• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev nedir ,nasil bulunur ?

Ya ev arkadasim adapazarinda calisiyor serdivan da oturuyor ona uygun olmuyor o yüzden ikisinden birine yakın olması gerekiyor.

Ya ev arkadasim öyle bir kiz zaten güzel cekici ama dedigim gibi emlakcilardan kiralayinca bir anda hem depozito hem komisyon hem ilk kira pesin diyorlar. Yani biz de insaniz sonucta 10bin gelirim yok ki bir anda 3-4 bin verelim.
Serdivan da çok pahalı canım ya 😑Maltepe'de baksanız o da mi olmaz

İşiniz oldu demek hayırlı olsun çok sevindim.
Öğrencilik dönemimde evde kalan bir arkadaşım ‘ öğlen uyuyoruz bir bakıyorum Hacı amca gelmiş evi kontrol ediyor, tezgahı temiz tutun kapıları çarpmayın deyip duruyor ‘ demişti :KK70: :KK70: Artık alışmıştı onlar hacı amca ev arkadaşımız gibi diyorlardı:KK70:
İlanla ev nasıl bulunur hiç bilmiyorum, en iyisi kafayı yukarılara dikerek geze geze kiralık ilanı aramak sanki.

Sahibinden ev bulmak bu zamanda zor ben de gezerek bulduğum evi begendim tuttum meger emlakciymis! Bir de sozlesmeyi hemen yapmadı bin dereden su getirtmisti.
Aile apartmanı derken, bir aileye ait ve akrabalarin oturduğu apartman mi yoksa ailelerin oturduğu apartman mi? Ilkini hiç tavsiye etmem ilk evimde alt katimda yasli bir çift vardı ust katimda küçük kizi oturuyordu benim ev de diğer kizinin payına düşen evmis, parasi ona gidiyordu. Tv/telefon konuşması sesimden bile rahatsiz olurlardi, sucu gelse kapiyi acip kim.geldi diye bakarlardi! Ki isten eve, evden ise bir hayatım vardi.
Ikincisi ise, insanlar bekar kiracilardan korkuyorlar. Işte kiz/erkek arkadas getirir diye (kisaca namus bekçiliği). Memurum deyince hoşlarına gidiyor ama cok soru soruyorlar (nerede çalışıyorsun hatta maasina kadar soranina, bordro isteyenine bile denk geldim ki ben aileme bile maaşımı soylemem)
Yani ev sahiplerinin seçici olup düzgün kiraci bulmak istemesine okey ama insanlarin özeline cok fazla mudahaleyi de yanlis buluyorum. Resmen paranla rezil olmak!
Ayrica ev sahibi sizin özelinize karisamaz girip çıkamaz haneye tecavüze girer.
Tavsiyem ev tutunca kilidi degistirin ve eski kilidi de saklayin çıkarken geri takarsiniz.
Emlakçı aracılığı ile bulmak aslinda en mantıklısi, ben emlakçıdan hoşlanmadım ama ev sahibim de "evine kimse karışamaz istersen erkek arkadasin gelsin bana ne" demisti ki komşular çok mutaassıptı. Yine de karisan eden olmadi.
Öğrenciler o evin sahibi olmadigi icin hic bulasmayin.

Öğrenciye kesinlikle bulaşmayın.is bulmuşsunuz ya oradaki insanlara sorabilirsiniz ,geze geze de aranabilir.cidden kiracı olmak çok zor iş.Bende de bu sene ipler koptu.Kontrati imzalarken zam olayını da net konuşun sonra,taşınmanın kolay olmadığını bilen ev sahipleri deli zamlar yapmaya çalışıyor.sahibinden e bakabilirsiniz

Bu zamanda emlakçısız ev bulmak imkansız gibi birşey. Meşhur sitede sahibinden diye verilen ilanlar bile emlakçı çıkıyor. Üçü bir arada olmasın diyorsunuz haklısınız ama zor. Yurtdışında bazı ülkelerde emlakçı parasını ev sahibi veriyor, parayı kazanan komisyonu veriyor bence çok doğru bir sistem. Bizde olsa kimse emlakçılara vermez evini. Ne güzel olur.

Çok güzel ev bulamam halbuki enerjisi iyi değilse bırakmam gerek yaş tahtaya basmaz esi m ama 3 kiracılık yaşıyoruz 2si ev kötüydü bidaha asla elimi değmem 😒
Google translate cümleleri gibi olmuş.

Evlerin hepsi depozito+komisyon+ederinden fazla kira istiyor.
Ben özellikle şu ara ederi kadar olan ev görmedim. Mecburen hak etmediği o paraları vereceksiniz. Emlakçıdan şaşmayın.

iş bulduğunuza göre çalışma arkadaşlarınıza sorun . komisyon ödemek istemiyorsanız başka çareniz yok. Öğrenciden sakın kabul etmeyin ir anda evsiz kalırsınız sonuçta ev onlara ait değil. Sahibinden sitesine bakın eğer emlakçı ilgileniyorsa konumdan evi bulup çevreden ev sahibini bulabilirsiniz.

Yaşamak istediğiniz bir semt varsa öncelikle o civardaki emlakçılarla görüşün. Üniversitelerin olduğu bölgelerde şu dönemde inanılmaz boş evler var. Biraz aramak, yol tepmek lazım.
iş bulduğunuza göre çalışma arkadaşlarınıza sorun . komisyon ödemek istemiyorsanız başka çareniz yok. Öğrenciden sakın kabul etmeyin ir anda evsiz kalırsınız sonuçta ev onlara ait değil. Sahibinden sitesine bakın eğer emlakçı ilgileniyorsa konumdan evi bulup çevreden ev sahibini bulabilirsiniz.
Ben özellikle şu ara ederi kadar olan ev görmedim. Mecburen hak etmediği o paraları vereceksiniz. Emlakçıdan şaşmayın.
Aşko paranızı biriktirin emlakçıdan şaşmayın 👍
Bu zamanda emlakçısız ev bulmak imkansız gibi birşey. Meşhur sitede sahibinden diye verilen ilanlar bile emlakçı çıkıyor. Üçü bir arada olmasın diyorsunuz haklısınız ama zor. Yurtdışında bazı ülkelerde emlakçı parasını ev sahibi veriyor, parayı kazanan komisyonu veriyor bence çok doğru bir sistem. Bizde olsa kimse emlakçılara vermez evini. Ne güzel olur.
Emlakcilarla görüstük görüsmez miyiz ama cok pahalı. Depozito kira komisyon taksit de yok. Yani ben daha ise baslamadim diger arkadasta baslamadi bir anda kisi basi 1500-1600 veremeyiz. Bir tane elektrikli sistem bulduk kirasi cok uygun. Ama isinir mi biz 500-600 veririz ama isinabilir miyis ?

Atandığım zaman görerek ev tuttum. İş arkadaşlarım yönlendirmişti. Memurum deyince bayıla bayıla ev veriyorlardı. Hem eve iyi bakar diye hem kira düzenli gelecek diye.
Ya aslinda dürüstlüğün ahlakın memuru iscisi öğrencisi yok. Kac ev kac yurt degistirdim ne bir gün kira geciktirdim ne eve en ufak zarar verdim. Ev arkadaslarimla pek anlamazdim ama onlarda ne kira geciktirir ne eve zarar verirdi

Hoş bir şey mi bu sizce? :işsiz:

Atandığım zaman görerek ev tuttum. İş arkadaşlarım yönlendirmişti. Memurum deyince bayıla bayıla ev veriyorlardı. Hem eve iyi bakar diye hem kira düzenli gelecek diye.
benim evim de boş 5 aydır valla şöylee memur bir kiracı bulsam hemen vereceğim depozito falan istememm düzenli kira almak bile lüks oldu artık pandemi de

Biz nişanlıyken ev aradığımızda bizden nişan fotoğrafı isteyen ev sahibi oldu 🤣 Çaktırmamaya çalışan, düğün davetiyeniz nasıl görebilir miyim çok merak ederim diyen emlakçı da oldu. Komple manyak işi bu ülkede ev aramak 🤭 Hamileyken taşındım. Ev arıyorum. Hayırlı olsun Allah sağlıkla kavuştursun ama çocukluya ev vermiyor diyen amca da gördü bu gözler. Ben 33 yaşındayım, 9 kere taşındım. 5'i direkt bana aitti. Tiksiniyorum ev arama bulma taşınma işinden.

Ya ev arkadasim adapazarinda calisiyor serdivan da oturuyor ona uygun olmuyor o yüzden ikisinden birine yakın olması gerekiyor.

Ya ev arkadasim öyle bir kiz zaten güzel cekici ama dedigim gibi emlakcilardan kiralayinca bir anda hem depozito hem komisyon hem ilk kira pesin diyorlar. Yani biz de insaniz sonucta 10bin gelirim yok ki bir anda 3-4 bin verelim.
İstediğiniz semtlerde sokak sokak gezseniz biz öyle bulmuştuk

Back
X