Ev sahibi evden cikmami istiyor.

Canım benim benzer sorunu ben de yaşıyorum kiraya yüzde yüz zam yapmak istedi ev sahibim kabul etmeyince çıkarmak istedi. Elinde sözleşmen varsa lütfen çıkma ev sahibi kirayı ödediğin ve eve zarar vermediğin sürece seni ihtarla falan çıkaramaz. Dediğim gibi ödüyosan düzenli ve eve bakıyosan sıkıntı yok lütfen korkma ev sahipleri herkese yapıyo ama hakları yok devlet kiracıyı koruyor dava açsa bile çıkaramaz yukarda dediğim gibiyse

Neden yanlış yönlendiriyorsunuz abiside aynı hatayı yapmış. Adamın başka evi yok kendi oruracakmis tabiki de çıkarır. Ev sahibiyle orta yolu bulmalı birsene daha kalmak için.

Neden yanlış yönlendiriyorsunuz abiside aynı hatayı yapmış. Adamın başka evi yok kendi oruracakmis tabiki de çıkarır. Ev sahibiyle orta yolu bulmalı birsene daha kalmak için.
Kusuruma bakmayın sonradan gördüm bu durumu. Ama ev sahipleri oturacağım bahanesinj çok kullanıyor. Bence kendi oturacağna dair evrak belge yoklamadan çıkmasın gelecekteki haklarını kaybetmemek için

Martin 31inde ev aldim.baska evimde yok.suan kiradayim
Ama aldigim evin kiracisi cikmiyor.hergun ariyoz yok yok.
Ne ihtar ne baska bise .cikmiyorlar arkadas.mahkeme diyorlar.e mahkemeye vermek 15binden basliyor.e banada yazik degilmi .okadar masraf yapmisim ev almisim bide 15bin para ödicem.
Hic bi sekilde cikmiyorlar
Ihtara rahmen kiracı çıkmıyorsa mahkemeyi siz kazanırsınız ve masrafları da kiraci karşılıyor diye biliyorum

adam 1 sene önceden söylemiş daha ne yapsın.
hep kiracıları düşünürken biraz da ev sahiplerini düşünmek gerekiyor.
babamın kiracısı kirayı çok uzun süre ödemedi, babam da ona göre kredi çekip masraf yapmıştı kiradan öderiz diye. sözleşme de bitti artık, kira da alınmadı, kiracı da çıkmadı.. mahkemeyle uğraşıp duruyoruz. tam sonuna geldik dedik, şimdi de tamam ödeyeceğim dediği için yine çıkaramıyormuşuz. toplam ödemediği kirasını ikiye bölmüşler madem ödesin diye. kirası da istanbula göre 3 yıldır 1300 tl babam pandemi dedi o dedi bu dedi hiç zam yapmadı. çevre evler olmuş 4 5 bin tl. tekrar kiraya vermek ya da zam yapmak için filan da çıksın istemedik, kirasını ödemediği için istedik 1300ü ödemeye devam etseydi hiçbir sorun çıkmayacaktı. evi satmaya karar verdik uğraşmamak için kiracı "satamazsınız sizin kafanızı koparırım" diye tehdit etti :halay: avukat masraflarını da biz karşılıyoruz. nasıl iş anlamadım.
ay doluydum buraya patladım..

Evet. İnşallah sıkıntısız atlatır süreci her iki taraf da. Zira insanlar çok değişmiş kim kimi ne kadar kandırıyosa

İki taraf içinde zor ama ev sahibine de empati yapmak gerek. Bir ev almışsın yıllarca biriktirip, emekli olmuşsun artık kendi evinde oturmak istiyorsun ama kiracı eve el koyuyor çıkmam diye uğraştırıyor. Kira ödemekte zor tabiki eskiden bende kiraciydim iki tarafa da empati yapabiliyorum. Babamın bir evi var mesela kiraya verdi o kadar güven kalmadı ki tahliye taahhütnamesi imzalatti kiraya vermeden🤷

İki taraf içinde zor ama ev sahibine de empati yapmak gerek. Bir ev almışsın yıllarca biriktirip, emekli olmuşsun artık kendi evinde oturmak istiyorsun ama kiracı eve el koyuyor çıkmam diye uğraştırıyor. Kira ödemekte zor tabiki eskiden bende kiraciydim iki tarafa da empati yapabiliyorum. Babamın bir evi var mesela kiraya verdi o kadar güven kalmadı ki tahliye taahhütnamesi imzalatti kiraya vermeden🤷
Malesef aynen öyle. Yolumuz düzgün insanlara çıksın inşallah ev sahibiyse de kiracıysa da. Kötü insan kötü maalesef fırsatı buldu mu ev sahibiyse de kiracıysa da en hinini bulup yapıyo.

Genelde kiracıları desteklerim ama burada sizi hiç haklı bulmadım. Adam bir sene öncesinden haber vermiş ne güzel. Aynı yerde evi de yokmuş ve kendi oturacakmış sizin bir hakkınız yok ki zaten bu durumda. Dava açsanız sizin aleyhinize olur yani birkac ay daha oturmak için değer miydi

Martin 31inde ev aldim.baska evimde yok.suan kiradayim
Ama aldigim evin kiracisi cikmiyor.hergun ariyoz yok yok.
Ne ihtar ne baska bise .cikmiyorlar arkadas.mahkeme diyorlar.e mahkemeye vermek 15binden basliyor.e banada yazik degilmi .okadar masraf yapmisim ev almisim bide 15bin para ödicem.
Hic bi sekilde cikmiyorlar
Mahkemeye vermeden çıkartmak zor. Hele ki mahkemeye vermeyeceğinizi anladıklarında asla çıkmazlar. Tek yol mahkeme

Abimde sanirim ev sahibine güvenmediği için böyle bisey söyledi.Beni korumak için aklı sıra.Adam zaten beni çıkarmayı aklına koymuş.Bir sene öncesi sonrası ne fark eder ki.
Ben de kiracyım ve kusura bakmayın ama bu düşünce tarzınız bence cok itici kimse size evini hibe etmedi ki çıkartmayı kafasına koymuş dediğiniz icin diyorum.emekli olup ben oturacağım demiş cok yeterli bor sebeb ki bence sebebe de gerek yok tapu sahibi o neticede ha size telefon açıp önümüzdeki ay tasin deseydi hakkınızı arayın derdim ama ekimde sözleşmeniz doluyor temmuzda adam size bildirmiş yoluna gitseniz 1 yil otururdunuz simdi 2.5 ayınız var kaldı ki mahkeme diyorsunuz ya adam demeyecek mi 2 ay evvel haberini yolladim diye dediğim gibi ben de kiracıyim cocuk okutuyorum ama biz Kiracıların da bu tutumu yersiz buluyorum

Bence hiç üzülmeyin abiniz doğru olani yapmış. Bana kalirsa ev sahibiniz kirayi yükseltmek için bu şekilde davranmış. İyi niyetli olduğuna asla inanmiyorum. Ayni sey benim ev sahibim tarafindan da yapildi kabul etmedim ve hukuki haklarini kullanabilirsin dedim :)
Avukatimla görüştüm.
Evden çıkmayacağım, ihtar çeksin, yine çıkmayacağım. Tahliye davası açsın, avukatım duruşmaları olduğunca uzatacak :) 2 seneye anca çıkarım:)
Bu arada kendi oturacaksa o evi sizden sonra 3sene başkasına kiralayanaz. Kiralarsa şikayet edip 12aylikkira bedelinde tazminat ve taşınma masraflarinizi aliyorsunuz

Ev sahibim türlü yalanlar söyledi çünkü yoksa kendisine karşı iyi niyetli olabilirdim ama adam art niyetli.

Sözleşmeniz bitmeden 1.5,ay once ihtar cekmesi lazim size. Cekse bile cikmama hakkiniz var tahliye davasi açsın olay uzar zaten 2sene. Avukattan destek alın

Back
X