Sahibinden ev bulmak bu zamanda zor ben de gezerek bulduğum evi begendim tuttum meger emlakciymis! Bir de sozlesmeyi hemen yapmadı bin dereden su getirtmisti.
Aile apartmanı derken, bir aileye ait ve akrabalarin oturduğu apartman mi yoksa ailelerin oturduğu apartman mi? Ilkini hiç tavsiye etmem ilk evimde alt katimda yasli bir çift vardı ust katimda küçük kizi oturuyordu benim ev de diğer kizinin payına düşen evmis, parasi ona gidiyordu. Tv/telefon konuşması sesimden bile rahatsiz olurlardi, sucu gelse kapiyi acip kim.geldi diye bakarlardi! Ki isten eve, evden ise bir hayatım vardi.
Ikincisi ise, insanlar bekar kiracilardan korkuyorlar. Işte kiz/erkek arkadas getirir diye (kisaca namus bekçiliği). Memurum deyince hoşlarına gidiyor ama cok soru soruyorlar (nerede çalışıyorsun hatta maasina kadar soranina, bordro isteyenine bile denk geldim ki ben aileme bile maaşımı soylemem)
Yani ev sahiplerinin seçici olup düzgün kiraci bulmak istemesine okey ama insanlarin özeline cok fazla mudahaleyi de yanlis buluyorum. Resmen paranla rezil olmak!
Ayrica ev sahibi sizin özelinize karisamaz girip çıkamaz haneye tecavüze girer.
Tavsiyem ev tutunca kilidi degistirin ve eski kilidi de saklayin çıkarken geri takarsiniz.
Emlakçı aracılığı ile bulmak aslinda en mantıklısi, ben emlakçıdan hoşlanmadım ama ev sahibim de "evine kimse karışamaz istersen erkek arkadasin gelsin bana ne" demisti ki komşular çok mutaassıptı. Yine de karisan eden olmadi.
Öğrenciler o evin sahibi olmadigi icin hic bulasmayin.