ev östüne ev olurmu cok şaşkinim

Konu sahibi, eğer görümcenin yerinde sen olsaydın, buraya gelip "Eşim hapse giriyor, zor durumdayım, babam bana evini açtı ama bencil görümcem hala kendi rahatını düşünüyor." diye konu açardın. İşimize geldiğinde bazı konulara sadece kendi açımızdan bakmasak, biraz empati yapsak, böyle sorunlar da çıkmayacak.

Burada ki bazı bayan arkadaşları anlamakta zorluk çekiyorum. Kadın ister 5 tane doğurur, isterse de 10 tane. bu hiçbirimizi ilgilendirmez. Allah mıyız, peygamber miyiz de yargılama hakkını kendimizde görüyoruz. Konu sahibi eşinin ailesinin evin de yaşıyor olabilir. Doğu kültürün de bu çok yaygın bir durum. O kültür de büyüyen kızlar bu durumu yargılamaz. Konu sahibi kayınvalide sinin evini o kadar çok benimsemiş ki, orayı kendi evi gibi sahiplenmiş.. Demek ki hep beraber yaşamaktan mutlu..
Konuya gelicek olursak, sonuçta eşinin kardeşi.. Kıza tabiki de bu zor günün de yardımcı olman destek olman gerekir. Eşinin babası hayatta da olmayabilirdi. Eşin abi olarak sahip çıkmak isteyebilirdi.. Sayılı gün çabuk biter, birbirinizi idare edin..

Doğu kültüründe zorda kalmış kız çocuğunu eve almak da yadırganacak bir durum değil ki. Kültürü komple alacak o zaman

Abimler evli ve babam apartman yapip hepsini buraya yerlestirdi. Senelerdir oturuyorlar. Daha babamdan duymadik bu ev onlarin degil, benim dedigini. O onlarin evi, benimde degil. Basima birşey gelse abimlerin evine degil babamin evine giderdim.

Sonuc senin evinde degil, babasinin evinde kalmali. Ben abimin evine gitmem zaten ben sigamam. Baba evi de belki.

Ayrica cocuk sayin 5 diye elestiri yapmam. Senin ailen senin cocuklarin. Biz 7 kardesiz. Birisi annemle babama birsey dese cocuk sayisi hakkinda, size ne derim. Aşımizi ekmegimizi sen mi veriyorsunda dertleniyorsun derim. Annem rahmetli oldu. Ama biri bu sekilde kirsaydi onu ben de onu kıranı fena kirardim.

Ayrica 3 cocuklu bi adam hayatina dikkat edecek. Ona gore yasayacak. Hapislik is yapmayacak. Ben onu der onu bilirim.

Gorumcen gitsin kocasinin ailesinin evine. Daha mantıklı. Kv kp yok mu. Sahip ciksinlar sana. Yeri geldiginde kv kp oter bu torunlar bizim demeye.

Ben seni hakli gordum. Ev ustunde ev olmaz hemde iki sene. Cok yahu.

Kim kimin soyadini aliyorsa sorumluluk ondadir.Ortada kalan kadina kayinpeder sahip cikar sonucta o kadinda torunlarida onun soyadini tasiyor,baba evinden cikmis artik.Simdiki kv ve kp lerde ne rahat hic sorumluluk duygusu yok mas. Sanki ogullarini veriolar kiz almiolarda

Abimler evli ve babam apartman yapip hepsini buraya yerlestirdi. Senelerdir oturuyorlar. Daha babamdan duymadik bu ev onlarin degil, benim dedigini. O onlarin evi, benimde degil. Basima birşey gelse abimlerin evine degil babamin evine giderdim.

Sonuc senin evinde degil, babasinin evinde kalmali. Ben abimin evine gitmem zaten ben sigamam. Baba evi de belki.

Ayrica cocuk sayin 5 diye elestiri yapmam. Senin ailen senin cocuklarin. Biz 7 kardesiz. Birisi annemle babama birsey dese cocuk sayisi hakkinda, size ne derim. Aşımizi ekmegimizi sen mi veriyorsunda dertleniyorsun derim. Annem rahmetli oldu. Ama biri bu sekilde kirsaydi onu ben de onu kıranı fena kirardim.

Ayrica 3 cocuklu bi adam hayatina dikkat edecek. Ona gore yasayacak. Hapislik is yapmayacak. Ben onu der onu bilirim.

Gorumcen gitsin kocasinin ailesinin evine. Daha mantıklı. Kv kp yok mu. Sahip ciksinlar sana. Yeri geldiginde kv kp oter bu torunlar bizim demeye.

Ben seni hakli gordum. Ev ustunde ev olmaz hemde iki sene. Cok yahu.

Tamam işte o kız da aynı senin gibi başına bir şey gelmiş ve baba evine gidiyor. Burda konu sahibi zaten kp evinde yaşıyor.

Tamam işte o kız da aynı senin gibi başına bir şey gelmiş ve baba evine gidiyor. Burda konu sahibi zaten kp evinde yaşıyor.
Pardon da benim basima ne gelmis?

Konu sahibi kv kp beraber yasiyorsa, gorumce de kendi kv kp gitsin dedim.

Olasi bir durumda senin yapacagini yapmis,sen nasil babana gideceksen ,gorumce de babasina gidecek demek istemis yukaridaki arkadas..
Ayrica senin annen baban 7 cocuk yapmis ama o onlarin zamanindaymis nerden baksan 30 sene oncesi ..Simdi hem evin olmayacak,hem kv kp ,hem 15 yasindan baslayip 5 cocuk doguracaksin ohhhhh yani ..Su olayi nasil normal karsiliyorsunuz pes vallahi

sizin yazdığınıza cevap vermiş ben başıma birşey gelse babama sığabilirim belki demişsiniz ya..

şu soyadı kiminse sorumluluk ona aittir olayı pek komik yahu..
ben düşünüyorum öyle bir durum yaşasam zorda kalsam tabiki babamın evine giderim ne işim var kv kp evinde..

Olasi bir durumda senin yapacagini yapmis,sen nasil babana gideceksen ,gorumce de babasina gidecek demek istemis yukaridaki arkadas..
Ayrica senin annen baban 7 cocuk yapmis ama o onlarin zamanindaymis nerden baksan 30 sene oncesi ..Simdi hem evin olmayacak,hem kv kp ,hem 15 yasindan baslayip 5 cocuk doguracaksin ohhhhh yani ..Su olayi nasil normal karsiliyorsunuz pes vallahi
Ben iki cocuktan fazlasini zarar gorurumde elalem 5 yapmis 10 yapmis bana ne? Beni ilgilendirmez. Konu sahibinin derdi cocuk sayisi degil zaten ama millet ordan vurmus.

Ben iki katli ev oldugu bi katinda kv diger katinda abi oturdugunu algiladim. Eger oyleyse abisinin degil babasinin evinde kalmali dedim. Eger hep birlikte yasiyacaklarsa gorumce kp in evine gitsin. Neden durduk yere kadinin duzeni bozulsun ki.

Ne münasebet yahu, babasının evine sığamayan insan kpnin evine mi sığarmış, sacmalık

Bana hitaben msj yazmayin lutfen. Kimin derdiyse ona yazin. Ben konu sahibine cevap verdim, millet de bana. Herkesin yorumuna cvp veremem. Ugrasamam da. Pleaseeeee.....

Ben iki cocuktan fazlasini zarar gorurumde elalem 5 yapmis 10 yapmis bana ne? Beni ilgilendirmez. Konu sahibinin derdi cocuk sayisi degil zaten ama millet ordan vurmus.

Ben iki katli ev oldugu bi katinda kv diger katinda abi oturdugunu algiladim. Eger oyleyse abisinin degil babasinin evinde kalmali dedim. Eger hep birlikte yasiyacaklarsa gorumce kp in evine gitsin. Neden durduk yere kadinin duzeni bozulsun ki.

Yok yahu bir evin icinde 5 cocuk 4 buyuk,simdide 3 cocuklu gorumce ...Zaten konu sahibi bi aciklama da yapmadi,ona gore hava hos tasasi bize dustu :KK49:

Başıma bir şey gelse baba evine giderim yazmışsın işte.
Ben babama da gitmem işin asli. Hapse düşmeseymiş. Esini cocuklarini dusunseymis. Ben evimde kalirdim. Ben normal zamanlarda bile babamda kalmiyorum.

Neyse ney. Elalemin derdi beni germesin. Nokta.

ya ben de şeyi anlamadım kadının 5 çocuğu kimi ilgilendirir ki??
ister 1 yapar ister 10.. mahremiyet herkesin kendi bileceği iş..

gelelim konuya.. aynı evde yaşıyorsunuz sizin bir gönlünüzü alabilirdi. sonuçta kayınvalideyle kayınbabayla da yaşıyor olsanız o evde sizin de söz hakkınız var.. güzel bir dille anlatıp senin içinde sakıncası yoksa bizde misafir edelim denebilirdi..

tabi sizin de bu düşünceye olumlu bakmanız gerekir.. zira kendi evlatlarına sahip çıkmasalar onlar ayıp etmiş olurlar.. ha durum sizi rahatsız edecekse de ayrı eve çıkardınız..

Kim kimin soyadini aliyorsa sorumluluk ondadir.Ortada kalan kadina kayinpeder sahip cikar sonucta o kadinda torunlarida onun soyadini tasiyor,baba evinden cikmis artik.Simdiki kv ve kp lerde ne rahat hic sorumluluk duygusu yok mas. Sanki ogullarini veriolar kiz almiolarda
Bakış açınız tüylerimi diken diken etti. Kadın dediğiniz tapuyla el değiştiren, hakları devredilen bir mal sanki. Ne demek "almak, vermek, baba evinden çıkmış olmak". İnşallah kendi evladınıza da zamanı geldiğinde bu anlayışla yaklaşmazsınız. Annelik babalık ömür boyu sürüyor değil mi? Yardıma ihtiyaçları olduğunda çocuklarına el uzatmayacak, nasılsa benim evimden çıktı, sorumluluğu bende değil diye düşünecek bir anne babanız olması sizi nasıl hissettirirdi, ya da cidden bir gün kızınız çıkıp sizden yardım istese, ben değil eşinin ailesi yardım etsin diye sırt mı çevirirsiniz? Umarım kendinizi yanlış ifade etmişsinizdir.

Back
X