım diye. Maddi durumu yok ne yapabilir?
Ben emlakçıyı aradan çıkartma olayını yanlış buldum. Sahibinden vermek mümkün tabii. Ama emlakçıya verilmiş evi emlakçıyı saf dışı bırakarak sahibinden almak etik değil bence fikrim bu

Back
X