Ev sahibi evden cikmami istiyor.

Ev sahibi zaten eve oturduğum andan itibaren çıkmamı ima etti.Kira fiyatları artınca daha yüksek meblaglarda kiraya vermek için.3 yıl uzun bir süreymiş onun için.Bu evi de eşimden bosanir bosanmaz tutmuştum.Hatta evi tutuyorum dediğim de ev sahibi hemen öyle olmaz demişti.Baskalarina da gösterip öyle seçim yapacagim demişti ve iki gün sonra evi tutabilecegimi söylemişti.Cok zormuş yalnız olmak uyku tutmadı inanın ne yapacağımı bilmiyorum.

kendisi oturmayacaksa cikaramaz. baskasina kiraya verirse 12aylik kira tazminat aliyorsunuz sanirim. satarsa da 6 ay sureniz var yeni ev sahibi cikarirsa.

ancak kendisi oturacaksa cikartir. ihtari ceksin o sirada ev bakin ama surec yavas zaten. bu surede forumlardan degil de mumkunse hukukcudan bilgi edinmeye calisin.

valla bizzat eltimden biliyorum kendi evine geçebilmek için 1,5 yıl mahkeme sonucunu bekledi. Kiracıyı çıkarmak çok zor. İhtar çeker çıkmazsan dava açar o da türkiye şartlarında yılları buluyor.

Abiniz neden yapmayın dedin neden bu aklı verdi
abisi herhalde adamın gerçekten kendisinin oturacağını düşünmedi
kadını çıkartıp daha yüksek bir kiraya kiracıya vereceğini düşündü
çünkü şu anda genel trend ev sahipleri çakal, aman evden çıkmayın. kiracının hakları var şeklinde...

Bana birinin akıl vermesine ihtiyacım var lütfen yardım edin.Oturdugum eve 2019 Ekim ayında taşındım.Bugün ev sahibim aradı.Ekim ayından geçerli olacak şekilde 1temmuz 2023 tarihine kadar bir sözleşme imzalamamizi 1 temmuzdan sonra da evi boşaltmami kendisinin oturacagini söyledi. Ben de başta ev sahibiyle zitlaşmamak için kabul ettim.Sonra abimle görüştüm o da böyle bir şey yapmamami söyledi.Ben de sözleşme imzalamaktan vazgeçtiğimi ev sahibine söyledim.O da temmuz a kadar olan süreçten vazgeçtiğini Eylül ayında ihtarname çekeceğini ve Ekim ayında da evi bosaltmam gerektiğini söyledi.Abimin söylediğini yapmak bana ne kazandırdı bilemedim.Simdi keşke böyle yapmasaydım diyorum.En azından temmuza kadar sürem vardı.Simdi ben ne yapacağım akıl verin ne olur.
Canım benim benzer sorunu ben de yaşıyorum kiraya yüzde yüz zam yapmak istedi ev sahibim kabul etmeyince çıkarmak istedi. Elinde sözleşmen varsa lütfen çıkma ev sahibi kirayı ödediğin ve eve zarar vermediğin sürece seni ihtarla falan çıkaramaz. Dediğim gibi ödüyosan düzenli ve eve bakıyosan sıkıntı yok lütfen korkma ev sahipleri herkese yapıyo ama hakları yok devlet kiracıyı koruyor dava açsa bile çıkaramaz yukarda dediğim gibiyse

Gerçekten kendisi oturacaksa çıkarır ihtarname elimize ulaştığında ev bakmaya başlayın çünkü ihtardan sonra icra gönderip çıkartabilir
Ancak aynı şehirde başka konutu varsa sizi çıkaramaz veya sizi çıkardıktan sonra tekrar kiraya verirse tazminat davası açar yüklü bi tazminat kazanırsınız

ev sahibi sizi çıkarabilir şu durumda. ondan biraz taşınma süreci için zaman rica edin güzelce konuşarak en başta iyi niyetle yaklaşmış birinin sizi mağdur etmek isteyeceğini sanmam

Canım benim benzer sorunu ben de yaşıyorum kiraya yüzde yüz zam yapmak istedi ev sahibim kabul etmeyince çıkarmak istedi. Elinde sözleşmen varsa lütfen çıkma ev sahibi kirayı ödediğin ve eve zarar vermediğin sürece seni ihtarla falan çıkaramaz. Dediğim gibi ödüyosan düzenli ve eve bakıyosan sıkıntı yok lütfen korkma ev sahipleri herkese yapıyo ama hakları yok devlet kiracıyı koruyor dava açsa bile çıkaramaz yukarda dediğim gibiyse
kendisi oturacaksa bal gibi de çıkarır. o ilçede başka evi yoksa kendi ve 1. derece akrabası için çıkartabilir.

en fazla konu sahibi çıkmaz
konu mahkeme gider
mahkemeler yığıldığı için dava sürer ama en kötü 2 seneye yine çıkarır

zaten ev sahibi de herhalde mahkemelik oluruz diye bildiğinden bir an önce çık demiş.

kendisi oturacaksa bal gibi de çıkarır. o ilçede başka evi yoksa kendi ve 1. derece akrabası için çıkartabilir.

en fazla konu sahibi çıkmaz
konu mahkeme gider
mahkemeler yığıldığı için dava sürer ama en kötü 2 seneye yine çıkarır

zaten ev sahibi de herhalde mahkemelik oluruz diye bildiğinden bir an önce çık demiş.
Taşınma olayını sonraki yorumlarsa gördüm acemiyim kusura bakmayın olsun iki sene az değil ben olsam tahliye davası sonucu olmadan cikmazdim çünkü son bir yılda aynı bahaneyle on binlerce kiracı mağdur edildi sırf çıkartıp daha yükseğe vermek için

Artık ev sahipleri kendilerı ya da çocuğu oturacağını söyleyerek çıkarıyor.
Bence sizi çıkarıp 3 katı fiyatına kiraya verecek evi .

Bu süreçlerden anlamadığım için abimi dinledim.Benden tecrubelidir diye ama düşününce saçma geldi gerçekten.Hic düzelecek bir tarafı yok mu.İnanin uykularım kaçtı.Beni suçlamadan yardım edin ne olur
Evden çıkarmak için 6 ay öncesinden haber vermek zorunda diye biliyorum yani Ocak ayına kadar vaktiniz olmalı, siz yine de araştırın netten "Kiracının hakları" ,"Ev sahibinin sorumlulukları" vs diyerek

Yeni kanunda 10 yıldan önce çıkartamaz diye bir hüküm var ama tam şartlar size uyar mı araştırın. Hani %25 zam oranı belirlenirken çıkartılan khk var onda böyle bir hüküm var diye biliyorum.

Bu süreçlerden anlamadığım için abimi dinledim.Benden tecrubelidir diye ama düşününce saçma geldi gerçekten.Hic düzelecek bir tarafı yok mu.İnanin uykularım kaçtı.Beni suçlamadan yardım edin ne olur
Abinizin yaptığı doğru aslında..ev sahibi sözleşmeyi yenilemek yerine tekrar sil baştan sözleşme yapmak istemiş. Neden ? Muhtemelen kirayı yüksek tutacak o yüzden. Çünkü şu şartlarda yüzde 25 den fazla zam yapamaz ama yeni sözleşme yaparsa istediği fiyata size kiraya verir...
Yerinizde olsam çıkmıyorum derim...ya anlasacak ya dava edip bir yil ugrasacak. O yüzden orta yolu bulmak ister diye düşünüyorum...
Abiniz haklı yani...ev sahibi sözleşmeyi tekrar yapmadan sizden istediği tarihte çıkacağımızı belirte.n tahliye taahhüdnamesi imzalatirsa zaten onun açısından sorun kalmaz....neden ille yeni sözleşme?????

Martin 31inde ev aldim.baska evimde yok.suan kiradayim
Ama aldigim evin kiracisi cikmiyor.hergun ariyoz yok yok.
Ne ihtar ne baska bise .cikmiyorlar arkadas.mahkeme diyorlar.e mahkemeye vermek 15binden basliyor.e banada yazik degilmi .okadar masraf yapmisim ev almisim bide 15bin para ödicem.
Hic bi sekilde cikmiyorlar

Burda su konuları okuyorum sinir geçiriyorum. Adam emekli olup kendi evine taşınmayı düşünüyor bir sene önceden de evdeki kiracıya haber veriyor. Ne kadar insaflı. Ama bu devirde dert sahibi olmak isteyen ev sahibi olsun çok üzücü. Dava ile tabiki uzar süreç ama sonra masraflarida siz ödersiniz. Elinize ne geçecek anlamadım milleti mahkemede surundurunce.

Back
X